Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    И јас би му ги симнала пантолоните :lol:

На green.eyes, Peco, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.456
    Допаѓања:
    90.925
    Ostavete pantalonite,dobar e tipov:x
    i kulturen i neposreden.

На kuc, Annath, fina erika и 4 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Што не спиете, касно е.
    Јас преспав малку попладнево, сега нема заспивање за мене.

Гладна сум, ама не сакам да тропам сега низ дома.
    Да фатам да си легнам, поскоро ќе појадувам.
    Најавија снег, а јас со летна јакна сум :headbang:
    Кај ви е сонцето бре луѓе? :sun:
    Да не го продадовте а?
    Цела седмица снег ќе врне изгледа. Screenshot_20180221-014130.jpg
    :@(facepalm)

На green.eyes, Peco, ane.bella и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро и имајте убав ден.Ритуалот со топла вода завршен,сега повелете на кафенце :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:.Сношти си напрајв беља,во тек на дрва цепнување и ставање во парно со цела сила си испуштив трупец на стапалото,сабајлево не можам да одам,едвај се стапнува на него,ваква глупост само мене можи да ми се случи(facepalm),се тешам сама себе дека не е ваљда нешто пукнато.

На green.eyes, Peco, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    D.utro i od nas.
    Utrovo bez zbor ...sakam samo da ve gusnam site ...:hug:

Ubav den imajte:sun:

На green.eyes, mira.mira, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејди енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Едвај ве дочитав, три дена само читам, читам и никако до крај да стигнам.:)
    Кафе и цигара во двор на репертоар, деца беснеат, маж спие, не сме више скарани, ми стигна и мене честитка, не смеам сега а да му кажам.:wasntme::rofl:

@vitamina @malerozna Најсреќни нека ви се родендените, витамина со едно девојче догодина да си слави а малерозната да си најде некое умно момче македонче додека е дома.:party::wasntme::lol:

Го гледав тоа видеото со детето во авион и искрено сочувствув со мајката, многу е лесно од страна да се коментира ама да не сте и во кожата на мајката. Моите од Мелбурн до Дубаи 14 часа уста не затворија од плачење, сите ме гледаат напреку, пробувам да ги смирам, ништо не пали, тие зинале да плачат и готово, стјуардесата само ме нудеше со алкохол ми се чини сакаше да ме опие за да ги удави децата, може и јас за некого од страна сум изгледала како мува да не ме лази ама не тоа е, децата се непредвидлив фактор, накај дома мирни бајчиња беа, како possesed беа натака кога одевме.:x:x

Околу постите јас секогаш ги постам Богородичните пости, мали се, таман ги издржувам со се како што е редот, не јадам посни мајонези, посни паштети, кашкавали,вакви млека, такви млека, јадам само овошје и зеленчук, се испостувам и од храна, намалени количини јадам, не постам за ми се простат гревовите, така ме тера нешто и така правам, не ја гледам релевантноста на постите со гревовите, никаде во библијата не пишува дека ако постиш ќе ти се простат гревовите а и потсмевањето на тие што постат исто не ми е во ред, дали пцуеле или лошо мислеле нивно си е, нема потреба од тоа сами да се величиме демек немаме гревови не постиме, со самото тоа што викаме дека немаме гревови, грев правиме, зошто така испаѓа дека сме совршени а тоа е само Бог.

Синоќа и викам на главната сестра се чувствувам болна а ништо не ми фали, немам температура, не ме боли грло, ништо не ме боли а се чувствувам како воз да ме згазил, ми вика имало некој вирус како зомби те правело да се чувствуваш, ете тоа имам зомби вирус.(facepalm)(facepalm):rofl::rofl:

Ај доста е за денес, чекам маж да стане да си легнам малку и јас, стани куме да ми седне жената е работава кај нас.:wasntme::lol:

На green.eyes, mira.mira, Val-Dim и 29 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Да, затоа и до таму е дојдена работата. Жената воопшто не е крива, тоа е факт, и другарка ми го вика истото ама односот на татко и е никаков.
    Тетка ми и тетин ми се разведоа кога ми беа братучедите многу мали, тетин ми ги порасна и ги чуваше, со него живееја зошто на тетка ми и беа од судот доделени ама она немаше услови и сама го направи тој чекор. Дур беше тетин ми жив си комуницираа супер поради децата, а тетка ми се премажи и никој збор не и кажа ниту пак ја осуди. Децата им доаѓаат дома на гости и го прифатија како свој човек, имаат супер однос. Затоа викам дека многу зависи од тоа како родителот ќе се постави и како ќе се однесува за и децата нормално да ја прифатат новонастанатата ситуација и новиот човек во животот на некој од родителите.

Ајде сега добро утро :)
    41dcb948d4ce8942fc545171bd55ba0d.jpg

Убав ден да имате, јас со кафе на биро, почнувам :hai:

На green.eyes, Val-Dim, WORRIED.BT и 21 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    И јас го чекам сонцето може ќе го начекам некој ден :)
    Дете во 7 ме разбуди :yawn: еве си игра јас дремам може пак ќе запие 8-|8-|
    Кој е за кафе :coffee::coffee::coffee:

На green.eyes, Peco, WORRIED.BT и 19 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ќе бидне и сонцето. Трпение. Колку-толку, сеуште имаме 4 сезони. Е, сега, времево е станато да во една се изредат сите....
    Среда, јас цело време мислам вторник.
    Се надевам ќе стигне веќе тоа што се чека тоооолку време. Малку енергија да ми даде за да може раат да се фокусирам на други ствари.
    Видов некоја животинка како се подарува. Едвам одолеав да не пишам - дајте ми ја!!!!!
    И така.
    Добри дан, здрасти, привет и чаУ, народецу ти красен.
    Низ пазар ми се шета бе:sweat:

На green.eyes, Val-Dim, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро. Јас сум за кафе, ама на рехабилитација сум, па си го испив чајот :(
    Мене кога ме фати за празниците само tylol hot ми помогна. Не можев глава да кренам иначе, со три кесички веќе мозокот почна да функционира :) За еден ден бев на нозе. Иако после тоа уште 10тина дена се мрсулавев и кашлав, ама бар не ми беше мутна главата.
    Утрово пак се разбудив со некоја болка во градите, некое чудно чувство, изреметена сум. Ноќеска дури и докторката ја сонував. Ако појдам уште еднаш екг да ми направи, не знам како ќе ме погледне :tmi: Пред неколку години истото ми се случуваше, ги мразам овие паники.
    Ако може еден масажер и за мене, грбов ми е катастрофа :/

Ај сеа доста жалење. Голема работа завршив на работа, викендов има да одмарам. Освен што зима му текнало да доаѓа следната недела... Ај чао, ќе се вратам во подобро време :)

На green.eyes, Val-Dim, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добар ден дефинитивно ќе се преселам во странство.
    Пишувам со половина око затворено од алергија.
    Вчера го свртев половина и повеќе Скопје.
    БАРАВ СПРЕЈ ЗА АЛЕРГИЈА ЗА СИНКО И НЕКОИ АПОВИ.
    АЈ ДОБРО АПОВИТЕ НЕ ОДАТ НА РЕЦЕПТА ГИ КУПИВ.
    Ама пак и спрејот немале квота им завршила,значи човек треба да се разболи до 20 во месецот после тоа не смее,не дека ако се работи за здравје ќе купиш ама ова ги премина сите граници стварно сум револтирана.
    И после тоа сите млади ја напуштиле државава.
    Бегаат од невработеност,лош квалитет на образование,корумпирано судство,катастрофа здравство,некултура,простотилук,не почитување на закони.

495 × 371 - najadise.mk

Кафица??????????
    @vitamina ,@malerozna Среќни нека ви се родендените,многу љубов и среќа.

На green.eyes, Val-Dim, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Добро утро! :D

Немав проблем со смајлињава, од вчера почнаа да забушаваат.
    Ви посакувам побрзо оздравување на сите што сте болни, и не посегајте по антибиотик освен ако навистина нема потреба. Овој вирус ли е, грип ли е, мора да се одлежи, нема друго чаре, одмор, течности, свежи салати, и ако има потреба лекови од типот на парацетамол и бруфен, комбинирани со магнезиум и витамин Ц. Јас се плашам за децава и за стариве, да се надеваме дека ќе не одмине. Ова е резултат на топлава зима, дали допрва ќе видиме вистинска зима, не знам, ама поучена од искуството од минатите години - нема да се стопли до април, ако не и мај.

Ајде бујрун на кафе и овошна салата

На green.eyes, Val-Dim, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    85.244
    Добро утро !!!
    Гледам врменска прогноза за наредна недела најавуваат поларна зима :x,ама уште не биле сигурни...изгледа ќе бидат кога повторно ќе ги изненади снегот и ќе блокира се ...
    Овие вируси и грипови го покосија народот треба да стегне многу ладно за да изумри се ....само не ние...
    Кафе и сок утрово ,а свекрвчево ќе месела зелник така да поштедена сум денес од неправење ручек ...
    @Lejla8 ставај мраз на ногата за да не ти отечи ..
    Убав ден народе !!!

На green.eyes, Peco, WORRIED.BT и 18 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Добро утро друштво :yawn: :coffee:

Ова недобивањево више ме загрижува, два теста направени - негативни, а и знам оти бељи не сме правеле.
    Да почекам уште некој ден па на лекар да одам, не знам дали да замолам кај мене едно ехо бар да ми направат и ккс.
    Ќе акнам и бета хцг во упатот, чисто онака :)

Само ми е мачно веќе, се осеќам како балон, ме боцка како за добивање... со цисти и сл. Никогаш сум немала проблеми, тироидна пред скоро година испитана океј... аман :envy:

Сабајле најдов човек заспан пред врата во чекална :^) прво се извадив од памет, после заклучивме дека уште ноќеска дошол "да фати ред". Значи пена фатив од објаснување дека сеедно е кога ќе дојдеш, има список и по список се оди. Ај мој - твој ќе примат докторите, ама па повеќе од 2-3 нема такви, што значи повеќе од 15 минути нема отстапки од термин. Затоа сабајле е панаѓур, во 12 можеш фудбал во чекална да играш.

Инаку заклучени се вратите пред 8, баткава преку УЦ си влегол. Секоја чест на досетливоста :clap: ... не. (facepalm)

Божесачувај. Ене го уште си седи, после 11 е закажан.

Ајде кафенце, за преживување :)

b4e53b5ea389641bbff5f6dee59db368.jpg

На green.eyes, Val-Dim, V.odolija и 24 други им се допаѓа ова.
  15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Абе да си обезбеди човекот столче да не дреме на нозе ако дојде во 11 не ти текна:D.После тоа ни со стапови не го бркате,или пак го избркале од дома порано.
    Ејјјјјјјјјј (facepalm)далеку сме од се.

На green.eyes, WORRIED.BT, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Што ќе го бркам, свои нерви да трошам.
    Не сум должна да ги учам да читаат и пишуваат, во основно тоа требало да научат.
    Вака ќе си поседи, ќе се пожали дека многу чекал, може ќе му текне за нареден пат, а можеби и нема... и така :)

На green.eyes, Ane-Goki1, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Го донесов детето на кафе и одма заспа на воздух. Претходно дома се боревме. Сега пијам кафе и цигара на тишина и свеж воздух одмарам душа да ме слуша и си мислам само колку позитивно ми влијае околината на душава..
    2 ипол недели како сме овде а чинам пред 2 дена дојдов време си лета неосетно..
    Си напраив сама муабет :D

На green.eyes, Peco, WORRIED.BT и 19 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Јас не знам како да се чувствувам во врска со билбордот.
    FB_IMG_1519206367124.jpg

На green.eyes, kuc, Rebecca_R и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Bilbordot saka da kaze poarno da dignes kredit za poragjaj od nego li da odis na drzavna bolnica da se porodis :D

На green.eyes, M&M, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Жална Македонија, жална...

На green.eyes, kuc, Rebecca_R и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.