Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    (facepalm):worried:Добро вака барем ти е обезбеден кредитот ако си решил веќе да се пораѓаш во приватна клиника немора жиранти да бараш:talk:

На kuc, Rebecca_R, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Жалосно е што дојдовме до такво дереџе, да земаме кредит за нешто што секоја жена го поминува барем еднаш во животот, и за да добиеш господски третман, каков што впрочем заслужува секоја жена која донела нов живот на свет. Особено ова треба да биде нешто што е бесплатно и загарантирано со закон да се добие соодветен третман, грижа и нега. Ама не, некој ќарува дебели пари, па затоа и вакво нешто... иначе и банката и болницата се од ист газда...

На green.eyes, gjoker4e, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  3. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    ЛЕЛЕ,ЛЕЛЕ Кој има пак да има.Жалосноооооооо!!!!!!!!!!!!!!!!

На Dust, kuc, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.241
    Допаѓања:
    70.735
    Кој им е одговорен за маркетинг, под итно да го отпуштат :x Деновиве се' повеќе ме нервира ужасов што се дешава во државава... А само уште колку работи не се разоткриени :x

Добро утро :coffee:

На green.eyes, Dust, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Кредит можи да се земи и на самиот пулт на влезот од болницата,каде се пријавува,ова не им требало,не ме бендисува билбордот(facepalm)

На green.eyes, Peco, Dust и 12 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Имаше еден и за брчки.
    Али ова... во контекст на муабетот, имаше сторија во некои од вестите, колку ќе ја чини мајка со мало болно дете, неколку (3-4?) дена во Козле. 12.000 или нешто така.
    Ваљда и за тоа ни треба кредит.

На green.eyes, Peco, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Мајката ако лежи со детето во козле плаќа 1000 ден од ноќ, лежев со големиот пред некој месец. Седев цел ден и околу 23 кога ќе заспиеше си одев, за да не платам толку.
    Добро утро не кажав

На green.eyes, Peco, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Кај најдов, се зачитав по некои стари теми, најдов некои стари мислења си се засрамив. Која глупача. И кравче од иднината ако ме гледа од некаде сигурно вика поарна да не си сега :tmi: Младост, глупост :D
    Татко насадил компири во фолија и ете никнале. И мајка среќна земала ги изнасликала и отишла да се фали кај баба ми и дедо ми. А тие како така, нивните да не никнат, нашите да никнат :fubar: Ѕвони телефонот вчера, брзо баба ми да се пофали, оти и нивните никнале. Ако не им уклучиле неонки, ако не им испрскале чуда, ако не ставале ќебиња по тоа земјата... Чудо од луѓе. Што ќе видат кај комшиите мора да прават и они. Цела зима беше баба болна, ама компири се насадија, зашто комшиите насадија први. Ај да не ги зборам... и онака никогаш не сме биле нешто посебно блиски

Се скарав малку со мајка, ја изнервирала една особа, и наместо со неа да се разбере, таа со неа се на фино, а мене три дена ми ја збори. Не знам колку пати и пререков, на крај ќе кренам телефон и јас ќе се разберам со некој со кој си неам работа. Ете на тоа ме тера... Не можеш цело време со фино со луѓе што си играат со тебе. Све упм.

На green.eyes, Peco, WORRIED.BT и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.910
    Допаѓања:
    173.604
    Точно 10 дена ви немам пишано..
    Па сега седнав и видов дека уствари треба да вратам и на еден куп ЛП а тоа го викам веќе 2 недели.. бруки (facepalm)

Со последни сили за денов типкам на телефон, а нема ни 1 саат.. а кај е 8-9 вечер..
    Синоќа си легнав, сум се замотала со јорганите како Сибир да е(facepalm) дојде мојов и повлече пола накај него, ме разбуди и расони па му се развикав.... и после криво ми беше цела ноќ|(
    Кога ќе ме расони некој како змија сум, а не сакам.. ете не сакам ни да му се развикам, ама знае дека треба пред 4 сабајле да станам и да ја вртам МК и пак ме расонува..епа немам сила:(
    Па ме гушна..жива се изедов што избувнав. После тоа сум задремала некако..
    Ќе му испринтам диплома за најтрпелив маж..барем со мене е...:x

Следниве 2 недели ќе ми бидат турбо.. ако преживеам ќе ви пишам..
    А ако преживеам ќе заживее и мојот проект:D може ќе има и реклама на фемина:lol:
    Може ќе ве имам и за клиенти:wasntme:

Ми се оди во кафана ама онака да се напијам убаво
    Тогаш се ми е рамно, дури и угорницата до дома:lol:
    Ама овој мојот не е кафански човек, домаќин е:D

@malerozna @vitamina
    :hug: :hug: само убавини во животот:hug: :hug:

На green.eyes, Val-Dim, gjoker4e и 32 други им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    143.988
    Секаде се плаќа ако лежиш со дете, околу 1000 дневно, +- 200 денари. Најјако ми беше кога плаќав по 1000 на ОРЛ, а имаше само еден кревет за мене и детето.

Ова со брчките и јас го имам видено, и секогаш кога ќе го видам му се чудам.

На green.eyes, Peco, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.542
    Мене грипов почна.на нерви веќе да ми мава.Синојка еден дијазепам манав и барем се наспав.Со аларм станаv за да го sирнам малото.Дома е само а со тт е.
    Јас одвај седам на работа...
    А што имав покана за убава женска дружба вечер.:(
    @Lejla8 ,знам нема да ме сфатиш погрешно ,ама зошто тоа ложењето на парното понекогаш не му го препуштиш на мажот,барем кога е дома.Ова маживе што сме ги затекнале од среден век страшно ме нервираат во последно.:doh:

П.С ова прееска сум го напишала ама не отишло во етерот...

Леле рекламава јас би ја забранила.Со вакво ужасно здравсво на секое ниво и приватни државно уште за реклами сме за кредити...
    И арно да беше здравството само туку се е појдено во неповрат,навистина ни нема спас...

На green.eyes, Val-Dim, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Во странство (еве имаме членки кои живеат таму, па нека се изјаснат) ако немаш Здравствено осигурување-ни муабет не прават со тебе, а не да те примат во болница.
    Кај нас не плаќаш осигурување - си плаќаш сума за приватно лечење.
    Условите по клиниките сите ги знаеме и не зборам за тоа, туку дека имаш партиципација (ако си плаќаш осигурување) и цела сума (ако немаш).

Знам што ќе кажете сите - за кого навивам...за мечката или за жртвата...

Ама неможе некој кој не одделува придонес за здравство да очекува дека здравството ќе се жртвува за него.
    Време е да се освестат сите дека тоа финансирање е едно од основните.

Ако тргнеме така, зошто па јас да плаќам здравство ако и мене ми наплаќаат како за приватно лечење...

Тоа е.
    И треба да се почитува.
    Дупки се наоѓаат секаде, па и во здравството.Слабо е, и место да зајакнува, тој уште толку ослабува.Од крадење, од негрижа, од лош пероснал, нестручни доктори....пропаднати проекти...

Кредит за породување ???
    Никогаш не би земала.
    Кој каде сака нека си раѓа и ако има нерви да отплаќа три години (мислам на толку е кредитот), нека зема.
    Не ги обвинувам, не навлегувам, ама јас не би.

На green.eyes, Ane-Goki1, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Кај мене е бесплатно здравството, единствено се плаќаат специјалистички прегледи а после ти враќаат 70 % од сумата, здравството се покрива со данокот што го плаќаме, кај мене е така за други држави не знам.

На green.eyes, V.odolija, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.578
    А за здравствто и јас се смеев со билбордов, многу е неумесен.
    Државното здравство колку толку ги намалува цените на приватните, сметајте го ко регулатор... Да го нема, ќе отидат до плафон.
    Некогаш е нужно зло приватното заради апаратурата, ама од друга страна и во странство овие апарати ги има само во приватните клиники.
    Трошоците сепак се огромни и тешки, никој да не ги осети на свој грб.

Инаку, секогаш збориме тука како даваме на заем пари, а дали зимате?
    Имав потреба да позајмам пред 15 дена. Позајмив, срам или не тоа е сега, итно беше, а чекав мои пари. Вчера само што ги добив одма ги однесов да ги пратам побрзо од договореното.
    Ми тежеа, мака ми беше сто пати се јавив да им кажам дека ќе ги вратам што побрзо иако немаше никаков проблем, напротив.
    Си велам, бидејќи ми/ни должат многу луѓе, многу пари... со каков мајндсет се? Зарем не им тежи и не ги пече?! Зарем не им е мука да должат некаде?
    Бар да се јават да речат, еј знам дека ти должам, не сум те заборавил.
    Што луѓе се ова побогу?

Последна измена: 21 февруари 2018
    На green.eyes, WORRIED.BT, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Веќе е активна темата:)
    https://forum.femina.mk/threads/Бре...без-родители-25-Мај.28655/page-2#post-3813094

На Rebecca_R, ivi1987, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.578
    На kuc, Rebecca_R, ivi1987 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Имаше и еден друг, нешто како Имаш ли јајца да ми го кажеш тоа в лице? ... поима немам за што беше уствари билбордот, ама ептен дебилен беше.

На kuc, Rebecca_R, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.578
    Screenshot_20180221-150208.jpg

Го начекав на фб.
    Може на некоја мама со мали деца ќе и послужи. Ко за со деца било супер.

На Ane-Goki1, Dust, simonka93 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    95.305
    Хелоу убави:hug:

Камке дај Боже да си трудна,можеби е доцна овулација (fingers) @CameliaMiller

Билбордов ептен безвеза,не е ништо ново дека Стопанска на Камчев го дава кредитов,ама од каде потреба за вакви бламажи-систина е и онака преполна:/

Здравство тука плаќаме сами.Се бира франшиза(годишна)почнувајќи од 300-2500 франци,и колку е пониска истата,толку е поскапа месечната рата(јас на 300фр франшиза плаќам околу 400фр рата).
    Овие 300та значат дека ке платам само прегледи до таа цена,пример еден гинеколошки,плус општ преглед со крвна слика коштаат толку,и ја исполнувам.Е после тоа плаќам само 10% од сумата,па макар била и операција од 100 000..
    За третман и организација немам збор,макар што не би по болници:)

Е стоматолошки услуги не покрива ниту едно можно осигурување,цените се ненормално високи,а швајцарциве кога ке им дојде време за ремонт си земаат кредит и комплет ги прават.

Ние дијаспорците си одиме дома:D
    Се чудам само на толку ефтини забарски услуги,пола нација ни е со крш заби.Штета..
    Ај доста везам:D
    Поздравче:hug:

Последна измена: 21 февруари 2018
    На green.eyes, Val-Dim, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    @dunika за вас може се евтини, ама за голем дел од Македончињава не се, башка што сите мислат дека уште не се плаќа ништо ако оди лекувањето со сини картони, па уште и се бунат кога ќе им кажеш дека се плаќа и за деца. И после 27 години сме заглавени во тоа време кога не се плаќаше ништо. Проблемот е што кај нас нема навики за редовно одржување на орална хигиена, затоа голем дел имаат крш заби. Најевтино чини четка и паста, ама не им влегува во глава, туку тврдат дека од миење заби, се расипувале (facepalm)

На green.eyes, Val-Dim, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.