Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

@sanjaeva бaш тoa си мислев и јaс...кoјзнaе дaли ќе имaм срце дa пoстaпaм тaкa aмa вреди дa прoбaм...
    Се нaдевaм декa немa дa јa здивaм уште пoвеќе...

Стaнувaм вo 6 и 30 секoњ утрo зa дa и стoплaм шoлјa млекo и дa јa испрaтaм в училиште...мoетo рaб.време е oд 9...имaм кoлешки кoи си пoспивaaт a децaтa aлaрм ги буди...мoже јaс грешaм?!

Фaлa ви штo бaрем мaлку ми јa ублaживте нервозата...убaвo е дa се знaе oти не сме изoлирaн случaј:)

2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ok e sto stanuvas ,...i treba da stanuvas za da ja ispratis nasabajle.
    Se znam samata kakov covek sum i kako reagiram na kontra a i decata mi se isti na mene.Samo inaet pogolem bi se stvoril.
    So arno teraj...ke pomine vreme ke ti bide krivo ako se postavis so kontriranje.

3. mareane

mareane Форумски идол

И јас мислам дека со контрирање и построго однесување само спротивен ефект се постигнува.
    Дури лани и самата тоа го направив,одев против нејзините одлуки,зборев зборев демек да и отворам очи за некои работи ,да и кажам каде греши,не само се дозатвори во себе,пак си тера по свое а мене ме смета(ше), за непријател бр.1.
    Само понекогаш се тешам дека голем дел од децава сега се такви,еве вечерва се собравме 4 колешки со девојчиња на слична возраст и од неколку муабети ќе видиш дека сите се тука некаде иако од надвор туѓите ми се гледаат идеални...

green.eyes, M&M, mal.ecka and 16 others like this.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Жал ми кога читам како овие денешни деца се неблагодарни за се кога му е се под нос дадено ,а родителите сме жртви за нив ..дали е до самите деца незнам,дали ние ги направивме такви или времево во кое живееме...
    Со мојава имаме изградено однос како две другарки и ми се допаѓа што е така ...засега немам проблем ,мирна е ,послушна за се ме прашува ,кажува ,разговара со нас ,споделува работи и од училиште ,не дека и таа нема мани но арно врвиме засега..до кога ќе видеме ...

5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

@sanjaeva гледав и јас задруговизија Беби,Миљана и Жижа беа врвот (facepalm) Беби колку е напорна ауу чудо,ич не ја сакам цел живот е како забавена снимка :D

Никогаш не се случило мајка ми да станува и да ме буди за нашколо или да ме испраќа,ни мене ниту пак сестра ми.Си имавме бидилници подоцна и аларм од мобилен.Се немаше случено да се успиеме, тоа што таа не не будеше не значи дека спиеше до касно или не и беше важно ама ете така бевме навикнати.

Јас често сум сведок на муабетот: мајка стави ми да јадам,мајка свари ми кафе...а 'детето' 25години :| И после имало проблеми кога ќе донесе жена дома епа ќе има.
    Се префрлив на друг муабет скроз ама ми дојде да го споменам оваа...
    Несакам никој да се навреди!

@WORRIED.BT во пубертет ти е девојчето ќе и помине, мене уште ми е криво за секој лош збор што сум им го кажала на моите дури бев во тие години,мислев дека ми се непријатели со нивните одлуки...
    Се поминува и се менува,секоја година своја лудост си има :)

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Ворид, скрати преќутно бенефиции.
    Со смирено само и без расправии и тонови, а ни со објаснувања зошто на таа возраст сешто им се врти во глава.
    Сама млеко ќе си топли наутро. Убаво е тоа, но ... е бенефиција. И слични работи што ги правиш екстра, не ги прави.
    Немој со ако ти вака јас така со објаснување туку со пример.
    Не си пишала за што конкретно или сум испуштила. Сигурно не е така со се, фокусирај се на убавите работи.
    Децата не можат да бидат поголеми од родителите. Секој има свој ред во семејството и треба да го знае.

Сега на таа возраст или сака нешто што другите имаат, или мисли дека родителите врска немаат или нешто не им чини, мери со други родители или се подзаљубуваат или ете така...хормони и сама не знае што и е.

green.eyes, gjoker4e, Annath and 17 others like this.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Само ќотек, луѓенца.
    Ќотек за мене де.
    Волци ми вијат во стомак, а кучки пред куќа. Такви злобни комшии имам, абе намерно храни 5-6 улични кучиња беља да прават на комшиите. Неретко и во туѓ комшиски двор фрла коски за да јадат таму. И да кењаат. Ланата рековте од кај да купам?
    Абе тоа што највеќе го нејќеш тоа ти иди упм.

Некои си го имаат тој карактер. Со домашните кавги како најголеми душмани да им се, а со другите најголеми другари и душа даваат за нив. Си ги имам во фамилија. Можда наследно да е, шо знам.
    Јас со такви избегавам да се дружам, многу ме нервираат. Си имам став дека ако на најблиските не знае убав збор да каже и нон стоп бара замерки и обвинува за нешто, што јас да очекувам од таа особа?
    Од такт ме вади обраќање кон родител по име. Ми иде ушите да им ги истегнам

Приметив дека повеќето постови ми се за храна, или дека сум гладна.

Last edited: Feb 22, 2018
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво девојки + Пеце :coffee:
    Ме немаше три дена, а Вие толку многу теми сте опфатиле... Од се по нешто, се интересно :clap:
    Се исчитав, имам многу да кажам на темите, но сега не можам, мислам дека се разболувам :nod:
    Ке бидам кратка...

@♡BuBaLe♡ @JuLleE така треба девојки, за децата СЕ!!! Околината секогаш ке зборува и ке дели „памет“, но заради децата треба да се остане во контакт со бившиот... За родендените, матурите, свадбите, па и за секојдневните дешаванки родителите треба да бидат до своите деца, тие тоа го очекуваат и заслужуваат!!!

@WORRIED.BT децата поминуваат низ фази во растењето... Колку и да не нервираат некои нивни постапки треба да бидеме толерантни, да зборуваме и даваме совети, совети и совети...
    Тоа што денес не прави нервозни набрзо ке биде минато!!!

@lunicka дали син ти имал вирусна инфекција наскоро? Тоа е можна причина за крварење од носот...
    Покрај Витамин Ц нека зема и комбинација од витамини и минерали, но сепак е најдобро да отиде на лекар и да направи еден преглед, крвна слика обавезно...

@Peco @sanjaeva мене не ми недостасуваат 90-тите... 80-тите беа поубави :tmi:
    Ако имаше некој на темава што бил млад во 70-тите истото ке го напишеше за тие години...
    Скопје почна да го губи зеленилото уште во 80-тите години... До 65-тата Скопје било до денешна Рузвелтова. После таа „линија“ биле ниви и неизградено земјиште...
    Старите скопјани со носталгија раскажуваат колку било поубаво и позелено Скопје... НЕКОГАШ :nod:

@vitamina среќен роденден мила :f: :hug:

Ииии... Вчера сте споделувале љубов... И јас Ве сакам сите, силно Ве гушкам и бакнувам :* :hug:
    Шекерното срценце е за сите од +/- 40 :l:

love_382.gif

Last edited: Feb 22, 2018
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Тресе луѓе:worried:. А јас на 5-ти:sweat:.
    Нема спиење.
    Кучево не престана да лае пред земјотресот. Сега пак лаат други.
    И јак беше, 4.8, епицентарот во Бугарија.

10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Ворид, немам дете ама... многу си ја размазила :)
    Види, она е во "тие" години. Сестра ми "најлоша" беше меѓу 11-13, сега е малку поразбрана да кажам, пак може да се зборува со неа. До лани мислам дека моите нерви искинаа.
    Некако скоро сите пубертетлии се нервозни и желни за кавга, ама мора да постојат граници.

Стави и' на знаење дека те повредува, и не се однесувај како со мало дете (реално на 12 години може и сама да си стопли млеко).

Период е, ќе и' помине, јас стално така ја тешам мајка ми :) и јас тој период бев лута на светот, лута на моите, итн.
    После како привршува средно се смируваат хормони.

Само јаки нерви, ќе преживееш.

11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@simonka93 аронија, проверено го покачува железото. Ова всушност беше по грешка, од неинформираност дека треба по 5 зрнца, човекот си ставал по една рака у смути. (facepalm) На наредна ккс железото у плафон.
    Инаку ако имаш прилика, ferofolic, најефективни се. Имаше и едни ампули, исто ефективни ама предизвикуваат мачнини...

green.eyes, mal.ecka, Annath and 10 others like this.
  12. CameliaMiller

^ тие ампулите, Тотхема, мене живот ми спасија.
    Стварно се тешки, ама со сокче се трпат.

mal.ecka, Annath, kuc and 9 others like this.
  13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Крвна слика немам направено, сама си донесов заклучок по симптомите, бидејќи пред бременост бев анемична, додека за време на бременоста заради препаратите имав одлична кс... Обично имам мака во пмс и за време на циклусот, вртоглавица, такихардии и др симптоми кои ги имав порано

mal.ecka, mareane, Annath and 8 others like this.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@simonka93 епа тогаш можеш со природни работи да пробаш. А кога ке имаш човек, обавезно нека ти донесе ферофолик, па нека си стојат. Да отвореа куфер на граница, имаше што да видат, гарант ке помислеа дека ги шверцам, а ја купив за цела фамилија. :tmi:

@WORRIED.BT период е, ке и помине. Сама најубаво да оцениш дали клин со клин се избива или пена ке фатиш на усни додека се разберете. Јас не, ама брат ми ја помина оваа фаза. Не се трпеше. Среќа веќе се оправи. Значи буквално имаше испади во стил "Дај ми да јадам" и ако мајка у момент збори на телефон и не може да стане почнува да драми, арно ѕидовите не испукаа. :x А со околината беше супер, не сосема одличен ама примерен ученик.
    Сега е у фаза кога мисли дека се знае, ама па се прави муабет и се разбираме некако. Всушност кога ке размислам, со мене е поблизок, со мајка и татко некако воздржан е. Бара совети како да постапи и додека ме слуша - супер е.

@♡BuBaLe♡ и @JuLleE бидете среќни што сте во таков однос со бившите мажи. Ако не за ова, за икс други работи луѓето си земаат за слобода да коментираат, така да, додека наоѓате заеднички јазик и нема нетрпеливост - уживајте.

@CameliaMiller да, мислам дека тие се баш кога железото е ептен ептен ниско 0-3, враќаат во живот.

15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@simonka93 една рутинска крвна слика да направиш пред се обавезно!
    Не е наивна терапија железото па на своја рака да земаш. Инаку, како сеуште доилка не ти е на одмет да земаш витамини кои си ги земала во бременост. Јас имав мака исто, и пострашни симптоми + опаѓање на коса, кршење ма заби, загуба на истите :( исцрпеност плус и додатни нервози и зедов еден месец прегнакеар,плус мед со семе од коприва, ашваганда па спирулина, продолжив со мултивитамини, повремено магнезиум и некако осеќам и сама подобрување.
    @WORRIED.BT добро се сеќавам на моето тинејџерско однесување и односот на мајка ми према мене, дали и дека психолог беше по професија, сепак жената имаше одлични тактики да ме надвладее а да мислам дека јас ја 'држам топката' и стилот и беше толку смирен и тактички и доста уапешен користејќи методи на тн обратна психологија и како што и сања спомена такви тактики.
    Пример, кога ме фатија бубачките и од одлична ученичка си реков не знам математика и не се ни трудам да учам, мајка ми само ми рече - во ред е ќерко, нас ни е јасно дека толкав е твојот капацитет и само ти биди здрава и жива, толку ти е способноста - толку.. и верувајте, мојата желба да и докажам дека не сум толку неспособна ме поттикна да се истакнам и да и докажам дека греши :)
    @JuLleE како е сега?

Јас земјотрес не осетив, кучиња да лаат не слушам, толку долго се вртев и превртував што ми се чинеше дека дури и каснам за синко да го носам во градинка а немало ни 3.
    Ме мачи нешто што не ми дава сон значи.
    А долг ден ме чека...И тежок...

16. kravce

kravce Форумски идол

За комшиите ли ти е? Оти мислам тебе проблемот со нив ти е. Ќе утепаш некое животно, а тие утре пак ќе ти донесат белја.

За пубертетлии, сите сме биле. Се ни станува појасно подоцна. И колку сме имале, и колку треба да го цениме тоа. Мене ми беше обврска на пример, во сабота мајка ми често работеше, па јас бришев прашина по дома. Уште од мала тоа ме научи, а и другарките од детство дома истото го правеа, па сосема нормално ми беше. Дури и кога ќе дојдеше дома среќна дека сум средила нешто, стварно некое посебно задоволство ми имаше тоа. А за пубертетот...секое дете е различно и нема еден лек, само трпение :)

Добро утро. Одбројувам денови до викенд. Повелете чајче

green.eyes, Val-Dim, Peco and 20 others like this.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро !!!
    Кафе се пие и ќе се работи исто како и секој ден ...
    Истури дожд цела ноќ ,сонце нема во најава ни за викенд ни пак друга недела ,а мислев да го вадам точакот за да возам ,но уште малку ќе почекам.....
    Вечер Златна Бубамара ,на тв кој ден ќе ја репризираат немаат кажано ,а ми се одеше но за карти се тепаат како за алва....
    Убав ден !!!

green.eyes, Peco, Dadusicka and 13 others like this.
  18. CameliaMiller

Добро утро дечки :yawn: :coffee:

Сакам пролет. Убав ден :hug:

bc5e5d039fb8755ba2bd8576a4b8a137.jpg

19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

D.utro :)
    Na sever nisto novo...

Raspolozenieto deneska na nula |(...a trista obvrski imam za posle 12h |(

Aj da ne siram negativa,moz ke se opravam u tek na denot |(

:hug: za site...

green.eyes, Peco, WORRIED.BT and 17 others like this.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Енергија 0 и кај мене. Ме мрзи се едно исто да правам.
    И спанаќ за чистење имам :|

green.eyes, Peco, WORRIED.BT and 14 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.