1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.071
    Допаѓања:
    154.566
    А на работа кога ќе се соберат и си раскажуваат (facepalm) и тоа релативно млади жени. Морам да признаам дека имам неколку серии заследено тоа кога бев на породилно и ми доаѓаше тетка ми на гости :rofl: ме зарази. Како и да е кој сака нека си гледа, ок ми е посебно за луѓе што се во пензија и не знаат што со себе, поарно него полиика да бистрат. Само ме нервира што мали деца знаат да се загледуваат а толку насилство има по сериине страшно.
    Буба мара значи во недела, мене ми е ок али најмногу ради сашко, дечкото ми е супер. Порано кога водеше тони не гледав не го можам тој ич.
    Ајде добро утро петок денес :rock: иако утре на работа ама петок си е петок

На Val-Dim, Peco, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, посабајле денов ветува, ако не друго барем дека нема да ми биде трагичен.
    Големава немаше тт цела ноќ, се надевам дека протеравме, малава САМО два пати се разбуди, мм коа се прибрал појма немам, не сум го осетила. Си пијам полураат кафе во спална, еднава гледа цртани другава дреме. Исчистено, средено, свекрва ми ако сака да прави ручек нека прави ако не сака пица ќе нарачам, ама ич не ми чуе, епа не сум од камен.
    Се мислам каде да шетнеме вечер на едно кафе, некои гости да истераме :)
    Убав ден на сите

На bittersweet, Val-Dim, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Morning :yawn: :coffee:

Дојде петок :)
    Се осеќам љубовно, ми помина предолгиот ПМС и пак од чудовиште станав фино девојче :D

Убав ден имајте дечки, одбројуваме до пролет :) :sun:

02639ed4394f7e0008a83d7c7f9df998.jpg

На bittersweet, Val-Dim, mal.ecka и 24 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Well...спротивно на Камелиа, јас сум у ултимејт последна фаза на пмс и на граница сум да им се истурам на овие од општина Аеродром. Дојдов овде, наместо да пишам на нив, оти вакви зборови, пцовки и клетви не сум ни знаела дека можат да ми текнат, може да си заработам тужба :/ И така... упм.
    Добро утро иначе. Петоооооооооок. Долго време не сум се радувала вака на петок ^_^ Со задњи сили ја терав неделава. Чекам пролет, чекам лето, мислам да се смени сезонава ќе излеземе сите од оваа депресивност, мрачност, болести и чуда. Не ќе да е така едноставно, ама светла точка ми е, па си се надевам. А тоа зима се спрема...
    Немам некоја посебна тема. Да го изгураме денов добро сите, па за утре...утре ќе му ја мислиме :)

На Val-Dim, Peco, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Хелоу... и јас да пишам дури сум послободна, со кафето...

За Буба Мара, па не ми е нешто, искрено, ретко ја гледам, цела нема шанси да ја изгледам. Досадна ми е.
    Телевизија не гледам и онака, само на компјутер серии и филмови, и тоа кога имам време, а почесто го немам...
    Не спиев ноќеска, што од малото, што од големото, што од најголемото... малото фластер за мене, големиот на секое го проверував да не дига тт, се жалеше на грлото, а знам дека кога има ангина, дига обавезно. Па ќе видиме денес на лекар што ќе кажат, не би да го носам, ама петок е.

До толку ли не е можно еден саглам министер за здравство да имавме? Аман... уште непочнат да работи, два пати солидно ме изнервира. Ако по утрото се познава денот... нема да е убав.

Ај доста мрчење, повелете на кафе

На bittersweet, Val-Dim, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.333
    Допаѓања:
    259.618
    Да го симнам тогаш?
    Убав велиш.

За турските серии. Разбирам јас зошто се гледаат и не значи дека ако ги гледаш си глуп. Ама тоа припаѓање по љубовта на Нихан и Кемал ми е претерано.
    Имало и турски серии кои имаат убава содржина. Кога лисјата паѓаат ми е нивна безвременска. Преубава серија. Јас и шпански серии гледав, и многу ми фалат:tmi:.

Сепак од се што имам изгледано и што гледам, за мене олл тајм фејворит се Домаќинките и Анатомијата. Пак ги гледам и пак плачам:D.

На dunika, green.eyes, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Морам warning малку да ставам, не е баш за сечиј стомак, баш допира во морални вредности и норми и не е типичен љубовен филм.
    Според мене вреди, нема некоја вау приказна, ама "го чувствуваш" ептен, ликовите ми се ептен реални.
    Нејќам повеќе да кажам, ќе забегам во спојлери :)

Едит - од турски серии, сите ми се глупи, на моја несреќа скоро сите ги гледаат па кај и да одам верглаат на ТВ и по некоја епизода знам од повеќето. Внимание ми задржала само онаа кај што живее таа мајката со синови и таткото со ќерки, комедија. На тој ако го начекав се смеев. Овие трагичниве... не. Не и не.

Од филмови и серии, комбинирам Нетфликс со Попкорн и ПиратБеј. ТВ не сум воодушевена, па откако и Дискавери нема, ТВ се користи за кастање само.

Последна измена: 23 февруари 2018
    На bittersweet, ivi1987, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  8. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Добро утро,додека го пијам кафево да ве поздравам:)
    И јас како Кравче едвај чекам пролет-лето:(.
    Таман си помислил готово е со тт таа ете ја пак:(смачено ми е и се чувствувам заморно.
    Турски серии не гледам,мислам дека е тоа залудно потрошено време:wasntme:
    Поздрав и имајте убав и позитивен ден петок:D

На ADOKI, Val-Dim, ivi1987 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    85.234
    Добро утро !!!
    Дете испратив на школо и си прилегнав ,дури сега сум станала маж свари кафе и да пиеме дека е слободен
    Главата ме боли ,стомакот исто ,а и грлото да видам што не наброив (facepalm)
    Турски не гледам нашиве неможам да ги слушам како се лигават ...да си зборуваат на турски можеби ..но Cinemania има подобри е таму гледам..
    Бубамарата во недела реприза во 19.45 најавија,ама ако ја водат оние двајцана не планирам да ја гледам..
    Убав ден !!!

На Val-Dim, Peco, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Ќе испадне дека се правдам, ама сум ,,приморана" да ги гледам турскиве серии заради свекор(ва) ми :D
    Заедничка дневна, шта чеш... И да пуштам друго си менува тв без да праша... Претплатени сме на Сител :x :rofl:
    Не ги гледам повеќето, тек тук по некоја епизпода кога ептен немам што попаметно да правам, Карасевда ја гледам он лајн на турски, заради Кемал најмногу, а и заради нивната љубов, колку и да звучи патетично :tmi:

Сонце и денес при нас, ама џабе кога од утре велат зимата ќе дојдела :drunk:
    Едвај чекам пролет и лето, најомилен период ми е доцна пролет, преминот од пролет во лето :sun:
    Убав ден

На azelea, M&M, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Јас тв слабо гледам, особено турски серии ич. Ја излгеав шехерезад и Лисјата и толку. Нити имам желба, нити сум раат тоа време, а нити пак на тв е тоа пуштено. Значи цртани, јутуб, спорт, телетекст...за мама- телефонот во раце :D.
    И мене Анатаомија ми беше фејврит.
    Време ми е за кафица 2, пошто кафица бр. 1 не ја осетив и некако набрзина беше.Ќе ме дружи некој? Разбира се, со цигарче.(ко ќе ми текне дека пак пушам ми иде да се самошамарам!!!!)

фемина дефинитивно ме зеза, значи прво беа смајлињата, а сега и во пишувањето си прави стакинамомент, и од мобилен и на пц.само кај мене ова или има и кај вас ваква работа?

На bittersweet, Val-Dim, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Анатомија имам секој ден, не фала :D Јас др. Хаус повеќе го сакам :)

На M&M, ivi1987, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Добар ден како сте , шУ праите

И јас сакам пролет :sun::f:.Сакам и сладолед да донесат во Кам.

Карасевда јас гледам.Без глас.
    Тоа време бебе или веќе спие или го заспиваме па се мора да е тивко.
    Го гледам поради глумиците.Секогаш сум гледала филм ( турски или шпански ) ако има убави жени што се убаво облечени.Во овој има две преубави, главната улога и една друга со црна многу долга коса.Инспирација ми се , особено за облека, па така не ми смета што е турска серија.Од мажите ни еден не е мој тип, не ми се убави.

На bittersweet, dunika, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Се сеќавате ли на мене?;)

По потреба се вклучив сабајлево,па викам чекај да шкртнам збор два.
    Ново немам за кажување,добри сме,деца растат со свои бубачки,ние... што да ви кажам.
    Лета времево,гледавме вчера слики од минатото и дојдов до заклучок дека јас сум иста,а маж ми е остарен:lol:.Се шалевме,доволно е децата да си ги погледнам и си ја видам младоста и иднината.

Вчера на Буба Мара бевме.Интересно колку за момент да избегнеш од секојдневието.Сашко Коцев ми е ненадминлив,само многу краток му беше настапот,се заедно дали пола саат се смеевме.
    Колку тапа земја сме.За најдобар мјузикл Мама Миа,дека ние многу мјузикли имаме :lol:Супер си е Мама Миа,уживав кога ја гледав и тоа два пати бев,туку она што сакам да кажам дека естрадниот и културно забавниот живот ни е мизерија,две три претстави,една две емисии со сопствена продукцијс,спот ниту еден(добро еден знам годинава),пеачи тие па тие,ѕвезди на залезот од кариерата ни гостуваат,а од друга страна Скопје треба да е некаква метропола(паркинг место у Центар е мисловна именка).Хајлајт ми беа ракометарите и по не знам кој пат се потврдува дека спортот обединува и не познава граници,секако и ѕвездите од бивши Ју простори затоа што носталгијата за тоа време е се уште присутна.
    Ги испомешав работите,ама ме знаете,сфаќате кој ми е муабетот.Битно убаво ни беше.

Сакам повеќе време да имам и да ве прочитам,сакам и да напишам повеќе и да,ќе си најдам време да си пишувам.
    Ми фалат многу феминки од тука,сабајлево ми требаше инфо и веднаш знаев каде да го најдам:).
    Исто и убавиот збор,подадената рака и несебичниот совет.

Ај,ве отеков.

На PUPICA, bittersweet, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.778
    Викате од утре доаѓа зимата? А таман со мм почнавме да пешачиме навечер, да се раздвижам пред породување :D

Јас работно, едвај чекам да си одам дома, сѐ ме боли, не можам на едно место да седам.
    Карасевда си ја гледам и јас. До кога не знам. Засега ми е интересна, ако ја отупат и влечат како и сите други нема да ја догледам.
    И јас најмногу ја гледам заради глумците. Кемал ми е преубав. :inlove:

На bittersweet, M&M, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.372
    Допаѓања:
    261.917
    Јас затоа не отидов на БубаМара, и на тв ми е долго а не таму во живо. Се подолго од час ипол треба да е екстремно интересно да ми задржи внимание.

Има нова епизода Грејс анатоми? Се заразив и јас, све живо изглеав. Др.Хаус ми е омилен.

На bittersweet, M&M, Val-Dim и 14 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.333
    Допаѓања:
    259.618
    Хаус изгледав, нема веќе.
    Бошке, Анатомијата на Фокс Лајф ја гледам, а епизода нова на 3 Март треба да има.

А за смајлињата кај мене се појавуваа на екран неколку и трепкаа. Прво помислив дека халуцинирам, после мислев дека ми се расипал телефонот. Велите, до Фемина е?

На bittersweet, ivi1987, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Да, “се заглавуваа“ :)

На ivi1987, Lejla8, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Намерно загледувам турска серија- ме релаксира.
    Можам по дома да си работам и да слушам синхронизација.
    Да си пеглам и да си следам серија.
    Не ми се интересни, ама немам избор, ништо друго не ме интересира на ТВ, не даваат никакви интересни емисии, а за да следам нешто со титл, мора да седнам.
    А за седење ВРЕМЕ-НЕМА.

Во недостиг на ангажмани денес на работа, седам простум и ги посматрам колегите.
    Вчера еден колега ми раскажа една ,,приказна,, која ме фрапира.
    Ретко кога се окупирам со нечии ниски страсти и опсесии, не ги ни приметувам воопшто.
    Така сум се поставила кон службените канали и така терам.
    Нема близини, нема тешки дружби, нема делење тајни,....а со тоа и не влегуваш во ,,води,, каде што секој може да си дозволи се да ти рече или да се однесува недозволено.
    Зад мене-незнам што се збори и не ме занима.

Сега си седам , си гледам и си мислам ,,што ли се крие позади секоја од овие креатури кои секој ден се присутни во мојот живот ?,,
    Искрено, баш ме брига каков приватен живот имаат, ама оној службениот нож кој го кријат зад грб и онаа чаша полна со завист до болка, со која наздравуваат и те гледаат во очи...Е ТОА МИ Е МИСТЕРИЈА.
    И не само мистерија туку и МИЗЕРИЈА.
    Ретко ги гледам како луѓе.
    Повеќе како фигури кои ми се ,,насадени,, и со кои морам да терам живот до пензија.
    Сурово ама вистинито.

И ондаК то....

Вие кои работите...каков однос имате на работа?

Во нивни очи?
    Незнам.
    Мислам -принципиелна до граница на глупост.
    Непопустлива.
    Чувар на големи тајни.

На bittersweet, M&M, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    За на работа со колегите гледам што е можно да оддржам само професионален однос.
    Премногу зближување не е на арно,тоа се докажало и во пракса.
    Се согласувам со @referentka секој гледа само нож да ти забие зад грб.
    Пред тебе сите се "те сакам,те ценам" а позади грб што се не зборат за тебе.
    И искрено немам време ни да се замарам со никој,затоа и гледам да оддржам дистанца од такви личности и тоа не само на работа туку и надвор од неа.
    Каква сум во нивни очи не знам и не ме интересира искрено.
    Кој е за кафе нека повели
    coffee01_wide.jpg

На bittersweet, Peco, EuHenIa и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.