Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Комуникацијата и односот со колегите е пријателски до граници кои дозволуваат. Некогаш кога работните обврски оставаат простор се прават и приватни муабети. После работа, за викенд често се пијат кафиња или се оди по кафани и комплекси надвор од ск.
    Кланови во навидум ова хепи фемили има и те како. Јас гледам да сум истовремено дел од секој клан и да не сум припадник никаде. Со сите да имам ист коректен приватен и деловен однос. Ми успева и ова се покажува како доста паметна стратегија засега. Во место каде напредокот зависи и од тоа дали луѓето те прифаќаат мора вака.
    Нажалост емотивец страшен сум, искуството ме учи, но сеуште ми се познаваат чувствата и мислите напишани на лице при некоја ситуација. А и доста искрена сум по природа, ама откако се вработив гледам да не употребувам многу од зачинот искреност.
    И не можам да одам на работно место и со колегите да се намќориме и да не комуницираме. Би побудалела мислам. Не мора да се сакаме, секој си мисли за себе, ама некој нормален однос мора да има.

На Val-Dim, mareane, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    137.252
    Со колеги на работа што е можно поголема дистанца. Без кафиња после работа, без одење по гости. Муабет општ, за времето,за политика, за држава, за готвење. Срце, мрце лигавење не сакам. Тој најлигавиот пред сите најголем нож носи позади грб. Од таквите се сите местенки и кодешења. Најлесно те присвојуваат, најкомуникативни се, лесно може да паднеш во искушение да им се довериш. Ама се довериш ли - си нае*ал. Избегнувам муабет коа е само една со мене. Обично тогаш следи муабет ,,чекај оваа додека не е тука да ти кажам...,, Е ама после со другата муабетот ќе биде ,,со Петкана ја зборевме Стојна,, и излегува дека Петкана е крива, а не таа шо го почнала муабетот на поверење.

На bittersweet, poenta, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    85.234
    Абе во денешно време свој не сака да те види на арно ,а не пак колега колешка ...понастрана поубаво и мирна глава ...

На Val-Dim, Peco, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Јас намерно избегнувам блиски контакти со колеги.
    Сега, со колешкава сум 8 саата дневно, сакала или не, најголем дел од денот со неа го поминувам. Имаме муабет, бев на свадба, бев на Младенци, вселување, слава итн... како колектив одиме на ручеци кои ги спонзорираат фармацевтските куќи, ако тоа се брои. На прослави за пензии и свадби одиме...

Ама тоа не е приватно дружење. Само со оваа колешка до некаде е приватно.

Со другите... не. Нема никаква потреба.

На bittersweet, M&M, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Три дена ве читав, не се дочитувате :o Да читав волку брзо и со таква заинтересираност за испитите, добро ќе беше :D

И овде многу закасни зимава. Дури пред две недели залади саглам, има снег, секој ден си врне по некој мм да се надополни :D Зимска идила имаме моментално, преубаво е :inlove: Е сега, ладно е, -10, ќе биде дупло поладно следната недела.....ама не е проблем ни тоа :)

Приватни дружби со колеги и колешки кај мене се покажаа како погубни. Многу скапо си ја платив грешката :( Ама сама сум си крива, никој не ме тераше :?:

Бевме на ручек со мм во азиски ресторан. Меѓу другото земав и панирани ракчиња. Многу вкусни, ама сега стомак ме скина од мрсното :| До задутре ќе ми ги преработува стомакот :worried:

Ми отиде другарката дома во Тајланд на еден месец, сега сама одам да вежбам :| Ич не сакам да одам сама, едвај ја чекам да си дојде.

Не кажав ништо паметно уствари :?: Расеан ми е мозокот, чекам од понеделник едни вести, се надевам поволни ќе бидат и ќе пишува „да“. Ако бидат, за 180 степени ќе ми се смени и закомплицира животот, ама ако, така треба, така сакам ^_^ Викендов во исчекување ќе ми помине ]:) Мразам да чекам :o:

Поминаа ли вирусите во Македонија или уште хараат? Ќе доаѓаме следната недела, па за да знам со колку живци да се опремам :(

На bittersweet, M&M, Rebecca_R и 25 други им се допаѓа ова.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    85.234
    Вирусиве и грипов покоси кај јави се се болни ..ни одам ,ни да ми идат сега ризично е и преку телефон да се јавиш да не те префатат,а не поминува лесно..

На Peco, ivi1987, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  7. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Оф леле, едвај локалниве ги поминавме неколку пати, сега нови ќе си донесеме :( :doh:

На ivi1987, CameliaMiller, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.209
    Јас немам со кого да се дружам на работа, само вака виртуелно со вас, на Фемина.
    Иначе сакам ок однос, на дистанца, не преблизок, ама не ни ептен дистанциран. Па 8 часа да поминуваш со некого пет дена во неделата, не бива само на здраво да си. Ама приватни дружби нема, засега. Од таа гледна точка ми се допаѓа работава, и не знам како би се снашла во колектив. Како и да е, ќе видиме како ќе биде со мед. сестриче од први. Додуша, постара е од мене жената.
    Иначе преферирам со мажи да работам...оти не губат време во трачарење, но последниве неколку години ме премислуваат во врска со тоа. И на крај, се зависи од човекот.

На bittersweet, M&M, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  9. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    upload_2018-2-23_14-54-47.jpeg upload_2018-2-23_14-55-5.jpeg

На Rebecca_R, Val-Dim, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.394
    На работа ми е многу ок односот со сите. Имам и многу блиски со кои делам скоро се, имам и подалечни :D. Мала фирма сме, ко фамилија. Еден намќор само имаме, ама еден е, се трпи.
    Мислам дека колегите ме доживуваат како лабава и весела личност, каква што сум.

На bittersweet, Ane-Goki1, doubleg и 11 други им се допаѓа ова.
  11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Јас со колегите немам никаков однос, бидејќи ги немам :rofl:

А кога би ги имала, би имала коректен однос, до граница каде веќе навлегува приватноста

На bittersweet, M&M, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.345
    Допаѓања:
    278.714
    Со колегите функционирам коректно,со повеќето на здраво како си.Одење идење приватно иако ретко само со една две колешки,всушност и тоа е најчесто службено кога треба нешто заедно да се сработи а мора во домашни услови.Инаку имаме колегијални излегувања по поводи но тое е се онака повеќе површно.
    Цел ден сама сум мсите своја политика,па и јас...
    Испив кафе со другарка која дојде на кратко ,сега сум на родителски па после закажав со друга другарка на мала шетња по град...не ми се седи дома....(hollest)

На fina erika, bittersweet, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Не знам како ме доживуваат, еднаш ме искараа дека многу сум работела :)

На Rebecca_R, referentka, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    137.252
    Прва преспана ноќ целосно после една недела. Полесно се дише вака. Одма е подруго. Почна и народ и дружби да ми фалат. Ама уште не сум за со народ, нит да отидам некаде нит да поканам некој. Претежно се со деца, сеуште не сум за мешање, поготово не со деца. Ќе си поседам некој ден во изолација, едино може на отворено да прошетам.

На bittersweet, Ane-Goki1, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  15. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.295
    Само да кажам тие што гледате Анатомија може и Чикаго Мед да ви се свиѓа ;)

На M&M, Rebecca_R, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Го носам детево на спорт и додека го чекам, сретнувам лик ...од млади дани :)...се прави на триипол:?:...а уствари, не ме препознал:nod: интересен разговор кој изнуди сеќавања....насмевки за минатото...младоста |(

Кафе пиено, деца на компјутер...тел... (facepalm)мама може да одмара:?:

На M&M, Rebecca_R, doubleg и 18 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Да не сте излезени петочки на пијачка, журка, жмурка... па шо ве нема:D
    Две бонбони изедов и ми стана лошо од шеќерот.
    Да ве почастам... со повод. Да ви се врати и поубаво.

[​IMG] [​IMG]

На Espadrila, bittersweet, Marija) и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.368
    Допаѓања:
    261.868
    Јас бев на една работилница во школо. И иако мислев ќе е гњаважа супер си поминав со конкретен епилог. Утре ќе има и втор дел со се деца :)

Гладна сум ама преку глава ми е од готвење и салата миење. Рацете ми се очајни по 10пати на ден мачкам креми уште да ги нема не знам што би правела.

На Espadrila, bittersweet, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    За што и да частиш, честитки, само убавини да ти се случуваат :)
    Да ве поздравам, денес пукнав на работа, се преморив, одвај најдов време да јадам, кафе низ нос ми излезе. Среќа викенд иде, ќе одморам глава па од понеделник уште побурни и помачни денови ме чекаат. Конечно седнав и ве исчитав :)
    На работа со колешките така се имам изгорено, што сега комуницирам само службено. Многу луѓе пред мене што биле молеле за друга канцеларија и ги преместиле. Толку пикање нос во приватен живот, толку лажење и местенки не сум видела на друго место. Неможе никој од фирмата да не работи, да не го бива, да е неспособен, а тие 4 да се во се нај,значи не е возможно. Затоа, добро утро и пријатно, службено во секое време за се сум на располагање, приватен живот нит ме интересира нит сакам за мојот да знаат.

На bittersweet, Rebecca_R, JuLleE и 21 други им се допаѓа ова.
  20. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Лек/чаре како да се искашла шлајм? Се давам во шлајм, градите ми свират, ни исправена, ни седната ни легната ме бидува. Help народе please

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.