Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stela 34

stela 34 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    82
    ne se sekiraj samo opusteno,gledaj da bides odmorena,slusaj muzika..........te razbiram jas koga trebase da rodam rodiv vo druga drzava so pominat termin od 5 dena,sama bev,sekoj den si velev ajde izleguvaj,izleguvaj malo,panicev, placev......moj sovet sekoj den,ma sekoj den na doktor da te nadgleduvat.....i ajde neka e so Lesno

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Добро утро и од мене, за многу години да ние денештиот празник Света Петка, срекна слава на сите кои го слават овој прекрасен ден.:)убав ден

На toogood, mareane, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    @danichap налетав на ова случајно, па ми текна на тебе, ако уште не си завршила работа. Барем за квалитетот нема да си во дилема.

http://www.simpo.mk/

На ph.orhideja, Petar80, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  4. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    ама за достава сме ги чекале до 45 дена...може од мода да излезат дур ти ги донесат

На Petar80, Bozica1980 и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ти изгледа живееш во црно бел свет или?! Еве јас и мм имаме план- мојата плата ја трошиме, плаќаме сметки, кредит, за дома што трева а неговата се штеди. Зарем утре тоа се "негови" пари, а "моите" папала маца..

На Daydream, ph.orhideja, Petar80 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Ништо не се 45 дена и они кажуваат дека толку се чека на достава. Барем се точни . Јас југоекспорт ги чекав 4 месеци, а рекоа 40 дена:)

На toogood, Eli23, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Добро утро
    Убав сончев ден таман за прошетка кој е слободен.
    Не сум ви кажала дека низ животов работев турбо, е сега од пред некој месец сум дома бидејки нели ситуацијата ми е таква како што ми е па очекувам и се потспремувам за преселба во сосема непознато место, и не не ме фатило ниту страв ниту трепет напротив едвај чекам да заминам и да не погледнам на назад,ете до толку ми има дојдено. Но луѓе да ви кажам дека не можам да додржам дома навистина, преку глава ми има дојдено. Не дека немам обврски но работа си е работа и едвај чекам да одам и да се фаќам за некоја работа да ми се исполни животот, човек без работа е богами тешко. Си сакам исполнетост ва денот, комуникација, работа и слично, за вака баш и не ме бидува.
    Размислував да одам некаде ама пак од друга страна по принцип сум поштен човек и не ми е вкусно да ги лажам газдите,да појдам и да се откажам бидејки чекам на документите. Не знаете колку сакам да си го средам и исполнам животот конечно.

Туку ајде да не се жалам ќе биде и тоа, има време, најстрашното го поминав, останаа ситниците.

Јас пијам какао на тераса а кој е за чај кафе какао слободно нека ми се придружи, па ако сакате и на по жестоко ќе преминеме :P одамна не сум варела нешто топло па еве да ве почестам.
    2015-10-27-09-42-25-1162543717.jpeg 2015-10-27-09-42-38-1484390897.jpeg
    Имајте убав ден, јас денес со мајсторлк и граѓевина ќе се замарам.

На green.eyes, Val-Dim, toogood и 15 други им се допаѓа ова.
  8. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    eee pa tie se preterale:sweat: 4 meseca,sto ne im gi vrati, vidi nas ni rekoa maksimum dve nedeli a izleze 45 dena...

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Може, може. Ние кога баравме велеа достава за 45 дена, зависи од пратката кога им е. А во југоекспорт ни рекоа 40 дена, па после неколку пати звонење ни рекоа нема ни да ги добијат тие столици, па ни понудија други на кои им ја спуштија цената и тие ги чекавме уште еден месец. Сѐ на сѐ четири месеци.

На Petar80, DVAANGELA и danichap им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    262.350
    Јас утрово и кока кола се напив!
    IMG_20151027_094447.jpg

На green.eyes, Val-Dim, Ariel и 17 други им се допаѓа ова.
  11. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ja citam @referentka, i se pronaogam vo postov totalno. I jas sakam pravda i otvorenost, a ne teatar i glumci
    Porano bev balanser so site mm i zatoa mn me sakase, toj bese bez vlakna na jazik sega nekako gi smenivme ulogive. Ic ne be biva za gluma, a realnosta e deka site glumat, a iskrenite nikoj ne gi saka. Zatoa ic ne se zamaram tie sto me nerviraat na ignore ili pa mn retko gledanje. Koj gi vrti nemam vreme vo zivotov da trosam na luge koi me nerviraat.

На Peco, Petar80, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.549
    Допаѓања:
    289.217
    Немам завршено работа. Додека опремам цел стан уште долго има да гледам, барам, напасувам(facepalm)
    Баш ќе зирнам. Ако ништо друго атер за попустот.

На kukla21, Petar80, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.270
    Хелоуууууууу.... еве ме и мене, работно од сабајле, порано почнав да доаѓам, од 9-17, еден час порано, колку толку, кој ти го дава :D барем мене ми значи. Поточно јас ќе си прилагодувам работно време според закажаните пациенти, па ако случајно имам некој што не може да дојде до пет, тој ден ќе си доаѓам на работа по старото работно време :) стискам палци да нема никој за после пет :angel: барем зимскиов период. Овој дел тука ми е морничав за сама да си одам во темници :worried:

За салони за мебел, неам појма... мм опреми се по свое пред да се земеме, јас на готово си дојдов :wasntme: сега тоа плус што ни треба, оди по нарачка, не купувам од салони кај нас, може од Икеа евентуално некоја ситница. А за достава... еве, го чекам душекот од малиот - кога го нарачав ми рекоа за 4-5 дена ќе ви го донесиме, ок. Кога ете, ми се јавија нареден ден дека доаѓаат, а дома нема никој да го преземе :doh: Е па ради тоа си почекав една недела :| па денес ваљда ќе го достават како што ми кажаа утрово.

Само нека потрае сончевиов период, оти како што знае да биде магловито Скопјево во зима :?: ќе ми преседнат и празници и се... јас си сум летно чоече 8)

Кафиња мафиња сте пиеле... нешто друго сакате? :angel:

На green.eyes, Val-Dim, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  14. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Само да ве поздравам:hai:
    Денеска нема да бидам вредна домаќинка, денеска ќе бидам личен шофер и ќе ја шетам мама по фамилија[​IMG] Тако речи ќе е си крштеваме вода[​IMG]

На green.eyes, Val-Dim, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    Да одиме на семинаров,јас така мислам.
    Да не ќе се опаравиме малку

Пошто сме сите умни и ни работи кликерот немора цело предавање да го слушаме, од две реченици ќе сфатиме се.
    Само Ве молам напијте се апчиња пред да тргнеме, да не си го покажеме ,,бакарот,, таму, оти пред салата чекало комбе за да ги збере пациентите.

На MilaP, Val-Dim, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    101.785
    :shake:
    :shake::shake::shake::?:
    Добро ви утро на сите.
    Бев од сабајле пак на лекар закажав за четврток,ова со терминиве е бога да чува.Матичната ми рече и гласот ми се сменил и ако не помогне овој специјалист ќе ме праќа на Воена болница.:worried:

Синоќа гуглав пак и си ги најдов сите симптоми како кај рак на грло.:tmi:
    Ова интернетов колку помага толку и одмага.Подобро да живее човек во незнаење.

На toogood и Eli23 им се допаѓа ова.
  17. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.770
    Допаѓања:
    7.585
    моето омилено

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    И јас така...а ме здоболе нешто и одма google ми вика ,,имаш тумур,, или ,,рак во напредна фаза,, или ,,метастаза,,
    Па два дена боледувам од тоа што сум го прочитала.
    ММ ми се закани дека ќе ми го исклучи интернетот ако продолжам да се бавам со медицина

На green.eyes, MilaP, ozbilnazena и 9 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    101.785
    Цела ноќ ги сонувам сликите од гугл.

На Eli23 и Petar80 им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.270
    Ич не гуглајте симптоми - секогаш прво најлошото ќе го извади, што е доволно од памет да те мрдне... лудило! :tmi:
    Арно велиш @lunicka, незнаењето може да биде благослов. Јас ова од искуство... затоа што кој учи медицински школи, ќе ги „прележи“ сите болести. Бар јас од секоја си пронајдов по нешто... не прашувајте како ми беше кога спремав интерна или хирургија испитите (facepalm)
    Само позитивно, се ќе биде во ред!

На ozbilnazena, Peco, ph.orhideja и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.