Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.441
    Допаѓања:
    90.823
    Јас дозволувам се да носат,и оние цепаници од фармерки,да видиш какви има големата(facepalm) едино никако не сакам да видам вулгарност и тоа си знаат,исто така не пуштам прекратки сукњи.
    Старомодни или не,Ке се научиме на се.

На green.eyes, dunika, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.882
    Допаѓања:
    163.609

Стареам луѓе...
    Лета време.
    Дм плеше и ми ја пее...се смеам кисело...
    Имам некое време да се подготвам за големата тројка...

На green.eyes, mila89, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  3. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Добро вечер:)Турско:coffee: и серија на Foxlife.Чекам малиот да дојди да се капи и спрема за излегување, чекам големиот да биди online да видам дали е ок..
    Направив тенки внатрешни прамења,сакав да се кафеави а знаев каква нијанса нејќам да бидат..А сега секој прамен е приказна сама за себе|(Значи имам кафеави, црвени и плави како плавуша прамени..И на крај решив да не ги покривам со колор шампон и да правам темно црвени туку да ја оставам вака чудна..Малиот сега дојде и ми рече дека сум катастрофа и еве ме слика за да кажите и вие..Толку сум очајна ??Години сум со темно црвени прамени а сакав светло кафеави а добив портокалови и жолти:tmi:...Само снашката ме бендиса или само беше учтива?!?:?: 20180224_191605.jpg

На green.eyes, Sesil, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Зошто катастрофа:?:.....убава ти е:nod:

На ivi1987, Lejla8, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Одлична си.
    Снашката мора да бендисува:D
    И мојата-леле колку убава кошула имате тетка Рефкеее:makeup:
    Не и верувам,ама понекогаш ваквите бели лаги зближуваат:D
    Ееее Евангелина...децата ни пораснаа свеки да бидеме:D

На mal.ecka, green.eyes, m.i.g и 23 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.992
    Кога сама не ти текнува даде... синот ќе те води :D да се обновиш, наместиш и да ни пуштиш слика во модни критики :*

@referentka зашто да не веруваш, јас со свеки моја на шопинг одам ;) кога се враќаме ни треба помош за истовар. Еднаш дм се чудеше, од вреќа пиперки, тегли, до облека, шминки, штикли и антифриз имаше за истоварање :D

На mal.ecka, green.eyes, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.441
    Допаѓања:
    90.823
    Не,не е воопшто лоша,да ти беше црна основата ке беше,вака не,немој да ставаш колор шампон.
    Ако ти падне на памет понатаму да ги префарбуваш ,ставај 6.21 од еволушн алфа парф,темно плава или светло кафена е ,ги неутрализира жолтите и портокалови прамени.(од искуство:D)

На sanjaeva, ivi1987, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.992
    Убава е @evangelina.ina . Само кога ќе почнат плавите да жолтеат, стави ехотон ;)

На ivi1987, Lejla8, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.441
    Допаѓања:
    90.823
    Само да не испаднат зелени со ехотон,посебно тој голубље сиво,:x

На CameliaMiller, Lejla8, evangelina.ina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Уморна сум. Не знам кога последен пат сврзав повеќе од 8 часа сон. Не знам кога, ама деновиве ке легнам во 1-2 надоцна и ке спијам до 12 часот нареден ден. |-) И телово и душава да ја одморам.

Попладнево со другарка, не се гледаме често, ама секое видување ни е квалитетно. Од кафе на кафе, да си поприкажеме. Обврски, работам јас, работи таа, не е баш лесно да се усогласиме со слободни денови.

@WORRIED.BT се додека е вулгарно е океј. И јас едно време терав ваков стил, патики, фармерки и некакви блузони. Сега имам нешто поелегантен стил, кежуал да речеме.
    Гужвани фармерки не се мој стил, ама ако нејзе и е кеиф, тогаш други мислења не се битни.

@evangelina.ina не е по мој вкус. Некако прамените ти се ептен светли, како вметнати изгледаат. Со блиц е сликано, можеби не е толку драстична разликата на обична светлина. Инаку, не е лошо, ама на наредно фарбање ја би ги затемнила. Штом и ти се сомневаш, значи не е баш најдобро.
    Веројатно знаете дека ја не кажувам бели лаги. Сериозно, и во реален живот. Ако личноста која прашува сметам дека е лутка и ке се навреди ако кажам искрено, едноставно си молчам. Од моја уста не излегува бела лага, или кажувам искрено или молчам. Домашните и блиските другарки многу ја ценат оваа моја особина. Тетка вели - Ребека ја тебе најмногу ти верувам, често не критикуваш, ама знам дека кога ме фалиш, навистина нешто добро сум направила.

На green.eyes, Sesil, Espadrila и 15 други им се допаѓа ова.
  11. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Сега ќе запишам и @Cosmi што ми кажа и @CameliaMiller бидејќи овие плавите се жолти всушност а црвените се портокалови а косата ми е темно кафеава не црна.
    Ми требаше промена еве ми:DМислам дека беше подобро дечко да си фатам:D
    Понеделник вака ќе одам на работа,колешките ќе ме видат во живо и ќе си кажат вистината:sweat:Инаку и јас како @Rebecca_R не се бендисвам ама ете ме фаќа некој револт и не ставам црвен колор шампон..Пак ќе бидам иста како сите овие години а сакам баш да сум во косата како глумицата од Ghost whispers..

На green.eyes, bittersweet, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Od nego na red nemozam da dojdam ma |( .
    A car e koga sme zaedno , najbolji kombinacii mi gi ima on napraveno.Posleden soping kraj na noemvri negde(znaci koga kupuvam,kupuvam mashala,ne po parce -dve) mu vikam abe so tebe lesno e,ic nemora da mislam,so tt koga odev pa semislev,se dvoumev...i on onaka lezerno -abe tatko odese i plakase po tebe samo,sto se razbiral on ...ja vakva :o
    Deca be deca...|(

На green.eyes, Ane-Goki1, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @evangelina.ina твојата коса не е фарбана, само прамени се извадени? Голема разлика има во нијансите, мене затоа не ми се допаѓа. Видиш, кај глумицата прамените се со слична нијанса на косата.
    Можеш да земеш од она од ДМ за осведлување на косата, спреј е и мислам дека не ја гори косата многу. :?:

На CameliaMiller, Annath, ivi1987 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ова звездиве на гранд ги гледа некој:?:.....ги гледам сега првпат после незнам колку време, па ова девојчињава...стриптизерки не им се рамни(facepalm)

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Val-Dim и 5 други им се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    Да не е Славчо метеорологот? :tmi:

Јас арна, денес чистев, па сега се' ме боли... Згора на тоа и мс :drunk:

На green.eyes, kuc, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Порано гледав..веќе не ми се интересни.
    А има се, некои минат и поради облека...he

На kuc, Skorpija25, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.441
    Допаѓања:
    90.823
    Можеш и прелив да направиш од оваа боја што ти ја пишав,па да видиш како ти се допаѓа, незнам кој бои ти се достапни но гледај да ја имаш таа комбинација зад запирката ,21 или ,12 тоа значи има виолетово и сиво и ги неутрализира портокаловите и жолти тонови.
    Само ако правиш прелив,бојата со 3% хидроген или 6% хидроген ке мора да го разблажиш со вода или шампон и да го доведеш до 3%.
    пр.едно капаче хидроген едно шампон.

На kuc, CameliaMiller, Igle и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.365
    Допаѓања:
    261.843
    Кога сме кај косата на Евангелина и мене контрастот ми боде очи, но друго е во живо. И јас би ја скратила малку. Друго да прашам, видов во дм едни ко за прскање корени со боја, као да не се фарбаш стално. Пробал некој?

Гости истерав. Мака ми е од кафето. Сакам снег за децата да се израдуваат. Спиев прееска кажете што ќе правиме вечерва.

На mal.ecka, green.eyes, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Еванѓелина само немој ехотон тој на сиво што е да ставиш,пошто претходно беше фарбана колку што знам(ако не грешам)на црвено или лилаво.Зелено излегува,мене фризерка ме има суредено,од црвена со бланш да ми ја осветли,па на крај уште ехотон ми бапна и јас зелена,коса војнички кратко манав и шарпа носев месеци оти зеленото дречеше.Мм мајтап ми играше,цвеќе позади уво ако си ставам и како ливада ќе бидам.Затоа пазете,реакциите од хемикалиите меѓу себе зезнати можат да бидат.Леле како наџак баба почнав,ај да не давам,извинете

На green.eyes, Ane-Goki1, lunicka и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.441
    Допаѓања:
    90.823
    :hai: и јас бев еднаш со зелени прамени :D
    Ама ги исправ брзо Head & Shoulders шампонот ja вади најбрзо бојата односно преливот.
    Штета што малку фризери знаат која боја да ја употребат за неутрализација на жолто и портокалово,па мораш сам на своја глава да учиш.:rofl:

На kuc, CameliaMiller, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.