Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Јас дозволувам се да носат,и оние цепаници од фармерки,да видиш какви има големата(facepalm) едино никако не сакам да видам вулгарност и тоа си знаат,исто така не пуштам прекратки сукњи.
    Старомодни или не,Ке се научиме на се.

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Стареам луѓе...
    Лета време.
    Дм плеше и ми ја пее...се смеам кисело...
    Имам некое време да се подготвам за големата тројка...

green.eyes, mila89, Sesil and 19 others like this.
  3. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Добро вечер:)Турско:coffee: и серија на Foxlife.Чекам малиот да дојди да се капи и спрема за излегување, чекам големиот да биди online да видам дали е ок..
    Направив тенки внатрешни прамења,сакав да се кафеави а знаев каква нијанса нејќам да бидат..А сега секој прамен е приказна сама за себе|(Значи имам кафеави, црвени и плави како плавуша прамени..И на крај решив да не ги покривам со колор шампон и да правам темно црвени туку да ја оставам вака чудна..Малиот сега дојде и ми рече дека сум катастрофа и еве ме слика за да кажите и вие..Толку сум очајна ??Години сум со темно црвени прамени а сакав светло кафеави а добив портокалови и жолти:tmi:...Само снашката ме бендиса или само беше учтива?!?:?: 20180224_191605.jpg

4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Зошто катастрофа:?:.....убава ти е:nod:

ivi1987, Lejla8, Bozica1980 and 7 others like this.
  5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Одлична си.
    Снашката мора да бендисува:D
    И мојата-леле колку убава кошула имате тетка Рефкеее:makeup:
    Не и верувам,ама понекогаш ваквите бели лаги зближуваат:D
    Ееее Евангелина...децата ни пораснаа свеки да бидеме:D

mal.ecka, green.eyes, m.i.g and 23 others like this.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Кога сама не ти текнува даде... синот ќе те води :D да се обновиш, наместиш и да ни пуштиш слика во модни критики :*

@referentka зашто да не веруваш, јас со свеки моја на шопинг одам ;) кога се враќаме ни треба помош за истовар. Еднаш дм се чудеше, од вреќа пиперки, тегли, до облека, шминки, штикли и антифриз имаше за истоварање :D

mal.ecka, green.eyes, Sesil and 18 others like this.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Не,не е воопшто лоша,да ти беше црна основата ке беше,вака не,немој да ставаш колор шампон.
    Ако ти падне на памет понатаму да ги префарбуваш ,ставај 6.21 од еволушн алфа парф,темно плава или светло кафена е ,ги неутрализира жолтите и портокалови прамени.(од искуство:D)

sanjaeva, ivi1987, Lejla8 and 5 others like this.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Убава е @evangelina.ina . Само кога ќе почнат плавите да жолтеат, стави ехотон ;)

ivi1987, Lejla8, Annath and 3 others like this.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Само да не испаднат зелени со ехотон,посебно тој голубље сиво,:x

10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Уморна сум. Не знам кога последен пат сврзав повеќе од 8 часа сон. Не знам кога, ама деновиве ке легнам во 1-2 надоцна и ке спијам до 12 часот нареден ден. |-) И телово и душава да ја одморам.

Попладнево со другарка, не се гледаме често, ама секое видување ни е квалитетно. Од кафе на кафе, да си поприкажеме. Обврски, работам јас, работи таа, не е баш лесно да се усогласиме со слободни денови.

@WORRIED.BT се додека е вулгарно е океј. И јас едно време терав ваков стил, патики, фармерки и некакви блузони. Сега имам нешто поелегантен стил, кежуал да речеме.
    Гужвани фармерки не се мој стил, ама ако нејзе и е кеиф, тогаш други мислења не се битни.

@evangelina.ina не е по мој вкус. Некако прамените ти се ептен светли, како вметнати изгледаат. Со блиц е сликано, можеби не е толку драстична разликата на обична светлина. Инаку, не е лошо, ама на наредно фарбање ја би ги затемнила. Штом и ти се сомневаш, значи не е баш најдобро.
    Веројатно знаете дека ја не кажувам бели лаги. Сериозно, и во реален живот. Ако личноста која прашува сметам дека е лутка и ке се навреди ако кажам искрено, едноставно си молчам. Од моја уста не излегува бела лага, или кажувам искрено или молчам. Домашните и блиските другарки многу ја ценат оваа моја особина. Тетка вели - Ребека ја тебе најмногу ти верувам, често не критикуваш, ама знам дека кога ме фалиш, навистина нешто добро сум направила.

green.eyes, Sesil, Espadrila and 15 others like this.
  11. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Сега ќе запишам и @Cosmi што ми кажа и @CameliaMiller бидејќи овие плавите се жолти всушност а црвените се портокалови а косата ми е темно кафеава не црна.
    Ми требаше промена еве ми:DМислам дека беше подобро дечко да си фатам:D
    Понеделник вака ќе одам на работа,колешките ќе ме видат во живо и ќе си кажат вистината:sweat:Инаку и јас како @Rebecca_R не се бендисвам ама ете ме фаќа некој револт и не ставам црвен колор шампон..Пак ќе бидам иста како сите овие години а сакам баш да сум во косата како глумицата од Ghost whispers..

12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Od nego na red nemozam da dojdam ma |( .
    A car e koga sme zaedno , najbolji kombinacii mi gi ima on napraveno.Posleden soping kraj na noemvri negde(znaci koga kupuvam,kupuvam mashala,ne po parce -dve) mu vikam abe so tebe lesno e,ic nemora da mislam,so tt koga odev pa semislev,se dvoumev...i on onaka lezerno -abe tatko odese i plakase po tebe samo,sto se razbiral on ...ja vakva :o
    Deca be deca...|(

green.eyes, Ane-Goki1, Sesil and 18 others like this.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@evangelina.ina твојата коса не е фарбана, само прамени се извадени? Голема разлика има во нијансите, мене затоа не ми се допаѓа. Видиш, кај глумицата прамените се со слична нијанса на косата.
    Можеш да земеш од она од ДМ за осведлување на косата, спреј е и мислам дека не ја гори косата многу. :?:

14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Ова звездиве на гранд ги гледа некој:?:.....ги гледам сега првпат после незнам колку време, па ова девојчињава...стриптизерки не им се рамни(facepalm)

15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Да не е Славчо метеорологот? :tmi:

Јас арна, денес чистев, па сега се' ме боли... Згора на тоа и мс :drunk:

16. Marija)

Marija) Истакнат член

Порано гледав..веќе не ми се интересни.
    А има се, некои минат и поради облека...he

kuc, Skorpija25, Rebecca_R and 2 others like this.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Можеш и прелив да направиш од оваа боја што ти ја пишав,па да видиш како ти се допаѓа, незнам кој бои ти се достапни но гледај да ја имаш таа комбинација зад запирката ,21 или ,12 тоа значи има виолетово и сиво и ги неутрализира портокаловите и жолти тонови.
    Само ако правиш прелив,бојата со 3% хидроген или 6% хидроген ке мора да го разблажиш со вода или шампон и да го доведеш до 3%.
    пр.едно капаче хидроген едно шампон.

kuc, CameliaMiller, Igle and 2 others like this.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Кога сме кај косата на Евангелина и мене контрастот ми боде очи, но друго е во живо. И јас би ја скратила малку. Друго да прашам, видов во дм едни ко за прскање корени со боја, као да не се фарбаш стално. Пробал некој?

Гости истерав. Мака ми е од кафето. Сакам снег за децата да се израдуваат. Спиев прееска кажете што ќе правиме вечерва.

19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Еванѓелина само немој ехотон тој на сиво што е да ставиш,пошто претходно беше фарбана колку што знам(ако не грешам)на црвено или лилаво.Зелено излегува,мене фризерка ме има суредено,од црвена со бланш да ми ја осветли,па на крај уште ехотон ми бапна и јас зелена,коса војнички кратко манав и шарпа носев месеци оти зеленото дречеше.Мм мајтап ми играше,цвеќе позади уво ако си ставам и како ливада ќе бидам.Затоа пазете,реакциите од хемикалиите меѓу себе зезнати можат да бидат.Леле како наџак баба почнав,ај да не давам,извинете

20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

:hai: и јас бев еднаш со зелени прамени :D
    Ама ги исправ брзо Head & Shoulders шампонот ja вади најбрзо бојата односно преливот.
    Штета што малку фризери знаат која боја да ја употребат за неутрализација на жолто и портокалово,па мораш сам на своја глава да учиш.:rofl:

kuc, CameliaMiller, mareane and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.