Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.521
    Допаѓања:
    260.808
    Синоќа и велам на мама, сите се жалат од грип и вирус, а јас и мали ни грип ни вирус видовме.
    И да, си подреков изгледа. Главава ми тежи, некоја чудна болка на градите.
    Ако е грипот, кажете како да се справам кога со детево сме сами, а оно зависно од мама.

Друго, сакам да се фарбам и јас. И тоа бакарна боја. Ама, може ќе ме направете луда но морам да кажам што ми се случува кога се фарбам црвена. Првиот пат ставив колор шампон црвен. Почина дедо ми. После многу години пак се исфарбав црвена. Почина на ех маж татко му.
    Сега ми е шубе.
    А сакам бакарна, ама ми фуфка.

@evangelina.ina и на мене не ми се допаѓа баш косата. Стави или колор шампон сив, јас така ја одржувам плвата боја или црвен/кафеав.

На mal.ecka, green.eyes, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  2. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Човече @Cosmi те читам и како квантна физика ми звучи.Појма немам од фарби никогаш не сум купила,фризерот ме фарба појма немам со што.
    Важно ќе ја барам таа боја што ми ја пиша но изборот ми е Тинекс или Веро..тоа имаме во нашиот град:)Ако не за недела две ќе одам пак на фризер и ќе барам нешто да прави..
    Големиот успеал сношти да се загуби и потоа да го најди станот на другите цимери и таму да преспие..Тоа малиот сега ми го кажа а ех м звони ли звони јас испаничена кревам и очекувам што лошо сега ќе се деси а тој : Еј Евангелина абе крем Нивеа кој користев јас пред две години,ти ми купуваше кој беше ?!?:headbang:Ок значи редно е да си пијам редовно магнезан-Б 6 оти очигледно сум под добар стресс:(

На green.eyes, Arabella M., Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Јуле фарбај се. Гарант ништо нема да се случи!

На green.eyes, Ane-Goki1, Marija) и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.523
    Допаѓања:
    91.467
    Т
    Ја има во Веро.околу 230 ден. Тоа е финтата за да нема несакани тонови.21 или 12, ако земеш на пр.6,1 тогаш ке маваат жолтите на зелено,бидејки .1 е пепелава сива,а сиво и жолто дава зелено.Ако сакаш посветли ке ја зголемуваш првата бројка пр.7,21 е посветла а 9.21 уште посветла,11,21 најсветла но сите го имаат тој виолетово пепеласт тон за убивање на несакани жолтеникаво портокалови тонови. Или сликај ја утре на дневна светлина да видиме. 21SS3BUYTiL.jpg

Последна измена: 24 февруари 2018
    На kuc, CameliaMiller, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. evangelina.ina

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    ^
    Срце си:*
    Сега гуглав и јас на интернет.Фала ти..Е сега да ја нанесам на цела коса или да одам кај фризерот и тој да ми ја нанеси на прамењата?

На mal.ecka, Rebecca_R, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  6. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.597
    Женскиииии..дали некоја од вас го пробала електричниот апарат за палачинки од делимано..оној што се брца дното во смесата???

На Petar80, Rebecca_R и Lejla8 им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.523
    Допаѓања:
    91.467
    Ако правиш прелив со бојата ,стави ја на цела,ако ја ставаш како боја,пак можеш на цела нема да ја осветли основата,пошто е нисок % хидрогенот.

На CameliaMiller, Lejla8, sanjaeva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Тој е :tmi: го избришав, ме нервираше :D

И јас како Јуле меркам бакарна, ама не ми се влага пак во тој процес на фарбање. А понекогаш ме фаќаат некои такви моменти, сите бои ми иде на глава да ги ставам. Гледав некои правени на розе, многу интересно изгледаа, па црвено, па сивите нијанси хит кога станаа...ништо не ставив, си легнав и чекав да ми помине :D Сега мајка само ме тера да се фарбам, изгледа не и се допаѓам вака, ама ми требаше одмор од тоа.
    Цело време го мразам снегов што доаѓа, сега ми текна дека кучево ќе биде пресреќно. И ете тоа... ќе си играм со неа изгледа :)

На green.eyes, Rebecca_R, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    ,,Ne veruj frizeru bez frizure" :rofl:(facepalm)

@evangelina.ina ,se zenski se izjasnija za kosata.Pocekaj @Peco da dojde ,da cueme sto ke kaze od maska gledna tocka(facepalm)
    Inace,mene mi se svidja,mada sum poveke za klod :)

На green.eyes, Ane-Goki1, Espadrila и 14 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Стварно Пецо каде е?!
    Петар80 @Petar80 го впрегнаа во Швабарија изгледа:D..
    За Нинџа @ninja35 животО дојдЕ:D па нема време.
    ..ама Пецо @Peco нешто не не ферма:^)

На green.eyes, Petar80, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    143.988
    Јас да сум @evangelina.ina , не би ја менувала бојата на косата. Поноси ја вака, па кога ќе ти дојде ред за следно фарбање, ќе смениш.

Јас треба да се фарбам. Ставив 2 пати еден бугарски колор шампон Викторија, ама ми паѓаше косата од него. Сега се мислам да сравам некоја фарба без амонијак. Неколку бели имам, ама ми бодат очи.
    И јас се мислам - прамени, посветла, бакарна... тоа е цел живот кога носиш природна, сега не знам од кај да почнам :D.

На green.eyes, Petar80, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.523
    Допаѓања:
    91.467
    Garnier Olia многу убава боја ,без амонијак.

На Petar80, CameliaMiller, Ariel и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @evangelina.ina и мене искрено многу ми двојат прамените од твојата природна боја. Јас да сум би ја префарбала. Незнам зошто, ама шатир и прамени не ме привлекуваат, сакам една боја да е цела коса. А, должината ти ја сакам :)
    @JuLleE ако имаш желба фарбај се и не мисли на лоши работи, сигурно така се погодило само ;)

На green.eyes, Petar80, Rebecca_R и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    178.557
    Ми се допаѓа така шарена. :)

Тука сум, немам што да кажам па си ќутам. :)

На green.eyes, Annath, Petar80 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    На Annath, Ane-Goki1, Espadrila и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.574
    Јас свеки ја лажам.
    Искрено.
    Искрено ја лажам.
    Реално не морам да и го бендисувам вкусот.
    Кога и кажувам дека нешто ми се свиѓа го кажувам во смисла како за неа и на неа и прилега, не знам дали убаво се објаснувам. Не е лицемерно лажење, туку во согласност со нејзиниот вкус - убаво е. Логично дека не можеме да имаме ист вкус ама ко за нејзиниот мерам, не мора мене да ми се свиѓа. Ни на мајка ми не ми се свиѓа и исто така мерам и и кажувам.
    Имам другарка што многу е груба. И вика апла у фаца - грдо ти е ова и она. Или ако и купи нешто одма у фаца и кажува... Не можам така... малце и некултурно е за нешто што не ме засега да сум безобразна или за подарок...тоа веќе не е културно.

Ако нешто не и прилега и кажувам ко за неа дека не прилега. Патем имаше прича за неприлегањето и гаШтите. И го реков... опростење ама више ги видов и имам право на мислење. А ситуацијата ја запечатив покажувајќи и ги моите само што купени. Се разбравме.

Абе да си е*ете векот (пардон мај френч), ме научивте да бидам снаа од соништата.... дал е лошо или добро... не знам. Дм пиздари на моменти и ми крева притисок ама он мора да е лошиот цајкан јбг. :D Боље он, него јас...

Евангелина носи ја вака. Убава ти е и при тоа не лажам. На таква природна боја на коса нема другачие да искочи и да ти стои. Ти каживам зошто и мојата така испаѓа, ако ја засивам личам како девојка опеана во една лоша турбофолк песна. Јас не би ја менувала.

На green.eyes, bittersweet, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Позната ми е приказната :D
    Умен син си имаш ти ;)

На Annath, EuHenIa, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    И дечко не ти е лоша идеја, за релаксација некој :D

Ќе си измеша сребрена и голубје сива и таман, проверен рецепт ;) ама со маска, не директно, ќе го разреди со маска како боја за коса :)

На green.eyes, Annath, Rebecca_R и 6 други им се допаѓа ова.
  19. evangelina.ina

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Брзо ми расти косата, боја ќе купам од Веро и по три недели ќе одам пак на фризер(пријатели сме, не сум била никогаш напорна е јбг ќе ме истрпи овај пат;)).
    Инаку ја скратив цели 4 ри прсти;)Сепак најубава коса имам на работа:Dне ја кратам повеќе во должина:)Понеделник имам и колеги без влакна на јазик убаво ќе ме искоментираат без жал:^)
    Инаку сватив дека овој месец претерав со турско кафе и оној "релакс"момент ќе гледам да го добијам со шоља чај.Болката во градите и во грбот баш не е пријатна..
    Утре утринско кафе со другарките..потоа чистење откако малиот ќе замини на кафе и ручек фамилијарен..
    Ќе си легнам..Добра ноќ..Убаво би било за промена креветот кренат да не изиграва маж до мене..Чисто колку да си кажам:lol:

На green.eyes, Annath, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Кога сакам промени...секогаш почнувам од косата:!:

На green.eyes, Annath, Petar80 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.