Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    D.utro i od nas
    Sabajlevo livce zalepeno u banjata na ogledalo-Ja ke te vozam sabajle na rabota,ne se igraj so tvojata kola :o
    Sta reki a ne zaplakati u pm....

Inaku ovde ,celoseloseebelo:lol:

Drugo sto sakam da kazam ,ja stvarno nemam sto da oblecam,15 min.stojam pred plakar...

Toa...aj :hug: i poleka po snegot

На Peco, Rebecca_R, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ајде

На stetoskop, malerozna, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Се надевам кафичите планираат да ги извадат светулките оти јас тоа ќе очекувам кога ќе појдам на кафе. Хепи њу јеар! Хепи, хепи:drunk:
    Јутар.

На crazylady, Peco, Marija) и 23 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.492
    Добро е го стасав бусов, ласт момент ама стасав, остај друго него такси на вакво време не се наоѓа а тоа што ќе ми земат мин 300че по снегов е друг муабет :) . Бар петокот да натрупаше викендов да поуживавме у снег не вака понеделнички. Во моментов ми е само страв да не се слизгам некаде ако ја свиткам истата нога што ја зезнав летоска ќе отиде глуждот :worried:. Инаку не ми е чудно за ова време, јас сум во април родена памтам по некој роденден со снег.
    Не стигнав да изгледам ништо од буба мара само го чув мм како се изнасмеа на сашко и рече дека генерално само тој дел бил интересен, ми снимил ќе видам поручек.
    Добро утро убав ден :)

5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Дoбрo утрo!

Еднa oд "убaвините "нa живеење вo куќa е штo ринеш снег вo 6 и 30 зa дa мoже дете пoртa дa oтвoри и нa шкoлo дa зaмине...

Акo ништo другo ни ги пoкри снегoт вaлкaниците и вoздухoт е зa нијaнсa пoчист...

Кo и oбичнo не ми се излегувa зa нa рaбoтa...
    Убaв ден ви пoсaкувaм!

На mal.ecka, M&M, crazylady и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    40.513
    Добро утро и од мене.

Одамна ме нема да пишам на темава, ама оправдано. Фала богу се е зас нас и веќе полека се опуштам. Пробував да ве читам изминатоиов период, ама таман ќе стигнев до некаде ме натрупуваа обврските.

Еве сабајлечки и понеделнички да почастам и кафе и доручек успешно надминат тежок период и од сега само за убави нешта да се пишуваме.

easy-smoothie-recipes-1.jpg qVLgQ.jpg coffee.jpg

И јас не гледав буба мара.

Имајте убав почеток на неделата.

На mal.ecka, M&M, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  7. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро и имајте убава работна недела.Вежби од сабасаба,ринење снег,е не пари за теретана ќе давам,стипса бре:tmi:.Гледав буба марата,некако млитаво,Сашко стандард,уште тој остана да не насмее,ама и тоа е смеење на сопствена мака,а дали им влегува во уши на тие што треба,слабо некако.И така-кучињата си лаат,караванот си врви.Ајде сега повелете на кафенце:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:,додуша Ано веќе послужи дури пишував,ќе се послужам од нејзиното и отидов на тераса да уживам во снежнава идила:shake::smoke:

На M&M, Peco, Marija) и 22 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    Добро утро !!!
    Ау ,јас пак метев за дете да помини |( да ме видеа комшии ќе кажеа ...ама му се погоди невестава :lol:
    Ама ладно утрово ..туку како ќе се работи се мислам...
    Заминав кафе да варам и да уживам во снегот ,ама преку прозор ;)
    Имајте убава работна недела !!!

На mal.ecka, Peco, Marija) и 24 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Добро утро.
    Наместо да си поспијам, јас се разбудив. Надвор едвај 5цм е изгледа. За толку не станувам да метам. Ситно врне, тешко дека повеќе ке има.
    Во двор еден куп нарциси и зумбули имаше. За недела дена требаше да расцветаат, ќе помрзнат сега.

За кафе ми е рано, ако почнам сега кај ми е крајот.

☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕

Може и ќе се предомислам за некоја минута.

Имајте убав снежен ден

На Peco, Skorpija25, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    1bf346ef76ad66ffbfc44cb89d4c5152.jpg
    Добро утроо :)
    Сабајлево кога станав, имав што да видам, снег натрупано, се израдував ептен. Децава кога ги симнав за да ги носам у градинка, мали се кикотеше цело време, не сум го видела ваков, ми го направи денов :D
    Колку и да не е време за снег веќе, мене ме радува искрено, воздухот е поубав, се е бело, чисто а и башка се буди детето во мене, се испомававме со маж ми со топки, некој од страна да не гледаше ќе не направеше луди :D
    Убав ден да имате и пазете да не паднете, една жена во дворот на градинката се испружи колку што е долга, лизга ептен.

На mal.ecka, Peco, Marija) и 23 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро. Нас вирусов сите не изреди. Сега јас сум на ред. Цела ноќ со тт, двете до мене легнати оти не можев да станувам ич. Млеко, вода во термос, се до мене, а и беба ко да знаеше дека не ми е арно па прво будење во 3 и беше. Јас на парацетамол сум утрово. Ја однесов големава во градинка, пешки по снегов, радостии беше, душа на мајка. Сега го чекам мм од работа да се врати и да ме измасира, се надевам, да преземе дете, а јас да си легнам до 4 :).
    Убаво утро, чисто, да уживаме додека е вака.

На mal.ecka, M&M, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.991
    Добро утро снегулки :D

Не ми се спие, Скопје ли е, Сибир ли е, очите пет банки ми се отворија по пат. Овие селективно фрлаат сол по главниве улици, ај по споредните што ич не фрлиле, ами главните бар сите да беа :) дека јули, па ги изненади снегов.

Мала забава за тие со летни гуми, може сум лоша ама па имаш пари БМВ 2015 да возиш, немаш за зимски? Како така? Курназ ќе ги потепа шофериве скопски.

Добра страна е што без проблем најдов паркинг а и според луѓево во ходник, фин ден ќе биде.

Ме насмеа Жабата @zhap4e со Хепи Њу Јир, баш така е, јас за пролет се спремам, за ран одмор уплаќам, снегови ме фатија. Дм ми вика подобро за зимовање да сум уплатела :D
    Се мислам дали да вадам елка :?:

Ќе ве частев пролетно кафе со зумбули, ама нема, замрзнаа :D повелеле
    6aa24ae4319dd17c5d3b15d43c8a741b.jpg

На Marija), Rebecca_R, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Све у пм, одвај дојдов до работа, патешествие. Кај бива у село улица да се исчисти, само проблеми. Ќе вртам броеви по општини изгледа денес, да ми олесне.
    Ваков снег е за по дома, не за на работа. Да пиеш чај на топло и кога ќе качи над нула да излезеш да се полизгаш. Се скаменив, мразам се, го мразам Скопје, ја мразам зимава.
    Иначе...добро утро :) Другарка ми вика кога веќе не може да го смениме, бар да уживаме во него. Е да, ама ете, почна главоболка, зглобот кај и да е ќе се активира, колената ми смрзнаа и се осеќам како баба. Ама ајде де...чист воздух и све остало.
    Дури утрово ми текна дека немам ракавици. Не купив зимово, а лани ги изгубив старите.
    Воглавно, ајм писсд. Хепи њу јир и мери кристмас и од мене. На здравје снежниов ден. И снежната недела.
    Едит: Ни јас не гледав бубамара :)

14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.577
    Буба марата како и се во државава.Иако се е одамна отидено во неповрат,ние сеуште глумиме дека си арно,има и полошо.Си се смееме на маките,глупостите...
    И подобро нека го остаат Сашко повеќе време одколку триста други сосила комичари.И Кили веќе не можам да го гледам каков пример бре даваме на младиве...
    Снег мислев повеќе ќе има а тоа колку да смрзне и утре лизгалиште да биде.
    Баничка ,кафе и уште да почнам да работам како што треба,а ужасно не ми се работи ,како успорена снимка сум.

На mal.ecka, M&M, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    Ja so sinko na rabota dojdov .8)

Ke mi go urocat mladive koleski,ene go treto kafe pie i 2 caja pred toa :rofl::rofl::rofl:

На M&M, crazylady, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.319
    Допаѓања:
    259.550
    Јас лани го пропуштив снегот и сега му се радувам. Го сликам мали само, а он се нервира оти имал снег на чизмите(facepalm). Педантерија од дете е, во градинка почна да плаче оти на Спајдерменот на ранецот имало снег(facepalm). Па на капата имал, па на шалот... Врв е кога бара со влажно марамче да му ги бришам патките ако врз нив има капки од дожд :^). Посебен е, знам.
    После ќе ја земам старата ми санка, мојата, и ќе го лизгам.
    Какви убави спомени имам од снегот, со најлони се лизгавме до доцна во вечерта. На нозе ставаме најлони за да не ни пропуштат чизмите. Па цела вечер сушевме чизми, за да се суви до утрото. Убавини :inlove:. Времиња:inlove:.

@kravce гледаш дека Славчо е во право:D. Таков е он, напорен, ама нашиве пак снегот ги изненади :D. А доволно е Славчо да го читаат:!:.
    Јас многу му верувам, ако каже Славчо земете си чадор, си зимам, а јас мразам чадори ]:). И во право е :).

На mal.ecka, M&M, crazylady и 24 други им се допаѓа ова.
  17. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро е вакво временце сакам.
    Сакам и пролет ама пак ова не беше зима,без снег.
    Гледам низ прозор уште вее снегче.
    Ајде надвор да се маваме со топки.

На mal.ecka, crazylady, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @JuLleE Да беше само Славчо, секаде најавија вакво време, не сум изненадена. Ама тоа што го очекував не ме прави помалку револтирана :)
    Не ми се седи на работа денес. И онака добив, сакам да се стуткам под ќебе

На Rebecca_R, mareane, referentka и 13 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.991
    Море вчера кога ми замаваа едни дечишта по колата од памет ме извадија.
    Ќе се тепав ама дм ме потсети дека се деца и не смеам да тепам туѓи деца.
    Ама затоа можам да тепам родители ]:)

Многу нежни денешниве деца, кај сме смееле по коли да маваме или поминувачи.
    Ќе сме гледале снег низ прозор само после.

На Rebecca_R, mareane, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    ^ Славчо е самопрогласен метео прогнозер, ама за чудо често е во право... Многу мирно дете е, и знаејќи го од порано дури некогаш се чудам дали луѓево го мајтапат или навистина го фалат

На mal.ecka, kravce, Rebecca_R и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.