Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    Добро утро !!!
    Силно светнал ден и по некој зрак сонце и пријатно утрово за разлика од вчера...
    Дете испратено јас ќе си полежам рано ми е за на работа уште од сега да се спремам ..подоцна и кафе ќе се пие :coffee:
    Кај Битерка значи какви убавини се сликиви да се изнаужива човек..
    Убав ден !!!

На mal.ecka, Rebecca_R, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Втор ден будење во зимската идила иииии..... I'm a new man! New жапка! Стварно е идила. Пет минути мрч е повеќе од доволен за мене. :inlove: :$ Воздухот е... воздух. Нема страв дека ако шмркнеш малку посилно со ноздрите, ќе вдишиш некој кауч или фотеља. Пошто вчера не се можеше да се шета..денеска ќе се обават тие активности. Можда и до тоа фитнес-аеробик,што год клубот ќе се појде:D да видам дали ќе се инспиирам да уплатам и да се почне^_^ Доста време се седи во ова ваквово чудно, улежано тело.
    Синоќа правев пица-бурек со готови кори. Трет пат можда правам со готови кори и не ми испаѓа нешто посебно убаво. :) Или е до мене, или е навика на сукани и тегнети кори..не знам. Ама, ко за да се згужва нешто набрзински..токму е.
    Топуци...да. И јас ги носев. Првите мислам уште у основно ги имав купено. Во средно веќе имав и други врсти и имав се сеќавам и такви, споени ко платформи, ама делот кај петата беше потенок, како штикличка, само споено, имав и такви со штикла, ама штиклата беше ко правоаголниче тенко. После, коа отидов на факултет, стално бев у движење и пешачење..дооолго пешачење...се симнав тогаш на патики и секакви други ниски обувки. И ден денес носам и ниски..ама носам и штикли и сичко друго.
    Јутар.
    Се гледа дека со никој немам направено муабет по сабајлево и дека доста активен сон сум имала:bug:
    Енџој д' санкање.

На Rebecca_R, Peco, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    D.utro
    Deneska pozeznato po pat od vcera...ama aj ,ednas se ,,umira"
    Na rabota se pojaviv oblecena kako da sum posla kuckata da ja setam -crni pantaloni so 101 dzeb,niski crni cizmi do gluzd,zolta maica so peperutki |( i jakna od sinko...so ranec na grb 8)
    Moz ne e nesto wow za da go pisam ovde,ama mene ova prvpat mi se slucuva :tmi:
    I toa...kafe da se ispie ,da se zavrti nekoj muabet i shtrafta nazad ke bide izgleda.
    Ajde :hug: za site

На Rebecca_R, Peco, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден :)

Се разбудивме со уште минимум 10цм снег плус :drunk: Дека не е доволно тоа што го имаше, па да се допуни :D Ладно е многу, телефонот вика feels like -23 8-| Го видов ова и со задоволство му ја предадов на мм должноста да го носи мали до градинка :$ Малку ќе закасни на работа, ама не е страшно, флексибилно работно време имаат.
    @stetoskop , за по вакви временски услови си топ облечена (y) Поважно е да ти е удобно и топло, дотерана те знаат сите, нека те запознаат и вака :)
    Овде па ич не се замараат со тоа. Сите се многу практични и гледаат безбедно и во еден дел да стигнат на работа :D Патуваат до работа во зимски панталони и јакни ко за на скијање што носиме, со ниски трекинг патики или чизми, со ранецот на нив. Доаѓаат на работа, право во тоалет, или ако има фирмата соби за одмор, излегуваат од таму облечени во облека за на работа. После за враќање дома пак се пресоблекуваат :) Така со штикли и сукњи или панталони не трчаат по автобуси, метро и возови. Со оглед на тоа што многу од нив по саат и пол во еден правец патуваат со јавен превоз, менуваат по 2-3 пати возови....непрактично и неудобно е. Никогаш нема да стигнат на време така цупкајќи во штикли :D

@bittersweet , и моето ги обожава Cars, можам само да ја замислам фасцинацијата на лепотанот :D :l:

Време е за кафе и книга :coffee: :sun:

Убав ден на сите :hug:

На mira.mira, Rebecca_R, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    Ај добро утро!

Едно кафенце ко за ладново утро
    Смрзнувачка е... бррррр... мразам зима!

А сабајлево си добив пораче од пријателката, дека стигнале, се сместиле, се одмориле, па сега ќе ги откриваат убавините на Австралија... искрено се надевам дека ќе им успеат плановите и ќе си остварат се што си зацртале за иднината.

Поздрав и имајте убав ден!

На M&M, Rebecca_R, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    Vazno crveni nokti vristat ;)
    Se spremiv ja lanci da mestam po pat,zatoa...|( (facepalm)
    Inaku i mojot bagaznik e poln so obuvki i garderoba.
    Zensko be...(facepalm)

На Rebecca_R, Peco, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Добро утро.
    Се пореметив. Пак станав пред 9. Т.е. 7.30 беше за мене.
    Надвор сонце светнало, без очила не се погледнува на надвор.
    Си пуштив и соларното да дозгрее вода, пуштив тв и слушам пензионери како мрчат на тв |(

20180227_084709.jpg

Ајде на топол нес.
    Прво кафе па ќе појадувам :D
    И после дебела. Епа дебела.

На Rebecca_R, Peco, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.572
    Дремам на пауза ,мислам ќе заспијам.А кафе пиено доручек изведен.
    Не беше утрово многу ладно,сонце грее.Денес пак по аптеки да одам сега мајка ја фатил грипот,аман крај нема.
    Синојка малото ме извади од памет,побеснато е скроз,телефонот вечно и е празен,а кај појде не знае навреме да си дојде.
    И тоа промрчев сега да се истурка денов.И ми помина паузата.

На mal.ecka, Rebecca_R, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Некој е болен, а истиот тој, во истиот ден... наеднаш исцелен. :^) Смотани таблети кои те расположуваат, лекуваат, те отупуваат или можат да те убијат. За секоја болест има апче, ами билките за што ни се ?:f:
    Нели е улогата на докторот да не те навикне на лекови ?

Ми следуваат еден куп сеанси и утешителни приказни за опоравање, а ни самата не знам дали ги имам. Ми треба вселенска книга во главата за да можам да ја разглабам неколку саати и со тоа да помогнам на друг. Молам за сила за деновите кои следат и само нека има брзо опоравување една мила личност.

Добар ден:*:

tumblr_nzlobtSqOJ1tic679o1_500.gif

На Rebecca_R, Peco, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    http://reporter.mk/gjuture/foto-gola-devojka-lezhi-na-snegot-niz-skopskite-ulitsi/

Тамам мислев да си прилегнам да одморам, еве некој ме сликал|(

До кога ќе читаме вакви :puke::puke:

Интернет не ми се отвара само од ,,спектакуларни,, наслови под кои има еден ред текст со сосема друга содржина.
    Новинари...пихххх:tmi:...и тие не се тоа што беа:!:

На Ginger^, Rebecca_R, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Добро утро :)
    Надвор пука сонце, снегов шлакатарник се направи ]:) а баш се радував дека ќе имаме неколку дена убав снег.
    Доручек и кафе поминаа, пауза завршена, па сега ќе засукам ракави, а како ми се спие :x
    Инаку, купив фустан, многу ми се бендиса, ама сега вака трезвено кога размислувам, немам на што да го искомбинирам. Женска работа, нек се најде работава (facepalm)
    Ај да не мрчам многу, да си се поклонам и да си почнам...

На Rebecca_R, Peco, Ano и 21 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.989
    Добар ден :)

Јас палам авионот и кај @bittersweet на одмор одам. Ама после да не не можат да ме избркаат :D

Јас се чудам за 700км во непознато, таа 2000 ги смачкала. Не се многу 700, ама Албанија не ми е баш убава за возење, Црна Гора, Босна... Грциве бар убави патишта имаат.

Ќе видиме што ќе биде, рано е за август - септември :)

Во однос на облека, на памет не ми паѓа на времево штикли да облакам, се убијам на паркинг. Купив на Конверс водоотпорни високи патики, стварно се водоотпорни, со нив гурам :)

На M&M, Rebecca_R, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Како ја биде колата да се чудиш, возев по патот, тој маааамаааааааааааааааааааааааа Caaaaaaaaaaarrrrrrssssssssss, каде, што ај U turn, назад да го види Лајтнинг.(facepalm)
    Дома сите коли ги имаме, тоа Thunder Hollow, некој Fire Beach, абе цела куќа ми е со тркачки патеки, коли, само се сопнувам од колички, кај не ги садиш таму ќе изникнат да си го скршиш вратот.:worried::lol:

И тоа со 3 деца, вода сакаат, им се моча, им се кака, башка камиони шлепери, тука ги викаат Road trains, со по 4-5 приколки, вози 150 км на саат и човече те носи кога ќе помине покрај тебе, инаку патот е супер, прав пушка, нема кај да се изгубиш, само право тераш.:)

Не те давам ако сакаат да те избркаат, ќе те чувам дома.:*

На M&M, Rebecca_R, Dadusicka и 22 други им се допаѓа ова.
  14. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Каква убава снежна идила беше вчера додека паѓаше снегот.Мераци да излезеш и да правиш стапки таму кај што наврнало многу а никој не поминал.Ама за ладно е ладничко беше.
    Денес сонце , да го стопи снегот и да направи уште поголема каша низ улиците.

До тука нека е.Ете го март , нека запролетува веќе оти скиснавме дома, бебе што и да прави по Тв само се врти.
    Колку и да е долга марта сепак после средината на месецот ќе помине во знакот на Велигден, а тие предпразнични денови пред Божиќ и Велигден на мене ми се многу убави.

Иначе носев топуци ама цела платформа и многу ги сакав , а таква дебела штикла огромна не сум носела.
    И јас сакам удобно да ми е , во патики и тренерки , ама бога ми сакам и штикли.Едвај чекав да се породам и да облечам штикли.Убаво ми е.

Едвај до кафе дојдов.На здравје нека ви е.

На Rebecca_R, Peco, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @referentka Само што ја видов на сликава и се смрзнав од помислата како и е на кутрата да лежи вака гола на снегот.Одма ми текнува на баба ми со критиката ако ја видеше фоткава.:DЛеле,леле девојчево смрзнало.
    Вчера се јавува мајка ми вика ене ја бабати игра табланет со комшиката и ја краде а оваа не приметува се набрзина ги зема картите од маса ШЕШ БЕШ ДУБАРА8-|,НЕ ЈА ПУШТА НАДВОР И ДЕНЕС НЕ ЈА ПУШТИЛА ДА НЕ СКРШИ НЕКОЈА НОГА.
    Ми текнува кога живеев со моите баба ми со селотеип ги пепеше завесите за ѕидот имавме една комшика млада студентка се пресоблекуваше пред прозорецот и дедоми како воајер ѕиркаше,абе јас се умирав од смеа.
    Имајте ми убав ден затоплималку надвор а сабајле се смрзнав.

На Ane-Goki1, mira.mira, Rebecca_R и 16 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.989
    Знам за road trains ги има по тв кај нас :D
    Чувај ме, умна ќе бидам, од плажа нема да можеш да ме прибереш :D

На Rebecca_R, Lejla8, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.989
    Значи јас се напнав сега.
    Кој бил во Кроејша пп ве молам да не ги спамирам сите :D

На Ariel, Rebecca_R, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    101.566
    Пoчнувa oдбрoјувaње кoе ми ствaрa нервoзa.Нa син ми му зaвршувa прoбниoт периoд и сегa е прашање дaли ќе му гo прoдoлжaт дoгoвoрoт.И ќе трaе некaде дo мaј oвaa неизвеснoст.
    Се мрaзaм штo сум вaквa.
    А кaквa би билa пoинaку штoм сум мaјкa...
    Мoре кaкo велaт тие штo немaaт децa еднo знaaт тие штo имaaт уште милиoн и еден прoблем имaaт.
    Пoлудечу....

На mal.ecka, simonka93, Ano и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Се случи немил настан пред зграда, се вознемирив многу....земав шољата во рака и да одморам малку.....
    Вие кафе пиевте:?:

Му гореа тртка на палецот на малово, па сега пишти..вришти..:@

#пакпаѓаснег

На mal.ecka, simonka93, Ano и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.