Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    Еве бројче
    078 242 627

Ама после 12 се закажува, до 8 навечер работи. И мене ми е далеку, ако одам по нашиве сообраќајници, а по воздушна линија ми е ептен блиску, ама....немам авион :P

На Rebecca_R, Peco, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Да се собереме жени и колективно на средување коси кај фризеров да одиме, со мОабет патот полесно ќе го поминеме. И мене авион ќе ми заврши работа, ама нема :P

На Rebecca_R, Ane-Goki1, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.989
    Јас вака сакам, ама немам пари за коса да купам :D
    661df6064158179ed8dd7de8cd473120.jpg

На Skorpija25, Rebecca_R, x.Daisy.x и 16 други им се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Е е е, ваква боја на коса му барав на фризерот мој, ама знаете каква бронза носев на глава, ауууу...
    Камелијо, ме умре со сликава, ќе си легнам болна за дужинава и бојава, готово ]:)

На Rebecca_R, Lejla8, malerozna и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    :rofl:
    ќе го шекнеме :D
    Последниот пат кога бев, го изнафалив дека само тој ми има погодено фризура и должина каква што сакам, а сум била кај многу познати фризери во Скопје. Не знаеше каде да се заврти од што се зацрвени, тивко кажа фала и толку. Сега може се искурназил, ама тогаш смешен ми беше, младо дете е, помлад од мене во секој случај.

На Skorpija25, Rebecca_R, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ќе го напушти фризерското во истиот момент :D
    Вака како што го фалиш, стварно ќе му отидам, бар и совет да ми даде како да го опоравам пепелов што ми го остави мојот.
    Сега ми текнува кај еден кај универзална кога одев, носев асиметричен боб и сакав иста форма, само врвови да освежи, тој сирот ми направи шкарт степен, па и од едната страна видлива дупка имав :worried:
    Затоа имам уплав од фризери, мислам дека сум магнет за шкартоина :D

На Skorpija25, Rebecca_R, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.817
    Мислам ретко сега он шиша:)
    Од кај него кај мене на боза и еклери групно ;)

На Skorpija25, Rebecca_R, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    Добро утро :sun:!!!
    Да го испратиме и овај месец и од утре почнува нашиов е во него можете да видете четири годишни времиња во еден ден |(
    И ние утрово бевме на уметничко лизгање само пазевме да не се отепаме оти кој ќе не гледа после :lol:
    Од Бошка фризурана топ следен пат таква ќе бидам бојата немора да биде толку светла и без тоа ми е плава ..промени редовно си правам со косава мака немам ,а и мажево секој месец има нова жена ;)
    Кафе се пие и се спремам за на работа ..
    Убав ден женчиња мои и Пецо ..само тој верен остана

На Skorpija25, Rebecca_R, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    Дарко не шиша? :o на друг/а на стол не му седнувам, само нему. Изгледа ќе морам стриктно да го барам. Ај @Dadusicka ќе ни каже поточно.

На Rebecca_R, Lejla8, ivi1987 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Дарко шиша |(, како не шиша.....:?:, Ема само еднаш ме има шишано, и она е добра:!:...

Добро утро не реков, и јас се мислев дали да ги будам сабајле или да ги оставам да си поспијат....ама многу ќе им биде, ептен ќе се опуштат....децата...

Супер вест сабајлечки ми го разубаве денов...другарка која немаше дечиња..после 7 години сабајлево роди син.
    После ќе ве почастам, сега на кратко само...за Дарко да си кажев;)

Последна измена: 28 февруари 2018
    На Skorpija25, Ano, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.817
    Јас ширам дезинформации:))) така нешто у памет ми се заврте од скорешен муабет. Сори

На Rebecca_R, kuc, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    Последна измена од модератор: 28 февруари 2018
    На Skorpija25, Rebecca_R, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    Не е дезинформација... убаво што сподели, не верувам дека и тој цело време ќе работи, особено ако има кој да му работи. Сите така прават.
    А ви имам кажувано дека со плачење имам излезено од кај Бубе Ин? :$ Дека ептен кратко ме ишиша, јас сакам кратка, ама тогаш имав поинаква замисла. Тој по свое ме направи. Се утепав од плачење, а никогаш за коса не сум плачела. Луда работа... ама уште бев „зелена“ тогаш :$

Леле смајлињава... ќе ги бојкотирам, сериозно.

На Rebecca_R, kuc, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден :hai:

Бошке, вчера во еден момент кога видов feels like -26, мислам погледот ми смрзна :D
    И тоа баш пред да го земам мали од градинка. Дува ветер, корне, не знаеш дали врне нов снег или го разнесува или па и двете истовремено....битно хаос беше. А малиот се ваља во снегот, се тркала, се искачува на купиштата од страна мава со топки.....не се трга и крај ]:) Пингвин не му е рамен :D

Гомцата е една од работите што најмногу ме нервираше во Скопје. Живеев во населба кај што мислам повеќе кучиња од луѓе имаше :?: Сѐ е убаво, и јас сакам кучиња и би чувала ако некогаш живеам во куќа, ама 7 далматинци дома во стан да ги чувам..... греота се бе :doh: Најтажно ми беше за големите кучиња од типот на добермани, германски овчари, доги....тие бараат двор да трчаат, а не во стан да ги затвориш. Барем јас вака гледам на работите, секој со своето размислување. Инаку, @CameliaMiller има парк за кучиња на Јуриј Гагарин, му доаѓа во близина на Веро Тафталиџе. Измасакрираа еден огромен појас дрва, направија парк за кучиња и посадија некои греота дрвца да ти се приплаче да ги гледаш. Од некој слушнав дека без разлика што е парк за кучиња е фактички и за деца и за сите, ама ова од пред 2 години муабет. Провери си ако те носи натаму патот :)

Туку, спомнав наредната недела дека чекам нешто, по можност со одговор ДА....епа го дочекав баш таквото нешто :) Се вработив, од 15 Март почнувам да работам (poolparty) :sun: :music: Сакаа одма да почнам, ама им кажав дека имаме планирано одење накај Скопје, па кога ќе се вратиме одма следниот ден :)

Ај вака пригодно малку да се почастиме :^::d:

banquet_03.jpg

download (1).jpg

download.jpg

41b1566b21ea461832affc3970d73c38--big-chocolate-chocolate-cakes.jpg

Оваа голема за сите да има плус репете :D

На sanjaeva, Ano, WORRIED.BT и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.188
    Опа иха... честитки @green.eyes со среќа, само успеси да редиш!

На Rebecca_R, kuc, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, мали нанка, кафе испиено, ја уште во пижами.
    Вакви денови сакам.
    Ај да си се пофалам, пуштија прво породилно, си се опарив и јас :)
    За какушки сте муабетеле, кучешки и тоа. Ееее ми фали мојата Деичка и тоа многу ми фали ;( па дури и каките да и ги собирам ми фали, ете си кажав. Мн сакам кучиња ама од тогаш реков во мој дом повеќе не, голем стрес ми е ако им се случи нешто.
    Денес одам да уплатам за одмор, надвор снег ние за летовање мислиме. Тоа е...за да се фатат попусти.
    На фризер во последно време одам во Кул кат кај Педагошка, одличен е фризерот, нема утка во ништо. Малку е скапичок ама за шишање еднаш на неколку месеци не ми е проблем да одвојам повеќе за да биде добро. А тоа дека моментално косава ми плаче за фризер е друг муабет, како баба Рога сум. Ама ќе чекам подобри денови. Да има кој да ми го причува малиов ѕвер еден ден цел па да си одам на фризер, козметичар, нокти, депилација се.
    Желби :D

На Rebecca_R, kuc, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Спиев, спиев, спиев, мувлосав, сега станав со кафето ве дружам, едвај гледам.
    Најубаво си спијам мм кога е дома, друг кој и да ги чува децата пак чувствувам обврска да станам за кратко време да не ги малтретирам, убаво се наспав ама сега се чувствувам скапана, ни многу спиење чини, ни малку спиење чини.:)

На мм му е роденден, дечките му направиле честики на училиште, забавиште, направиле и една од мадам, љуби ги мајка:l::lol:, ме чекаат сега мене да му пееме хепи брдеј, јас од кога ќе заспијат ќе му честитам.:P

@dunika тофталаци.:rofl::rofl::rofl:

@green.eyes честитки.:clap::clap::clap:

Последна измена: 28 февруари 2018
    На Skorpija25, Ano, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.331
    Допаѓања:
    278.562
    @green.eyes честитки,само успех понатаму.
    Да дојдам и јас кај фризерот,не за друго туку бозата на Божица ми остана в памет.
    Замрзнато е и кај мене туку јас имам друга мака треба под хитно да барам чизми за малото вчера му се одлепиле ,а во село мое да најдеш модел и број на крај сезона е рамно на бинго да добиеш.:doh:

На Rebecca_R, kuc, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Јас истото доаѓам да го пишам дека смрзнав.. деновиве кај мајка сме па имам аполутна помош и отспиванка.. надвор се топи па пак го вее ама кажаа до 20 степени овој или другиот викенд не знам и едвај чекам да ви кажам право..
    Сега ќе одам на пазар ми се оди онака од носталгија..
    И така
    Имајте убав ден

На mal.ecka, Rebecca_R, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.989
    Не ме носи, тоа подалеку и од Центар ми е :D
    Ако паркот е дог френдли, секако може и деца и сите да влезат, ама да знаат дека внатре кучиња слободно без маски и поводници шетаат. Во Градски на пример, смее да се шета куче, ама на поводник (а маска е задолжителна само за опасни раси, иако истите не се никаде наведени).
    Една од причините зошто се одлучивме за куќа, а не за стан, е токму љубовта према кучињата, се согласувам дека куче од 50кг е греота во стан само да седи. Јас и сега живеам во куќа, па кога не сум во можност саат време да го "трчам" има место каде да протегне нозе.

На Rebecca_R, kuc, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.