Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Добро утро и ви посакувам брзо закрепнување на сите. :hug:Себеси не знам што да си посакам:x Две убави нештенца одеднаш, во два дена.... И ме фатија вртоглавици, од убаво ми се сврте. И многу арно ли не е на арно ?
    Какви емоции се овие, на најјако пуштени:worried:

Се прашувам, дали знам да се радувам? Море како знаааааааааааааааам......:rock: Очекувам во трилогија магијава да се исполни. Ајде чекам и трето нештенце:*::music:

tumblr_ofvgrkF8s41vnxm5yo1_500.gif
    tumblr_odg4huTCZU1u9ooogo1_500.gif

На Peco, Rebecca_R, ane.bella и 19 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Дoбрo утрo и oд мене!

Дoждливo ...вo кoмбинaцијa сo снегoт -прекрaснo...мoже дa пливaме пo улиците...

Пијaм лaднo кaфе...гo свaрив и се кaчив aлиштa дa спрoстрaм,дур се врaтив кoчaн лaднo...aј,втoрoтo пoубaвo ќе гo нaпрaвaм...

Нa фризер пoсле рaбoтa ќе oдaм....мaлку фoрмa нa кoсaтa дa и дaдaм...бoб фризурaтa секoј месец oдржувaње сaкa...

@Lejla8 пoнaрaј вo темaтa рецепти @Val-Dim имaше испрoбaн рецепт зa крoaсaни кoј мнoгу членки гo испрoбaa и бендисaa..

Мoже сум грешкa ,aмa @ines.h не пишaлa oд пooдaмнa...пријaви се чупе!!

Крaтoк некa ви биде денoв..и викендoт штo пoбрзo некa дoјде!

На Val-Dim, Skorpija25, ines.h и 26 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро. Немам ништо посебно да ви кажам, само дека ве гушкам силно сите. И за убавите и за лошите работи. Бидете силни, нека е со помин само.

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.149
    Допаѓања:
    40.513
    Добро утро.

Ајде кој е за кафе
    personalities.jpg

Вчера ве исчитав и срце ми се стегна пак од неубави работи. Ајде кај сите да поминува.
    @Dust незнам што се случило, ама само силно како и секогаш досега. Верувам дека брзо ќе се опоравиш.

Пазете се луѓенца мои.
    И пазете ги и гушкајте ги најмилите. Нема потешко од близок болен, особено дете болно.

Имајте убав ден. Радувајте се на викендот:f::f::f:

На M&M, Skorpija25, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    Ja samo da ve pozdravam na minuvanje i da ja gushnam @Dust :hug:.

На M&M, Peco, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    278.555
    Синојка си легнав најпрва и сум се изнаспала.Ама пред тоа манав една чаша вино.
    Утрово кај нас е право лизгалиште.Некој замрзнат дожд врнеше се е подледено а неприметливо.Едвај дојдов на работа.Сега двајца од вработените гледам им дале една кеса сол и фрлаат пред влезот и во дворот,баш како таа сликата Пецо што ја постира...
    Некоја вртоглавица глупава имам,и кафе пиев и јадев не поминува...

На M&M, Skorpija25, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    Добро утро !!!
    И јас немам ништо што да кажам освен дека кафе ќе пијам и ќе се фенирам...
    Главата уште ме боли само на еден дел сигурно од промаја ми е ...јас триста филмови направив |( како и секогаш ...
    Кога ќе мавни сонце надвор сигурно ќе не огрее сите овде на фемина ...
    Убав ден женски !!!

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    А да си отидеш на преглед чисто за да си мирна? Јас знаеш каква мака имав со јака главоболка од десната страна, пулсирање и здрвување на цела десна страна и трпки.
    Искрено, после ова што се случи со колешката, многу сериозно си ги сфаќам симптомите и дефинитивно треба да одиме на прегледи и да не оставаме на случајност. Она често не беше добра ама не ги сфаќаше сериозно симптомите, секогаш беше од притисокот, промена на време, промаја. Дури и кога на работа дента и се слоши, изгуби рамнотежа, страшни вртоглавици и степен до кој неможела чаша да си земе, ја утнала со раката, со повраќање место на лекар да ја однесат, дома ја оставиле колегите. Се наспала, станала како нова и не отишла на лекар. Вечерта биднало најлошото.
    Мора повеќе да се грижиме за здравјето, посебно во ова лудо и стресно време за да не дојде до нешто лошо. Јас од вчера сум со Б6, од што премногу се изнервирав и растревожив вчера и пак главоболката ми се врати. Одвај чекам да дојде денот магнетот да го направам за да видам што ми е.
    Чувајте се луѓе, нема ништо побитно од здравјето.

На evangelina.ina, Skorpija25, ines.h и 23 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.986
    Добро утро другарки :yawn:

Вчера се журкав, па денес сум се успала како никогаш. На работа паника ги фатило, пошто ако веќе каснам, се јавувам со време да најавам, а денес во 8 ипол се разбудив. Ни аларм, ни телефон, ништо не сум слушнала.
    Второ кафе ми е сега, не можам да се освестам.

Темен облак некој не' надвиснал сите перодов, ајде побрзо нека помине.

Ајде кафенце, се' е полесно со кафенце :)

deae436ff50a5261ce10517d70920190.jpg

На M&M, evangelina.ina, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.184
    И јас сум за да помине темниов облак.. не ме чуди ништо, со оглед на општата ситуација, апатија и нервози... никој жив не може да ги избегне, дури и децата страдаат...

Вчерашниот напис за претепана полицајка (а човекот - познат функционер поминува без кривична) ми даде уште повеќе мотив и крилја да се борам за подобро, оти овде, во држава на врскаџии и хохштаплери нема иднина. За жал, народот ќе си трпи последици од овие што си играат држава и си ги полнат џебовите...

Сепак, надежта последна умира...

На M&M, Val-Dim, evangelina.ina и 30 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро ви утро.
    Тежок период изгледа кај сите. И мене сега кога ми е најтешко ми свртеа грб повеќето. Многу глумици и глумци во фамилија, многу лаги и превртувања.
    @Dust мила не знам што ти се случило, но тука сум ако ти треба што и да е. Те гушкам мила, биди цврста, прекрасна особа си. :hug: :*

Девојки убави, ми недостигавте.

На M&M, Espadrila, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Ворид ти благодарам за предлогот,ѓи најдов кифличките од Вал-Дим.замесено се киснат,ваљда ќе ми излезат како што треба,патем и благодарам и на Вал-Дим.Ајде сега повелете на кафе и на кроасанчиња,ќе се печени дури да се собериме:).Друго неоти имам што да кажам,отидов да си рмбам по дома оти уште тоа некако ме држи да не забегвам со умот.

На Val-Dim, Skorpija25, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  13. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Здраво друштво.
    @Dust мила незнам што ти се случило али како и да е само да си добро.
    @ivi1987 Мила многу ми е жал за колешката премлада.;(
    Вчера на забар со син ми се залеше на болки две седмици му растат во исто време. Реакција на докторкава(facepalm):!:вика нема правило феномен.
    Кога ќе се пуштат административците од работа во петок

На M&M, Skorpija25, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Премлада, не шокираше, не тресна од земја вчера сите. Денес ми рекоа дека е малку подобра, има надеж. Се молам да се избори за живот, да успее да застане на нозе пак.

Најдов лек за да не се нервирам дур сум во канцеларија. Си земав слушалки и слушам музика дур работам за да не слушам отровни муабети и боцкање. Среќа дозволено е, па ќе ги сочувам нервиве денес и ќе спречам главоболка. Сакам дома да си одам, денес не функционирам...

На M&M, LadyC, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    Добар ден и од мене

Дали ме фати и мене вирусот, или само премрзнав, не знам, секое ковче ме боли и 5мин жешко, 5 ладно ми е :|

Чекаме демек подобри денови, ама ништо, секој ден надежта се' повеќе исчезнува.
    Ве :hug::hug::hug::hug: сите, пошо и мене ми треба

На Skorpija25, Peco, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  16. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Me умре со слушалкиве:rofl:Полн погодок убаво ти текнало.

На Peco, Rebecca_R, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.872
    Допаѓања:
    163.522
    Затоа ти немаш мака, риба ти била свеки...

Добро утро...добар ден...
    Да ве поздравам само...
    Држ те се...
    Не е лесен овој живот јас да ви кажам. (ова кога ќе пишам, јас да ви кажам, ми е заебанција од дедо ми останата, он така си викаше, детееее јас да ти кажам, не дека сериозно јас знам и да ви кажам, а вие не, само не ми оди смајли да стаам)
    Се воодушевувам на луѓе кои во тешки моменти делуваат нормални, стабилни и со сите. И потајно е плашам за нив дали сериозно вешто канализираат или потискаат... се надевам дека е првото, зошто во моите очи се мега херои што сакам да ме научат како го прават сето тоа...

Животов можеше да биде толку едноставен... но бидејќи има тешки шупци целото општество мора да се базира на структура која е ебано тешка и болна многу често...

Се наоѓам во фаза каде што едноставно се ми е премногу. Малку ми треба да ми прелие чашата.

Бидете ми добри.
    Некои од вас колку и да сте виртуелни ликови кои не ги знам премногу... знам да ве мислам како што ги мислам реалните другарки...

P.S. Во околина имам особа што само оди по фенг шуи, прочистителни масажи, медитации, хороскопи на секои неколку месеци, знам дека и бајачи, секакви обуки и дообуки за некакви си виши сили, прани, реики, чи гонг и веќе не знам што... и напорна ми е комуникацијата со неа. Се осеќам ко да газам на јајца. Све нешто она осеќа, све нешто ахаааа зошто го рече ова или она?! И само живее со претпоставки и од што е збунета во што да верува и неверува само параноише, се плашам нешто да и речам зошто има ризик одма погрешно да разбере или не знам во која техника е денес и според таа техника што ми значат зборовите тој ден...
    Имате ли ваков човек во околина?
    Сакам да ја соочам... ама ми е да се навреди... Од што мисли дека е прочистена и издигната до не знам кое духовно ниво не ги перцепира работите ко што треба. А уствари... не е баш... Секој ден низ иглени уши сум...

Последна измена: 2 март 2018
    На Skorpija25, Dadusicka, Espadrila и 17 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Се чувствувам ко дебил малку искрена да бидам, ама бар не ми се тресе душава од неубави работи. Па што имам една дооолга плеј листа, ми доаѓа и да си потпевнам :D само ај да не си ја барам бељата, мирна седам :D
    @Lilit со ова што го напиша, исто како да си ме гушнала :)

На Ane-Goki1, Dadusicka, Espadrila и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.872
    Допаѓања:
    163.522
    На сите ни треба па не би рекла и понекогаш, туку почесто силна гушка, убав збор и поддршка дека се ќе биде ок... па дури и на дебилите кои катадневно си го уништуваат својот живот и туѓите...
    Работата е да препознаеме каде може да се наслониме...

Има па и луѓенца кои очајно сакаат внимание и љубов, гушка, да се истиштат, ама па нив не им се удоволува никогаш, одма параноишаат дека нема добра намера зад вниманието од што не се навикнати на истото... како мало дрљаво напуштено маче си фучат по цел ден... Одма е, ете лице ми прави, ете се лигави, ете глуми... зошто се препознаваат себе си кога они така се однесуваат... И така... ко што пишав погоре... имам таква личност. Сабајле ми направи драма зошто друга другарка и рекла, ми требаш... како тоа и требала, не можела и не смеела да и треба... ете знаела дека она и ја зимала енергијата. Боже ми прости ќе ја шлапнев. А да, па по некогаш не само гушка, убаво е да имаме кој да ни удри по некој едукативен шамар...

Сите ние сме децИ кои сакаат само малку љубов, топлина и многу разбирање...

Гушкам!

Последна измена: 2 март 2018
    На Val-Dim, Ane-Goki1, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    Иви сега си дојдов бев кај матичната направивме крвна слика и ЕКГ .
    ЕКГ беше во ред немаше никакви значи на блокади.
    Таа ми вика дека можеби допринесува нервот што ми е потфатен во половината или анемијата која стално ја имам.Доколку за неколку дена не се среди ќе се консултираме и со невролог.
    Магнезиум и В6 ми даде па ќе видеме .

На Dadusicka, Rebecca_R, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.