Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

^ абе и мене ме чуваат исто ко "кокона" :emo:

bittersweet, DVAANGELA, anel and 3 others like this.
  2. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

vitamina, смеј се смеј, увек се смеј:hug:
    Ја реков да извадам нешто од душава:*
    Како тргнало ќе си пукнам вака млада и зелена(facepalm)
    Ене прави палачинки, што значи и сита:D
    Па да ми дојдете на палачинки:)

3. vitamina

vitamina Форумски идол

@ozbilnazena знаеш дека пишав во сосема позитивен и восхитувачки контекст нели? Ајде мачкај ги идам :*
    Цела среќа и ние да бидеме вакви ко тебе.

DVAANGELA, anel, kukla21 and 2 others like this.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Леле луѓе не да сум нервозна чурам нели вчера ви кажав за сликите од свадбата денес отидов да ги земам и таа зима дигитрон и викам што ке сметаш бидејки ни беше кажано дека е без пари дека ни следува од ресторантот оваа ми вика се наплакаат сликите да 35 ден од слика ние ви кажавме кога бевте да се договориме нит ни кажаа нит ништо па јас несум ненормална да знам дека се плака и да одам без пари во мене слики да зимам и кога ми израчуна 16500 умот ми се швркна сега што кесе прави незнам утре ке одиме со мм заедно да се договориме некако.Ние па уште 470 слики си одбравме улалаа..

DVAANGELA, anel, mareane and 3 others like this.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Чудесии..
    Јас од никогаш не сум сакала свадба, тоа за мене е излишен трошок, и не сум тој вкус.
    Но нели секој има свои желби и замисли, ако му е убаво на душата тогаш е сосема ок.

6. ninja35

ninja35 Форумски идол

За жал, добрата или лоша вест ќе ги дознаам дури во петок....:(
    Ама дотогаш ќе попиздам...|(
    Кој сака да го послужам од ликерчето, ќе земам ново ако затреба...:mm:

DVAANGELA likes this.
  7. ozbilnazena

На Луничка сакам да и кажам да не чита се и сешто.
    Само позитивна мисла нека те води, не ти треба стрес и нервози.
    Од срце нај добронамерно.
    Некаде по темиве имам пишувано, два пати и побегнав на смрта, мојата позитивност, мојата волја за живот ја уби.Одамна на мое зимовање од нечива грешка завршив понесена од санка во столб...
    Се разбудив во клиника и го видов мм во солзи, го видов и преплашениот дечко како склопил раце и се моли док се тркалаат солзи, со поместени пршлени и страшна болка низ осмех им реков не плачете жива сум:)
    Помина, чекорам гордо исправена, стручни лица велеа, толкава позитивна енергија кружи во мојата соба кога се на визита што и Бог рекол да шетам по земјава...:!:

8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Пеглам

vitamina and Peco like this.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

D
    Правевме свадба со 100 души само најблиските искрено се каам бидејки не фати ѓавол ипол колку и да кратиш има трошкови.И морам да споделам нешто со вас,Страросватицата другарка веќе 10 години ми донесе пегла стара може над 10 години со искината кутија само убаво завиткана да се разбереме госпожата има пари не плива во пари но има плус дојде со мајка и таткои ја дарував со 3000 ден и платив за во црква 1500 бидејки немала јас знаев дека има ама неи се даваат и плус порциите во ресторан,самата се понижи и мене ме понижи.

DVAANGELA, mama89, anel and 2 others like this.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Позитивноста е водич на животот.Јас имав пораѓај со мртво бебе два дена пред свадба лежев три дена во болница се мачев и се смеев и само си викав несмеам да плачам така требало да биде морам да бидам силна на жените до мене им ширев позитивна енергија они плачат јас им викам не плачете мора да продолжиме да живееме видете ме мене во сабота невеста ке бидам и сите беа скептични околу мене и ми викаа да ја откажеме свадбата ама јас несе предадов се породив во 8 ипол сабајлето во 6 вечерта си бев дома утре дента не седнав да одморорам милјон работи завршив и на свадбата си бев супер расположена и весела да душата ме болеше и уште ме боли но морам да мислам на следното дете што ке го имам.Се надевам дека на некого му помогнав со ова за да знае дека само позитивна енергија е потребна.

DVAANGELA, mama89, Bozica1980 and 9 others like this.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Мила ти го сваќам муабетот значи не е битен поклонот и парата битна е почитта нели, камо среќа ништо да не ти дала или пак да ти дала нешто помало ама од срце отколку да ти дава апла стара користена пегла, мислам стварно е понижување ова. Јас искрено би ја почитувала додека ми се изјасни дека нема и се договориме ко човек искрено што како отколку стари работи да си поклонуваме и лице да си правиме.
    Ама знаеш што ништо не ме чуди по светот денеска е премија да најдеш кум и старосват а уште поголема премија е со истите да се седне и да се направи договор без лицемерија. Значи дно дна!

12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Не сакам погрешно да бидам сфатена ама сепак сакам да дадам моето мислење.
    Позитивноста не е затворање очи при тешки моменти.

Што има лошо во тоа човекот да си даде време да истажи, да се исплаче, да го исфрли тоа од себе? Не да падне во депресија, ама има време за се: време за тажење, време за радување.
    Солзите се лек за душа, не за џабе ни се дадени! Неисфрлено надвор останува внатре, не треба работи да ги потиснуваме само.
    Ова не е конкретно само за тебе, туку и генерално мислам.

Добра ви вечер дами. И господа :)
    Јас денес цел ден надвор. Преубав ден. Мора да се искористат овие денови!

Инаку, малава ме пукна. Нит спие дење нит ноќе. Толку енергија има тоа бебе, чудо едно. А се и заборавам кога ми се насмевне. Манипулант :lol:
    Ама пак имав сила за сонце :sun:

Ели, те следам до кај си. Ај да не биде да те прашувам, додатен притисок да ти ставам, ама морам. Уште ли си тука ? :lol:
    Со лесно мила :)

13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Тука сум Скај, уживам по дома. Чекам што ќе донесе новиот ден. Пијам машко кафе и гледам Малиот ага. Навистина успева да ме насмее серијата. :)
    Фала ти.

14. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Маленкоста на луѓето се гледа по малите постапки. Јас одамна се откажав од такви ситни души околу мене. Те сфаќам, не е за подарокот, туку за вниманието. И за 100 денари може да се купи ситница која ќе биде симболика на вашето другарство.

DVAANGELA, WORRIED.BT, Eli23 and 5 others like this.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Ај добро ви вечер Деновиве турбо со обврски.За лаптопот ви кажав дека само на фемина ми излагаа само некои реклами ипосле скроз трокира Го однесов на мајстор демек го исчистил од вируси и сега отвора пак исто и бетер Се друго си работи само фемина ме зеза.Ќе морам од тел само да ведружам вака со полно грешки

bittersweet, Annath, galapce and 8 others like this.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Јас да бев на нејзино место ке иги дадев парите која што ми ги дала за дар ама не размислуваат сите како нас.И незнам дали е нормално тоа што некако се оладив спрема неа бидејки стварно ме понижи

DVAANGELA, Eli23, anel and 2 others like this.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Монче јас секојдневно гледам и слушам вакви проблеми и се чудам навистина за нивното лицемерие. Абе си решил да венчаш да крштеваш, тоа е света ствар за да на крај лицемериш и превртуваш очи, значи стварно е подло. Абе веќе кога сме пријателки и сето тоа си го имаме муабетот сме решиле на еден начин да се ородеме што се вика и наместо да седнеме муабет да направиме што како и колку ќе си копаме гроб позади грб. И да немала жената небитно е тоа, битно е да каже слушај вака и така и ко што вика кукла и 100 денари да дала за поклон тоа би било од срце и поштовање. Ама ете сите исто не ги перципираме работите.

18. ozbilnazena

Го гледам и се прашувам што му е на човеков(facepalm)
    Никој не е совршен, во случајов толку сум се изнасмеала :rofl:
    Го фати ситното, напред назад опа иха(poolparty) и го избрка од орото:D
    Ај да му е жив на прва дама:DНи се смее светов бре:x

19. lunicka

lunicka Форумски идол

Не се жалете, јас за свадба си добив подарок со чинии со пердуви, најверојатно од кокошарник, чинии со различна шара спарени, кутија од еден предмет а внатре друг, и така...

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Чекај бе а што е проблемот со народот до толку се без усул (facepalm)

Thread Status:
Not open for further replies.