Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    До хороскопот е!
    После изјавава те вадам од болд!
    Да расчистиш што имаш против сирените одма!
    Енде!
    (Се заебавам, добро?!)

Па и да останеш без работа и да се затворат болниците и да се вработиш некаде со здрави и весели луѓе ти посакувам!

Последна измена: 2 март 2018
    На kuc, duffi, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Дечки..
    СФатете веќе еднаш..
    Живееме во такви опШество..
    Правда се тера само во СУД..а и таму ја нема.
    Или вклопуванка во систем или ништо.
    Скапо не.
    И јас немам за така.
    Ама дека ќе купам по 250 ден од учителка -да.
    Ете..за мене тоа е САГЛАМ.
    ЗА друг некој може е НИШТО...за сосема трет СЕШТО.
    НЕ се мерам со никого и тоа ми е единствен "репер".

Немам вишок.
    Кредити и деца не "изедоа".
    Ама колку за ИСКРЕН поклон и искрена благодарност доволно е.

Тоа ми беше муабетот.

На Viktorijaaa5, Ane-Goki1, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Имам траума од тој 8ми март.
    Бев 3то одделение.
    Мајка ми и купи на учителката САГЛАМ поклон. Само што се врати од пат и баш фина работа и донесе. И тоа зошто и беа пријателки, плус комшии у близина живееше учителкава...и ај...
    И она на мене, еииии јас мислев И од убавите лалиња на баба ти ќе ми донесеш... А поминуваше секој ден од кај баба ми и стварно имаше цел двор лалиња и ги видела... Тогаш имавме топли пролетти порано, не знам дали се сеќавате на таква пролет, секогаш со тексас јакна на 1ви Март одев во школо. И лалиња веќе имаше итн итн...
    И ја гледам ко теле и викам па наставничке ако сакате ќе ви донесам утре... и она ми вика, а да одиш сега?! И да ми донесеш голем букет, барем 20 лалиња....
    И јас пут под ноге кај баба ми. Ја исчерупавме цела градина за букет од 25 лалиња. ОГРОМЕН!
    И од наредната година учителката не доби поклон и после више 5то одделение.

Искрено... неам став.
    Кој како мисли... Порано не беше тоа толку истакнато. Веќе бев крај на средно кога почна модата со јаки поклони.

На Skorpija25, Sesil, kravce и 16 други им се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Рефка ли еднаш кажуваше за некоја на Осми Март што играла по маси и столови и на крај ќотек добила?(facepalm)

Од моето досегашно искуство за наставничките и поклоните,еве што сум заклучила:
    -Многу им е важно што добиваат и со добиеното се фалат меѓу колешките која поголем поклон добила.
    -Имало такви на кои не им се допаднал поклонот и барале сметка да си го сменат(поголем подарок од цело одд)
    -Имаше една на која не и се допадна,па не го ни прими,без притоа да размисли што ќе предизвика тоа кај децата.
    -Има и родители кои не учествуваат во групни подароци зошто кафе си пијат со учителките,се дружат,си лепат стикери на фб и нивните деца се ,,посебни”.Ги има насекаде,во секоја средина.За се’
    и за сите знаат.

Што полесно ќе беше да имаат повеќе машки за наставници,немаше да биде толку комплицирано.

Ние кога бевме ученици керамички вазни и украси купувавме или еден фикус како најголем можен подарок,не памтам мајка ми да одела со други мајки поклони да купува за наставничките.
    Во општество со измешан систем на вредности,вака е,а тогаш кога секоја професија ќе биде ценета и вреднувана според сработеното,тогаш поклоните нема да имаат никакво значење.

На Val-Dim, bittersweet, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Затоа тоа што работи све со деца треба да оди на психолошки преглед.
    Да ТОА, зошто се тоа...со чест на исклучоци.
    Да враќаш поклон и да се фалиш пред колешки прави човек без три чисти.

На Skorpija25, Sesil, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Како смирувачки делува гледање снег преку прозорец,чудо.
    “Назад” била зимава,бар овде кај мене,а таму гледам ке биде 15/16 степени,сонце,убавини.Климата е една од светлите точки на Македонија:)
    Јас денес подобра,:hug: до сите,знаете да сте вистински лек и поддршка...
    Се мислам сега да запишам некој курс,дошколување,било што,да бидам зафатена со нешто,ем корист ќе имам.Од кукање и себесожалување нема фајде..

8ми Март мислам само кај нас се “слави” и асоцира на поклони,општа паника и женски свадби.
    Не секогаш благодарноста се искажува со поклон во пари,ама па толку вредности се отидени во неповрат што и ова паѓа во сенка.
    Ете традиција со поклони има,и нека ја,ама доволен е цвет и убаво чоколадо.Или пак домашно спремени колачи...
    Што е тоа фрчење тенџериња,тави,чаши,послужавници:x.Само да се профитира.И само за учителките и администрација е 8 ми Март,на жените во продажба маста им ја вадат со дупли смени,бидејќи не може да се постигне.Тоа е таа рамноправност:muscle:.
    Пак измрчив,сори:bandit:

На Ano, mila89, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Јас за 5 планирам да купам,3 за сегашни и за 2 учителки кои го чуваа пред да го рефрлат кај поголемите,а секој втор ден идеме до кај нив да ги гушне:D
    Скромно... 1520011171679.jpg ...еве ви предлог:emo:
    Огледалце од Рамстор,има неколку вида,ем поени ќе си имам:rofl:и кутивка со чоколатца по избор од Европа.Сакав линд,ама ние купуваме македонски производи:rofl: Шала на страна,баш им се симпатични.Или од тие ексклузивните чоколади со џиџимиџи...

Можеби и вас ќе ви купам,од првата плата нели,ама уште ја нема]:)газда дури денес ја префрлил,викендов требала да преноќи:D
    Тоа женски.
    Ве читам секој ден,таман да пишам,ќе ме сецнете со неубави работи...

На Ano, Val-Dim, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Да @ph.orhideja јас кажав..за собирот на жени на ЧАЈАНКА.
    И секој празник е тој муабет:)
    Не требало..шије ми га Ѓуро..
    Уште лани (сеа ќе го најдам постот) во кој пишаа -аман..од скромните жени до поклон неможе да стаса човек:).

На Espadrila, Sesil, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Чокоарт во дебар маало се фантастични ако сакате уникатно благце.

Мене ни поклон за роденден не ми дадовте бе ало.. и после поклони давале... НЕ ВЕ ВЕРУВАМ!!!

На Skorpija25, Espadrila, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Кога ти беше ма?:^)
    Ај утре еве ќе ти го славиме офишли:D

ОБЈАВА
    УТРЕ НА ЛИКИ И Е РОДЕНДЕН:^:
    Ќе прајме фешта:smoke:

На Espadrila, Sesil, Ariel и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    На пројдено више... ама ај...
    Ама со поклони...!!!!!
    До лани скромно. Јас поклони нејќам бла бла... е сеа годинава...сакав...

Дм ради ова Лики од форумов ме вика Љиљана Лилица...

На Skorpija25, Espadrila, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    250 ден арно е?
    Кутија за накит..примерно (ова колешка место на пример,вели ПРИМЕРНО:D)

На Espadrila, Ariel, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    После и најмал шопинг друг е погледот на светот:inlove:...си се почастив фустанче и хеланки, што ги зборев ехехеее уште од кога...(facepalm)
    Големиот има класен, а за малово дадовме по 100, па што сакаат нека купуваат..јас сум за цвеќе, но други одлучуваат..|( инаку празников на цвеќе ме асоцира, не сум за поклони, ама секој за себе си знае;)

Кафе ќе пијам, ајде кој е за IMG-a67ca34128a34bc34f1f438d2440b24a-V.jpg

На Val-Dim, bittersweet, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    До 200че! По еден зумбул в саксија и чоколатце!

Јас имав една шо не викаше портфолио туку портОфолио, а истото беше значаен дел од нејзината работа...
    И тепаше 2000 евра плата...ПРИМЕРНО.

На Skorpija25, Espadrila, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  15. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    @WORRIED.BT kolku ubavo sto si se setila na mene .Ubavo e koga nekoj barem od temava ke se seti na mene .
    Periodot i cekanjeto da se preselime me dotolcija,pa nemam elan ni zelba za nesto osobeno , ne citam,nitu sum pisala bilo sto .Mnogu blisku sme i pri kraj no edna rabota ne koci nemozime da zavrsime del od dnevnata .A se vo meguvreme e stres, nemozna situacija- veke zdosadena .Da bide beljata pogolema maz mi veke ne e vo moznost da raboti na vtoroto rab mesto.
    Sinko porasna ili barem gi nadmina golem del od bebeskite raboti , pa se pointeresen e a so toa i poproblematicen.
    Na rabota barem kuliram , sto pomalce vreme doma pominuvam toa podobro za moeto i taka naruseno psihicko zdravje .Ke mi treba vreme da se opraam.
    Neznam za vas ama jas edvaj ceka prolet.
    Edno mi e omileno g.vreme ami i dosta e ova tmurno Skopje .
    Pozdrav do site , mozebi i drug me pomislil od temava iako ne me oznacil kako W.:beer::f::d:

На Val-Dim, Skorpija25, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.619
    Допаѓања:
    152.532
    Петoк пoплaдне...кaфе и феминa...мaј кaјнд oф релaксејшн!(poolparty)

Пoубaвa ве читaм ...среденa вo кoсaтa...ќе пишев вo глaвaтa aмa тaa и не ми е бaш нaјсреденa:P

Oсми мaрт гo сaкaм сaмo зaрaди женскaтa дружбa..дa си пoјaснaм,рaбoтaтa ми е oтрooв aмa луѓетo прекрaсни...Вo петoк ќе излегувaме...не си купив ништo a и не верувaм декa ќе купувaм..гo имaм фустaнчетo oд велур oд рoденденoт нa синкo пa тoa ќе гo нoсaм нaјверoјaтнo...

Се слoжувaм 100%...oд глaвaтa си пaтиме нaјчестo...
    Цaцкo ни е крив пoсле кoгa се oчекувa пoдaрoк зa секoјa зaвршенa рaбoтa oд стрaнa нa службениците...

@Sesil и @CameliaMiller ме нaсмеaвте...сите сме ги имaле истите недoумици...пoгoтoвo сo првoтo дете...истите прaшaњa не мaчеле...кoгa ќе знaм декa е глaднo?...oти плaче.?..кaкo дa гo oблечaм ?...кaкo дa гo искaпaм?....
    Ќеркa ми јa прoверувaвме дaли дише кoгa спиеше...(oвa чистo зa пр.дo кoлку се зaбегувa)
    Верувaм декa сите ќе се сoглaсaт :
    Кoгa ќе стaнеш рoдител ментaлниoт склoп ти се менувa и пренaсoчувa...тoa пaрче мевце ти стaнувa центaр нa светoт...се будиш кoгa дише пoинaку a тек кoгa плaче ...
    Пoсaкувaм секoму дa ги oсети нaјслaтките"мaки" нa светoт:l:

На Ano, Val-Dim, Viktorijaaa5 и 25 други им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    101.547
    Јас баш вчера така се припотресов ,ама навистина.Ја прашувам мајка што сака да и купам за 8 март.Таа тажно ми вели,не сакам ништо зар сум излегла некаде па да се облечам.Ме стегна срце,од сопствени проблеми со децава ,со мажот,со работава и куќава потполно се оддалечив од неа.Таа некако е во депресија,неколку пријателки со кои шат пат се дружеше,не се на овој свет.Тие што останаа не се кадарни за ништо...па така е оставена сама на себе ,со турските серии.Каква ќерка сум јас,каков човек сум?Мислам не дека не сум се обидела да ја прошетам,кај што одам сама ја викам иако не доаѓа често.Кај што одиме по роднини на пример со мм,тој не сака таа да оди со нас.И така...меѓу два огна,имам огромна грижа на совест.
    Туку се мислам,дали сте виделе оние куќни наметки од оној бушав материјал ?Би сакала таков да и земам,да ја топли...
    За 8 март одамна не купувам за професорки.И да никогаш не сум купила Сваровски или не дај боже злато.
    Ако некој добро работи си има кој да го награди а не јас да искажувам благодарност преку скап подарок.
    И да,тоа е некој вид на корупција,општо прифатен и одобрен од сите.За жал.

Сите коски ме вртат,а од денес почнав диета,па осеќам и вртиглавица.А се плашам да се погледнам во огледалото...:tmi:

Сакам одмор,посакувам да паднат 3 метра снег,да ја одморам душава дома...

На mynameislove, Val-Dim, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Кој како си може и си сака, така нека прави. Јас секоја година купувам цвеќе за 4 негувателки, скромно,мал гест и внимание, повеќе неможам а и несакам искрено. Лани се осетив неубаво кога го однесов цвеќето, непријатно ми беше зошто сите останати донесоа огромни кутии и кеси со подароци, па тоа топење и лигавење од страна на негувателките на врата дека не требало (а си ги земаа со брзина на светлината подароците)
    Лично за себе повеќе сакам подарок во обичен ден отколку за денот на жената, исфорсиран и вештачки ми е денот. Ама пак ќе кажам, кој како смета дека е правилно и како му е желба, така нека прави, немам ништо против.

На bittersweet, Skorpija25, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.315
    Допаѓања:
    259.533
    @referentka следен пат кажи сума:D. И јас планирам до таа сума.
    Јас зборувам за поскапи поклони кои се за натпревар на мајките.
    А тоа најмногу ме иритира и најмногу ми сметаат ваквите натпревари и докажувања.

Син имам:D.
    Ќе си одам и на психијатар.

На ivi1987, Espadrila, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ете за мене тоа е сума.
    Ако не Ви стана јасно после толку дружби овде дека не се расфрлам,тогаш незнам како да се изразам.
    Знам дека носат многу повеќе.
    Ама неможам повеќе.
    Сакам..не дека несакам..

Скромна сум.

сакам да дадам.
    И давам колку е длабочината на џебот мој.

Не очекувам и најискрено несакам поклони оти ме обврзуваат.

Понизно,сакам да учинам,ама несакам надомести.

...сакам нечија душа да ја смирам или развеселам со моја мала помош..

Е..тоа ме прави среќна.

па кој неќе,нека не верува.

На Val-Dim, Viktorijaaa5, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.