Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Нешто како да ми спиете, два дена по ред темава ја почнувам.:yawn: Бујрум:coffee: Убав ќе биде денов! Ме чека шетање(heidy):sun:

33102792.gif

Не дека сме којзнае колку години заедно, ама бариерата Кавадарци-Неготино, никогаш, ама никогаш нема да ја премостиме!:D
    Го прашувам како се вика феноменот за градски ривали, кога градовите се наблизу? Ми треба за во труд, се мислам како е зборот. ( сте приметиле сите така се мразат:D)
    И он зачуден, нерасонет- Па градски ривали како поинаку ?
    Абе градски? - му велам.
    Па да бе, шо ?-пак ме прашува
    И јас: ( таман во очекуваниот момент:rofl:) Ами Неготино не е град, како градски ?!:wasntme:

Како сум расположена за позитивно р'чкање:devil:

Апови не пијам, само травИ. Еднаш имам испиено еден хелекс, при смртен случај, толку. Пиев за спиење и смирување валеријана, ама некогаш не можев да го допијам, толку ме куткаше. Дури рачката од шолјата не можев да ја фатам. Делириум.
    Сега пијам жолт кантарион, неколку шолји на ден. Го препорачувам.

Last edited: Mar 3, 2018
  2. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Добро утро со турско:coffee:
    8 ми март ич не поштовам.Денес ќе излезам да купам козметика за снашка(од брат ми) и мајка и која ме третира како јас да сум и трета ќерка:$и се радувам да им погодам:)На наставнички/учителка еднаш од домашни проблеми заборавив да му дадам на малиот 150.00 мкд и мајката што береше пари убаво ме подзакачи на училиште дека ако не давам пари-нема да биде запишан во честитката за 8 ми март и онака со превртување очи као ете јас сум уништувач на празникот:^)Јас кутра изумив од нервози и дека доаѓа празник а малиот "несакал да ме секира па не ми спомнал"...Добро е што имав пари во мене и одма платив па одма беше додаден во честитката и си заминав брже-боље подалеку од cool и популарните мајки|(
    За мајка ми имам поклон од Лидл..
    Вчера бев на after work party каде што повеќето бевме жени.После стресниот ден ок ми беше забавата и се напив 2 ракии со одлично мезе:)Колешка ме замоли ако претера со повишување на глас да ја опоменам дека доволно испила..Е тука сватив како е да седиш до агресивна жена:^)Значи на неколку пати буквално викаше на мене дека сум била премногу мирна и не сум се забавувала и таа несакала да се дружи со скромни жени(а јас по иницијатива на колегата и пишав од мојот мобилен порака за да има покритие пред сопругот дека еве жена колешка ја кани) дури и ме штипна бе на два пати на раката(facepalm)па морав да и кажам дека многу вика(шифра за многу испи:D) Значи јас супер си поминав и пеев и се смеев и кога ми се смачи од "Аууу Евангелина ич не пие"и во моментот кога млад колега ми понуди да одиме на вечера преку граница кај соседите си реков е доста е..Си бегам јас пешки дома со три ракии испијано и најава за главоболка плус и живата свирка заврши:)Понеделник ќе му биди незгодно на колегата а супер си живееме ама јас ќе се правам дека ништо не рекол стварно фино дете е и баш не треба да пие толку:^) Ама колешката ако ми речи нешто ќе ја спукам и следниот пат колегата нека ја кани од неговиот мобилен ако е маж:devil:
    Денес :sun: во најава и ќе шетам..Имав гадна работна недела и ми треба позитивна енергија.Му се пожалив на матичниот лекар за паниките на работа и тагата што ме обзема некое време и ми даде упат за психијатрија сум имала најава за депресија..Немам ни намера да одам на термин а само му побарав некои апчина на растителна основа појаки од две Б6 за да се напијам во момент кога во канцеларија станува пеколно..
    Е сега девојки ако знаете нешто препорачајте само да не ме успие на сред дерење и трескање по биро:D
    Имајте убав викенд:)

gjoker4e, Rebecca_R, Val-Dim and 24 others like this.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро:sun: !!!
    Не спиев воопшто ,сега се осеќам како воз да ми свирнал в тунел...да не требаше да одам на работа имаше да си спијам...
    Ноќеска се истури од дожд па еден ветар бришеше и лупаше надвор нешто што дополнително ми одеше на нерви ...
    8ми Март за мене не е ....ништо....на оние што треба ќе му купам иако и преку цела година редовно го правам тоа па не ми треба да има одредено датум за тоа ,што го правам од срце:l:
    Заминав да се спремам ,а ништо паметно не кажав|(
    Убав викенд мили мои!!!

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Многу од вас овде го поминаа вирусот или грипот. Син ми, 6 ден се мачи. Пет дена имаше дијареа, а ете денес 6 ден со температура. Знае да оди и до 39. Кашла многу. Од влажна стана сува кашлицата.
    Крвна слика не проверив за да не го трауматизирам додатно, ама згрешив изгледа.
    Гради чисти, грлото малку црвено.
    Да давам ли антибиотик? Не сакам, после 2 год дадов есента за бактерија. Не знам сега што да правам. Еве го пак качува т.

Rebecca_R and Lejla8 like this.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Спиев на рати:од 12 до 3 и од 5 до 8.Големата замина за Ск викендов.Нека шетаат...
    Денес обврските околу старите да ги подмириме па утре нашите.
    И тоа...
    @JuLleE јас на големата и дадов антибиотик оти бааѓи кашлање иако на гради немаше ништо.дури ни грло црвено,ама на урината покажа па и препиша матичната,а малото помина без ама нејзе за два три дена и помина.
    Па и да му дадеш ако веќе по цела недела крева температура.

Rebecca_R, Peco, ivi1987 and 9 others like this.
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро утро.
    Ние сите го протеравме вирусот со се малава од 4 кила. Сите пројдовме без антибиотика ама неа и дадоа Зинат од пусти страв да не направи бронхит. Еве ја уште кашла како некој дедо, носот и е полн, а и сестра и не е поарна. И тт имаа машала, големава до 39 малава 37,7 и мене одма паника ме фати.
    Сабајле кога станав сонце ме пречека, се израдував, ама толку му беше изгледа.
    Денес ден за чистење, мм на работа, големава кај мајка ми ја пратив а мене не ми се станува. Ај сега да каснам нешто и да се фатам за метлата. Убав ден на сите

Rebecca_R, dunika, mal.ecka and 13 others like this.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Јaс вaкa ќе ве пoздрaвaм
    IMG_20180303_100502_863.jpg
    Ќе чистев и јaс...aмa мaјкa се јaви и прoменa нa плaнoт...
    Шoпинг тaјм!!
    Метлaтa зa утре ќе јa oстaвaм...

Rebecca_R, Val-Dim, dunika and 22 others like this.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^што убаво...
    И од кога не сум била на шопинг со мајка ми :|
    Машината врти, поим неам кај да ги ставам алиштата кога ќе заврши. Ќе се шета вечер се надевам нема да врне да не идам со гумени чизми ;)

Rebecca_R, Val-Dim, mal.ecka and 17 others like this.
  9. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Освен во продавничката на Ла ча во Веро, сте виделе ли на некое друго место убави, интересни чајници?

Lejla8 and malerozna like this.
  10. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро

Купив за учителките:).Зиаја путер и кокоу &кокос шауА и по една убава турпија за нокти.
    Практично.
    Во ДМ има убав избор.
    Има за сечиј џеб.
    Јас би се израдувала да добијам вакво нешто:)
    Ми се симна терет.

Сега ќе се оди на ќебапи ама сакам во ќебапчилница.Не во ресторан.Додека не замириса на ќебапи и кромид, не тепаме работа.
    И пиФце ќе мавнам...

Rebecca_R, eli25, Sesil and 21 others like this.
  11. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Добар ден од мене
    Вчера после работа едвај ве дочитав,ама многу уморна бев,па одма си легнав.
    Деновиве турбо на работа кога нема луѓе нема,а кога има како со камион да ги истураат.
    И за мене нема викенд,вечер и утре трета смена на работа,ама тоа е.
    Ќе дојдат подобри времиња.
    Со лесно да помине @Dust и како што ти рекоа да ги тужиш да си бараш оштета.
    За 8ми март планирам да и земам нешто на мајка ми,а ќе земам и нешто за свеки,па кога ке одам ќе и однесам.
    А и на свекорот му се ближи роденден па и за него ќе треба да земам нешто.
    За учителки се согласувам што е можно поскромно колку да се обележи денот и да не се заостанува од останатите.
    Да не биде после само таа и таа ништо не даде,па да ја замразат.
    Ние имавме наставничка на која еднаш и земавме малце поскромен поклон,а она очекувала злато (facepalm)
    И после не гледаше како да сме и смртни непријатели,па госпоѓата си доби и злато :@
    Ах сега да ни е тој памет,ама помина веќе :envy:
    А најискрено не заслужуваше ни едно цвеќе :!:
    @kuc ме пресмеа :rofl: Како воз да ми свирнал в тунел :rofl:
    Се надевам ќе се оправи времето,кога веќе нема снег(се стопи) подобро сонце, него дождов :envy:
    Имајте убав ден :f:

Rebecca_R, Annath, Val-Dim and 17 others like this.
  12. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Уште од мала па се до ден денес сметам дека 8ми март е ден за подарување цвеќе . На тоа и ме асоцира самиот ден и самата дата кога ќе се спомне.
    Иако последниве две три години кога ќе се спомене 8ми Март исто така ме потсеќа и на слики од жени што играт оро.
    Не дека не сум подарувала и јас и нешто друго освен цвеќе.
    За подарување злато или други големи подароци постојат уште 364 други денови во годината па и не мора да се има повод ако пр. еден сопруг сака да и подари нешто на сопругата, жена на својата мајка , сестра итн...Ете роденден е убава прилика за такви подароци.

@Lilit и свекрва ми вели "јас да ти кажам" и од неа почнав и јас како тебе на зезање, ма да она тоа од мудрост :!:
    Еднаш беше кај нас кога мм исчисти со правосмукалката па едно исклучување и ете ја по него " ти толку да не се потиш јас да ти кажам :!:".
    И викам па кажи му и да не вежба навечер и да не вози точак оти маиците мокри ги соблекува кога вежба.Ама маката беше друга, оти он исчисти и се испоти а не јас :devil:
    Син ми имаше некој месец само па сеуште не чистев јас тогаш.

Запролетува ми се чини :sun: Ајде побрзо!

Имајте убав викенд :f:

gjoker4e, Rebecca_R, Annath and 20 others like this.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Тргнав да пишувам сабајле, ми останал постот..сум го заборавила. Почнуваше со “Уште еден тмурен и мамурен ден во скопјево и околината :bug:“.... еми, не баш. :party:

Хелоу, привет, здрасссттти! :$

Дупка имам во стомаков. Ми се јаде, какао ми се пие, се' ми се прави. Битно, една обврска и грижа си тргнав од глава сабајлечки. Па уште муабет...исто сме мислеле. :^) Ма мрш. Ако исто мислиме, ќе беше кажано. Не јас да сама себе се јадам пар денови мислејќи да протнам нешто што не се протиња. Памет за друг пат. НЕ, бидејќи... и крај.:bug:
    Ме разбравте? Не? Оки. Малку си се издував:D
    Ајде, цвеќина мартовски...убав ден!

gjoker4e, Rebecca_R, Annath and 17 others like this.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Добро утро дечки :)
    Се испогледав ноќеска серии, па денес во 1 станав. Сум сонувала свега и свачега, меѓу другото - и вас :D Не се секирајте, сите бевте прелепотици :makeup: :D
    Зошто Ева да не одиш? Оди, за мене и моево здравје - подобар доктор од психијатарката немаше.
    Најбуквално на свет "ме натера" да живеам. :)

Rebecca_R, Annath, dunika and 17 others like this.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Шетате или чистите?
    Јас пеглам. Не дека ви беше важно.
    Ручек, кафе и малку време за мене на човек не личам. Нокти, коса, лице све е за поправка :lol: :makeup:

Rebecca_R, Annath, Ariel and 17 others like this.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Дoјдoв нa крaткo дoмa...ручaвме и пaк зaминувaм..мaлиoр нa тaнци ќе гo нoсaм a јaс пaзaрувaње вo верo дa истерaм...

Ништo не си купив дa не ме мислите...нa мaјкa тренерки и купив и еднa блузa зa 8ми мaрт...зa друг не купувaм...

Rebecca_R, Annath, dunika and 16 others like this.
  17. referentka

referentka Moderator Staff Member

Уживам.
    Се истераа ќебапи па легачам.
    Да дремнам, сакам вечер филмови да гледам.
    Ќе кулирам.

И јас ги употребувам странскиве изрази а уставари мноогу ме нервираат.
    Македонски телеком во службена конуникација на пр употребува БИЛИНГ СИСТЕМ.
    Во фудбалот КОРНЕР (уште поглупо кога ќе чујам-КОРНА)
    Во банките -АПЛИЦИРАМЕ
    Еве јас -КУЛИРАМ.
    ..
    Европејци со сила.
    А ваму ви гради удирање- нација сме биле.
    Е не сме...ако сме,најди си твој израз и користи го..

Rebecca_R, Annath, ane.bella and 14 others like this.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Ова грипов и околу мене го раширив.Утрово ја носев комшивката на дежурна,кутрата и беше стра мда ми рече.Едвај.насетува дека спремни е.неарно и ааа н.лекар да ја носиме.Страв ме фаќа од староста луѓе..Сега да одам дома па да ја ѕирнам.Овде привршувам,па одам во мојата дома.
    Надвор е права.пролет ...Снегот се се топи ама по улици е река.

Rebecca_R, Annath, zhap4e and 17 others like this.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Hello i od nas
    Deneska rabotna sabota...ne deka mnogu rabotevme ama patot so sinko go tepavme.
    Poloso od zena koja mrci za gluposti e maz sto mrci a i sam neznae zasto.
    Sabajle,prva patarina,plakam i zemam kusur,metalni desetdenarki i edna knizna od 10den.Vtora patarina-gi pruzam parite i koga si pocna orto da mrci za kniznata,te vakva bila,te sum sakala da go zeznam ,pa daj druga .Mu vikam kusurot od predhodna patarina,kolegata tvoj takva mi ja dade.On uste tolku popizde...abe mrcenje ,pocna da go pcue kolegata i se po spisok abe 200/h...pocna da mi vrie ,si mislam konju eden pred dete li ke me kopas i vredjas , majku ti e.em
    I onaka mrtva ladna samo go prasav -mala ti e platata ili zt ne ti dava?
    Tolku ,dovolno bese da mu padne vilicata i da gi okokori ocite i ja krena rampata.
    Stvarno ,tesko si na taa u kuka sto mu e,takvo stvorenje ni u put ni u sreka da ne ti e.Ja razbiram los den,ama ...kaj mene ne pominuva vakov nacin na obrakanje.
    I toa...moz tema zgresiv a?

Rebecca_R, Annath, Dust and 22 others like this.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^си го решила! :)

Rebecca_R, Annath, Dust and 13 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.