Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    И јас добив сервис од пред 30 год, не само со различна шара туку и пукнат тањир, огноотпорен сад во кутија за чевли, расипана пегла исто од пред 20 год.и не знам што уште не. Се и оставив на свекрва му, таа му најде чаре. Дури и за детето за крштевка добив од оние комплети пантолони на прерамки од времето на бивша ЈУ, блузи што и во наше време биле демоде, а не пак за него. Сѐ се раздаде по сиромашни семејства. И од тоа некој ќе види фајде.

На green.eyes, bittersweet, MacenceEna и 8 други им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.910
    Допаѓања:
    183.251
    Јас си добив една кутија така поголемка внатре една помала и во неа2 пепењари арни се ене ги на тераса бркат работа
    @Eli23 колку дена над термин изгура? до 16дена над термин има време ти кажав јас да си пиеш ладна водичка :rofl:
    @monik55 те читнав во една друга тема и да ти кажам само да боли али добар избор направи со господ напред ке си имаш здраво и право бебе
    Јас нешто се чаталам по агенциите барам за банско викенд во декември да си прашам тука со цени како стојат хотелите некој што бил платил и знае за тој период?

На monik55 и vitamina им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    https://www.facebook.com/goce.veleski/videos/10153267988028995/

На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Алиса јас се распрашував и ми кажаа дека сега се 20 евра од човек олл инклузив,а покрај нова година најверојатно ќе биде поскапо ради сезона.

5. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Bogami se ima po svetov, Zatoa treba da se Pazi kogo se kani Za Kum I starisvst , cabe ne se reklo " tri pati meri Ednas seci "

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.910
    Допаѓања:
    183.251
    јас планирам некаде околу 15-20 декември ке си одам сопствена режија таму ек си уплатам у хотел овие агенциите ептен се препичават

На vitamina и monik55 им се допаѓа ова.
  7. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Ми текна и еден случај на девојка што ја познавав. Пред свадба кумата цело време и викала изненадување ќе биде поклонот, нешто многу убаво, нешто многу практично... И знаете што доби? Даска за пеглање и тоа од тие 600 ден што се:rofl::rofl::rofl:. А оваа им даде подароци од 300 евра. Ептен се изненади|(

@ninja35 .го умреа човеков , нема смисла веќе:rofl:

На bittersweet, MacenceEna, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Абе сум бил кај него на предавања порано, многу умно и бистро човече....
    сега како некој да му има направено некоја вуду-магија, не можам да го препознаам...како од Марс да е паднат се понаша...:tmi:

На bittersweet, ozbilnazena, WORRIED.BT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Кај мене немаше такви испади.
    Колку и некој да ме осудува, познавајќи го вкусот на моите роднини за купување поклони, на поканата си пишав поклон во плик.
    Никој не е приморан нели во случајов, тоа е само желба за младите. Секој одлучува за својот џеб.
    До душа кај нас беше испочитувана нашата желба, и колку толку со парите од свадба успеавме да се средиме со мм.
    Сега сме си сами на спрат и главата ни е раат на двајцата.

@ALISA0000 денес добив инфо дека сум 41+1, значи има време. До сега не се најде фраер да ми каже. Значи имам уште 5-6 дена на располагање. Мислам имам најследена бременост на форумов. Ама и ко индиска серија ми се чини-нема крај хаха.

На green.eyes, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Na poklon zabi ne se gleda. Koj kolku ima i na kogo kakov mu e vkusot.
    Nikoj nemoze da mi go zadovoli vkusot niti jas na nego, pa kolku i da potrosam.
    Netreba da se svati kako ponizuvanje. nikoj nikogo nesaka da go ponizi, a specialno ako doaga na svadba ili druga proslava.
    Ako sakam da go ponizam, neema da mu dojdam, a ke recam deka ke dojdam. Toa e za mene ponizuvanje.
    Koga se pravi proslava se vika luge, a ne pokloni.
    Poklon za 100den?
    Nema luge nisto za 100 den, a kamo li prakticno i ubavo koe ke i odgovara na licnosta.
    Ajde sega da se stavime od drugata strana i da pomislime kako i e na drugata strana koja saka ater da ti napravi da dojde, a nema, vo momentov e vo kriza. I sama znae deka poklonot e nesoodveten i se strami od toa ama poarno e da dojde nego da ne dojde.
    Taa osoba uste dolgi god. ke se srami od toa i nejze ne i e seedno, ama ete takva bila situacijata.
    Eve pr: mi veli edna od drustvoto na mm sakam da dojdam ama sme vo krizna finansiska sostojba. nesakam da dojdam so prazni race ke ti donesam edna pegla od mojata svadba. Rekov dobro, nemora nisto. Na zenata i bese nezgodno.
    Eve zaedno ziveeme vo isti grad i stalno koga se salime na racun na svadba ona ke rece NIE SO PEGLATA.
    Sto ima veze peglata koga posle vo zaednickoto druzenje se pokazala koga imala i ima.
    Peglata ne ni go rasipa druzenjeto. Blisku do 20god seuste se druzime i pocituvame.

На MacenceEna и galapce им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.183
    На темата поклон од свадби немам што да кажам, ќе ќутам:tmi:.

Мојов ми вика трубачи ќе викнел,од кај ги видел/научил и јас не знам. Од дружбиве негови со едни босанци верува и дека со аутомат се пука кај нас по свадби. Атер за нив може свадба со двајца без тројца :rofl:

Ако не си купам јас сама, маф ми е работата :D

На green.eyes, DVAANGELA, MacenceEna и 7 други им се допаѓа ова.
  12. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Mozda nesto go cesalo pa zatoa mrdal.
    Nezgodna situacija, nikogas neznaes sto sve moze (cistit!...)

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Кај мене на (втората) свадба, комшијата си дојде со жена му и ми даде 500 денари во плик, потпишан, се разбира...И уште одма ми рече: - Друже, толку можевме.... што мора да признаам, мене ми падна незгодно....еве веќе 7 години си живееме прекрасно

На bittersweet, DVAANGELA, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Nikoj ne veli za takvite. Koj kolku moze normalno. Nikoj ne moze da zameri. Ama zenickata si kazala otvoreno, mn ok od nejzina strana. Eve primer jas da dadam, za veridba dobiv poklon od bliska rodnina, edinecen rozev carsav za krevet, otpakuvan. Ke ni se najde valgda so mm koga ke se skarame, pa ke go nabrkam da spie kaj majka mu.
    I samo blago da donela, nemase da mi bide tolku glupo. Ne bese ona voopsto usramena od poklonot, jas bev.

Последна измена: 27 октомври 2015
    На DVAANGELA, kukla21, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Токму за ова ние правиме муабет цело време.

На kukla21 и anel им се допаѓа ова.
  16. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Za mene taa zena bese hrabra sto mi kaza taka.Mozela samo da go zavitka poklonot i da go dade. Jas da bev nemase da otidam. Kakva glupost ke napravev, prvi drugari od detstvoto, a kako i napomnav ovde ziveeme vo isti grad i ubavo se druzime.

На vitamina, Eli23 и anel им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Ако толку немам а сакам да одам ќе им кажам дека подарокот ќе го добијат дополнително.
    Подобро така него со стар подарок. Јас сакам да купувам подароци и секогаш се трудам да биде соодветен и со некоја симболика за тој што ќе го добие.
    Не сум добила ни јас некој катастрофален подарок, се надевам и моите пријатели го мислат истото за мене :)

На green.eyes, bittersweet, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  18. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Ценам кога некој каже не е во можност, подобро така од колку да замота нешто во хартија колку да не доаѓа празен, како тој во континентал што идел на секоја свадба со замотани тули:rofl:

Моиве се цепат од смеење, едниот паѓа на една страна на гарнитурата, другиот на друга. Си пуштиле некоја комедија а јас сум зјапнала во таблет и сега ми е криво што не загледав од почеток. Утре син ми прави тест, ама како по обичај, се си знае:?:важно сега весело ни е(facepalm):rofl:

На green.eyes, bittersweet, Mrs.Bass и 14 други им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ajde zeni nesto drugo da prasam.
    Kakva pudra koristite na +-40?
    Ne me prakajte kaj mladive.
    Mlada koza drugi baranja.
    Mi treba nekoja za suva i osetliva koza.

20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.062
    Здраво девојки :f:
    Многу страници сте испишале за 30 часа :clap:!!! Ме ставивте на „мака“ се да исчитам, немој нешто важно да пропуштам од темава 8)...
    Инаку за подароците од свадбата која што беше пред повеќееееееее години да не Ви кажувам (facepalm)... Еден куп шолји за кафе, 9 сервиси за ручање, украси... Скоро ништо вредно и убаво... Но, оддамна беше тоа, во бившата држава 8)!!!
    За разводите... Ова ми се допаѓа повеќе!!!
    najlepse ljubavne slike sa tekstom-sa slikom02.jpg

На green.eyes, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.