Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.180
    И јас се надевам дека сите сме подобро денес... барем мене ми беше матна главата, и уште ми е, ама верувам дека ќе ми се избистри и ќе гледам појасно...

@Lilit среќен нека е, нека се множат!
    @Dust се надевам дека си подобра, @ivi1987 и за твојата колешка ми е драго што е подобра, да се надеваме дека нема да се повтори.

Не сакам веќе да слушам лоши вести, а само лоши работи прочитав од синоќа наваму... само ќе речам, гушкајте ги најблиските, оти се друго е неважно.

На Rebecca_R, Peco, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  2. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Женчиња надвор 14 степени е затоа мене глава ме боли.
    Немам ништо што да кажам ново.

Последна измена од модератор: 6 март 2018
    На Skorpija25, kuc, Petar80 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.462
    Останав неискажана за швалерајот.
    Би молчела ако знам, но ако се работи за сестра, никако. Нема да истрпам знам и ќе кажам. Значи зависи за кого се работи и дали треба да се каже.
    Иако може да испаднеш крив. Ретко кога партнерот не знае дека е изневерен. Се осеќа тоа. Ама може да се прави дека не знае од Х причини.

Инаку, знаете дека ми се "пуштаат" и пишуваат само помлади машки]:)? А јас помлади не сакам. Нека е и 1 година постар, ама помлад не.
    Морам да си го променам стилот на облекување изгледа:!:. Вака по детски им изгледам :D.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, MacenceEna и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ден и од мене.Лилит среќен роденденот нека ти е,убавини низ живот нека те пратат :hug:.Наместо Камелија еве јас последна дознав.За колешката на Иви мило ми што се извлече од криза.Сношти останав недообјаснета,па да не сум покусо.Познавам пар кој веќе е во доцни години,тој цел живот шврља,таа знае.тој бидејќи шврља,се и угодува од друга страна,да покрие де.Таа знае,ама цел живот си ѓи обезбедува нејзините,мислам на блиски роднини финансиски,свесно преминува преку некои работи,нема сметка тука,кој е глуп.кој будала.кого како да го рачунам?

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Како тоа-знаат дека маж и има друга, и седи до него ?!
    Може не сум стапнала на таков па поинаку размислувам, ама еве...незнам...да знам дека со друга е во моментов и да седам дома:ради деца, ради муабети, ради пари...
    НОУ ВЕЈ !!

Секој заслужува добар другар до себе (ако ништо повеќе).
    Ама ваква на издаица цел живот да му перам, пеглам и готвам-НЕ !

Е...
    Неможе жена да незнае дека маж и има друга.Мислам дека се осеќа тоа.
    Точно е дека колку е подолг стажот во брак , се менуваат многу работи (честота на секс, начин на интимност, самиот однос меѓу партнерите....) ама ако си го познаваш мажот, одма ќе осетиш.

Знам парови каде им одговара ,,таквиот,, брак.
    Еве жив пример: тој многу патува, речиси еднаш неделно.Си имал друга во друг град.Она овде си имала ,,другар,, за интимни средби.Ама кога се заедно (остатокот од неделата) никој не се сака повеќе од нив двајца:).Си угодуваат, се галат...лош збор еден за друг немаат.
    Можеби таквиот однос надвор од брак им го освежува бракот.

Јас не би можела.Признавам.Нит одам нит сакам тој да оди некаде за да го освежам брачното живеење]:)
    Ама незначи ако јас неможам да поднесам дека на други не им годи:)

Нивни живот, нивен брак-нивен избор.

Ништо неможе да ме зачуди веќе:)

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5 и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Богами истото го помислив,ништо не ме чуди веќе,ни кој со кого,ни кој зошто,ни како.Можеби до луѓето е,до времето ли е,па со умот чарка се,ете незнам:).

На Skorpija25, kuc, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Мене би ме изело совест да лежам покрај човек, знаејќи дека дента друг сум љубела. Абе сама нема да се сакам, ниту телово ниту душата и ќе си пукнам еден ден. Не знам како некои успеваат, не знам каква психа е тоа искрено. Кршење на цела доверба што ја имаш во некому и некој што ја има во тебе. Што ти е рамо, и поддршка и пријател и семејство и се. Не знам стварно, ниту како продолжуваат да живеат со некој таков. Имаш куќа, заедница, место за мир и спокој, а тој со кој ја делиш те лаже и изневерува. Исто како да се срушила, и тоа баш над глава.

На Skorpija25, fina erika, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.791
    Допаѓања:
    145.333
    Здраво друштво! :hai:

Избегав од дома денес на пола час. Се исфенирав, се средив, потрошив некоја пара .Како да се препородив. :D
    Сега лакше се дише. :whew:

На тема неверства не знам што да кажам. Ни како би реагирала во некоја таква ситуација. Не би да се мешам, ама ако се работи за најблизок, брат/сестра , не би можела ни да молчам. За во мој брак па никако не би знаела што било.
    Не сакам да мислам на тоа.

Ме сака маж ми иако во последно драматизирам од хормони. И сама не се трпам.:tmi::rofl:
    Ама не знаеме што носи животот .

Од утре маж се враќа на стандардните обрски. Ќе се дружиме ние со бебуш со бабите. :smirk:

@Lilit среќен нека е! Биди најсреќна! :party:

На Skorpija25, fina erika, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.664
    Јас преку се ќе поминам само да ми каже и да не ме лаже. Знае, сум му кажала.
    Секој брак приказна за себе. Ама од приказните низ градов па мислам дека и нема верни мажи/жени.

На fina erika, Peco, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ја видов рекламата/текстот на насловна мислев зафрканција е. Си викам озбилни ли се, до пеглање на брчки ли дојдовме со пегла, ама тоа ти е читал недочитал :D

На Skorpija25, ivi1987, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.428
    Има верни мажи и жени...
    Не би можела да замислам да се лижам или фантазирам макар за друг, а после да бидам со него...
    На колку левли е лошо само...ужасно...
    Да беше друга и честитката ќе ја скриеше. Мене на фацата ми се чита се. Не можам ни сакам нешто да кријам.
    Ми подарил дел од неговиот живот за добро и лошо, му должам барем да сум фер веќе ако не сум среќна.
    И тој е истиот.
    Кликот беше од прва.
    Обично оние љубови кога еднот го молел другиот и почнале килаво, по х години завршуваат со неверства...за жал. Кога едниот љуби повеќе.
    Знам дека е истиот и ќе си оди пред да направи глупост...
    Многу сме поминале и многу си должиме. Не е најсјаната и идеална љубов и врска на светов, ама она малку поштовање за да немаме страв од швалеранции го има...

Кога кажувам многу поминавме значи баш е многу, во добро и лошо... и срамно е трета будала тоа да го изгнаси. Бар да е се со достоинство.

А и знаете кој цар е во купување поклони од облека?!
    За да не ме увреди го купува најмалото бројче и ми вика не знам кој број носиш ако треба одиме да го замениме. Хахахахахаха....
    И после оди изневери го.
    И ми вика не, дека со бројки ова 34 36 не се разбирам баш инаку ќе знаев хахахахахаха
    Срце!

Последна измена од модератор: 6 март 2018
    На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Мене не ми се ни почнува да пишувам на темата.Толку ми е, патолошка, да не речам. Сосема спротивно од она што за мене претставува љубов и среќна врска.
    Среќна сум што го живеам она што отсекогаш го сакав, во полнота, а за туѓите егзибиции, не можам да објаснувам, кога не знам. Очигледно сме многу различни типови на луѓе.

Преглед на забар ме чека:tmi:

На Skorpija25, kravce, fina erika и 13 други им се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Mm spie od mojata leva strana..malata od mojTa desna strana....jas na srede so Femina i gledam de vo edniot de vo drugiot i znam deka e ova sreka:inlove:

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Dust и 27 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.315
    Допаѓања:
    278.364
    Не би можела да бидам со некој а да знам дека во континуитет ме изневерува по никоја цена ,ни деца ни финансии ни љубов ....Но можеби би простила еднократно неверство,незнам.Толку време сме заедно и сме изградиле некој таков однос на доверба што понекогаш на смеа велам дека и да го видам со друга нема да ми се верува...
    А познавам еден пар луѓе кои сега се веќе после 50-атата.Жената си знае дека тој има(л)врски со други жени,дури и вонбрачно дете,знаела и кога биле во врска со мајката на детето(сега демек не се веќе ).Ова сама ми го кажуваше.Во почетокот не сакав да слушам и не верував дури сама таа тоа толку нормално си го кажуваше да се запрепастиш...Финансиски е јака женава ,деца немаат,никогаш не сватив зошто останала со него.Менталитет...Ќе и ределе после мажи,незнам што...Понекогаш кога ми се жали во очи сум и рекла дека ако и е ...А понекогаш ми е жал...
    Затоа им се восхитувам на новиве генерации кои имаат храброст многу повеќе со време да пресечат...

@mal.ecka е ваква те сакам .И да тое е љубов и среќа и се...:hug:

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ај добро вечер.
    На работа едвај и да одам. Само на закажани термини, трчкам делам флаери, со мм сме како странци станати. Да би рекла дека не очекував свекрва ми да испадне ваква како испадна, би рекла дека сум навистина среќна каква свекрва имам. И иако во 3 години брак не не помогнале ни физички ни финансиски, сепак сум сакала да бидам фина, да попуштам, да ги разберам дека и она и свекор ми не работат. Мм ги потпомагаше, дури и има огромна сума кредит земено за нив да ги помогне пред да се упознаеме ние, и ќе си го плаќа сега се до 2024. :puke: (facepalm)
    Идиот сум може што се мажев, ама го сакав. Го сакам сеуште нормално, ама па таа неговата беше дури две недели на помош и после тоа си замина. Не работи ништо, не се ни труди да ми помогне детево да го гледа. Да, ќе го гледала ако и го дадам кај нив у град. Ма немој. Ебате помошта со уцени. Можеби сум премногу строга, можеби ми пукна филмот, ама сега кога најмногу ми требаат никаде ги нема. Се на моите се чека. Епа и на моите не им извираат пари и нерви.
    Се олеснив само што пишав . :whew:

Како што се преќутувам и трпам, уште да ме изневери да дознаам и ќе биде толку. Траам се, оти по бродови се влечкаше за нас, но повеќе за негов долг кој сега му зима пола плата а неговите си се прчат по дома.
    Ќе видиме како ќе биде се ова, ама се надевам ќе нема трагичен крај.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    :hug::hug::hug:

На Dust, dunika, malerozna и 4 други им се допаѓа ова.
  17. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.841
    Незгодни теми фативте овие 2 дена од политика,дијаспора па до швалерај се дотера работава :worried:
    Не мешам прсти во политика, за швалерисување доколку не се работи за моја врска или мои нај блиски во смисла родители, брат сестра ќе си стојам на страна, другите како му одговара така нека си го тераат животот ваљда секој си има своја причина што баш по тој пат тргнал :|

Лекот против мрза некој да не го знае :lol:
    Кога одев на работа имав повеќе енергија и дома ми беше по средено, сега само омалаксана сум и се за утре си оставам, кој знае кое утре ќе биде тоа :x срам ме фаќа од самата себе :$

На Skorpija25, Dust, kravce и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро вечер..
    обврски стандард секојдневни завршени.. обавен разговор со стручно лице, ми требаше многу и убаво ми дојде, не било ништо страшно и ненормално:fubar:
    За темава нит сум видела, нит сум слушнала, и ќе речам пак никогаш не викај никогаш, оти незнаеш што ќе те снајде:nod:
    Деца средени, кафе ќе се пие:nod:

На star83, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    85.149
    И јас кафе ќе пијам сега се прибрав и ќе гледам нешто или книга ќе читам.
    Денешнава работа не се заврши треба термин за реализација ..ќе биде ,и повеќе не читам по интернетов ова ми ..ова не ми е ...оти ќе се скренам..
    За неверства сте правеле муабет и јас викам никогаш не вели никогаш оти незнае што може да ти донеси животот.
    Имам прилика секојдневно да гледам како типов ја чека швалеркта пред врата кај нас ,а кога ќе ги начекаме со жената негова е такво лигавење има што ми се гади да го гледам.
    Жената е запознена со случајот но си молчи ...кога така и одговара така нека биде нејзин проблем

На star83, Skorpija25, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Познавам неколку особи што се во врска или брак, на некој начин, заради финансиски бенефит.
    Не им се дечковците или мажите некои богаташи, но сепак имаат пристојни работни позиции и решено станбено прашање. Од далеку се познава дека нема баш љубов во врската, ама тие си имаат причина зошто се во неа.
    И нема да ме изненади било кој да си има швалерка, а жените им да си ќутат и да трпат.
    Или има некој само за да не биде сама.
    Јас што знам, не би трпела таков живот ни 10 мин.
    Барам особа која ќе ми е сродна душа, ќе ја чувствувам блиска до мене, ќе биде до мене и во добро и лошо, а и јас исто за него. Или ќе е човек, или подобро сама ќе си живеам :D:drunk:
    Еве сега ми пиши едно супер дете (личи дека е супер де) ама некако... не е тоа тоа. Или ни јас не знам што сакам, или уште не сум порасната :$

Денес притисокот ми е низок, ми се спие цел ден. Ни кафе не ми помогна. Само 80 со 125 е.
    Денес ни обврските не си ги завршив. Само одлагам. Мавам туш и на спиење. Утре ќе е долг ден.

На Skorpija25, Dust, kravce и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.