Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    @toogood барем таму кај тебе има избор на козметика.Најдобро е да си прашаш и секоја кожа не е иста па макар и на ист тип да припаѓа.Јас сум моментално со CC крема на Гош.Ама со оглед на тоа дека не се шминкам многу речиси ич поминувам со неа.А вака кога купувам не се водам од искуства туку лично со тестер си пробувам.
    А за подароците на свадба не се сложувам дека за мали пари нема убави подароци.Е сега баш за 100 ден само деца на роденден си носат.За 500 ден може да се најде убаво нешто па и ако не најде подобро толку да ставам него да купувам глупости.И секогаш гледам барем порцијата да си ја платам ако не можам да натфрлам.Досега не сум одбила да не одам, иако после со недели сум ја чувствувала длабочината на пликот.

На green.eyes, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Леле Вал-Дим ова е ќерка ми. На првата слика. Решила женска набргу да се мажи. Има и избраник, ми вика пред некој ден: „никако да му текне на овој Никола да дојде да ме побара за жена. Може уште не го фатил букетот на свадба па затоа не дошол.“ И ми дообјасни дека се брзала толку за да имала бебе у стомак.(facepalm):x
    Се мислам дал јас да ги приберам со Никола кај мене или да и ги пратам на „свекрвата“ и така нема ќерка :D;)

На eloves, green.eyes, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.183
    @toogood Јас сум во категорија 30, па не знам колку би ти била од помош околу декоративната козметика:(.
    Сепак во профилот за сува и осетлива кожа целосно се поклопувам, па доколку треба треба некој совет/предлог за препаративна козметика тука сум.

ПРед околу 2 год. лицето ми беше во ужасна состојба. Делумно на нервна база/стрес, делумно неправилна нега. Отидов во една од парфимериите тука, проверив, влажност и еластицитет на кожа и најпрво примив совети за препаративна а потоа и за декоративна кзометика.
    До ден денес сеуште користам голем дел од продуктите кои ми беа препоачани при таа прва посета.
    Мој совет отиди си во таков дуќан, седни си на столче, па на раат спрема твојот профил ќе ти стават и подлога и пудра.
    Ако гледаш не ти одговара нека бришат, друга пробуј.

На green.eyes, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.910
    Допаѓања:
    183.250
    11796242_837485089705186_5609859347368915179_n.jpg

На eloves, Val-Dim, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ovde na takvi rabotni mesta ne rabotat strucni lica. obicno se mladi kako mojava. Koj saka rabota za 12$ i nikogas nemozes da imas full time.
    Zatoa i koga odis treba da si imas prestava sto sakas, samo kazuvas, zimas i odis.
    Vo site prodavnici, za se e isto. Nikoj nejke da raboti za mala para i zatoa nema ni strucnos no ima pregolema ljubeznost.
    Da napomenam deka vo prod. za kompjuteri deckite znaat se. Deca se ama , decata denes poveke znaat od nas.
    Napisimi porata sto upoterbuvas.
    Jas Elizabeth Arden , od kolekcijata visible diferenc, ama nemozam da se pofalam.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Cuk cuk..
    Ima li nekoj?
    Da pisam,da ne pisam,da pisam...?
    I sto da napisam osven sto ke se potpisam?
    AaaAaaa za podaroci od svadbi i slicno.
    Od site podaroci za svadba,najmnogu gi sakam onie mali iznenaduvanja vo pliko.Makar i staro,veke nekade upotrebeno :D
    Sala na strana,podarok si e podarok.Koj kolku saka i miluva.Jas obicno po svadbi nosam vo plik,i zadolzitelno da e poveke od sto kosta porcijata.
    Eve za krstevkata od nekogo sum dobila casi.:rofl:
    Neznam dali ke istraat dur da porasne mali za da pie od niv,ama znam deka epten im se izraduvav.Dali deka epten se iznenadiv.
    Po doma e se isto.No fala bogu i toa ne e loso,ako se sporeduvame so polosoto.Pak legnuvam neistusirana.Bitno mali e istusiran.
    Utre za rucek ke e riba ama so sto ke vidime.
    I dajte neli se dogovorivme deka ke si kazuvame za da uspat dobivame po nekoja idea ednna od druga.A @vitamina
    Ne tiki pisuvam za da vi se pofalam :lol:
    Dobra nok i dobro utro na ranobudnite izutrina.
    Spokojna nok na presnite mamici a burna na tie sto pijat coca cola.

Ajde Eli deneska ke ne izraduva.Da se opkladime?
    Znam deka ne bilo ubavo vaka sto postojano ja spomnuvame ama toa ne vazi za zivot na mrezive.
    |-)

На green.eyes, Val-Dim, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас пишав 100 денари симболично. Еве можела да порача 2 шољи за кафе/чај и на нив да напише некоја посебна порака за младите, нешто што ги врзува. Јас купувам по терк на личноста на која подарувам, не колку да се рече.

На bittersweet, vitamina, Ariel и 4 други им се допаѓа ова.
  8. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ние со дечково мој не бевме за во мк седење, роднини и пријатели си знаеа дека ден по свадба фаќаме патот, имаше некој поклон а се друго беше пари... кој колку можел, имаше луѓе од повеќе држави и тие си имале патни трошак.Доволно беш чест ни направија а некои и на свадбено патување не испратија:)

Го фатив столчево и си се вртам на него[​IMG]некако мрзливо ми почна денов.
    Прошетав горе доле од врата во врата и да знаете нема човек што не го јаде некоја мака.
    Го слушам Владе ми вели се искарал со женичката, му велам дај бре не биди пии*ка под кошула дај и на жената... Нели ништо во гроб нема да земем. Му ја всадив мислава, ќе попушти кај и да е му читам во поглед каење.Ручек - мама сарма ќе витка да не јадам од на нога:?:Не дека досега бев гладна, ама уште од сега ми мириса на топла кујна, на мирис што те влече да седнеш на маса и да уживаш во се што зготвила мама:smirk:
    Е после нејзин одлазак вртоглаво ќе одат бројки на вага, али ко им јебе матер тој и со полна рака си ме сака:wasntme:
    Нема да ме биде денеска, рано ја почнав пеаснава:)
    Добро утро и нека биде убав ден за сите:sun:
    д[​IMG]

Последна измена: 28 октомври 2015
    На green.eyes, Val-Dim, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  9. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ucevme do sega (1:30). Utre tri testa pravi, siroto dete.
    Amn veke da zavrsi skolovo.
    Mene mi e pogolem teret nego na detevo.
    Ucite li vie so decata?
    Moevo maturantka ke bide, a jas seuste nemozam da si legnam ako ne proveram do kade e.
    Mnogu sum si po skoloto, toa mi e mana.
    Hemija nikogas ne me interesirala, doslo vreme i toa nauciv.
    Prasanje denes sto e razlikata pomegu leninizam i marksizam? (ajde kakvi gluposti i toa se uci)

На green.eyes, ozbilnazena, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.183
    Добро утро

Детево никако да свати дека саатот е сменет:rofl:.
    Од ниедно време се ококорило:ninja:

На green.eyes, Val-Dim, toogood и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Исто! Баш сабајле истово го помислив :rofl:

Добро утро и од мене!
    Кафето испиено... па на раат може да се каже. Сега ќе мислам за доручек и така една по една обврска да ја штиклирам на списокот секојдневни ]:)

Син ми ја прикачил малата на некој неговиот кран (играчка) и ја тегне. А она сета воодушевена. Многу го сака. Тоа е убавина на имање повеќе од едно дете, кога гледаш колку бебето се влече по поголемото. :D

Одам додека не ја дигнал од релаксаторот :D

На green.eyes, WORRIED.BT, toogood и 15 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро

Поклони за свадба.

Јас многу се замарам кога треба да одам на свадба некаде.Не само јас што се замарам, туку и на околината и ја тапанам главата.

Секогаш кога купувам поклон, тргам од себе, дали јас да го добијам тоа би се израдувала.

На роденден на другарка ми немав пари и и купив црвени чипкани гаќи за 100 денари.Немав повеќе.Ми се јави да ми каже дека сум ја израдувала....ама знам дека за долен веш душа дава.Да имав повеќе пари, знам јас што да и купам и од каде, ама...

За на свадби да не Ви кажувам.
    Но секогаш гледам да е нешто оригинално, и на друг да не му текне , да не се дуплира поклонот.

На едни младоженци имам купено фрижидерче со патрони амонијак (многу сакаат да кампуваат и двајцата).До ден денес после 15 години брак ми се јавуваат да ми кажат дека поклонот мој уште трае.

На други пак скришно им зедов слики од нив , ги однесов кај еден дечко и направи фотошоп, голема слика (како постер, врамена) во стил -тој каубоец а таа дама застаната над него.До ден денес им стои закачена дома.
    Во други случаеви во во главноМ купувам мали куќни апарати-фритеза, кафемат....такви работи...зависи од близината со младите.

Е сега...
    На мојата свадба си направив список што ми треба за дома.
    И како ми се јавуваа што да ми купат, јас отворено им кажував, така да бош поклон не добив.
    Нормално, списокот содржеше ситни куќни садови и апарати.Не сум безобразна да ги товарам луѓето.

На eloves, green.eyes, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Добар јутар.
    Бичкате, а?

Јас пијам прво кафе и не можам да ве дочитам. Ќе треба и второ да ставам.

Со поклоните од свадба сум задоволна. Поголем дел се во плик, а останатите не се повторуваат, па планирам да си ги искористам. Кој колку можел, толку. Имам и такви од нивна свадба што ми донесоа, ептен се гледа еден прст прашина дека имало на него. Мајка ми верувајте уште има од сервисите за кафе и пеглите што и ги донеле пред 35+ години. Баш некна и реков или нека ги користи или нека даде кај што немаат или нека фрли. Станот и е затрупан од такви глупости.

Ели златна колку те мислиме има да те боооолииии кога ќе раѓаш. Сите ќе не пцуеш по ред.

Галабче за ручек јас вчера кременадли со компири, тиквици пржени со лук и оцет, за денес планирам леќа манџа.

Ај сега чао. И многу сте досадни со муабетите. Дај нешто поскокотливо.

На green.eyes, mareane, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Данице па седни го фино лепо објасни му. Оно тебе нема да те остава да спиеш. ;)

Шега на страна, денес изгледа денот е таков. Малото мое поспива обично до 8 и нешто, денес во 6 се ококори.

На DVAANGELA, menelele, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Мајка ми учеше со мене во првиот месец од прво одделение. После отиде на пораѓај и татко ми и јас се разбравме, како знам така си пишував домашна а он секогаш ме пофалуваше.
    Наредна помош ми беше како студентка бев труп нацртна ама среќа еден семестар траеше :D

За ручек и јас леќа, мм ќе мрчи ама штого вртам :P
    Вчера го оставив сам 3саати, два пати ми се јави и кога дојдов дома сфатив дека не е оспособен за самостоен живот :D се наопачки направил и на крај се скаравме. Јас викам он посилно и малава почна да плаче и побара да си легне. Јас и мм се смиривме за саат време ама ми остана грутка во грлово за малово. Цела вечер беше вознемирена и ме остави без спиење.

Добро утро женчиња!

На green.eyes, mareane, WORRIED.BT и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Добро утро!

@Cuci81 дај ти нешто поинтересно кога веќе сакаш скокоткање по сабајле.
    Јас да ви кажам како сум срипала од сон (facepalm) во ниедно време почнав да се прашувам дали и кажав на жената од продавницата да ми го исклучи стерилизаторот на работа... а после ми текна и панелката дека заборавив да ја исклучам... па ко на игли бев дури стигнав тука :tmi: среќа, не сум заборавила да кажам за стерилизаторот, а панелката :wasntme: ah well, па ќе дојде троа повисока сметка за струја :wasntme: :worried: главава ќе ја заборавам некаде некој ден... озбилно... некако премногу работи ми го окупираат вниманието моментално, па за ситниците не останува време :worried: ах што ми беше убаво кога бев дете, само со школо и симпатии се занимавав.
    За поклони за свадби - ич не пошотвам ради реда однесено, не само за свадби. Поарно ништо да не носат.

Душекот ми го донесоа, да не ме мислите... мали го бендиса, сеа има убав голем кревет да се шири сам... ама ете, пак си се довлечка кај нас :?: време му треба да се навикне дека има своја соба.

На green.eyes, Val-Dim, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    20151028_085412.jpg
    Eve go i moeto kafe ova e domasno ne e od kafik ko vasite:D epten tazeee koj saka ajde. Beba spie taman muabet ke si napravime.
    Nekoj vika tapa sme bile so muabeti, epa tapa sme i doma koka kola nema nema ni muabet.
    Inaku ja slysam sabajle onaa nutricionistka na sitel so naocarite neznam kako se vika i me stavi u misla u pm a tolku mi treba.
    Vika ne jadete meso i mesni proizvodi, ne mleko i mlecni proizvodi samo surovo i semki:(
    Hmmmmmm pa vrapci li sme. Jas pa si pocituvam moe pravilo od se po malku. Duri ako eden den ne jadam ovosje odma sovesta me grize. I rucek bez meso- da ama pa sekoj den bre prvo neznam sto da pravam, a pa uste bez meso :^)
    Ubavv den imajte, mislete si na zelbite za pobrzo da vi se ostvarat.
    jas chakam :sun: i da setame so beba

На green.eyes, WORRIED.BT, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  18. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    I moeto isto :D

На DVAANGELA и danichap им се допаѓа ова.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.453
    Допаѓања:
    143.764
    Добро утро девојки и по некој дечко. Да се потпишам и јас, па да се фатам за работа. На боледување сум уште, ама си работам од дома тоа што можам. Што фајде од гледање телевизија, подобро да си сработам нешто - и онака пак мене ќе ме чекаат незавршените работи.

Јас на свадба ок поклони добив, само што имаше еден стаклен сад за печење што го добив во 12 примероци. Си задржав еден, другите на пријатели ги раздадов. Имав уште 2-3 дупли подароци, ги раздадов и нив на блиски. Една другарка ми донесе свеќник, ми кажа дека толку можела, ама толку ми направи мерак што дојде,не требала ни толку да се троши.

Со децата учам, т.е ги проверувам обавезно. Теоретски, знам дека не чини така. Практично, знам дека ако ги оставам ќе забушат, особено ќерче-ѕверче. Не знам до кога ќе тераме вака, се надевам не вечно, а веќе ми е преку глава од секојдневно учење со нив.

Ајде доста муабети, дај да се фатам за работа.

На green.eyes, Val-Dim, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  20. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    добро утро друштво, денес посебно ладно мие, туку ова школиве се стварно за никаде,:?:абе каде се видело во ноември еве го за два дена да се носело деца на екскурзија на ливада боже,боже:@.Јас она малоно прваче се мислам три дена дали да го пуштам галава ме боли и решив да го оставам дома ,многу мие страв па тие деца се мали, ке трчаат, ке се потат каде таа учителка ке ги пресоблеча на ливада ли?Ја прашувам сабајлево кога го однесов во школо и до душа жената вика во право сте што да правиме знам дека се мали ладно е ама тоа ни е во програма, стварно незнам кој им ја прави таа програма :?:па децата се носат на пролет или рана есен на екскурзија стварно претеруваат, ама решив да не го пуштам поубаво да седи дома на топло отколку да трчаме по лекари после, значи несум само јас што нема да го пушти детето повеке родители,еве големиот ке оди ама голем е немам гајле со него ама малово нема шанса има време 9 години да оди по екскурзии.

На bittersweet, ph.orhideja, ozbilnazena и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.