Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ви ден и од мене.Почеток на месецот нели сме,е па ја носев свекрвица на контрола-топ не ја бие,поздрава и од мене,крвна слика бомба.Доктор и вика катанец на фриз да си стави,оти и килажа набиена има,ама не,не јадела таа ич,појке гладна од јадена да ти била,само за пример кокошка печена со тепсија компири двајцата во 10 мин маф ја праат,а до вечерта башка од се по нешто(facepalm).Немам против,нека си јадат,на здравје да им е,ама она појќе гладна од сита:tmi:.Мене пак за боја на коса менување ме имаат фатено улајте,само бајрам со ум си правам,неоти ќе ја сменам.А тоа за занаети во право сте,да не беше задолжително средново за фризер малиов ќе го пратев,ај нека заврши едно средно па никогаш не е касно.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Мм има еден од погоре спомнатите занаети :P Ok e, за наши услови, срамота е да се жалам. Со сет ум пред 2-3 години го натерав на факултет да се запише. И сеа чурам секоја испитна сесија, јас правам семинарски, му барам комбинации прашања и така... ај може некогаш и ќе дипломира. :tmi:

За косата преживеав еве... муабетот некако службен ни е ама ќе се управиме :angel:

Ова се вика свесен народ http://vecer.mk/svet/povekje-od-700-lekari-vo-kanada-protestiraat-bidejkji-im-e-zgolemena-platata

На Skorpija25, eli25, CameliaMiller и 17 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Само што слушнав на вести..
    Незнам...ќе поверувам на приказните за дебилност на Канаѓаните.

Апелирам..ако има Македонци меѓу шттајкаторите,нека поткрепат..

На CameliaMiller, kuc, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Денес на шопинг бев.
    Купив за мајка сестра баба и свекрва и ги дадов веќе. На мајка ташна на сестра рамка на баба цвеќе на свекрва блуза..
    И тоа..
    За мене изнакупив купишта.. уште да се сефтосам да носам некаде ..
    И така убаво ми дојде па на кафе на сонце попладне..
    Сега го кандисувам маж ми да ме носи некаде :$
    Нешто дома не ми се седи..

5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    177.702
    Требаше порано да се зачленам на форумов. :P

На Skorpija25, Dust, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.595
    Допаѓања:
    152.233
    Здрaвo живo друшки!

Се прибрaв и тaзе туширaнa уште вo бaњaркa ве читкaм...
    Дa не зaкaснaм:)

Нa рaбoтa купи ден пoмини е рaбoтaтa...или ќе имa кoренити прoмени или клуч нa врaтa ќе се стaви....другo лoгичнo oбјaснувaње немa...
    Ќе ми oлесни штo и дa е...вaкa неизвеснoстa ме убивa...

Ме чепнaвте сo муaбетите зa зaнaетите...имaм дoмa еден...и не е тaкa леснo кo штo изгледa и кo шo гo oпишaвте....
    Првo дa свртиш круг муштерии е тешкo...имa кoнкуренцијa вo цени OГРOМНА...
    Рaбoтнo време-НЕМА...мм излегувa вo 8 нaутрo и се врaќa пoсле 21ч.нaвечер...вo летo и пoкaснo...
    Слoбoдни денoви-скoрo ич...и неделa пoлa ден нaјчестo му е зaфaтенa...
    Рaбoтaтa е физичкa и исцрпувaчкa a зa прaшинaтa кoјa јa гoлтa и дише скoрo секoј ден дa не зборувам...
    Здрaвјетo се уништувa пoлеснo oткoлку дa рaбoтиш вo кaнцелaријa...
    Се влoжувa вo мaшини и aлaти кoи и не се бaш ефтини...
    И дa не биде декa сaмo се жaлaм имa и прoфит aмa тoa се тешкo зaрaбoтени и скрoз зaслужени пaри...

Секoјa плaнинa свoјa тежинa,ќе се слoжите,нели?

На Skorpija25, happygirl, ♡BuBaLe♡ и 29 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.312
    Допаѓања:
    278.349
    Поздрав кратко и од мене.
    Немам што посебно за кажување...
    Чекам да се приберат децава и мм за јадење па сакам да појдам до кај другарка на кафе муабет.
    И то...

8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Мислев дека сум во темава и таму читам и пишувам.Не ни приметив чудни ликови :| Битно Иви ја видов и коментар и глупости за фризури (facepalm)

Копи-паст:

Јас ич не сакам кратка коса на себе. Само на други ми се свиѓа ептем. Без коса - долга, се осеќам ко гола да сум:D а и јас сакам некаква промена ама, коа нејќеш да кратиш, нејќеш да фарбаш...е шо промена, аман. А, имам братучед фризер, грев ми е да му одам и да му ги кажам моите нескромни желби за промена со минимални потези после кои, глава сечам ако не сум скисната ко сите бродови да ми се потонати.:rofl: Тоа би било само стресирање за него. Ќе прескокнам такво измачување на невина душа. :bug:
    :$

На Skorpija25, Val-Dim, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Сосема се согласувам. Тешко заработени пари, а треба и да те бива и да си добар во тоа што го правиш. Муабетот е дека барем тоа се исплати. Вложуваш, се мачиш ама барем добиваш. Има плод на крајот.
    Од друга страна, доктор учел 6 години и вложувал труд, пот и пари, а ретко на кој од тие 200 идни доктори во генерација му се исплатело и има плод (плод за таа мака не е матичен во амбуланта за 15000) може да сонува за заработката на занаетчијата. Да не збориме дека на доктор општ за напредок му треба и специјализација која е од 2 до 6 години, зависи што и е од 3000 - 6000 евра чини таа специјализација. И место да се цени се тоа, да се вложува во докторите ќе ни се случува по болниците тоа што ни се случува.
    А занаетчија си е занаетчија. Подобро нема. Ако знаеш, ако се разбираш тоа никој не може да ти го земе. Твое си е знаењето и можеш да го искоростиш, потешко ќе ти ставаат сопки.

На Annath, CameliaMiller, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.416
    Да ви кажам дешавкааааа....
    Дојде свекииии....
    Дм на интервју за нова фирма.
    Треба да покаже презентацијааа...
    Му откажува лап топот во очи презентација и ми вика сетирај ми од дома така ќе праам.
    Му сетирав ан другиот лап топ и искочив и викам на свеки не дирај вака и вака, седни на мојот еве ти го.
    Она ко за беља родена... почнива презентација и свеки си пушта фв и се избацуе на сред презентација со се тие нејзините религиозни чудесии.
    Ми се јавува дм паднат во несвест...она не крева на моб, а јас искочена. Како сум трчала до дома...ко мотор во гзот да имав...

Е така кога мислите дека денот ви е наопачки да се посмеете.

На gjoker4e, Skorpija25, happygirl и 30 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Завршив факултет и ја бутнав да фаќа дипломата прашина некаде. Еве ме со сертификати ( дури и само обичен за козметичар, не мора да се надградува никој ако не сака) , не се жалам за почеток. Ама искрено кога ми кажа колешка фризерка дека и по 6000 знае да прави на ден, бев као :o
    . И така. Мојов ќе го правам мехатроничар. Кај нас не е мн платено, околу 2000-3000 евра. Ама у странство од 8000 па нагоре.
    Евентуално ако не сака само поп како опција му давам. Нема таму мн ама може ќе вози бар џип.:D

На Skorpija25, Dust, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.426
    Допаѓања:
    90.769
    Да така е ,секоја планина своја тежина.Но за занаетчија секогаш работа има.Тешка ама ја има.

Завршив ликовни уметности,а под комплетен притисок дека од уметност не се живее завршив уште еден, педагогија ,со надеж дека ке најдам вработување како педагог во некое училиште.
    Не трчав по партии и никогаш не добив ни шанса за постојана работа во образовна државна или јавна институција,со два факултети.
    После краткотрајни екскурзии со работа по договор,се откажав и ги зедов работите во свои раце.
    Решив да го продадам занаетот,цртањето, кое ми беше љубов и за кое бев едуцирана,и успеав.
    Работам со странци ,се работи во ситни нокни часови поради временските растојанија но се исплати.
    од последната, само една илустрација зедов 250$,ме боли кичмата од седење и цртање со часови,немам слободен ден ни сабота ни недела,работата ја носам со себе и на одмор,не работам од 8 до 3 ,има денови и кога ручек нема да стасам да направам,па нарачуваме,и тешко е да се биде занаетчија ,но кога на крајот на месецот ке видиш 1000$ на сметка ,забораваш на тешкотиите.
    Сега и да ми понудат работа во канцеларија не би можела да работам така,еднаш занаетчија секогаш занаетчија,:D8)

На Skorpija25, happygirl, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.348
    Допаѓања:
    261.656
    На Dust, Emy867, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    177.702
    Не ја барајте Еми, заљубена е сега. (Раке-пуке, раке-шлаке до сабајле :rofl::rofl::rofl: )

На Dust, mal.ecka, Emy867 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    И јас сакам кратка коса. Под брада некаде, на пола врат, да можам за пола саат да ја измијам, исушам и средам. И да си ја поминувам низ прсти без страв дека ќе заглави некаде. Ама... ќе почекам до лето ептен да ме фати склет, криво ми е толку што ја чував наеднаш толку да ја скратам.
    Добра вечер. Се изнапив чај ама ми се смачи само да трчам до тоалет (facepalm) Си реков да си земам уште некој слободен ден од работа, ама сфатив дека ми треба слободен ден од животов. Не знам, еден ден да бидам друга.
    И ми се изремети youtube, ми дава сосема други глупости за препорака, бугарски и српски песни, дури и грчки емисии wtf, нешто што никогаш не сум отворила.
    Друго, што да кажам...занает си е занает, тоа се знае.
    Требаше да шетнам денес на убавото време, ама сфатив дека дур да излезам од работа и стигнам до парк ќе ме фати мрак, па си дојдов право дома :/

На Skorpija25, LadyC, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    101.452
    Уф топло ,да ми простите на долгиов јазик,гаќиве ми се залепија...:tmi:

Да ви кажам една случка денес,чекам ред во аптека пред мене жена а позади тројца мажи и едно дедуле...
    Жената пред мене купува Канестен крема и Аптекарката се потруди убаво да и објасни,јасно и гласно...демек легнувате го ставате апликаторот длабоко во вагината,што подлабоко и ја истиснуваш содржината...жената се збуни,јас сезакикотив а маживе позади мене отворено се насмеаја,а дедото само посматра со ококорени очи...8-|

На Skorpija25, Dust, LadyC и 21 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Си гледам фудбалче.
    Кикирики и вино.
    Кратка коса??
    Никако!
    На мои години ме асоцира на виклери и трајна ондулација.
    Има по некоја жена и со природно убава кратка коса.
    Главен услов е да имаш убав облик на главата и да е во согласност со краткиот фриз.
    Претежно не ми се допаѓаат жени со кратка коса.
    На помлади со свежо лице и убав лик-се стои па и кратка коса.

Утре сум на состанок надвор од работа.Само јас сум жена од 6 луѓе.
    Сеа се избањав,средувам коса,турпијам нокти...
    Рефо наеднаш-зошто и на нозете ги средуваш ноктите??:^)(божем сефте се средувам:lol:)..
    Нешто сумЉиво му е:lol:..
    ..а мене смешно..
    Уште не видел дека новата тиролка ќе ја носам(facepalm).
    Љубоморко:rofl:

На molikaMk, Dust, x.Daisy.x и 25 други им се допаѓа ова.
  18. ТрагачПоНадеж

ТрагачПоНадеж Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.118
    И јас би бил љубоморко,каков е тој осмомартовски состанок со мажи а само ти жена :D

На Dust, LadyC, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Љубов Рефи :),си има мака човекот:D

На Dust, LadyC, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Сонцево ептен ми влијае на расположение... работа како работа, тоа па тоа..битно да се работи нешто:mm:
    Кафе, пица после работа со колешки стари (од бивша фирма)...и друго е :nod:
    Коса..до матура се имав кратка, е затоа па сега сум со долга и неможам да се замислам со кратка

На Skorpija25, Dust, LadyC и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.