Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.312
    Допаѓања:
    278.336
    А бре јас приближно до идеалната сум била,а не сум знаела(fingers)(уште малку должина и погуста да ми биде и тамам);)

На kuc, Peco, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  2. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    И јас не ја сакав бидејќи треба постојано да се средува затоа фризерката ми кажа од авон да си купам еден спреј за исправање на коса се нанесува на измиена и влажна коса само сушиш со фен и ја поминуваш со чешел и толку спас за мене.

На Skorpija25, kravce, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    И мојата, само плус шишки и смеѓа
    Цел живот сум со пократка коса, не можам со долга, не се бендисувам... најдолга ми била до лопатиците на грбот, и тоа пред посебни прилики матура, свадба... После нив одма шишање...

На kuc, Ginger^, LadyC и 10 други им се допаѓа ова.
  4. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Пробав и јас шишки не ми стојат имам кратко чело најдолга мене ми беше до раменици ја пуштав за свадбата после тоа одма ја ишишав скоро 10 години сум со паж фризура.Најдобрата според мене.

На kuc, ivi1987, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Коса долга до сама полојна да не речам малку над г.з носев до пред некој месец.Како вештерка се осеќав да си кажам,уште метла и таман,сега подолг боб,со кркми те.шишки,зашто без нив не ми стои,10г постара изгледам со шишки долѓи и на страна.Задоволна сум од флизурчево,а и модерно било гледам од сликиве кои сте ѓи постирале,само никако да се откачам од црната боја.Мислам дека не би ја растела повторно толку долга,не е за мои години:shake:

На Skorpija25, EuHenIa, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    99.187
    Џиги-џиги:D.

Добар ден лепотици:coffee:.

Добив известувања дека ме барате, па еве да се пријавам, да не ве стегне срце по мене:D. Најпрво, да ви посакам убав и среќен ден на жената, да имате сите секогаш онолку колку Вам ви е потребно за среќа:f:. Јас посебно значење не му придавам на денов, ама, така останало, па каде сите Турци, таму и гол Асан:D.
    Поклон само на мама купив, панталони, скратени по нејзини мерки, некни и ги предадов и денес со празни раце го дочекав пак:D.

@Peco камо среќа да бев на љубоФ, ама не, не сум. Сеуште. Но, се спремам. Да прославиме заедно родендените со момакот кои ни се на две недели разлика, ама силом прилике, мораме да ги споиме:). Славјето ќе биде на денот на мојот роденден, оф корс:makeup:.
    Поклонот е спремен, се чека уште третата третина да стигне8-|. Ако не стигне, ќе ја придодадам следно видување:tmi:. Битно јас слика пратив|(. Кај се видело јас да знам да изненадам:headbang:.

Сеуште ме бие некое никакво расположение, едноставно, имам желба само да лежам и молчам, да вегетирам... Не знам што ми е, немам објаснување. Или, монотонијата си го прави своето. Во селендрава кај да отидеш за да поправиш расположение|(. Дома, куќна болва ќе изиграваш.

Овие две недели имам обука од работа, па и од тоа главата тапан. По седум саати бамбара-бумбара женава збори, информации еден тон, мораш да бидеш фокусиран, иако не те гледаат. После па ќе ми покаже Стојко кога ќе треба да работам:bug:.

И тоВа е. Избањата осмомартовски8), одам на уште една седумчасовна тортура на мозокот:sweat:.
    Чау!

На Rebecca_R, kravce, EuHenIa и 23 други им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Ете ти. Не сум во тек. Ама и самп фацата да се појави доволно е да се насмее човек. Одма ми текнува на џубрината:rofl:

Убаво помината прва половина од денот. Со мајка и синко се изнашетавме, па и кафе и благо си почастив, за празников де...

Имајте убав остаток од ден.

На Skorpija25, EuHenIa, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Dami samo da vi posakam Sreken praznik...bidete srekni i sakani.

На Skorpija25, EuHenIa, Ano и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.400
    Женки, жени и женишта, сите независни, силни и интегритетни кои сакате повеќе од животот од кујна, крема и штикли, среќен ви 8ми Март.
    Да ве почитуваат и сакаат, да го добивате заслуженото и да продолжите да создавате и оставате белег, што год да е, како другарка, мајка, сестра, вработена.

Коса... до рамена имам сега. Толку се можностите.
    До пола грб е мојата идеална должина.
    Сега сум како лижавче со образите кои ми вират од визуелната рамка која ја прави косата.
    Едвај чекам да порасне.

Свеки е неисцрпна инспирација.
    Сум и купила поклон денес. На што одговори - е така, само на правите жени им поклонуваат, а они не поклонуваат на никого. Ваљда требаше са звучи помудро од тоа што го смислила у својата глава... се изнасмеав.

Последна измена: 8 март 2018
    На Rebecca_R, ♡BuBaLe♡, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Za podarok Milka 300 gr.+Djoger od top sop....kombinacija ludilo..od mm:l:
    Jas ovaa godina ne uspeav nisto da kupam samo ke pojdam da gi gusnam mama i snaata.Da im kazam deka najmnogu gi sakam...srekni ke bidat so tolku...i jas isto.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Ела Емче во кејпитал сити, за тебе ќе прошетам да го видам :D
    Само да се расположиш, таман почнавме да се оправаме, не зезај :)

Како вратоклатач, добив скратено работно време до 13:00. И секако, до 15:40 не можев да завршам со работа. :envy: (wtf)

На Rebecca_R, Annath, EuHenIa и 16 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    64ecaac2fcb773d088b6712360c0106e.jpg и иако не го ценам, сепак да ви го честитам од срце!
    Ве гушкам и бакнувам!
    Инаку ова е моја фризура што планирам да ја правам.
    Убав ден женчињаааа <3

Прикачени фајлови:

На Annath, EuHenIa, Ano и 14 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.312
    Допаѓања:
    278.336
    Нели вчера реков не купувам ништо,ама после нервозата утринска ме нападнаа пладневни емоции,па купив и појдов кај мајка,кај свеки за викенд,па и за комшивките купив ситници.Кој знае колку и какви ќе бидеме догодина....А бре пмс и диета ваква лигавка ме прават изгледа...
    Сега сум порасположена, мене кога подарувам ме прави посреќна отколку кога добивам...
    Вечер на колегијална дружба па да се спремам....

На Skorpija25, Annath, kravce и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    99.187
    Ќе одам НА Европа прво:D, ама ќе ви дојдам и на главниО граТ еден викенд да подзатопли, ми фали цимерчето да продумаме на долго и на широко:). Со никој не можам да разговарам како со неа, а ретко се гледаме...

На mal.ecka, Annath, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Драги мои феминки, жени, мајки, кралици.
    Среќен 8ми март. Секогаш да ми бидете така силни, истрајни и инспирација како и досега.

Еве еден инспиративен текст што ми го испрати една е мајка.

Учете ги своите ќерки да бидат жени кои кога одат по улица земјата ќе се тресе од нив. Не им купувајте играчки розеви шпорети и тавчиња, купувајте им книги. Терајте ги да читаат, да учат, да бидат информирани за многу работи, за кога ќе седнат на маса со мажи освен со убавина да ги освојат и со интелект, со знаење. Почитувајте ги нивните ставови, желби, соништа. Не ги запирајте, бидете испружената дланка која ќе им помогне да се исправат ако случајно по патот до целта паднат или се предомислуваат. Да знаат дека имањето на свој став и искажувањето на истиот не значи дрскост туку храброст. Да бидат доволно храбри да го зграбат од животот она што го сакаат и фактот што се жени да им биде предност и гордост, а не хендикеп. Научете ги сами да молерисуваат, да паркираат, да научат да ракуваат со оружје. Терајте ги да шетаат, да патуваат, да се научат да се снаоѓаат и сами кога нема никој до нив за да им помогне. Запишувајте ги на курсеви за странски јазици, а не да ги учите дома да везат, плетат и готват оти треба да се омажат еден ден. Научете ги да се радуваат на поклоните без повод, на вниманието и убавите зборови кои ги заслужуваат, да знаат дека може нема да бидат сакани од секого но мораат да бидат почитувани, секако треба да дадат и причина за почит, но исто така научете ги и да заминат кога сето она што треба да го имаат не го добиваат. Да бидат храбри и независни животот да го поминат сами, а имањето на партнер покрај нив да им биде само едно убаво надополнување на нивната совршеност, другар, љубовник, сопатник, поддршка, а не извор на егзистенција... Да бидат жени кои кога наутро ќе се погледнат во огледало да се задоволни и горди на тоа што го гледаат. И секогаш да имаат на ум дека жена без маж е дама, а маж без жена е изгубен случај...

Денес ден за себе.
    Барам алишта што ќе ме соберат и одам во провод.
    Надвор сонце. Најавија 3 дена дожд после. Уживанција до бескрај.

Имам долга коса. Веќе 15тина година ми е долга. Само еднаш ја скратив до раменици.
    Повеќе ја носам врзана кога сум на работа, ме нервира пуштена, ама то је то. Шишки ај што не ми стојат, ми бега косата на страна, туку и ме нервираат. Еднаш скратив и никогаш повеќе.

Одам да појадувам, пак си барам со боринче како да се разболам. Скоро 4 е, а јас не сум јадена.

На Skorpija25, Val-Dim, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  16. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Мало внимание за Вас жени и мајки, Среќен 8-ми Март, бидете среќни, сакани и почитувани, нека секој ден Ви биде 8-ми Март!! :hug: :f:

На Annath, kravce, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Screenshot_3.png

инфо - ако сакате да си ја почастете душичката, во Ваикики имате 10% попуст само денес, во Голден Роуз 20% ;)

На Skorpija25, Rebecca_R, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    11057676_1040122026004522_4472035327677029780_n.jpg И јас една честитка да лепнам:makeup:
    Едит Ме престигнаа со сликава, језк]:)

На Annath, mareane, Ano и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    177.700
    Честит 8-ми март драги пријателки.

На Annath, kravce, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  20. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.864
    20180308_175747.jpg

Бидете здрави, убави, насмеани и позитивни. :f::f::f:

На Annath, mareane, EuHenIa и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.