Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Спиете или уште скитате?

Јас до сега си подработнував, така ми е ... рамноправност, еманципација, к**ци, палци. :D
    Од директорот добив ружа, од дм исто, одма ги сместив во на мајка ми вазната :D Дм е посебен човек, ама посебен е.

Многумина сметаат дека денот е за "возрасни" жени, иако всушност - возраста нема врска со самото значење. Па му текнало и на сестра ми, која има 14 години, да и купи ружа, - да ја потсетел дека морала да учи и да се зазема за себе. Инаку таа е во тие години, самодоверба разнишана, плачки, итн, веќе знаете, правевме муабет. Премногу и' значеше гестот, дека иако е најмала, е ценета и почитувана. :)

Плишковци не знаат дека ми е празник, па денеска екстра се потрудија да ме измрцварат и двајцата, големиот се заљубил во една улична Плишка, абре влече тегне плаче по неа, рака ми откорна. А ја види збеснува, само немаат иднина, крцнат е :D

Се надевам и утре ќе ни свети сонце, а и може ќе се убедам да ја однесам колава на перење, пред да ми прорти нешто внатре...

На ane.bella, doubleg, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Hah, Kamelija...a za ljubav, treba imat dusu. I dvajca pliskovci imaat. Dovolno im e :D
    jutar. Denot ubav, petok em, mada ne menja kaj mene nisto. Treba da se rasetavam, a ic nejku. Kup drugi stvari na agenda.
    Vcera, fin den. Ke go povtorime,denovive, taka se dogovorivme so sheficata :D Si zasluzuva zenata, jebiga. :)

На Skorpija25, Peco, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, ја ненаспана, беба ме поремети синоќа. И она славеше 8ми март, пееше на сет глас. Заспа во 6 сабајла па ајде стана големата. Друг ден сака да си полежи денес одма да се облечела и да сме оделе во градинка на сите да сме им ја покажеле "рибешката". А мм спие гајле нема, пред да си легне ушите ги става на off и ништо не го тангира. Живот- компот што би рекла една колешка. Само едно не ми е јасно, на цел овој умор да се симнеше некој грам, колку за награда, ама неееее, нема шанси.
    Кај ќе се шета денес а? Ја низ Порта Влае ако сака некој да ме дружи на кафе нека пише :)
    7f77b30c6201feca53c24750dc48cc59.jpg

На Skorpija25, Ano, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро, убав ден. Цела недела ми беше четврток зашто се ми беше безвезе, па конечно стигна петок.
    Сакам да шетнам денес, се надевам нема да ме здоболи нешто до после, психички крахирам. Не ми се пазари ништо, сакам да се видам со една многу битна особа и да одиме и одиме, и онака се што ќе си кажеме ќе се преправаме дека е добро, а полни сме со страв, барем да се изнапешачиме...и така. Многу ја сакам.
    Да појдам и до Матица штом има попуст, тоа сакам да купам.
    Поклони ниту купив, ниту добив :) Со мајка ќе излеземе да си се почастиме со еден пар кондури од следна недела, тоа е планот.
    Се надевам ќе завршам со обврскиве денес на работа, ми дадоа друга задача. Не дека ми е тешко, ама ме замара затоа што сметам дека тој концепт не одговара на фирмата, и немаме потенцијал во моментот за тоа, реално е така, ама ајде...ја моето да го завршам па они си знаат.
    На здравје петок (poolparty)

На Skorpija25, Peco, zhap4e и 17 други им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро ви утро. :)
    Спремам мали за градинка и идам на раб . Чудесно влијае времево на мене. А е сончево јас сум среќна, а е облачно и ладно депресија ме пука.
    Денес хепи. 8) :D
    За добро утро пак се акнаа на раскрсницата кај нас. Аман секојдневно се маваат, уште нема семафори ставено.(facepalm) #раниутринскихорорприказни #причазаКозле
    Идам да вршам обврски.

На Skorpija25, zhap4e, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    2531cc64b2ea017f94e6c2998b93d4f6.jpg
    Добро утро :)
    Синоќа ко за промена си легнав порано, и не земав како по обичај телефон за да седам на нет до ниедно време. Ама, полошо е, колку повеќе спие човек, толку повеќе му се спие.
    Вчера хаварија, машкото кафе низ нос ми излезе :^) Ама малку ми е, зошто сакам триста работи да направам во исто време. Ај ставив грав за денес да се вари, пуштив машина, миев садови, па ај да соберам алишта за да ги пружам овие и мали си се испокакал, нема кој да го види нормално :doh: Па додека ги правев сите работи, гравот ми изгоре и тука ми се споија жиците. Па кога го подбрав маж ми, он си го окрка зошто не му текнало да му смени пелена на мали или бар да ме викне и што не го промешал гравот :D И така ми помина попладнето кога се слави рамноправноста на жените.
    Денес петок, убав ден. Утре ако е убаво ќе се оди во зоолошка, закржлавевме веќе зимава. Ајде убав ден да имате, јас одам да работам.

На Skorpija25, mira.mira, Ano и 24 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.274
    Допаѓања:
    85.140
    Добро утро !!!
    Готово и 8ми Март помина се избацивме како што доликува |( подароци разменивме и можеме да бидеме мирни до наредниот...
    Денеска ден за улепшавање сега ќе одам на фризер боб ќе се стрижам ...усвари таква и ми е само брзо расти и губи форма ,а ми е супер за одржување ...сите за празников јас по него ..
    Заминав кафе да варам да се освестам..
    Убав ден !!!

На Skorpija25, Peco, dunika и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Хелоу, петочки поздрав да ви пратам!
    ќе си се послужам со кафенцава погоре, па да почнам со работа...

убав ден и уживајте во него!

На Skorpija25, Peco, fina erika и 19 други им се допаѓа ова.
  9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Жени мили, примате закаснети честитки за 8-ми Март? :f: Па не мора да е 8-ми, секој ден да е наш :f:

Тука сум јас, во главното село на Македонија. Зоврев значи :devil: Со зимска гардероба дојдов (facepalm) Конечно завршени сите прегледи по лекари и забари, да поуживам сега на раат некој ден (poolparty) Да наполнам батерии за од четврток, зашто многу енергија ќе ми треба :|

Кратка коса ич не сакам зашто воопшто не ми стои. Како многу мала моите нон стоп ме шишале кратко, сум имала многу тенко влакно и ретка коса. Ужас сум на сите слики како дете, машко не ми е рамно :envy: Од 6 години почнав да пуштам коса, најкратка ми беше во средно, боб со должина до кај устата :D Сега ми е нешто под раменици, тешка за фенирање и одржување должина, ми дојде мисла да ја израмнам, ама така пак ќе се скрати па пак проблем за некој месец |( Црна ми е сега, не ја менувам веќе бојата. Барем не во следните неколку месеци :D

Убав ден жени :f: :sun:

На M&M, Peco, zhap4e и 18 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Јадам ѓеврек, чијам чај и читам еротска приказна по темиве8-|:$
    Порано дојдов на работа за да сработам нешто додека не дошла гардава, па сега пауза си правам.

Петок, па расположението е на нивоУ:music:

На Peco, dunika, zhap4e и 17 други им се допаѓа ова.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро
    @EuHenla баци го бебушко од мене,сега ќе плаче време му е,би се прошетала со тебе ама далеку ми е :*
    Помина и вчерашниот ден целивање,умилкување,лигавење.
    Денес како ништо да не било.
    Убав ден имајте отидов да кулирам.:lol:

На Peco, CameliaMiller, zhap4e и 14 други им се допаѓа ова.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Добро утро :sun:
    Конечно сонце :dance:
    И викенд (hollest)

Треба и јас да излегувам да си го подигнам пакетот, успат да земам уште едни штикли што бендисав, само не знам како ќе ги протнам да не ги приметат :rofl:

На Skorpija25, Peco, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.111
    Допаѓања:
    43.517
    Добро утро . Среќен 9 ти март :D
    Јас стандард на 8ми март им носам рози на учителките.. Една и единствена сум што носи нешто воопшто . Ама ги почитувам сите и така. Традиција е. И си знаат и самите и се радуваат на тој ден. Јас не добив ништо. :envy:
    А спомнав и на крај... Е јас не ти купив ништо. И сеа погодете што :D
    Лута сум и не му зборам:@
    Има и ден на мајката негде во мај, тогаш поправен има.
    Не дека чекам поклони ама ете у главата ми се врза дека треба да даде нешто.

Чекам кај свеки ред за шишање. Шишки само :wasntme: нема време за средување :x
    А за фарбање сум за шишање :x

Вчера и на погреб бев. Се испотресов. ;(

И се спремаме за роденден , имаме време ама јас изгледа нестрплива сум. Направив торта од хартија . Разделивме покани на другарките и другарчето :D (симпатијата ) кој воедно ќе ја женел ќерка ми (y)
    И така.

Се надевам на убав ден..:coffee:

На Skorpija25, Peco, CameliaMiller и 20 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Мене оваа лепота подарок вчера ми пролепша ден 20180308_150958.jpg

Конечно сонце, се дотерав и ќе шетам, ќе одам пак на шопинг :$ па на кафе, го обожавам времево :inlove:
    Имајте убав ден..

На Skorpija25, Val-Dim, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар и убав ден имајте.Помина празникот де,поклон од синчето ружа си добив,од големиот порака,за мене како светот да ми го подарија на дланка:).На друѓи ниту давав,ниту примив,толку е џебчечето,важно направив чест усно честитав:tmi:,се надевам не ми замеруваат,уствари знам дека замеруваат ама тоа е.Во подобрите стари времиња на сите сум правела чест со убави подароци,па ако дојдат нови подобри времиња пак,оти сакам на друѓи да подарувам.На големиот пасош му истекува во август,прашал во амбасада наша таму,одговориле дека 6 месеци ќе се потребни преку нив да замени пасош,овде ако дојди среде лето ќе биди,гужви за пасоши има,па незнам колку време ќе му е потребно.Колку што знам еден месец пред истек овде можи само да се вади нов,па баш во гужви летни иди.Да му речем вади таму секако таман до август има време,ќе испадни дете си не сакам да дојди,а дали не сакам.И така недоумници сто,колку поинтесесно да ми биди:tmi:

На Skorpija25, Val-Dim, Ano и 21 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Со луѓе кои немаат смисол за хумор, ич не пробувај ни на своја сметка да се шегуваш, зашто посебно ако е на туѓа сметка шегата толку сериозно ја сфаќаат што прават приказна од неа.
    На нивна сметка-не доаѓа во обзир, зашто не прифаќаат.

Не ми се верува дури.

Со желба да ги насмееш, да се разведрат, со мисла да им го ослесниш денот, на крај ќе ти извадат муабет:)

Страшно е тоа што таквите постојано се ,,жртви,, на некого и тешко се вклопливи во средина.

Тешко со такви во близина

Иначе, пак сработив нешто и сега пак следи релакс тура овде.

И, внимавајте, уште цели три недели има месецов:!:
    ....аС сам дужна да потсетам:tmi:

На Peco, CameliaMiller, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Некако тивки сте денес.. пост осмомартовски расположени :angel:

https://www.facebook.com/LADbible/videos/4514500675263754/

се надевам никоја не заврши вака ко на линкот погоре :lol:

Се мислам, пошто убаво времето, дали да го искористам едно убаво чистење да тупам, со завеси перење, тепеци, се или да си почекам уште недела - две...:?:

На Skorpija25, Ane-Goki1, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.344
    Допаѓања:
    261.631
    Рефке само читаше сабајле или и пиша нешто кај приказните? Да знам да барам да читам :lol:
    Од прееска се глеам со прозорите, фаќај крпата велат ]:)

На Ane-Goki1, Ano, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Ми испадна на страна како тема во која се пишало нешто ново, па јадејќи Џеврек ќе се задавев.
    Нешо базен...ово-оно имаше.
    Ми даде инспирација, ама како до базен да стигнам:?:...иди-види па ти...прочитај:D

Нееее...мене не ме бидува за толку опширни прикаски.
    Јас оп-троп без предигри и увертири:D

На Ane-Goki1, Ano, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Зрелост веќе, остала је предигра нас малдима хахахах

На ivi1987, kuc, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.