1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Искрено кога беа основно,повеќе се посветував.Учев ги испрашував ,ги насочував,цртав и боев,ма свашта.Сега кога се во средно ми скисна,пред се поради нивната неблагодарност,демек кога имаат потреба да се циле-миле,а после знаат да ме нападнат ...е нема така.Иако на пример синоќа со ќерка ми пишувавме есеи за Канцониерот и Декамерон.Со математика немам намера да им седам на глава ,пред се зашто јас кога учев прва и втора година ми беше обична а после стопанска математика,што нема врска со интеграли и такви работи.И ме нервира што учат само пред писмена или тест а математика не се учи така мора да има континуитет.
    Јас сум шокирана колку слабо учат децава,на времето кај мене во Гимназија богами се учеше и тоа тврдо.Сега гледам како им ги оправдуваат изостаноците,како се однесуваат спрема професорите.Јас слободно можам да кажам дека излегуваат неписмени генерации.Ете можат да обработат лектира а да не ја отвориле,со помош на интернетов нели.Во мое време не беше така.
    А и знае да ме закопа ќерка ми што ако си имала петки кога сега не работиш .Се трудам да и објаснам дека не е така,дека мора многу работи да знае...ама реалноста ми мава шамар.
    Добро утро на сите.

На green.eyes, Val-Dim, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  2. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Добро утро или добар ден!Еве и јас си дадов уште 10 минути релакс и да се фатам за работа.Сонце милува низ излог,кафенце а бе мераци.
    Туку ова со учењево и мене ме мачи.посебно Кембриџ :punch:
    Ве поздравувам и Ви посакувам убав ден.

На green.eyes, mareane, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ниту сум учела со неа, ниту пак имам намера да учам.
    Часови математика плаќам, затоа што не знам да и покажам и не се замарам.
    Всушност мислам дека повеќе сум на работа отколку дома и што попрво. Колку ќе научи толку ќе си добие. Иако имаат преобемен неразбирлив материјал, а и препичени професорки кои како од модна писта да се излезени, а не знаат да им објаснат на децата (видео бим работи за нив). Ако треба јас да учам со неа тогаш нема потреба да ја праќам на училиште.
    Ај добро утро.

На Peco, MacenceEna, ninja35 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добро утро.
    Јас за муабетиве околу свадба и поклони не сум, за мене свадбата е само дополнителен огромен трошок и ништо повеќе. На свадби многу ретко сум присуствувала бидејки не сум била во земјава, а таму каде што сум била сум давала само поклон во плик,цвеќе, благо и ништо више.
    Туку имав една ситуација кај блиски кога беа напишале на пликот дека е строго забрането да си понесат влечки за играње, капнав од смеја хах.

Вреево ќе го биде, па ќе одам да ги досредам работите околу мајсторлкот додека не заврнало, па баш да видам дали ќе успеам сама да средам и организирам.

@galapce кај мене сега свеки праве ручек па затоа ме нема во кулинарските муабети :) бар малку да здивнам од ручеци и јас, и после јово на ново. Сум спремала тетратки со специјалитети, се наоружав троа.

Убав ден

На green.eyes, bittersweet, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.181
    Туѓиве деца полиглото, само моево од никоја не разбира :whew:

ЈАс вчера пржев стек од мисирка, со сос од пржени печурки и потпеков помфрит.
    Сега се вари телешкото. Што ќе биде поим неам.
    Бебуш заспа, јас појадував, само не можам да брмчам кафе да си направам.
    Баш пред вратата од кујна и стои креветчето. Кога си спремав јадење таму ја оставив и заспа:rofl:.

Па зедов една кока кола колку за притисокот^_^.

На green.eyes, Peco, Mariangel и 9 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.540
    Добро утро! Одамна ви немам пишано нешто поопширно, ама некако како да не ми се збори за кока кола и за такви ми ти работи. Дојдов да продискутирам на неколку теми :)

Прво за козметиката кај @toogood мислам дека си во страшна заблуда, братучетка ми работи во твојата земја во Есте Лаудер и зима плата огромна, она е со средно козметичко овде и завршила таму докфалификации, некој менаџер е и вика дека во козметички продавници највише се заработува. Нормално зборам за работа од типот, трговски центри, придавници, бутици. Она како менаџер барала од вработените да се докфалификуваат постојано на курсеви на кои и самата оди. Сигурно имаат повеќе продавници па појди во некоја нивна сигурно ќе најдеш нешто квалитетно, а за таа цена можеш да најдеш и Клиник ко за тебе нешто. Слободно прашај си таму ќе ти објаснат сигурно. Да речеш овде немаат појма да, ама таму сигурно знаат повеќе од овде. Овде сега има девојчиња од самите брендови кои објаснуваат за производите и се добро потковани, па таму сигурно многу повеќе знаејќи колку се попрофесионални во се.

За поклоните, неколку пати пишував, јас сум презадоволна од секој поклон што сум го добила во животот освен од еден од една многу блиска личност која прво ми го заборави роденденот, после дојде со прибрани од којзнае каде пиџами Мејд ин Чајна, 3 броја поголеми од мојот број, некои ефтини чајни колачи кои беа со поминат рок и вино од најефтините, да биле 3 работи. Јас дотогаш се потресував многу за поклоните кај неа, ама веќе не, купувам ради реда и тоа поефтинко. За последниот роденден ми дојдоа со поклон од 100 денари ама повеќе ми срасна за срце од пиџамите кои буквално ме понижија. Од свадба добив прекрасни поклони, сите ги користам, имав од едни комшии поклон во оригинални кутии ама испрскани со вар, а внатре прекрасни тањири, сет за апетисани, саат, 3 работи беа. Пари добив побајаги и пресреќна бев додека ги отварав поклоните.

Во врска со учење со деца, на неколку пати имам дискутирано, во првите 2 години може да помагам, потоа додека не тргне 5то по ново или 4то по старо ќе контролирам, потоа сам освен ако ептен не заглави дете, и тоа би било исто контролирање, никако помагање или пишување за него. Тоа е многу погрешно. Имам пријателка која мора да му чита на детето за да научи нешто, а детето во пубертет го фаќаат бубачките, ја жалам. Тоа е што е.

Е така елаборирав на долго и широко ;) Имајте убав ден ;)

На green.eyes, Peco, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  7. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ме фати гужва а баш реков ќе го тупам...
    За големиот немам речи, одличен од прво до завршено со меѓу првите во Берлин, сега веќе и заработува.
    Кај малово одам да платам рата, така падна договор за по светон шетање...
    ја барам класната а го најдов директорот, нели генерација падна кафе и класнава си влезе на час.
    Ми вели оди слободно во училница нема никаков проблем, одам чукам на врата и се извинувам на упад, вели нема проблем слободно, ко ме виде детево дојди дојди кево, седни да видиш како не мачат:^)
    Што да видам пашалак, испод бели мантили длабоко деколте, шминка ко за вечерни излазак провокативна,
    машки коси ко девојче, ушник пирс и нешто налик на стега во нос она кога се обара бесен бик:?:
    Таа сиротата некоја генерација пред мене, се надвикува кој да ја слушне никој не ја ебава(facepalm)
    Така си седнав и се надвикуваме да се разбереме. Велам ако дојде време за оној свет сама ќе си тргнам, оти овие со се моево вакви какви што се само си шетаат со мантилите ќе ме умрат пред време:?:
    Од татко професор, затоа што закаснив пет минути и на негово напушти ја училницата му се спротиставив имав кец цела учебна година, на крај го поправи ми стави двојче:D
    Не ми одеше пустиот, ама затоа на математика бев прва...:nod:

На green.eyes, Peco, toogood и 12 други им се допаѓа ова.
  8. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Offff mori majko po se izgleda site vidovte ama kutite:rofl:
    Pokraj moevo taze kafe op sega gledam na carsavot i sto da vidam taze fleka i od cajot:x
    Ete sto domakinka sum si se pokazav na delo:clap:

На Annath, DVAANGELA, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.181
    :hug:

Еее кога не висиш во инстаграмов така ти е. Па светлина, позиција, чаршавче, ова/она да местиш.

Пракса се бара:rofl:

На toogood, bittersweet, MacenceEna и 6 други им се допаѓа ова.
  10. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    Добар ден..Во врска со поклони за свадба толку време помина од мојата свадба што немам желба да ги дискутирам поклоните.За одење на свадба последните години давам пари во плик обавезно да се покријат порциите и да останат 500-1000.00 ден најмногу или едноставно не одам на свадба.Имав многу енергија и желба да ги анализирам младоженците и да им осмислам и одберам соодветен поклон и сето тоа ме правеше среќна,сега ме заморва и плик е најдобра опција за мене.
    Учење со децата...Со големиот син учев,пишев состави,испрашував....Со малиот само прво одделение..Сега плаќам спремање математика и од време на време кога му треба испрашување настапвам но тоа е ретко..Големиот син реши да работи во големото Скопје и да паузира од факултет.Се сеќавате на моите плачки (ааа собата хаос,ааа само пари бара и никогаш доста...)е сега само што ми се јави неговата шефица службено барав цена за артикли кај нив и измеѓу другото ме извести дека сум имала прекрасно воспитан син и голем работник(на мама;)).Првите недели му било тешко и тешко се прилагодувал а сега е со еден збор е супер(и 50еур стимулација добил(y)).Не се опишува со зборови колку сум среќна сега кога го слушам колку е позитивен на мобилен па сликите на вибер со зготвено јадење и исчистен стан...Мојот прекрасен,најубав син сам во Скопје...И мојот прекрасен,паметен,најубав и супер одличен мал син,е тие се смислата на мојот живот.И прекинувам тука со пишење бидејќи сум готова да плачам но овај пат од среќа:)

На green.eyes, WORRIED.BT, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Моето најстаро бебе сега работи.Кога беше средношколец едвај го извлековме од калта.Несака да учи и крај.И тоа отворено ти кажува, па ти како скаш сфаќај.И муабети правевме редовно да го одобровољиме, и му помагавме, и се со убаво...едно време и со лошо...ама НЕ и НЕ !
    Средното по старост бебе нит знам што предмети има ни од какви книги учи а лани беше прогласен за ученик на генерацијата и школото стипендија ќе му дава за студии.
    Две деца од иста мајка а различни -земја и небо.

На green.eyes, Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 16 други им се допаѓа ова.
  12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Темава за разговор,ко нарачана.И моите се како на @referentka .
    Небо-земја разлика.
    Едното килаво ,се да го туркаш,учам со него,проверувам,испрашувам,вчера лектира пишувавме.У паметот ливада;само на играње да се мисли.Си се тешам,ќе му дојде памет кога мене ќе ми излезе.
    Другово,одговорно,самостојно,зрело за годините.
    Едниот доаѓа и ми вика едвај тројка добил,другово петка со сите поени.
    Не можам да им се израдувам на петките,зошто тројките ме јадат.
    Исто ги виспитуваш,исто им пружаш и ги сакаш.И ај после не е карактер.
    Да завршам уште некоја работа зошто утре за тест историја имам за учење.
    За ручек гулаш со пире.
    После вечер на социјален живот да се посветам малку,дружба со повод имаме.
    Поздрав и имајте убав ден.

На green.eyes, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, toogood и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    :f:Dobar den dami ! :f:

Samo da ve pozdravam i posakam ubav ostatok od denot ..burjum kafica i ponekoe kolace

7010553-coffee-drink-cup-cookies-macaron-macaroon.jpg

На Peco, toogood, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.181
    Не се срами, кажи кекс :rofl:

@Eli23 (waiting)

На Peco, vitamina, toogood и 5 други им се допаѓа ова.
  15. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    дружино ми мириса на Мекица, ни ја нема ЕЛИ

На Peco, mama89, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.181
    Синоќа имаше благи менструални болки...чекавме да се засилат па да знае дали да оди болница.
    Белким е веќе олеснета и се радува на малата принцеза.
    ОД сите нас (fingers):hug::l:

На Peco, mama89, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 9 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Остај те ја жената на раат, ако ја мислиме, ќе ја боли
    Сеа тарашкав и гледам синока последен пат се најавила
    Значи денес никаде ја нема

Ај друг муабет, ама не за Ели

Пеглам сега.
    Секогаш кога пеглам гледам да си надам нешто на ТВ за да ми врви брзо времето и да не се нервирам со пеглањето.
    Си пеглам така и си мислам се и сешто...и замислете, се скарав сама со себе.Море лута сум си и не зборам веќе.
    За на психијатар сум !

На artemidis, WORRIED.BT, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ќе се јадат мекици! :)

На Peco, mama89, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  19. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.181
    И јас. Бебуш на една стрна од спална, комп. на друга а даска пред мене.
    Толкав куп беше. Кога почнав ааа ова за оздола е, ааа ова за по дома, аа пижамиве арни се...и се преполови.

А еве и бебуш се буди.
    Кога нејќе душа да пегла нејќе:rofl:

На green.eyes, Peco, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.540
    Мори за куп непеглани алишта ме напушти на скајп? Цццц предавник :P Да не ви кажувам колку имам за пеглање, тон :tmi:

На Peco, kukla21, anel и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.