Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.308
    Допаѓања:
    278.296
    Море,луѓе,к“ј сте да не има штрајк со молк?

На LadyC, Dust, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Колку убава вест,честитки @Skorpija25 нека е жива и здрава малата :f:
    Си дојдов од работа,сега ќе се пушти некој филм,па ќе се спие.
    Имајте убав викенд

На Skorpija25, Dust, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.981
    Jas sum tuka...citam po temite...i nesto nerva me trese ,a nisto konkretno ne e...ni shopingot ne me opravi :(

На Dust, Lejla8, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.344
    Допаѓања:
    261.628
    Ја у кафана. Феноменот маса мажи, маса жени уште ми е нејасен. Турско 5века :)

На Dust, Lejla8, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.981
    Spojte gi masite,pointeresno ke vi bide :)

На Dust, Lejla8, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    152.213
    Пред мaлку гoсти испрaтив..
    Ги легнaв децИте ,мaшини вртaт a мене тaхикaрдии oд премoр ме тиштaт...

Цел ден лупaм низ куќa a вo мoментoв дoмa е безредие...
    Утре истa песнa нa рипит...
    К'смет јебигa!

Дететo нa другaркa ми се стрлaлa пo скaли кaј нaс..
    Среќa не скрши ништo...уште тoa фалеше...

Честитки дo тaзе мaјчичкa @Skorpija25 ...живa и здрaвa дa е девoјкaтa!

На Skorpija25, mal.ecka, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.344
    Допаѓања:
    261.628
    Нашата маса си е таман. За се останато зборам.

На Dust, Lejla8, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Не се сакаат тие Бошке, не можат да се поднесат ;)

@Skorpija25 жива и здрава ќеркичката, само убавини да ви носи :hug:

На Skorpija25, Dust, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.036
    Еве ме, стасав, по три дена... Кафе? coffee-flavored-brandy.png
    Прво, да и се заблагодарам на @kravce што ми помогна да можам да пишувам на темава :f: :hug:
    До емотиконите било „кочењето“ кога пишувам на Фемина, не било до компјутерот :^)
    Јас си помислив дека ке морам нов компјутер да купувам за да се дружам со Вас!!!

Празникот на жената помина, рамноправноста остана на исто ниво...
    Тапкаме во место со децении!!! Имаме права, многу повеќе од што имале жените низ вековите, нооо... Целосна рамноправност помеѓу половите ке имаме кога и мм ке чисти и готви исто колку и јас... Кога во сабота сабајле ке ја земе метлата да ги смете скалите и дворот, кога под перење нема да размислува само на автомобилот... Кога пред мене ке скокне да ја постави масата и да ги собере децата...
    Иии, она модерното... со мм се работиме заедно... современите мажи се вредни и помагаат дома...
    Да, мажите ПОМАГААТ, но САМО ПОМАГААТ, не се целосно посветени на домашните работи и на децата како нас жените. Така било, така и ке остане :nod:
    Ноо, олеснителна околност... Мм барем си признава дека сум повредна и поиздржлива од него :^)

Инаку, денес убавиот и сончев ден го искористив да си го расчистам малото дворче...Посадив и некои тревки. Цвеќињата е рано да ги изнесам надвор, ке почекам уште десетина дена до првиот пролетен ден... Во парк и ЗОО не бев, ретко кога одам, но со задоволсво би испила кафе покрај езеро како @simonka93
    Во нашите скопски кафулиња не ми е ќеиф, преполни се кога ке се појави првото сонце... Сончевото и топло време со уживање би сум го поминала на планинарење или прошетка со мили луѓе :tmi:

@Skorpija25 честитки мамичке, гушни ја силно малата принцеза, тоа е најубавото чувство за една жена :hug:
    @PUPICA честито прва плата :f:
    @♡BuBaLe♡ главата горе :hug:

Сите заспавте?
    Ова го пишувам повеќе од еден час. Во меѓувреме еден по еден се прибраа момците, па кој што... Какао, млеко... Мајка...

На Skorpija25, kravce, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Добро вечер девојки :)

Јас се дружев со бебе, за ова ви немам зборено, има 4 месеци ама прв пат се видовме денес.
    Прво јас бев болна, едвај оздравев, па тоа се разболе :( па таман се среди, јас пак... и поминаа 4 месеци. Синче е на една од моите другарки :) од тие што во еден месец се породија, по недела дена им се разлика бепките :) и се гушкавме, многу е смешен, ти се мршти па наеднаш се смее. На дм му направи и муабет, ама него па сите бебиња го сакаат :)

@Skorpija25 многу убава вест, да ти е живо и здраво девојчето :l:

@Val-Dim јас имав среќа да "упецам" рамноправен дечко, а за тоа морам на свекрва ми фала да и' кажам. И дм и брат му се' по дома прават.
    И пред некој ден нешто со другари седевме, муабет, и еден другар нешто се оправа со девојката што е чија работа, и дм му вика е да бе нејзина, ваша заедничка работа е по дома се'. Си преќутев, ама во себе и' дадов петка на свеки :D

На Skorpija25, mal.ecka, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    :x:x ќе се караме... како после ова да очекуваме рамноправност? Си дојде сине, сакаш какао мама да ти направи? Немој така... направи им услуга на будуќите снашки, ,,запосли,, ги дечките по дома, да работат не само да помагаат
    Се извинувам ако погрешно те разбрав за болдот.

На mal.ecka, Val-Dim, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Се' е до воспитувањето.. дм и брат му од деца мали морале сами да си средат играчки и да си исчистат соба..
    Дм нема нешто што не знае да направи, е гад му е кеса од корпа од купатило да фрла, ама тоа му е простено, јас не собирам храна од умивалник. До душа јас не ни фрлам храна во умивалник, ако лупам пример краставица земам кеса и на страна лупам, па после фрлам цела кеса... затоа кој си лупи во умивалник - има сам да си исчисти после :)

На mal.ecka, Val-Dim, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Еве не се 50-50 поделени кај нас пошто он работи дупло работно време од мене и многу потешка работа. Треба да сум не токму ако сум чистела кујна да чекам да се врати преморен и да чисти купатило пример. Во периоди коа сме исто време на работа делеме обврски. Коа е сам дома работи исто се ко јас коа сум сама. Ама не се само домашните обврски мерило дека сме рамноправни. Пример иако 21 век има доста мажи кои сакат да тропнат на маса и нивниот збор да биде последен, демек така ќе биде пошто јас така викам. Нека пере на рака ако сака ама вакво понашање неќе да укажува на рамноправност.И се додека има огласи ,,бараме девојка/дечко за работа,, а не лице за работа не сме рамноправни. Предност при ваботување во доста фирми им се дава на мажите. Поготово ако кандидатите се млади и сеуште немат оформено семејство. Образложение на еден работодавец - коа дете ќе се разболи мајката оди на болување не таткото, значи мајка на мало дете е повеќе отсутна него присутна на работа, па тек ако забремени, па нон - стоп ли нови кандидати да интервјуирам.Вработи си маж и решен проблем
    итн итн

На Skorpija25, Val-Dim, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Во секоја сфера на животот е така.
    И баш ме интересира зошто само мајките одат на боледување кога е дете болно, и зошто познавам само еден маж кој искористи породилно, на другите "не им требаше".
    Кој не е на работа - тој по дома завршува обврски, така моите цел живот функционираат.
    Ама ај постариве нели, како - така, ама зошто сегашните машки деца не се воспитуваат дека не постои машка и женска работа.

На Val-Dim, Dust, green.eyes и 11 други им се допаѓа ова.
  15. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Vo kakva tupava naselba ziveeme glava moze sekojdnevno da te boli.Ogromna e edna od najgolemite vo Sk , ama ubedlivo najneurbanizirana ,politicki zasegnata .Nisto ne se vlozilo ,sto ke go zadovoli skormiot vkus na narodot.
    Mozebi me pottikna prosetkata do centar.
    Ne sum bila ona samo za setanje ne pametam od koga.Koga bevme bez obvrskit so Jony , odevme sekoj den.Zadolzitelna tura so velosiped ni bese.Relaksirano bez obvrski , edna sedneka na plostad po kej i belite drobovi polni so radosti.
    Go sakam centar, bez razlika na politickite previranja dali go ima betonot ili ne.Duhot na Skopje na staro Skopje seuste go ima.Sonce kafe kaj Gino prijatel pod raka i ete ti eden ubav den.

На mal.ecka, Dadusicka, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Денес ќе се оди по козји патеки на Водно.
    Да спремам ранчето и да одиме.
    ..ако не ме предомислат двајцава.
    Мрзи!

Добро утро
    Ако веќе ме предомислуваат, нека ми го понудат Сити Мол, ќе успеат во намерата.
    Или одење на пица на пример

За срамота сум,ама синоќа беше јатрва ми на гости и се поднапивме.Коа опнав три чаши вино!!
    Сега сум бучкуруш во стомакот.
    Ама и кога ќе се сетам на замлатено што муабетевме ми иде да се фрлам од балкон(facepalm)
    Ај..може и таа денес на трезно ќе размисли:lol:
    Значи, алкохолов чуда прави:D!

На mal.ecka, Dadusicka, Dust и 25 други им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    images.jpeg
    Добро утро!
    Истерав и вчера кафе дружење покрај езеро со сестра. Мал шопинг за малишаните. И превртување до касно во кревет и ококорена од пред сонцето.
    Не сум мрдната од кревет уште.
    Од кога останав без работа згора на се,од нервоза скоро и да не јадам а се подув ко балон.
    Ова ми беа првите 7 дена без децата :(
    Не застанав од шетање, дружење, купување..и само дојдов до заклучок дека ништо ама баш ништо не е послатко од хаосот кој го прават тие по дома, од гушкањето со нив цела ноќ, од нивното будење со брцкање прстиња во око и " мама дај млеко"
    Уште некој саат ќе ги видам :inlove:

На mal.ecka, Val-Dim, Dadusicka и 27 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.981
    D.utro
    Silno svetnal dennnn:sun:
    Kucka prosetana,proja se ladi ...i solenicite gi napolniv so sol i biber(facepalm)

Gledam od sabajle na fb sliki od zeni U Sarajevo,IstaMbul....i samo na kafeto so dzezvence ligi mi potekoa...ne deka kafe kako kafe e neznam sto ,ama taka ubavo e posluzeno,od merak da go gledas:clap:.
    Od sekogas za se sum bila takva,ako mi go ,,fati oko" ke jadam,ke pijam,ke komuniciram(facepalm)...ako ne-nisto...

I toa...aj :hug:,odam da go cekam gradinarot,treba dvorot da se sreduva.

На Дискретниот, mal.ecka, Dadusicka и 23 други им се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Кај нас не се гледа машка и женска работа, реално со децава и да сакам неможам се сама да правам, па кој што може во моментот прави. Маж ми правосмукалка стално пушта, алишта колку пати без да му речам ги вади од машина и ги пружа, ѓубре фрла, оди стално пазари, колку пати и постелнина менува. Значи, не чека да му кажам или да го молам, гледа што треба да се направи и брка работа. Има моменти кога го фаќа мрза ама луѓе сме. И, среќна сум што сум со таков човек, што обврските не ги дели на машки и женски.
    Ај добро утро. Наспани, одморени, ќе шетнеме до Влае до паркчето или до Лептокарија, не ми се бутка пак во гужвите како вчера.
    Убав ден да имате.

На Skorpija25, mal.ecka, Dadusicka и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Какви ретки денови, кога сум само со позитивна мисла, и ништо живо не може лаѓите да ми ги потоне. :sun:Реткост. И какви добри вести добив:?:.............Како совршено вклопен саундрак, во филм кој ми го хармонизира мозокот. Нека потрае, се молам, за чувството на задоволство :mm:

20 дена и само едно макијато испиено, на сонце, вчера. Во мојот светоглед, во некој меѓупростор се створи идеја дека ќе добијам блага тахикардија. Добив. Моќно , нели? Така се создаваат глупости во животиштето...

Чистам вц од мерак, па тоа доместос кога ќе ми одмириса....перверзии:D Алишта само фрлам за перење и пеглам, нешто што најмногу мразам е да пружам алишта. Дечко ми тоа го прави, мајка ми.... кога живеев со цимери, цимерките со алишта се бафтаа. Дечко ми исто не фрла ѓубре од нигде, гнасно му било, а кога нема кој- го фрла:D
    Абе на оној нештото што му е важно, да е чисто, како приоритет- друго не му е. А тебе баш тоа може ти е така, поим за чистота и гланцота.

На mal.ecka, PUPICA, *Ench@nted* и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.