Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Се здебелив доста претходнава година, нешто у гради, све друго во стомак. Ко бонбона завиткана сум. Ама сега ми текна дека нема да одам на одмор летово и одма посреќна се осетив за тоа. Чудно е какви работи не усреќуваат :D

На Skorpija25, Annath, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.383
    Допаѓања:
    142.775
    Не дека не шетаат другите, и не дека немаат булевар, ама само во аеродром се вика шетање по булевар. Кај другите е главно шетање низ населба.

И како што пиша @Bozica1980 , од железничка до Бисер. Само сладолед во Палма не спомна.

Друга карактеристика на дромци е што се смртно заљубени во нивната населба. Ако не дај боже мора да се преселат, венеат. Во состојба се во заедница да живеат, само да бидат во Аеродром.

Книга можам да напишам. Наслов: Патеписите на една дромска снаа :D. Патеписи, дека од железничка до бисер...

На Ane-Goki1, Annath, Petar80 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.792
    Допаѓања:
    274.603
    Борците за човекови права се лутат зошто овие другиве не се борат за човекови права :D тоа им е преокупација.

Коскиве релативно плитко се најдени. А знам дека наоѓаат прастари коски кога копаат за згради и др. Језиво у пм.

На Annath, Petar80, ivi1987 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Здраво девојчиња :hai:, здраво Пецо :hai:

Деновиве, неделиве наназад имам желба да се клонирам, во едно 5-6 копии. Се распаднав од трчкање натака навака. Барем да ослабев малку :^)....ама не, а ми работи нервата се дувам како балон.
    За трошоци во март не ми се зборува :x, ни во април богами.
    Екстра трошок - екскурзија 8 дена. Не знам колку пари за џепарац да и дадам. Да не е малку, да не е многу :doh:
    Ми треба помош, услуга или совет од девојките кои живеат во Германија, Холандија..па ако не е проблем пријавите се :$

Лилит лумпува по градов изгледа :D

Еми среќен роденден.:party:

Бошке многу сакам дружба со тебе, муабетење и шетња по булевар (евентуално слаткарница), ама ....наскоро, ветувам :hug:

На Ane-Goki1, Annath, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    ^:emo: у слаткарница ќе ја чекаме @Ariel да дојде еклери да купи ;)
    Кај аристократот не не носиш:?:?

На Ane-Goki1, Annath, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.720
    Допаѓања:
    162.440
    Што јас?
    Камо да лумпував...
    Нешто не сфатив малце?!

Мора да живееме за помош за земјиве?
    Јас имам искуство блиско со нив, ако можам да ти помогнам кажи.

На Annath, CameliaMiller, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Уште е во карантин, демек :tmi:
    Минатата недела прв пат го пуштивме во испуст (слободно да трча во заграден простор). Трчаше како споулавен. Искрено се исплашив, разочарав, уцвикав за сите пари.
    Следниот ден повторно го пуштивме. Бајче :$. Си трчаше ама кога ќе го викневме доаѓаше. Кога сакавме да го внесеме во штала, кротко, сталожено одеше. Ми дојде душата на место.
    Арно ми текна дека ОН е по измалтретиран од нас :tmi:
    Се му е ново.
    Богами и мене :D

Лилит викам лумпуваш и прославуваш за продажба...или помешав лонци :)
    За пријателскиве земји ми треба некој кој моментално живее таму.

Последна измена: 13 март 2018
    На mal.ecka, Ane-Goki1, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Сакам-несакам..

Јас сакам да шетам ама низ Ситка Молка.
    Сакам со него по дуќани.
    Сакам да пробувам зашто тој трпеливо бира со мене.
    Сакам да седнам на кафе и лимонада со него.

Несакам озборување а го има насекаде дури и таму каде што не те познаваат..ама битно,интересен ќе е муабетот.
    Несакам куртоазија и усилена насмевка,понижувачки ми е.
    Несакам глупавштилок во моја близина..зашто ме полудува.

А ме праша ли некој што сакам а што не?
    ..зашто тоа што го сакам не го добивам а тоа што не го сакам го имам во изобилство..

Што ми текна да си правам список на сакање и несакање уствари..арно си седам мадро и се носам со секоја ситуација и секаков народ..

..СДК дека знам што сакам а што не..ама ЊАМА!!!

На mal.ecka, Ane-Goki1, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.720
    Допаѓања:
    162.440
    Aaaaa... ќе ве известев.
    Бендисани се. За цената се циганчи, па позиција пребираше и на крај се согласивме. Ко шо реков, богу иза леѓа е толку, он на 10 минути вожња до центар, ќе ми пребира, плус од лани до сега цената прогресивно му расте по неколку евра, од 15 евра дуплираше за 5 години.
    Треба преддоговор да се направи сега, ама прво да му легне информацијава 2-3 дена, да консултира и синови и жена, синовите ептен се за.
    Сега доаѓаат глупостите по општини. Зошто дотичниот што го изгласаа од сдсм веза нема, не знам како ќе оди сега со тоа. Некои работи условени се и од општината.
    Добри се изгледите, ама ништо не е дефинитивно.
    Не се радувам пред време, зошто се вака доаѓа и после ... ништо. На еден жена му умре на сред договор, човекот се измести, друг синовите му се искараа за парите, една па едно идење со комшиката таму се испокарале, и рекла која си ти тука да шеташ, а дошла пред време пред да дојдеме ние и баш големата ја направивме.

Ама фала ти што имаш позитивна мисла и чувство.
    Реков, добра сума сакам да донирам од истите, не за фалба, туку за благодарност...

На Annath, CameliaMiller, Petar80 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Ми се спие, поим немате колку. Сега да легнам и да одморам очи - дуууури во 7 ке заспијам. Имам уште работа а со сила ги држам отворени очите. Веројатно немам притисок, се наспав, прошетав со кучката, ол-инклузив бањање, кафе пиев ко на норма да сум и така.

Утре ме чека броење плочки, се надевам брзо ке завршам. |(

@JuLleE оние кои се фарбале црно изјавиле дека тоа е најлошата одлука во нивниот живот. Многу, ама многу тешко се трга црната боја. Зошто не одиш со некоја нијанса на кафено/ мед боја?

@sanjaeva зависи што имаат платено, мислам на појадок/ ручек/ вечера, влезници? Ама генерално за екскурзии, 150-300 евра, зависи како тераш и колку слободно време имаш.

На Ane-Goki1, Annath, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.720
    Допаѓања:
    162.440
    Јуле да ти кажам само дека црната боја ја оштетува косата исто колку и бланширањето.
    Не верував дур не направив таква глупост.
    Па после ми швркна дека сакам да се враќам по старо, па ме обелуваа, уствари морков станав, па не знам уште што ми ставаа, па ме фарбаа. Тогаш за ова платив добри 4500 денари. Од оваа перспектива мислам дека сум била ненормална, ама лошото беше што тоа што подраснуваше ако не го фарбаш црно, баш многу двоеше од црното, а црното не се менуваше ни нијанса, катран беше.
    Мајка ми знаеше да ми рече дека изгледам како неизмиена или како да имам гниди... па сега ти види.

На Annath, CameliaMiller, eli25 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ич не сакам да се дели од другите деца, ни со помалку, ни со повеќе. Лани што убаво од самото школо ни кажаа по колку препорачуваат. Не дека испоштувавме баш до евро (нели љуби је мајка да не и фали нешто, а плус и прва екскурзија во странство и беше) ама имавме ориентир.

На Ane-Goki1, Annath, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    71.057
    @Lilit за во општина не е толку крив градоначалникот колку што се криви референтите и компјутерските системи...
    На еден комшија со месеци го маткаа за одобрение за градба

Експанзија е таму, лани во нашата уличка беше пустелија, сега масовно градат... А и крадат :x

Да се вечера или не...Во двата случаи ќе се каам :wasntme:

На Ane-Goki1, Annath, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  14. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Јас мислам до 250 евра би било таман. Секако може да врати ако има вишок. Ќе има и да јаде и да се почасти нешто. Јас на екскурзија највеќе пари за гардероба потрошив. Германија за разлика од Австрија беше многу поевтина (ние бевме Виена, стандард екскурзија средношколска), е сега за Холандија не знам, ма да мислам дека е поскапо таму..
    И би ти препорачала да и купиш вода од тука во куфер да ја спакува и да си има за таму, јас евро не дадов за вода а секако ако нема ќе треба да троши пари за тоа а не е како кај нас по 20 денари. Јас земав од тие што се по 0,5 и секој ден по едно си ставав во ташна.
    Зависи и од детето колку ќе потроши. Кога бевме ние шема беше Старбакс кафе од по 5 евра ( 4х5 = 20 евра за кафе) и Мекдоналдс да се јаде (4х10=40 што значи со кафето заедно 60 евра отишле). Јас не сум љубител ни на едното ни на другото, па за тоа пари не трошев, купував друго за јадење. Исто така и за пиење и редбул многу пари се даваа, и за во хотелот и во диско. Јас не пиев така да и за таму скратив.
    Консултирај се со други родители, ние сите меѓусебе зборевме и од прилика знаевме колку пари ќе носиме.

На Annath, CameliaMiller, eli25 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    277.006
    @sanjaeva и мојата годинава ќе оди на екскурзија .
    Уште незнаат точно каде ,највероватно Италија,околу 6-7 дена.Класната нешто спомна околу 200 евра во просек носеле изминатите години децава...

На mal.ecka, Ane-Goki1, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.720
    Допаѓања:
    162.440
    Сања, дај и кеш 200 евра и дај и картичка на располагање за ако ја фати тесно. Нашите картички секаде поминуваат и провизиите ич не се големи, дури и непостоечки.
    Моите вака правеа кога одев по екскурзии. Ми извадија и лично моја, па уште на 15 16 години имав своја лична карта, за да можам да имам своја картичка.
    Дај и некоја твоја за сваки случај. Не можеш да знаеш дали ќе и требаат екстра, а ем нема да се двои многу од децата со кеш.
    Има мастер кард лајт кредитна картичка, а со неа секако даваат и дебитна на која можеш да контролираш колку ќе и додаваш. Многу паметен начин е ова.

Еее колку се сменети времињата и парите колку не вредат.
    Нас ни даваа по 100 евра за 7 дена екскурзија во странство. Сега ништо не вредат... навистина толку 200 евра се минимумот...

На Annath, CameliaMiller, ivi1987 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Дa не ви дoсaѓaм сo муaбетoв aмa чудни децa се. Зa се збoрaт и дoгoвaрaaт, пaри не спoмнувaaт.
    Убaв предлoг Лилит.
    Имa oнa нејзинa кaртичкa, ич не пoмислив.

Мaреaне вo Итaлијa првo ги нoсaт вo aутлет вo Милaнo :cash::cash:

На Ariel, Ane-Goki1, Espadrila и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Да се дополнам, црна и црвена коса се многу лоша одлука, особено ако не си одговорна личност која се фарба редовно, ако сакаш да експериментираш со косата или не си се бендисаш. И да, ако природната боја на коса ти е светла, црна боја изгледа многу грдо, исто како што плава фарба изгледа лошо на прирдно темна коса. Црвениот сјај од коса се одмива тешко, ама генерално самата фарба брзо се одмива, па најголем период жените одат со розова коса.

Сања, ми текна и за картички ама Лилит пред мене ти пишала. Ја имам дебитна од Тутунска, права ствар е, никаде, ама никаде не ми откажала љубаФ, не би да бројам каде се' сум плаќала, ама секаде поминува. Плус имаш опција да одредиш и дневен лимит.
    Картичка особено е практична кога државата во која одам не користи евра, па тоа менување од евра во друга валута магично голта 5-10 евра, не можеш да испланираш точно колку ке потрошиш и колку да смениш, па остануваат пари, па фалат, ма глупости. Е сега, за кафе менувам 10 евра пример, ама поголеми суми веќе не менувам. За шопинг на страна секогаш користам картичка, провизијата е занемарлива.

На патување секогаш си носам многу вода и кроасани. Водата е скапа, особено кога купуваш мали шишиња, а и не можам да знам кога ке ми се пие, а кроасани јер не знам кога ке ми се стресат раце од глад. :D

Колку за ориентација, на апсолветнска која трае речиси 3 недели луѓе поминувале со 250-300 евра за трошок.

На Ane-Goki1, Annath, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.959
    Допаѓања:
    153.389
    Може да се водиш како ориентир по џепарлакот од лани, штом веќе не е прва екскурзија надвор. знаеш одприлика колку и требало тогаш и плус минус да се водиш по стандардите на државиве каде што ќе одат. Блазе си им, сакам и јас на екскурзија па макар низ Македонија :nod:
    Со цел памет одмрзнав месо ручек за утре да правам а колку ме мрзи сама си знам. Ама ќе се измкнам полека од кревет и ќе направам. Потајно се надевав дека малово побргу ќе заспие бидејќи се утепа од плачење од што беше уморна. Ама не нормата и е минимум еден саат, како нема да те фати и мрза и дремка :yawn:

На Ane-Goki1, Annath, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    Ова со екскурзиите, носеше брат ми пред година две матуранти. Го прашале родителите по колку џепарац да дадат, он убав на сестра, не е по трошењето кажал цифра. Родителите го сфатиле дека е за дневна потрошувачка...се разбрале скроз ;)
    Картичка и дневен лимит е супер работа и јас мислам така :)

На Ane-Goki1, Annath, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.