Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @JuLleE јас и ти рака под рака со притисоциве наши :D Инаку, за децата во градинка те читам, и големата ја легнуваат, таков им е распоредот по градинките, попладневен одмор од 2 саати, ама деца од 5 години тешко кога заспиваат. Ќерка ми и дома ретко преспива, и во градинка вика само лежи и одмара, затоа во кола често од замор преспива до дома.
    За оптеретувањата на @referentka зависи од расположение и китката на која страна ми е :D За гости спремам пред да дојдат, а ако ми доаѓаат блиски на кафе само, во моментот вадам блачко, сок и кафето го правам.
    За свадби уште од сега за во Јуни на свадба знам што ќе носам а и да незнам не се припотресувам, флегма сум за тие работи. Е може за косата да се оптеретам зошто немам доволно должина за фризура, и може дури и да се напнам. А за гардероба не се оптеретувам никогаш, купувам и носам тоа што мене лично ми се допаѓа и ми треба во моментот, а дал го има секој или никој, никогаш не сум гледала.
    @Dust :hug: држи се девојче, ќе биде подобро.

На Skorpija25, mal.ecka, LadyC и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ден и од мене.Оптоварувања што вели Рефи,сами си создаваме.Не ми е проблем дали и друг носи исто како моето,не сум можела да си дозволам за уникатна гардеробата да ми биде,така да со некој шал,брош и сл.сопствен печат си ставам.Проблем ми беше од почеток свекрвата,какви чевли јас,такви исти таа,каква кошула или пантолони и таа,небаре близначки:tmi:,од тогаш почнав да се снаоѓам па со по некој детаљ да променам.За гости сакам унапред да ми е спремно,за да можам да поседам со нив.Туку душичкава ми врие,детево по дома пиперче луто,надвор бајкуш и на сколија примерен.Можеби ќе речите добро е,ама до некаде не е,од тоа бајкуш често страда,е да можеше како компјутериве,на ресетирање да го пуштам(facepalm).@Dust :hug::hug::hug:

На Skorpija25, LadyC, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    @Dust :l::hug:

Имав нешто за читање и викам додека седам така, да ставам некоја домашна маска за лице. :makeup: Направив една од турмерик, арно ама по рецепт за сува кожа треба масло, а од маслото се прави ко топка и не се размачкува. Пробав втора тура и место масло ставив сок од лимон, се размачка арно ама цела кујна лом ја направив, купатилото исто, а за рацете да не ви кажувам, жолти, не се вади бојата. :doh: Мачката ме гледа попреку, знае дека џабе трошам време. :?:

За дилемите спомнати погоре, како кога. Некогаш и од дома нема да излезам затоа што немам што да облечам, а некогаш и на свадба знам да отидам облечена ептен кежуал. За тоа дали некој носи исто што и јас, гајле ми е, ако се осеќам убаво може и сите околу мене да бидат така облечени, пак јас најубава ќе сум си. :angel: Гости не пречекувам многу, многу. Повеќе сум за да излеземе некаде на вечера отколку да се замарам да спремам.

Леле, кога ќе ми текне тоа одењето во школо во сабота.. (facepalm) посебно кога бев прва смена, ужас. :D

На LadyC, bittersweet, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  4. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    [​IMG]Не е лесно да си таксист

На Skorpija25, mal.ecka, LadyC и 26 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Притисокот ми е низок, ама не го мерам, ништо не ми менува информацијата дека е 90/60. :drunk: Кафе помага ама не секогаш.

Да се доискажам за сличности и разлики со партнерот. Високи сме и двајцата, и тоа ни е заедничко, светол тен имаме, ама тој е згоден (кога иде у теретана) накај слаб, ја заоблена накај дебелка, а згодна кога сум на салати. :D

@referentka и оптеретувањата, мора да кажам, добри теми си почнала Рефи. :D

Тема: ОПТЕРЕТУВАЊЕ 1
    Кога нешто ми се допаѓа, прво размислувам дали вреди. Пример, ми се допаѓаат фармерки од 100 евра - не вредат, не знам колку добро да ми стојат. Па фармерки се бре, за пола година ке се излизгаат меѓу нозе. :devil: Ми се допаѓа капут од 100 евра - вреди, ке го носам најмалку две сезони. Фустан од Ламас од 500 јура - не вреди, за една вечер нема шанси. Толку пари и за невестински фустан се многу. И така во недоглед.
    На тема специфичност, у последен план ми е. И онака немам некој специфичен стил, дури и монотоно се облекувам, во лето фустани, пролет фармерки, кожна јакна и тексас палто, зима капут и така. Комбинирам 2-3-4 бои или ставам шал/марама. Предност давам на тоа како одредено парче ми прилега на снагата, градбата, килажата, приликата итн.
    Интересно е тоа што најмногу комплименти сум добила кога сум носела црни панталони и црна кошула, или црно фустанче со класични салонки, јер сум зрачела, насмевката ми била посебна, енергијата позитивна, а ниту фустанот бил не-знам-каков ниту пак бил нешто особено скап. И да, таков фустан веројатно има секоја втора девојка и жена. Значи не е до облеката, до убавината е и енергијата која ја носите.

Тема:ОПТЕРЕТУВАЊЕ 2
    Се оптеретуваме и ние дома, пред да дојдат гостите мора се да е под конец. Значи не само храна на маса, туку и чинии, прибор, салфетки, чаши, сок/ алкохол на страна, температура прилагодена, ние потсредени за пред луѓе и така. Ако нудиме вино не одиме во визба да го бараме и тогаш да бришеме прашина, туку се е спремно, на дохват на рака, што би се рекло.
    Искрено не се чувствувам пријатно кога на најавени гости, домаќините спремаат откако јас ке отидам. И жената у кујна пикната, со грб завртена а прави муабет, мажот трча по пиење, гостите практично сами седат некое време.

Тема: ОПТЕРЕТУВАЊЕ 3
    Е за вакви работи не се оптеретувам. Ако на свеченоста не сум битен гостин и ако во моментот ме мрзи, го вадам црниот фустан или црните панталони од плакар и готова сум. Не губам енергија на облека, косата ако ми е средена и шминката добра, се ми е таман. :D
    А ако сум битен гостин, тогаш недела- две унапред си купувам нешто по кеиф и пак се ми е таман.

@SV1911 како одржувате постојаност на професионален план?
    Немам друг избор - тешко - лесно, дали ме мрзи или не, никој не ме прашува. Едноставно отварам сметка и се враќам у реалност. :hai:

@Dust сите ке ти прогледаат низ прсти, немај гајле. Во принцип сите пациенти се исти, кога си врзан за кревет а имаш енергија мора некако да ја исфрлиш. :hug:

Иииии мислам дека се опфатив. :D

На LadyC, bittersweet, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    сдк....само главните работеа|(
    Туку во дилема сум дали срце или ум:?::wasntme:8-|

На kuc, malerozna, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  7. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    1. Кога вашиот состанок во 7 наутро е откажан
    2. Кога вашиот досаден колега ви бара помош за проект

3. Кога сакате да избегате од канцеларија, но телефонот не престанува да ѕвони
    4. Кога ќе дознаете дека вашата компанија знае што пребарувате по интернет
    5. Кога друг ќе добие заслуга за вашата идеја
    6. Што навистина сакате да направите
    7. Кога вашите колеги одат на пауза за кафе
    8. Кога ќе го преживеете првиот круг отпуштања
    9. Кога конечно е време за дома
    Имајте убав викенд се најдов сама во ООООфисот.

На Skorpija25, LadyC, ane.bella и 24 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    @Rebecca_R најсеопфатни постови имаш значи8-|
    Едвај те дочитав,ко лектира за 3то:whew::D

Гости пречекувам со претходно спремено и испланирано се,пицајзла сум и сакам да е убаво,за мене не за нив.Не патам од тоа што ке речат,сакам да сум задоволна од гостопримството.И сите сме такви,менталитет е тоа...

За изглед-ако косата ми е средена и не сум подуена од пмс,лесно ми е да се стокмам брзо.Само не поднесувам синтетика,џабе е и да ми стои совршено нешто ако ме чеша и ми лепи по телото.

@Lejla8 не се нервирај за детето,само да има памет во глава е битно.Брат ми беше бајкуш,и дома и надвор,јас бев таа атик-от,ама тој е 100пати поуспешен од мене сега,на сите полиња.

@Dust издржи уште малку:hug:,и подалеку од Скопје:)

На Skorpija25, mal.ecka, LadyC и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @dunika :o ова позитивен коментар е или критика? :tmi:

На mal.ecka, malerozna, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  10. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Што реков погоре? Дека сум со облини? Е сега официјално признавам, ДЕБЕЛА СУМ !!!!
    Јас да шетам два саати низ Сити мол со фул картица и на крај со празни раце да излезам....тоа не се случило. Ништо не ми стои, ништо не ми се свиѓа, а немам што да облечам. Ете така. Од утре официјално се ставам на диета, па нек пукну душмани.

На Skorpija25, mal.ecka, LadyC и 25 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.325
    Од оптеретувањето единствено се подоптеретувам со гости но само тие кои се закажани пред ден два...она да е се унапред све спремно)
    Останатите кои се јавуваат пред пола саат тоа што можам во моментот, и искрено вакви гости повеќе сакам.
    За облека не се оптеретувам многу ,а и се помалку и купувам за себе (нарастоше пилци појебаше квачку..(facepalm).)
    За свадба сакам да имам убаво фустанче кое не е премногу свечено ама сакам да е ново...

Инаку циклус ми касни 10 дена ,диета држам скоро без ефект а умрев за јадење,плата нема дури од понеделник иии лута сум и нервозна...:@:@

На Skorpija25, mal.ecka, LadyC и 22 други им се допаѓа ова.
  12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @mareane дојди да си пцуеме заедно. И вино ќе отворам ;)

На mal.ecka, Ane-Goki1, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.325
    Ма како би дошла богами ,и цел ден ќе ја нишкам бебушка:hug:

На mal.ecka, LadyC, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  14. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Кажи кај си одма праќам некој да те земе :D:l:

На Ane-Goki1, kuc, malerozna и 9 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.325
    Далеку сум,едно 100 ина км...

На LadyC, kuc, malerozna и 11 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.992
    ja ke ve soberam site i ke odime na grupno pcuenje
    dremam u skola,ja cekam malata...mi priodja eden mi se smeska i me oslovuva po ime.ja vakva :wasntme:-koj li bese be ovoj?....po red bosh muabet ,se setiv-simpatijata mi od pred 27god(facepalm)...pa toa ostarel,obelel(facepalm)(facepalm)....umno sto sme ostanale na muabet samo (facepalm)

На mira.mira, LadyC, SV1911 и 23 други им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Позитивен,се разбира(fingers)

На LadyC, kuc, malerozna и 6 други им се допаѓа ова.
  18. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Се јавува мм и ми се жали како не му било ич убаво на семинарот, бош луѓе ово оно, а тоа се' во хотел со 5 ѕвезди, со базен и спа центар. Му викам ај да се смениме, ти седи овде со децава, а јас ќе дојдам таму. Само спиењето раат две ноќи ти е ќар, а не па другите работи. Смотаница....

На Skorpija25, mal.ecka, LadyC и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    @EuHenIa нашол, па зашол ти се вика тоа...
    Јас еве, дома, конечно викенд...

На mal.ecka, LadyC, SV1911 и 15 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.992
    Eve go i Peco ide :D
    Ke imame li zurka vecer,??:wasntme:
    Odamna ne sme imale :(

На LadyC, Ane-Goki1, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.