Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Лелее ти ли беше?!
    Јас пак викам "кој ми мафта и зошто".
    Значи не сум саде јас..

На eli25, Rebecca_R, Lilit и 15 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас добро бар не искачам на балкон да ме гледаат, пошто непушач и не мора да виси по балкони.:rofl: Ама, незгодно ти е да си пуштиш музика ко чоек, или земеш правосмукалката оти нај енергија имам во тоа време:D После спласнува :worried:

Кој ви е Хектор? Не сум ги прочитала муабетите. Да се навратам сеа.

На Skorpija25, Rebecca_R, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    85.155
    Добро утро !!!
    Со кафево сте подраниле јас сега ќе варам па кој е за втора тура нека изволи...
    Не знам дали од Хектор или Луи Давид ама заспав во ниедно време ..жешко и тешко беше...
    Со мајка денес ќе се шетне некоја пара да потрошиме овде има некој панаѓур па да видеме дали има нешто салам....
    Ајде убав викенд !!!

На Skorpija25, Rebecca_R, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро. И јас од 5 саат сум будна :| Надвор има сонце и е многу пријатно. На автобуска само јас и пензионерите.
    Малце нервозна сум денес. Дали од пмс, или што толку рано се разбудив. Немам ни чај, треба да одам да купам. Какви чаеви пиете? Препорачајте некој, јас ги преферирам на рефус, понекогаш влагам во филм дека треба да си купам од оние кинеските сетови за спремање чај, ама кој ќе ги прави тие церемонии... Бар да сум негде на планина или море, со погледот плус релаксација да добијам...

На Skorpija25, Rebecca_R, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.997
    Ja sum ma ...bushavata :rofl::rofl:(facepalm)
    Pa i krugovi so dim ti pustav :smoke:,kako indijancite ,ama ne beeee,vazna se pravis :(

На Rebecca_R, ivi1987, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Хаха ја боља од вас. Малово ме издига од 4 ама не излегов од кревет до 7. Па едно кафе малку ми беше си сварив второ. Еве мислев раат ќе го испијам оти малово заспа ама толку беше, ја фатија грчеви и се ококори.
    И јас сум ЈУ генерација, од послњдните пионери, година 81. Песниве и те како ме враќаат ви едно боље време, Бајага е мој фаворит. И сега би му одела на концерт. Се сеќавам на периодот кога дома секогаш имавме мармалад во метална канта и еурокрем во пластична. И никогаш , ама никогаш не смеевме ни едното ни другото да го сркаме со лажица, само исклучиво намачкано на леб и тоа кога мајка ќе дозволи (читај ако сме биле умни) . Уште не ми е јасно како сме биле толку послушни?????
    Убав ден на сите

На Skorpija25, Rebecca_R, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Абе остај..
    Срам ме фати нај параспур пиЏами носев:D.
    Стварно луѓенца..што си имам едни пижамки..толку не се за пред човека а толку ми се легнати,чудо е:D..имаат и дупка,нема да кажам дека е :D.
    Сал во нив се осеќам комотно.
    Рефо знае да ме критикува-имаш понови..фрлај!!
    Не!..јас закатанчена во нив..луфтерајка се:D

@PUPICA @EuHenIa јебо*овен глас има Бајага..еееее тоа ви е наше време.Нека се занесуваат децата сега.

Ќутете @Bozica1980 стана:D
    ДОБАР ДЕНННН:!:

На ♡BuBaLe♡, Rebecca_R, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.997
    :rofl::rofl::rofl: lele maaa...tie pizami stom se so dupka ,,tam" garant ti se za u zima,da ne ti mrzne gazot bezveze(facepalm)
    funkcionalni da se ,pa bas te briga:rofl:(facepalm)
    Of beee,puknav od smeenje
    :hug:

На Rebecca_R, Peco, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Уууу, заљубена бев у него, остај :D Култната.

Пред некој ден па, зборевме со пар луѓе за времето кога лепевме постери низ цела соба, Браво списанието го памтите :D како само го чекавме бројот со голем XXL постер за цел ѕид да фати. А се скаравме со мајка ми, ми ги кинеше. Ја па наново :$ шо војни се водеа за ѕидовите и постерите, ах.:l::D

На Skorpija25, bittersweet, Rebecca_R и 23 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Епа оти не го следиш Славчо, затоа не го знаеш Хектор :D

На Skorpija25, Rebecca_R, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Со брат ми по пола соба делевме, на пола он лепеше постери од кошаркари на пола јас од пеВачи. Се сеќавам, заљубена бев во Брајан Адамс. Ехее времиња :)
    @referentka и мм има такви пижами, за луфтирање на приватни делови. Се се токмам крпи да ги направам ама не ги дава бре...а други 100 пара нови има, тие му се за вака на "семинар" коа оди да не речат "семинарките" оти жена му не му купила пижами.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Rebecca_R и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.355
    Допаѓања:
    261.711
    До времево е изглеа моите двајца у 7 се издигаа. Не им станав. Свикав еднаш двапати за упатства од спална и ги остаив. Собрав една кеса ѓубре сега кога станав, и ќе вклучам правосмукалка ама бар се наспав. Времево дава надеж и за кафе на сонце. Убав викенд девојки.
    @referentka не мрчи кажи кај ќе го шеташ детето?

На bittersweet, Rebecca_R, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.997
    Mene u Palanka mi se odi 8) u kaFanata tamu nagore sto e(facepalm)...vodenica mislam bese...nadvor e epten dobro,samo neznam sezonata dali im e pocnata :wasntme:

На Rebecca_R, Peco, ivi1987 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.466
    И јас сум родена на крајот на 80-ти, па фатаив од песните на излегување. Ги знам сите, а и мајка ми ги слушаше по дома.
    Имав и касета од Лепа Брена и Драгана Миркович(facepalm). Играв на Чик чик погоди и кога Лепа беа во шумата и излегуваа од дрвјата:D. Епа таа е кореографијата:worried:.

Го спомнавте и Брајан Адамс:inlove:. Мајка ми мир немаше од него]:). Исто и Бон Џови. Тие се тие моменти од младоста.

Друго да ве прашам. Како станувате во 5:^)? И тоа доброволно. Јас ете пред пола час станав. Дали оти легнувам после полноќ, ама нема шанси во 5 да се разбудам:shake:. Абе во 7 нема.

На bittersweet, kuc, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Дефинитивно е до времето штом сите рано станати. Ова никогаш не ми се десило да сум слободна а да станам пред 11, денес уште во 7 и пол. Кафе, појадок, се истеравме ами до вечер уште колку пати ќе јадеме штом до 10 веќе еднаш сме јадени ]:)
    Морам на некоја диета да се ставам, таман ми е облеката ама некако ко слон се осеќам, некоја рестрикција мора да се направи, врти сучи во кујна околу фриждер сум. Не ми е за друго свекрва ми се нервира здебелени сме биле, млади луѓе, маснотиите ќе ни се качеле. Па да не ја секирам за џабе :rofl:

Пиџами омилени имам едни дебели со Пинк Пантер, најпријатни ми сА.

Постери имавме и ние, цела детска соба. Никогаш не ни бранеа да лепиме, ич не се замраа за ѕидот, ама лепеле и нашите родители на времето така да не разбираа, еве сега нема ништо, чисти се ѕидовите. Значи период и мерак ко за се друго е.

Oд Бајага оваа...

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.601
    Допаѓања:
    152.293
    Дoбрo утрo!
    Кaкo сте?
    Се нaдевaм пoaрни oд мене...јaс кo oд рингишпил дa сум слеглa...ми се врти и лoши...a куп рaбoти пo дoмa имaм....

Дувa кревa нaдвoр...Хектoр(че) дoјде...
    Се пресмеaв кoгa гo прoчитaв имевo вaкa нaпишaнo...демек oслaбен ќе дoјдел пa че му пишaa вo иметo...

Oмилени ми се едни пижaми штo ги нoсев пред 4-5 гoд. кoгa бев труднa сo синкo..
    Кoмoцијa невиденa!

На kuc, ♡BuBaLe♡, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Добро утро
    Скоро и не спиена, пак на работа
    Надвор си вее снегче, не е ич ладно, се испотив дури.
    Станувам само кога морам. Ко денес. Ама за екстра пари е, па не се лутам.
    Јадење попладне некаде.
    Сега само кафе и фемина.

Пиџами имам секакви. Најубави ми се едни кои ги зедов за 1 фунта. Летни, тенки. За преку зима екстра. Оти јас и зима прозори отворам додека спијам.
    И така.

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.319
    Допаѓања:
    278.416
    Леле жабава како ме потсети на постерите,лепи одлепуј,карај се со родители...
    Ја станав пред еден час едвај оти морам инаку уште ми се спиеше.
    Испив кафети и сега да фаќам магла...

На Ane-Goki1, kuc, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден :coffee:

Ноќеска до кај 4 пеевме и танцувавме со маж ми низ дома :music: Прееска ве читам, гледам и низ темава сите комплет ве фатила носталгија некоја.

Прва песна на која што добро се сеќавам е од времето кога одев во забавиште, The Las Ketchup song. :dance: Тогаш во една зграда беа и од петто до осмо, и се сеќавам дека девојчињата од осмо играа на песнава многу, па и јас со нив. :sun:

Никогаш не сум била фан на балканска музика, што знам.. Единствено Дино Мерлин, Бајага..едно време ко помала Каролина ја слушав. Со другарките повеќе игравме на Шакира :rofl:

И јас нема шанси да станам во 5 :yawn: Едно време морав рано на работа, почнував во 10, па едвај станував и ко зомби се појавував во канцеларија, обавезно 20 минути подоцна ]:) Може да е и до временската разлика од кај мене до Мк, никако да ми се навикне организмот. :wasntme:

@kravce мене омилен ми е тој рускиот чај што го продаваат рефус. Никако тука да најдам баш со таков привкус. Од другите чаеви ептен ми се допаѓаат хибискус и нане, во било кое време можам да ги пијам. Од чаеви во пакетчиња, сите овошни од Twinings што сум ги пробала ми се допаднале.

Како ми се патува низ Македонија. А кога сум таму никаде не мрдам.. (facepalm) @stetoskop ај ако шетнеш, пушти слика :D

@zhap4e и кај мене цела соба беше залепена во постери. :rofl: Мајка ми не ми бранеше, ама татко ми, љубител на македонска фолклорна музика, ми викаше тогаш, кои ти се овие ѓаволи :D Купував и јас Teen Браво, имаше и страница каде што ставаа текст од две топ чарт песни и јас ги сечев и ги лепев во тетратка со дебели корици. :D

Денес сум на роденден кај две пријателки, треба да излезам да купам подароци, а не ми се мрда од дома. :wasntme:

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Јас во 6 легнав, церемонии и журка имав со малиот ]:):drunk:

Денес сами со него, мислев да го шетам ама дува корне, ќе не' крене ветрот :|

Ќе збеснуваме по дома, пак

На Skorpija25, Ane-Goki1, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.