Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @referentka мене Бајага ме разбуди,од црни зори ми ѕвонеше и ми вика „где си мала,ајде устај“...уште сум укочена и ко подмочана само што го слушнав:rofl:и ми го онади денот:DА ноќеска накај 3 и кусур легнав,а пола од тоа не сработив што планирав(facepalm)
    Вртешка идам од сабајле,што викаше бабами...сонце нема да ме види...правосмукалка,ручеци,домаќински послови дури се приберат мажињава на ручек...

Душава полна ми е.Денеска една пратка алишта ќе дадам на една мајка за малиша...бар знам ќе ги носи,а не да давам на неблагодарници и да ги гледам расфрлани пред зграда...

Убав ден имајте,па макар се дружеле и со Хекторче:D

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.484
    Допаѓања:
    150.738
    Втoрo кaфе и пaузa...

А вaс ве немa..
    Кaј сте Ле?
    Шетате?!
    Блaзе вaс aкo е тaкa...

@evangelina.ina дa се пријaви...јa имa,имa пa јa снемувa

На Ane-Goki1, kuc, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    148.707
    Сакам едноделни пижами!
    Немам ама ќе си купам! :D
    Денес сум скроз поспана, ми треба литро кафе да се освестам. Башка сум мазна у лицево дека отечена. 8) Вака "дебело" одамна не сум изгледала.
    Бар болката е помала.:clap:
    Шу му е на времево бе?
    Народњаци, јас сум од времето на САФ и Тупак . Раперка бев. :emo: 8)
    Не сум слушала тоа, ми било меинстрим. :D
    Да се редактирам, баба ми не ми даваше да лепам постери ќе сум и оштетела ѕидови, па лепев на една врата од плакарче внатрешно да не се гледале. #траумиоддетството

На Ane-Goki1, kuc, Rebecca_R и 15 други им се допаѓа ова.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    72.746
    И @DVAANGELA исто

На Skorpija25, DVAANGELA, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.812
    Допаѓања:
    202.831
    И јас денес од 5:30 сум издигана, и шопингот завршен е веќе. Треба да се чисти, ама ќе видиме дали ќе можам. Битно привршуваме со подготовки за утрешната прослава на роденденот.

Надвор е тешко и спарно, зоврев, а не бев многу облечена. Ако излегувате, на кратки може, е до толку е.

Постери и јас лепев...исклучиво XXL од Браво :wasntme: :$ моите не ми дозволуваа првин, ама си легнаа на брашното...ѕидовите не се знаеше што боја се, е до толку беше се излепено.

Ручекот на ред... Бидете умни:!:

На Espadrila, Ane-Goki1, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  6. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Тука сме,со шетање слабо,како знаат стариве од колосек да ме исфрлат чудо е:tmi:,100г ќе живеат.Ручек готов,телешка чорба на мени,сега да си тркнам лук да купам,макало да си направам за со чорбата,со тој себап барем од дома ќе излезам,оти нервите ми се при крај.

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.703
    Допаѓања:
    274.001
    Добро утро госпоЈџи и госпоЈџици :)

Некој во 5 станал, некој во 5 легнал, и така... :D

За Хектор не знам, тука не дува, само мрачно и грдо е.

Сега, јас растев во 90тите, но тие во однос на воспитување и навики не се разликуваа премногу од 10-15 години претходно.

Браво и јас купував и лепев постери, сечев страницата со lyrics и имав папка кај што ги чував, имавме интернет, но ни од далеку слично на ова...

Во суштина, сметам дека секое време си има своја убавина, и дека секоја генерација носталгично се сеќава на минатото, не толку заради општествените прилики, колку ради - сопствената младост :)
    Сепак, колку што можам да набројам негативности (кои ју носталгичарите дури може и како позитивни работи да ги доживуваат), една голема маана, недостаток има денешниов свет - не е безбеден. Ни оддалеку не е безбеден. Не можам ни да замислам такво слободно движење, како што имале моите родители. Спиеле по шатори низ цела Југославија, не знаеле кај ќе ги стемни, а кај ќе ги раздени. Ако тоа однесување тогаш било "слободарско", денес е рамно на лудост. Би пишувала многу на таа тема и зошто е лудост...
    Бабиве мирно спиеле и по една недела кога немало да се слушнат со децата нивни, ни мобилни, ни интернет... моите ќе се оболат 2 дена ако не ме чујат, а сум во друга земја.
    Верувам и вие исто се чувствувате.

Сликите, кои се доказ на една многу поневина и понаивна младост, зборуваат многу...
    Постарите, не тие од по 35 години, него 45+ верувам @Val-Dim спаѓа во таа група, можат подобро да кажат. Оние родените 1960-1970 што не само што се родени, туку биле млади луѓе во тие години...
    Тие што се родени 80+ генерално растеле исто како мене, нивните родители се сведоците на тој "друг свет"...

Се расприкажав, одам да се средам и кај баба, дури и таа имала подива младост од мојата :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.937
    Допаѓања:
    153.084
    Јас мислев у 6 да пишам ама ме мрзеше. Господинов голем мој во 6 се издига не му се спиело, јас со малово докај 6:40 се тегнев ќе спиеше она уште ама јас станав.
    Ние сме генерално ранобудци, уште без деца тазе младенци у недела сабајле во 7 јас бришам прозори мм чисти тераса, проаѓа една комшика пред зграда онака зачудена ни вика добро утро, после го прашала син и (другарче ни е) абе децава арни се, да не спремаат нешто денес :D
    И да ве почастам тинејџерот мој полни 8 г денес, вчера татко му на од шишање кога го врати па му направиле специјална фризура, си викам бре колку ми е убаво детево, не дека е мое :inlove:. Море за некоја година кога ќе почне женски да носи :worried:
    download.jpg

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  9. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Vtoro kafe , i toa ladno ke go pijam.No ne se zalam , sum bila izmorena sega ne e toa slucaj.Iako sum gi imala obvrskite.Denes se trpi, i mozi da se proseta ,no ako se simnat tem. veke dosadno ke stani.Vreme e za proletno osvezuvanje vo sekoja smisla.
    Ni se blizi rodenden,razmiluvam koja slatkarica da ja pikiram.
    Mi se odi negde kade ke bidam potpolno sama , makar i a eden den,za prv pat nikoj ama bas nikoj e mi treba,razocaruvacko no i mnogu potrebno.Boze pazi ovde nekoj da te vidi sama da meditiras vo nekoe kafule , da si pijuckas kafe i da si citkas nesto:D
    Poz do site ,osobeno sakam da ja poz @WORRIED.BT

На Ane-Goki1, SV1911, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Среќен роденден,здрав,жив,голем да расти,а за женските ич да не му се секираш,ќе се снајди:^:

На kuc, Rebecca_R, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Da pisam duri beba mi spie vo skutce:D:(:(po greska se ckrapnaa ovie taznive pa sega ne se brisat.Cekam da sw razbudi pa ke setnime po Hektor:Dna krarka relacija.Vejke ne mi e dosadno sekojdnevievo ama me macat mislive.
    Kolku sakam raat da uzivam so malava...se nesto da ne si raat.
    ete a si rekov nema da mrcam

На Ane-Goki1, SV1911, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  12. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.419
    Седам во паркот сама и се мислам што да купам за јадење за мене и за малиот.Ме крева Хекторче ама кафето саботно бидна.@WORRIED.BT тука сум ама нервозна и тажна па без желба да пишам нешто..Нооо супер е на душата вака кога ќе прочитам дека му недостигам на некој.. You make my day:*

На Skorpija25, Ane-Goki1, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.176
    Допаѓања:
    276.767
    Се прибрав,
    Дали е до хектор или реалноста која понекогаш така ме мава в лице незнам ама на раб на нервен слом сум денеска.Уште по телефон се искарав со малатана влагање дома со големата...уште мм да се прибере па да се испробам и на него...(facepalm)
    Арно ние растевме со некоја музика овие деца сега незнам со што растат ама се толку различни,нечуствителни,неодговорни,размазени,некултурни...:worried:
    Денес ручек не правам јајца пржени варени какви сакаат...а месото пододмрзнато ми е ама така нека стои...:doh:

Последна измена: 17 март 2018
    На Ane-Goki1, SV1911, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.812
    Допаѓања:
    202.831
    @M&M, нека е среќен роденденот на баткото, голем да расте, само радости да ви носи! Што сум те читала кога пишуваш за него, исто ко за мојов, големиот да пишуваш...ќе треба да ги здружиме децава.

Ми се спие, лежам до малово, ама сон не ме фаќа... Кај да е ќе стане, па се спремам за нова тура лудување...
    Ајде Хекторче помини замини, да се дише полесно. Мада ветрево надвор ептен ми годи, ама притисоков ми е на долна граница...

Прееска заборавив да спомнам... @SV1911 те мислев постара дека си, а си немала ни триесет...или грешка сум? Las Ketchup имаа хит кога јас бев на факултет...

Последна измена: 17 март 2018
    На Ane-Goki1, bittersweet, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.484
    Допаѓања:
    150.738
    Кaкoв хaoс сум нaпрaвилa кaј гoлемaтa вo сoбa...и пoсле цaцкo ми е крив oти не мoжaм дa седнам...
    Купoви aлиштa извaдив...гoлем дел oд нив пo двaпaти oблечени...
    Немaм кaј дa ги чувaм...рaдo би ги дaлa некoму aмa немaм нa кoгo...предлoжете штo дa прaвaм??

На Ane-Goki1, SV1911, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.937
    Допаѓања:
    153.084
    Сум се увалила на гарнитура како да свети куќава, ме мрзи да средувам а имам многу за средување. Ме препорачала тетка ми кај некоја жена за кирби, ме утепа од звонење само наоѓам причини да ја откачам. Последниот пат веќе ме фати жал, знам дека мора поени да си собираат и ајт денес поручек ја договорив. Што ми требаше и таа беља, ај бар душекот у спална да ми го помине :)

На Ane-Goki1, SV1911, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Среќен роденден, да е жив и здрав :)
    Одвај ве дочитав денес, вие журка сте имале :) Ме потсетивте на постерите, цели ѕидови изналепени, и таванот со сестра ми да можевме ќе го лепевме. Колку пати во спиење сите постери врз глава ми паѓаа :D Јас пораснав со песните што сте ги ставиле :)
    Денес во парк бевме, собир со друштвото направивме, децата се изнатрчаа, и дознав многу убава вест, уште едно бебуле од другарка ќе имаме, ми се стопли душата :inlove:
    Од 8 сум станата, сите заспаа од замор само јас будна останав, две макијата испив во парк пошто маж ми пости, ама по грешка со млеко кафе земал, и сега очите наа толкави 8-|

На Skorpija25, dunika, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.120
    Допаѓања:
    257.766
    Се вративме од шетање. Бевме на кафе и на лулашки. Топло, ама многу дува ветар и има многу прашина. Арно кажа Славчо дека ветрот ќе донесе прашина од Сахара:D. И во ушите имам прашина]:).
    Притисокот никако да се крене. Ме жеже глава и уши.
    Ми тежи.
    Аман Хекторе, аман]:).

На dunika, bittersweet, SV1911 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.703
    Допаѓања:
    274.001
    Мене овие од Тијанде страшно ме нервираат.
    Сафирни, златни, сребрени.... алуминиумски директори е*ате. Сите директори :D
    А обична пирамида се, како и сите други такви трчи-лажи фирми.

И мразам бизниси кои се претвораат во секти. Мене ова на секта веќе ми личи.
    Да не зборам за "магичните" производи...

Абе ајде. Како им успева таков бизнис (ептен добро ги познавам газдите и се океј луѓе, ама вработениве им се... лудило) во вака сиромашна земја...

На Ane-Goki1, SV1911, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    260.894
    Јас од ветрот отол-х и ставав на ѕверка. Сите спијат сега јас какао пијам. Опасно кризирам за благо.

На Ane-Goki1, SV1911, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.