Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    72.746
    Хектор опасен богами... Толку страшен е ветров, охридско-струшкото крајбрежје е поплавено, огромни бранови и штети има :doh:

На SV1911, M&M, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    136.715
    Леле овие ми се досада левел 100. Еднаш во една група, некој праша за нивни производ, нормално си кажав мое искуство. Коа ми се стави застапничката во инбокс. Лом ме стори, не правилно сум го користела, вака, така немало други незадоволни од нивниот производ ... да де. Мене ми се еднакви на сите други бабини лекови со тревки со се. Послето уште неколку членки на истата група споделија исто искуство ко моето. Не ќе да сум била само јас таа неедуцираната за начинот на употреба.
    И да коа ги глеам по слики на нивни состаноци баш ко секта ми се, па сви руке у вис за сликање...(facepalm)(facepalm)

За Кирби тие што се застапници кај нас ги познавам многу добро, фино се договоривме да не ми презентираат јер 2000е за правосмукалка не давам. И сами се свесни дека е многу. Затоа има еден од застапниците си купил за него и чисти по куќи. Стварно ептен ефтино, па 2 пати годишно да ги викам помалце од 100е ќе ме кошта за цел простор, со се теписи, гарнитура, душек, се. Значи 20+ години за тие пари ќе ми биде чистено и тоа од друг. Нит простор да ми фаќа, нит јас да се мачам :makeup:
    #домаќинка #Икономија

Туку ние мака мачиме со продавачите на прекривачи и тенџериња. Секој почеток на месец коа се дават пензиите они на врата кај баба ми, ја научиле дека лесно се манипулира, пари и пари се изнадава жената за глупости, пред 2 недели 2 комплета прекривачи дигнала за 3000ден, а еден материјал никаков, за тие пари комплет постелнина има од Тач, бар добри се. Ножеви, тенџериња... ма свашта насобра, а ништо не чини. Коа ќе и речеме не чини мисли ја караме па не убедува дека се за мене и сестра ми не за неа. За кои и да се - не чинат за парите.

Последна измена: 18 март 2018
    На Skorpija25, dunika, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.119
    Допаѓања:
    257.757
    И јас ќе мрчев за ТијанДе.
    Секој втор пост на фб е од нив. Па ќе ве прашував што производи се.
    Инаку најсекташи се во Хроно.
    Бошке не ова за тебе, ама забегаа.
    Кога јадат мислиш свршуваат, а јадат леб и месо:D.
    А пак, некои од нив толку се слаби што немаат ни свежина во нив.
    Некна една членка се пожали дека и се покачил креатинот мислам и кажал доктор оти е од месото т.е протеините. И ете ги, а салата 2/3 јадеше?
    Многу доктори кои ги консултирав кажаа дека страдаат бубрезите и добро да се знае дека постојат нус последици, ама нее ќе те стрелат ако кажеш дека Хроно е диета и може да биде штетна.
    И овие од Тиането, и они лечат се.
    Бетер од Јеховините станаа:D.

На Espadrila, dunika, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.501
    Допаѓања:
    176.479
    Ме откривте дека сум Пепелашка. :)

На Ane-Goki1, M&M, stetoskop и 14 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.701
    Допаѓања:
    273.976
    Боже сачувај толку пари на правосмукалка да дадам :D
    Може Ровус некој од 200 евра да ми шпарта по дома додека сум на работа, ама ете, не сум толку голема домаќинка и пре би ги потрошила тие пари на украси, шетање, шминка, облека, него на правосмукалка. Ама каква сака нека е.
    Мене ми се арни и оние до 100 евра, горна граница ;)

Ауууу @JuLleE кај ги спомна пеперутките :D која лудост човече :D

На dunika, Ane-Goki1, SV1911 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Незнам што е со хроно диетата, неколку колешки ја држат неколку месеци без престан, ама ни грам не ослабнаа, а се малтретираат ептен со храната. И во право си @JuLleE се караат ако им речеш нешто дека не е како што треба, за очи ќе те фатат.
    Јас кога бев дебела и кога решив да слабеам, не држев диети туку исфрлив целосно бел леб, никогаш не јадев после 19, купив тегчиња и вежбав три пати у неделата дома, за пола година негде се стопив.
    Туку, кај мене уште сите спијат, вечер журка ќе има кај мене, кој е за, нека повели :)

На Skorpija25, dunika, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.481
    Допаѓања:
    150.683
    Ве читaм зa диетите и си пoврзувaм случки...кoлешкa е нa хрoнo 4-5 месеци..oслaбе знaчителнo aмa пред 2 недели имaше стрaшен нaпaд нa бубрези...целa неделa беше вo бoлницa...и пaк јa терa диетaтa..мoже не пoмислиле декa oд диетaтa е...

На Espadrila, Ane-Goki1, SV1911 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    136.715
    Ау таква што сама шета од кога меркам, и на irobot се убави ама Ровусот е поприфатлива цената. Е сеа имаат една маана. Со Ровусот или било која друга - робот, пајажини не можеш да фаќаш :D и во толку мал простор кај што можеш црево од правосмукалка да пикнеш Ровусот не влегува :D

За Тиан Де уште нешто - која глупава ствар ми е коа објавуваат пораки од ,,задоволни,, корисници,, ]:)
    Сега гледам дека и тука сум била подбрана за ТианДе, исто од застапник :D Причина плус да не им верувам, пошто 99% од тие што ги фалат се застапници.

На Skorpija25, Espadrila, SV1911 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    260.893
    Не ми закачајте другарките :devil:
    Јас никого не замарам обично другите мене ме прашуваат. Не сум човек кој гњави. Сите диети на свет сум ги пробала, само ова даде некаков ефект. И за мене е :angel:. И девојките се супер друштвени ;)

Детево со рикање стана и болки во уво :doh::worried:

На Espadrila, dunika, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.701
    Допаѓања:
    273.976
    Па не фаќаш пајажини секој ден мор Сесилијо :D ова за онака, секојдневно потчистување е :D

На Skorpija25, M&M, stetoskop и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Си најдов детелина со четири листа:D... синко ми вика што се прави со неа:?: се чува за среќа да носи, така:wasntme:

На Espadrila, dunika, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.701
    Допаѓања:
    273.976
    Да, во новчаник ;)

На Ane-Goki1, stetoskop, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    61.612
    Здраво најубави... Кафе? cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg
    Мнооогу интересни теми сте свртеле, а и убава журка имало синоќа :clap:
    Не Ве дружев, шетнав малку вчера и денес, сега се прибрав, изморена... И наместо да си легнам +/- 40 си отворив!!! Ииии... бидејки бев спомната, да си кажам и јас за ЈУ

Прво... Видете колку беше убаво :tmi:

Таа сум, генерација 1967 :D 8)
    Најубавите тинеџерски и младалачки години ми поминаа во осумдесетите години од минатиот век... Сите оние песни од вчерашната журка ги слушнав ПРЕМИЕРНО :P
    Здравко Чолич... 99% од девојките во ЈУ беа заљубени во него! Страшен фраер... таков и остана 8-|
    По него следеа Бајага, Владо Калембер, Ален Славица, Борис Новковиќ... Се шизик до шизик ^_^
    Првиот ТВ настап на Лепа Брена го видов „во живо“, 1980 година, недела попладне, забавна програма, водител Минимакс... Лепа Брена облечена во мастило сини бермуди, плишани, залепени за телото... Ја паметам, ко сега да ја гледам! Ааа Лепа, со мнооооогу „витки“ ]:) (facepalm)
    Таква беше, верувајте, го барав настапот на You Tube, за да го видите, но го нема, го отстраниле :^)
    Нооо, мини сукница во тоа време чуда правеше, па така Брена стана тоа што е денес!!!
    Неда Украден, прв настап 1978, коса долга до половина, фаца „сељанче“, глас за пет... Исти беа и девојките што покасно се појавија, Цеца и Драгана Мирковиќ :lol:

Ииии... паштета и виршли од месо :!: „29- новембар“, чипс „Чачак“, смоки „Соко Штарк“, чоколади „Краш“... Некои од „деликатесите“ од тоа време сеуште постојат како брендови, но верувајте вооопшто не се исти... Вкусот на денешниот „Томи“ мајонез и еурокремот „Таково“ нема шанси со вкусот што го паметам од детството!!!
    Ииии... Се шминкавме со испитана козметика, „Саманта“ беше ХИТ, се негувавме со „Витаскин“... Мирисавме на ШОК, ТРАМП, ЈАРДЛИ, ИТ, ЧАРЛИ :tmi:
    Одевме во дискотеки, кафичи и кино, се шетавме низ старата скопска чаршија... Со дечковците одевме фатени за рака, ни требаше мнооогу време за да се „фатиме“ со симпатијата... а се*сот... требаше врееееме за да се „случи“ :!:

Екскурзија низ Југославија во 8-мо одделение - два пати, 10дена во септемвrи со другарчињата од одделение и 20 дена во мај како награда за освоена награда на натпревар „Тито, револуција, мир“!!!
    Еххх, тоа беа екскурзии :)

Така се дотерувавме за на училиште, за посебни прилики, патронат, прослава на празник и слично. За пеење не ме биваше, ама бев прва за рецитирање... Ниедна приредба во основно не помина без мене! И „главен“ новинар бев, на разглас секогаш читав информации и новости :tmi:

Трчав со штафетата на младоста во рака... 1980 година на просторот кај денешните Џевахир кули и 1982 година во центар кај ГТЦ... И Тито во живо го видов, два пати кога бев 5-то одделение!!!
    Иии, да, сите плачевме оној 4-ти мај 1980 година... И дааа, по тој ден, навистина ништо не остана исто!!!
    Со брзина на светлината за десет години се сруши СЕ во ЈУ, како кула од карти...
    ........
    @evangelina.ina :hug:
    @M&M среќен роденден на синчето :^:
    @referentka 5 наутро :^)... Значи ти си била, а јас се чудев од каде иде димот сабајлево :)

Уште ке пишував, но дечките сакале мекици... Отидов!

Редактирам... Не сум ЈУ носталгичарка, убаво беше, не совршено... а јас бев млада...

Последна измена: 17 март 2018
    На Skorpija25, An-na, dunika и 31 други им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.370
    Допаѓања:
    142.550
    Здраво невести и по некој стопан!

Јас полека, ама сигурно се прибирам :D
    Многу го сакам местото кај што бев, ама едвај чекам да стигнам дома. Не знам зошто, каде и да одам, кога се враќам ми де земјата да ја бацам.

И не ме мава културен шок, туку инспирирана од тоа што сум го видела имам желба да бидам подобра, посовесна и да им влијаам на сите околу мене да бидат подобри луѓе.
    И се трудам подобро да го користсм времето. Тука времето гној, а се убив од шетање. И еден куп народ имаше надвор. Во Македонија ако е облачно од дома не излегувам, а камо ли ако врне.
    И така ќе ме подржи малку, и после ќе заборавам.

Малку треба да биде подобро кај нас. Само однос, култура, човечност, а за тоа пари не требаат.

На Espadrila, dunika, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.175
    Допаѓања:
    276.751
    Јас пред неколу дена бев.на презентација на ТианДе.Ништо сспектакуларно а цени до плафон.Едино тие влошките ми фатија око.
    За диети секој треба да си пронајде некој свој режимот кој му дава резултат.Јас мојот никако да го пронајдам.Се сум на мисла да почнам на раат да си јадам колку сакам па сто кг нека се напраам.]:)

На dunika, Ane-Goki1, SV1911 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Викенд ко викенд, времето симпатично па сите излегле од дома, кој за кафе- шема, кој во парк, сакам кога се сите се позитивни, раздвижени и насмеани. :sun:

Од Бајага, овие се нај,

Инаку го слушам и јас а и брат ми. Чола е фраер, иако не е баш мој тип, а речиси сите негови песни ги знам.

Постери лепев и јас, ама несмеев по ѕид, па лепев по плакар и на врата. :D

На Espadrila, malerozna, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.175
    Допаѓања:
    276.751
    Леле,@Val-Dim колку спомени ми наврати што и сама сум ги заборавила.Витаскин 9 ка ми беше прва и најубава крема.од парфемите Трамп.. На натпревар на тема Братство единство освоив прво републичко и десет дена во Струга
    На песнава плачев на еден настан во Сараево во време на распадот на ју.

На malerozna, dunika, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    136.715
    Ги паметам и јас мармаладот и еурокремот во канти, ако бев мала. Мајка ден денес ги чува тие лимените канти, кори и тарана чува во нив :D

Вечер ќе се излегува. Пробав да приговарам оти не ми е по ќејф местото, работата била да се расположиме, маж ме убедува да не носи кошула туку некоја блуза. Не е толку страшно за кошулата туку не знам кај а пикнав блузата што ми ја бара :tmi:

@M&M Нека му е среќен роденденот на синчето, само убавини да ви носи.

На Espadrila, malerozna, dunika и 25 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.701
    Допаѓања:
    273.976
    Татко ми е 61ва, мајка ми 68ма :) таман генерацијава :)
    Мислам дека нема генерација што поубав живот имала од детство до младост. Родени доволно после војна, во средена држава, растени во средена држава, младост во средена држава... е после, 1990 и војните ви реметат просек :)
    Сакам да кажам, баба ми и дедо ми пример се родени пред војна, но биле деца и се сеќаваат на истата, плус на почетокот било доста тешко, зборувам да си млад човек околу 1950 година.

Не се ни моиве ју носталгичари, јас не ни можам да бидам :) ама некако... моето детство веќе беше - друго. Немаше такво чувство на заедништво и другарство, нешто што моите и нивните пријатели до ден денес го имаат.

На пример, јас сметам дека и добро сме растеле и сме биле воспитувани, кога ќе ја погледнам сестра ми и децата на нејзина возраст - таа има 14 сега.
    Дали светот толку окрутел, дали онаа сигурност (пред се' финансиска) ги направила луѓето толку сериозни, крути, воздржани...
    Не знам, но дефинитивно не познавам лично некој на моја возраст кој живеел толку безгрижно, сигурно, слободно колку моиве и луѓето околу нив.
    Не знам како би преживеале сестра ми да замине на екскурзија и 7 дена пример да не знаеме што е, како е, каде е во моментот... :)

На Espadrila, Rebecca_R, malerozna и 21 други им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Правец кај омладинците :!:
    Мајка ти и татко ти да се приклучат тука 8-|

Здраво девојчиња и Пецо :hai:

Не знам што да пишам, само да ве поздравам :*:

Бубале оди види дали имам приколка или станала јахта :party:

На Espadrila, Rebecca_R, dunika и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.