Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Dobar den zeni, me nema nekolku dena :hai: Dojdov so decite vo Veles da se odmoram malku, taman preku nok mi svetna da dojdam, uste nemozam da si dojdam na sebe i da se naviknam, ko da dojdov od Nov Zeland :rofl:

На Skorpija25, SV1911, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.722
    Допаѓања:
    274.078
    Значи коса ми се крева од 90% од матичниве доктори. Повеќе јас како администратор работам медицина од нив.
    Доаѓа човек и се жали на стомачна болка, го испраќа на интерно, на абдоминален хирург, на уролог, на ортопед... боже сачувај.
    Па една лабораторија и ехо да направат, ќе знаат од прилика за каде е.
    И после се жалат пациентиве на 100 места ги пратиле. Нормално дека ќе се жалат. Не се трудат ни најмалку матичниве анамнеза да направат, да знаат ако е за специјалист, на каков специјалист да го пратат.

После нема термини, има редици... како да има ред. За секакви глупости ги праќаат луѓето.

И втора работа што страшно ме нервира.
    Многу луѓе пијат трајна терапија.
    Пример за срце, притисок, простата...
    На 6 месеци мораат да обноват извештај.. абе ајде.

Или децана со посебни потреби, годишно мораат да вадат потврди. Санки ќе се излечи детето.

Непотребни работи се прават многу...

На Skorpija25, SV1911, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.136
    Допаѓања:
    124.488
    Нашите генерации се растени со антибиотици дефинитивно. Кај мене педијатарот ни пет,ни шест одма сумамед :envy: Сега не памтам од кога не сум пиела аб. Иљачи во бременоста , аспирин, витамини , сега секој ден сум со вит ц од 1000 и чат пат магнезиум и парацетамол кога ќе се подосетам дека поднастинувам.

Незнам за вас, ама вкус од детството- домашно лепче со маргарин и вегета :inlove: Уживав кога низ игра по улица ќе викнеше некоја мајка и ќе ни подадеше такво лепче.

Маж донел ржано брашно. Нека меси. Јас тегнев сабајле првпат. Успешно, уште помеки да беа :angel:
    Се надевам ќе има вторпат. Ручек крчкам мевце со компири се пече, таратор и супа.

Онака ме изнервира една особа сабајле, колку повеќе тинтариш толку повеќе на глава ти се качуваат.

И вчера ме изнервира една, ама ако. Ќе начекам и јас :devil:
    Маж ми вика да не се спуштам на нивно ниво. Ама пусто злопамтило сум некогаш ;)

На Skorpija25, bittersweet, fina erika и 23 други им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    42.662
    Прееска гледајќи си ги забите колку и биле блескави како бисери, пред огледало се затегнале со брат и и нешто пикнала во уста и така тегнејќи и се расклатил (facepalm)
    И плаче, па јас објаснувам дека ново ќе и порасне .. Ќе дојде самовилата ќе и донесе поклонче
    :rofl:

Инаку у недела и е роденден, поклони ќе добие. Другиот викенд е Велигден . Ќе дојде велигденското зајче и тоа поклони ќе донесе :wasntme:
    Тротинети за двајцата. Па после два дена друг роденден Брат и ќе полни 4 години :rofl::rofl:
    Весело ќе е

На Skorpija25, bittersweet, fina erika и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.282
    Допаѓања:
    260.910
    Првиот млечен заб ѕверка го голтна. Немате поим колку вриштеше, а на гости бевме. Причина, како ќе знаела самовилата на забите дека треба да дојде. Си имаат децава логика... за последниов ја однесов на забар, претпоставувате, и таму урлаше :) такво ми е детево, осетливо :lol:

6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    @MacenceEna опсесија им се забите, на кое со сите заби да шета, на кое без заби да биде, моето е од вторите :D
    Туку, колку ме нервираат лекчињата, сабајлево гледам, повеќе од пола е паднато, ќе треба утре здравје пак да ја носам на забар.

На Skorpija25, fina erika, eli25 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.331
    Допаѓања:
    78.054
    Како што ми вика мама, дури јас те чував, беше здрава и поретко се разболуваше. Сега порасна, сама се чуваш и види се каква си. И точно е:D
    Кога бев мала, само двапати завршив на инекции. Ама и двата пати бааѓи болна бев. Инаку апчиња не памтам да сум пиела. Прв пат пиев антибиотик, во втора средно.
    Од тогаш почнав и аналгин заради забите, ко ми растеа умниците го открив кафетинот, и од тогаш верно го користам. Парацетамол пијам само ко имам температура. Од ко си купив термометар, не качив. Антибиотик испив повеќе минатата година, а и годинава. Прво се правев ко оние новите мајки кои не си ги вакцинираат децата, надевајки се дека само ќе ми помине. Епа заглавив со инфекција на ушите и 11 дена антибиотик после дури да се опоравам. Плус температура и кашлање ко магаре.
    Годинава на болести уште не ми е завршена, за неколку месеци ќе сумирам како преживувам.

За мене дури сега е утро, т.е. време за кафе. Надвор снегчето полека се стопува. Ама уште не е за излегување.
    Синоќа си порачав јаже за скокање. Попладнево ќе стигне. Па валда ќе почнам да скокам. Иде лето, мора да се слабее. Тоа што пола друштво ми откажа за едниот одмор е друга приказна, ама гајле ми е. И така не ми се баш забавни. Некогаш колку и да се трудиш да останеш пријател, различните размислувања разделуваат. Важно да не е моја кривица, инаку поарно за мене.

На Skorpija25, bittersweet, fina erika и 22 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.121
    Допаѓања:
    221.256
    Лутина ме фати..
    Ама ќе си задржам за мене зошто.
    Времево да знаев дека ќе е права англија ич не доаѓав..
    Ужас.
    Ветришта дождови снегови аман зар личи на април..
    Се затворив дома и чистам. Уствари генералка правам.
    И затоа сум лута оган..

Чекам светата да ја фатам и мадро молчам и уживам во многубројните моменти ..
    Падови издигнувања, муабетот ритче долче ама ќе биде.
    Животот ми покажа дека кој чека ќе дочека се додека вложува екстремен труд од себе си.
    ;)

Сакам смирени ликови како бошка и рефка и други сега во моментот не ми текнува. Ког ги читам автоматски ме смируваат со тоновите и зборовите со кои пишуваат..
    Ги сакам за дружба маж што не ме води не ме води јас ќе си фатам автобусот и кај вас ќе дојдам :D

На fina erika, SV1911, PUPICA и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Лажам, не сум фино, сакам сонце! :devil: Арно рекле старите, баба Марта триста ума има. |( Сега кога ко пишувам ова контам дека април и мај ми се омилени месеци. :inlove:

Времето не ми е погодено ама си правам екскурзии на мозок за тоа кај би можела да одам. Не ова е сериозно, во план е шетање, а кога - ке видиме. :D Ја сепак да проверам цени, кога ке се фати муабет за тоа, полесно да ги убедам. :D

Пред некој ден гледав слики од една свадба, леле колку сум била згодна и убава тогаш (пред две години), абе сега сум некоја друга Ребека, сериозно. :doh:

Алишта кои не ги носиме веќе редовно ги даваме на оние кои им треба, ама на роми - никогаш повеќе. Неблагодарни се, нема што муабет да правиме. Имаат и еднаш носени блузи ги фрлаат во контејнер. Ова со свои очи имам видено, се соблекуваат и фрлаат, вадат од кеса нова блуза и така тераат. :@

Од мене кафе,

На bittersweet, fina erika, SV1911 и 23 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.832
    Допаѓања:
    95.004
    И таму студи?
    А сега се сетив,часовникот кога се менуваше?Ако не се лажам овој месец:wasntme:
    Тука е права зима,со ветар,снег,со суицидални мисли со се:D
    Битно тексас јакна си нарачав од нет,дома вазна полна шарени лалиња,а јас облечена ко Јети^_^

На општ лекар два пати сум била во цел живот,еднаш памтам Оспен ми препиша.И толку.Да не се подречам ама многу ретко,скоро ич не се разболувам.Како мала ми беше криво дека немам преспиено во болница,и немав операција на крајници,шема беше тогаш:tmi:.
    Сега си ја гледам душичката ко баба на која и се живее до 100.Овошје и салати ми се задолжителни секој ден.Сезонски секогаш,природата си ја брка таа работа,витамините потребни за добар имунитет си се така поделени.
    Гинеколог и забар ми се редовни:!:
    Ај,се распишав,имам уште 2часа работа|(

11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    72.746
    Во сабота/недела се менува саатот

На SV1911, EuHenIa, referentka и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Никогаш не разбрав зошто уствари се менува саатот:tmi:..... стомак ме боли, апчиња не пијам.....инат му терам|(...ајде кој е за кафе:)

На SV1911, M&M, EuHenIa и 18 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.722
    Допаѓања:
    274.078
    Ам сега еден саат појќе или помалку ќе имаме?

На fina erika, referentka, eli25 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    И јас се бунам со ова:bandit:

На PUPICA, M&M, referentka и 8 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Профескорската по корејски ме додаде на фејсбук :worried: токму заборавив дека бев на мисла и па ме врати на моето... батко Ѓорѓија:sweat:
    Колку се израдував кога видов дека агендата не е чак така кнап ко што ми се гледаше до вчера. Не знам оти не ги видов тие размаци во стварите :D Сто пати да зјапаш во истото и да не го гледаш :^)
    Ми се оди во кино.
    Хелоу, привет, здрасттии. :bug:
    Апчиња никакви не пијам. Освен витамините и таквите ствари без кои два дена се доволни за да клапнам скроз и да немам енергија за ништо. Старост, шта ќеш. :bug:

На bittersweet, fina erika, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.804
    :hai::hai::hai:
    Само да ве поздравам девојчиња , не сум во тек со настаните на форумов... се надевам ќе ве прочитам сите....
    Ге гушкам :hug::hug::hug:

На Skorpija25, mal.ecka, fina erika и 25 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    84.819
    Од ненамислено што убаво сум си поминала денес,сега кафенце и ќе го чекам детево од школо...
    За антибиотици не да сум против и недавам се додека крајно не се треба...јас сум дете кое мајка го лечеше со сало и сода бикарбона помешано и јака масажа,еден андол и чајче ,напокриена со јамболија се препотуваш и другиот ден си како нова...првпат инекција примив на пораѓај:lol:
    Дете мое на ист начин лечам :!:
    Вие арни ???
    Мажево ми донесе црно чоколадо со портокал да се заблажам кој е за нека повели...со благово сум инаку скарана нејадам како што јадев причина нема ...дури и подобро

18. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Кога ќе се смени саатот сабајлето еден саат помалку за спиење,така мислам дека е ако не грешам

На Dadusicka, stetoskop, malerozna и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.503
    Допаѓања:
    176.499
    За болки во рамо што препорачуваш? :D

На fina erika, SV1911, Dadusicka и 12 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Ајде дечки кој што пие?
    selection-of-alcohol.jpg

Официјално сум дел од магентата :D

На gjoker4e, bittersweet, mal.ecka и 32 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.