1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    23.626
    Ај да почастам за денов. Изгледа единствена невеста бев. А и мекици не сум ве почастила, ама @simonka93 беше задолжена за тоа. :inlove:
    Фала ви на сите за честитките. Вистина е дека животот ти се менува кога имаш бебе. Да си дочекате сите.
    Ненаспана, нејадена ама вреди. :l:
    images.jpg
    download.jpg

Ај сега да ве дочитам. Уште "само" 1300 мислења. :rofl:

На gjoker4e, Ano, zhap4e и 32 други им се допаѓа ова.
  2. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    Пола ден глава ме боли, ќе ме пукне. :@ Од стрес ми е, знам. А самата сум си крива, никако памет да ми дојде. :!:

Направив сос од спанаќ и тиквички и наполнив неколку мали тегли и во фрижидер. Ептен ми е практично вака поголема доза, место секој пат да трошам толку време на тоа. Одамна престанав да купувам готови, составот им е ужас, па што помалку таква храна тоа подобро.

Порано јадев смоки Стоби Флипс со бел леб и грозје :D

@duffi :hug::hug:

На Ane-Goki1, Izdrzliv, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Главата ме боли а причинител е времето. Абе аман, што бидна со сонцево? Оваа пролет ко од алиекспрес да е нарачана. :devil:

@Annath прими сочуство. :hug:

@SV1911 најчеста комбинација е банана+јаболко+портокал и дополнувам со вода (правам со нутри булет и до макс полнам со вода; највкусна ми е банана+јаболко+млеко; сум правела и банана+јаболко+морков; банана+портокал+киви; банана+портокал+морков; банана+портокал+замрзнати јагоди+брокула. :D
    Цвекло не ти препорачувам да ставаш. Јас еднаш ставив и веќе никогаш.

Инаку времево не е нормално, ама и моите паметат Велигден со снег. Туку, што вели Славчо за нареден викенд? Ке има сонце да планирам шетање?

На Izdrzliv, kuc, EuHenIa и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    261.008
    ^ јас памтам Велигден со снег (facepalm)
    #старасум

На Izdrzliv, EuHenIa, Lejla8 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.212
    Допаѓања:
    277.155
    Велигден на 15 април 2001 год беше со снег и тоа повеќе одколку сега.
    И ја се чувствувам преморено а денес цел ден одмарам .
    Ќе молам дете сега да ме измасира.

На Ariel, Ane-Goki1, Izdrzliv и 17 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    151.112
    И јaс пaмтaм велигден сo снег...и не мoжеш дa си ги oблечеш нoвите чевлички...
    #ијaссумстaрa#

Снег кo зa Бoжиќ...имa 10тинa см.сигурнo...

И мене ме бoли глaвa цел ден...си велaм oд времетo е...

На Skorpija25, Ane-Goki1, Izdrzliv и 18 други им се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    @Annath ;(:hug:nemam zborovi za uteha....
    Dobra nok...

На kuc, Lejla8, fina erika и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.721
    Допаѓања:
    98.706
    И јас го паметам тој Велигден :). Роденден на братучетка ми, снег невиден. Секоја зима го сеќавам тој ден.

На Izdrzliv, kuc, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.212
    Допаѓања:
    277.155
    Да не сум ти јас братучеда(fingers)
    Мене роденден ,бебе мало ,мм на терен,нели воена состојба:( (а може да беше и 2002 год.)

На Skorpija25, Izdrzliv, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.721
    Допаѓања:
    98.706
    Она без бебе е:D.
    Ич не се сеќавам која год беше точно...

Туку, сега ми текна, некако ми се мота дека @SV1911 живее во некоја егзотична земја:$. Некаде поодамна ја имам прочитано, па да си прашам:tmi::D.

На Izdrzliv, kuc, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    61.886
    Здраво девојки... Сакам да сум овде :)

36da8f98a9068f579cacc35525868449.gif

Си поигравте со дечињата на снегот? Правевте снешко, се гаѓавте со снежни топки, се „сликавте“ ?
    Јас не... Никој не сакаше да ме дружи, големи биле, да не сум се глупирала... бла. бла... а баш сакав :tmi:

Знаете што правев синоќа во 00:30... Ги собирав саксиите со цвеќиња од двор, греота е да измрзнат, цела зима ги негував... Сама ги собирав, сите спиеја :!: (facepalm)
    Оваа баба Марта ми ги измести и плановите за викендов... Мислев па правам генералка, а сега се ми останува за понатаму! А толку многу има работа околу куќава, што сигурно се оддеднаш ке ме премори (facepalm)
    Ете, си се пожалив...

Сте муабетеле за вапцање јајца... Јас секогаш ги правам црвени. Мешам црвена боја и варзило и сварените јајца ги потопувам во растворот. Потоа ги премачкувам за сјај со зејтин, а на дел лепам стикерчиња.
    Брзо, лесно, традиционално...
    Нооо, јајцата на @stetoskop со креп хатрија ми изгледаат интересно, а и тие со лепени слики од салфетки... Можеби оваа година ке сменам нешто :tmi:

@Annath сочувство мила :hug:
    Знам како се чувствуваш... Поминаа осум години, а јас секој ден помислувам на мојата мамичка...
    Една е мајка, спомените засекогаш ке живеат во нашите срца.

Последна измена: 22 март 2018
    На Skorpija25, Ano, mal.ecka и 29 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.098
    Допаѓања:
    136.776
    Се изнапешачив по снегот. Свеж воздух се изнадишав, мирно ќе се спие сега.

На моменти сама не можам да се сфатам, се однесувам до непрепознатливост, после се смеам на тоаа ама џабе. Пар со кој бевме доста блиски раскинаа после 7-8 години врска. Сите очекуваа покана за свадба ама осамна слика од дечкото со новата мома. Леле јас плачење, лигавење мислиш јас раскинав. На глава му се качив на мм, ама зошто ама баш си одговараа, ама супер беа. Кој знае што им било пресвртна точка ама пред народ така идеални изгледаа, никако да си повишат тон, да си преречат нешто. Поим за сродни души ми беа. Ко на шпанска серија се изналигавив за нив :tmi:

На Skorpija25, gjoker4e, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    78.071
    @Sesil долгите врски се многу комплицирани. Почнува да те убива монотонијата, истото секојдневие. Во врска со години, немаш некоја посебна причина или повод за крај, што е уште потешко. Но не ти е ни убаво. Навика е работата. Ретко кој може да разбере какво е чувството во таква врска.
    Подобро сама, отколку во таква врска.

Уште не можам да кандисам да се паросам со некој.
    Почнувам да си мислам дека сум премногу себична. Или запознавам само ненормални типови :D
    Некој е фаличен, јас или тие. 10 минути разговор ми се доволни да проценам кој каков е.
    Ќе си останам стара мома, осеќам.

На Skorpija25, gjoker4e, Ane-Goki1 и 26 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    @malerozna не можам да се согласам со тебе дека е монотонија у прашање. Мислам дека понекогаш, едноставно љубовта исчезнува.

Факт е дека сите порано или подоцна се соочуваме со монотонија. Дали на факултет, работа, у врска или брак, не е битно. Ако има мотивација или љубов, соодветно, тогаш бараш начин да излезеш од тој магичен круг.
    Ја можам да разберам дека монотонија е факинг досаден период ама монотонија може да ме фати и кога сум сама. Претпоставувам дека во иднина би можела да се соочам со досада и кога ке имам маж и деца. Заминувањето не е решение.

Изгледа со годините критериумите се се' повисоки. Пример ја сега да треба да барам партнер, којзнае дали ке најдам. Ми се крева коса на глава кога ке помислам што се' ми е критериум и не знам дали би можела да се прилагодам. Со мојов сум заедно долги години, пораснавме заедно и со тек на време се навикнав на неговите добри и лоши страни. Го сакам и толерирам одредени работи, а истото го прави и тој. Не знам како би функционирало тоа со нов партнер на овие години.

На Skorpija25, Val-Dim, gjoker4e и 20 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    78.071
    Секако дека љубовта исчезнува. После почнуваш да се прашуваш дали воопшто и постоела :D
    На повозрасни години човек потешко се лаже.
    Имаш години искуство, работиш, независен си, и нормално си бараш некој сличен на тебе.
    Ама изгледа дека машките тешко се носат со вакви независни жени и не им се ни приближуваат.
    Пример имам една професорка. Лепотица, згодна, паметна за 3 села, поточно за 7, муабет на секоја тема знае да направи, домаќинка, само пофални зборови за неа. Ама маж за неа не се најде.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Izdrzliv и 16 други им се допаѓа ова.
  16. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    И јас памтам Велигден со снег и тоа на 1ви Мај,ова беше крајот на 90те уште бев во средно школо.
    Овде вчера веќе е завчера прв ден од пролетва снег ни врнеше и тоа многу,а денеска беше многу убав сончев ден одма го стопи снегот и услуга ни направи да немора да го ринеме, ајде ова нека биде последен снег за оваа година

На Ane-Goki1, Izdrzliv, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.804
    Допаѓања:
    274.745
    Да раскинам со дм?
    Таман работа од ново со некој да се замарам... врската, за да биде како што треба - бара труд.
    А од 0 да се трудам... тешко, многу тешко :)

На Skorpija25, x.Daisy.x, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    @CameliaMiller ова погоре ме асоцира на муабет на една долго разведена - " да се мажам пак???.Бог да чува!!...пак да учам табиети-јок!..тие што се мажат по втор пат незнам што не им беше јасно првиот":D

Добро утро:hai:
    Ова ко да не иде Велигден туку Божиќ:)

Утрово направив мала корекција на нокти.Немам време за тоталка а и ќе рмбам викендов,џабе петочки ќе се лакирам:)

Ајде,будете се да го фатите петок:!:

Да имаме убав ден:l:

На Annath, Peco, Rebecca_R и 25 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    174.404
    D.utro i od mene.
    Sabajlevo so lopata i metla izleguvam od garaza -koga gledam kolata mi iscistena,stazata pred garaza i ona ...
    Zlatni komsii imam beee...sosedot si stanal porano,penzioner inaku ,i na site ni gi iscistil kolite .A mashala sneg padnalo
    Vtoro kafe se pie...
    Ajde :hug:

На Skorpija25, Val-Dim, gjoker4e и 29 други им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро добри луѓе. Ќе ставам кафе јас денес, иако не пијам, осеќам дека на многу им е потребно.
    Петок е :) Денес некако смирено се осеќам, дури и снегов не ми смета. Тоа благодарение на фактот што улиците се чисти, и што рекоа дека овошјето ќе преживее на -1. Само ако излажале...
    Утрово, на село, се тресеа дрвцата, се тресеа фолиите, се преселуваа расадите ама тоа уште од синоќа. Ќе се доцни изгледа годинава со родот, ако има воопшто, на радио слушав уште два ладни брана следуваат следниов месец. Ај може нема да дојдат во пустелијава наша.
    Да не бев на работа ќе излезев да се прошетам. Ова ли е тоа помирување со себеси :) Нека потрае...
    Ајде повелете

На Skorpija25, Annath, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.