Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.761
    Ние сме на Мах тв т.е.магента ,не верувам дека ртл имаме

На Lejla8, Izdrzliv, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Денеска се здрвив на стол, морав паралелно да работам на лап топ и на големиот компјутер и заклучив дека не сум за канцелариска работа. Уствари нека е канцеларија ама и фотељата да си ја земам од дома. :D

Што има ново кај вас? Ја чекам да се опраи времето. :sun:

@duffi јас телевизор немам вклучено добри 3-4 години. Го вклучувам кога имам гости на некој музички програм. Исто и кај дечко ми, оди музика у позадина, никој не го мари. :mm:

@Sesil и мене ова ми е мистерија. За 20 луѓе доволни се 2ца, ова проверено. Ама двајца кај што знаат што, како, каде и зошто, јер прашања од тип -кои тањири да ги редам- е губење време. Помош за сецкање на мајонеза или за печење стек/ риби, ама за останатото нема потреба. Како што велиш ти, и онака се купуваш сецкано, па и скара можеш да порачаш, торта и салати од претходни денови спремаш и така.
    Помош е повеќе за трачање отколку за помош.

@CameliaMiller ич да не мислиш, ја ти гарантирам дека ке си задоволна. Ја моментално користам трето шише од маслото за комбинирана кожа склона на акни. И ноќниот серум е добар, ама мене ми е потребна поголема хидратација, па не сум фасцинирана. Е многу ми е да дадам 20 јура за тонер (пред масло или крема се прскаш со тонер за поубаво да се впие кремата).

На Ane-Goki1, Lejla8, Izdrzliv и 14 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Јас имам доста сува кожа, но носот само (не цела т-зона) ми се мрси и ми се познаваат порите. Не знам, мислев пастата за чистење на лице и крема да земам. Сега, не знам која крема, правев тест онлајн на официјалнава страна и ме смести во категорија: осетлива комбинирана кожа.
    Имам и по некоја брчка околу очи и некоја линија на чело, ама се ближам кон 30ка, не очекувам да сум "мазна" како на 18 :)

Последна измена: 25 март 2018
    На Lejla8, Izdrzliv, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    За твоја кожа мислам дека ке ти одговара Мелиса кремата и пастата за чистење. А за брчки околу очи можеш да ги пробаш кремите на Алверде, ептен пристапни цени имаат а квалитетни производи. Јас за околу очи користам масло од роза од Алверде и сум задоволна, инаку немам брчки, за брчки има соодветен производ. Можеш да и пишеш лп на Биодевојка, ама мислам дека и таа ке ти ги предложи овие креми. Прочитај и во темите за креми за лице. :D

На Lejla8, Izdrzliv, ivi1987 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.158
    Допаѓања:
    137.254
    Леле КамелијО ме плашиш... :worried::worried: стареењето ме плаши фактички. Немам брчки инаку, сеуште. Ако глеаме генетика уште дооолго ќе си бидам ,,млада,, :makeup:

На Skorpija25, Lejla8, doubleg и 11 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.761
    Ау како брзо летна времето,се поместивме малку,битно нанапред сега може да си легнеме:o:...

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Значи големи се шансите да се сретнеме со Рефка? :lol: Сериозно, пред некој ден ми стига нотификација, лајк од Рефи - у тој момент сконтав дека е време за спиење. :worried: @referentka

На Lejla8, M&M, Izdrzliv и 9 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Абе колку сакаш млада биди си, де најди си слика од матура и спореди се :D
    Ич не се плашам за плашење, нејќам Лила да бидам :D
    Сакам соодветно на годините да личам, нејќам на 30 да изгледам како пубертетлија, нејќам ни како 50 да имам.
    Факт е дека кожата веќе ни старее, па затоа последниве година-две почнав поинтензивно да и' се замарам.

Инаку до 23-24 години скоро и не се шминкав, немав што да шминкам да разубавам :) се' си беше одлично.

Кога почнав да приметувам промени, почнав и со препаратива и со декоратива, оти... да не почнам да личам на постара од што сум :)

На Dust, Ane-Goki1, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @CameliaMiller ми фали времето кога можев без пудра да се појавам у народ и да изгледам убаво. Сега тоа е минато, и за на кафе морам пудра. :doh:

Ја не се плашам, онака, моите родители одлично изгледаат за годините, сите мислат дека се помлади, се надевам дека и ја убаво ке стареам. :inlove: Само да не ми одлета умот некаде и да почнам со ботокси и чуда, сакам достоинствено да стареам.

На Dust, Ane-Goki1, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.158
    Допаѓања:
    137.254
    Нека стареам како сака, и цела нека бидам брчки. Здравјето и паметот нека ми се таман...

На Skorpija25, Dust, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Мене ми изгледаат грдо женине со ептен затегнати лица.
    Јас собирам храброст сега за операција или ботокс на капаците од очите, спуштени ми се (всушност не се спуштени, премногу кожа имам) и цел живот ме нервираат.
    Океј е да се прават корекции, пошто се случува кај некои луѓе баш меѓу двете веѓи да се појави брчка и да личат намрштени цело време, ама добар пластичен хирург никогаш не би се нафатил на глупостиве кои се тренд моментално.
    Пластичната хирургија е за подобрување на изгледот, а не за менување на личен опис.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Е така Ками, со пластика треба да се направиш поубав, не да бидеш копија на претходната пациентка на пластичарот.

Ја би на липосукција да одам. Ама само би, некогаш во иднина. :D

Не што се затегнати во лица, проблем е што се виснати во вратот. Уште не најдоа решение за таа кожа, а се познава, врат и деколте. Ама што зборам ја, ке си купуваш само ролки. :rofl:

На Lejla8, Espadrila, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Уште дрндорите?:^)
    Ме буди климата на комшиите.Како парна машина бучи.
    Јас па увиѓајна,перална на пуштам навечер МОЖЕ ќе им пречела.
    Коа сум будала..
    Сеа недела и така има ефтина,немам ќар да вклуам сега..ама од понеделник ќе ги растурам!...ќе ги шијам со центрифугата:D

Вие..што правите?:^)

На Dust, Ane-Goki1, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Ние збориме за стареење, креми и хирушки интервенции.

На тема бучење и мојата клима бучи. :worried:

На Lejla8, CameliaMiller, Izdrzliv и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.913
    Допаѓања:
    163.840
    Има ли окораени?!
    Не се спие.
    Ме мава се нешто по глава. (Почнав да се смеам, ми текна на цитирам - по главичката :rofl:)
    Саде ролеркостери. Јас сум махер за неочекувани ствари и присталица на неконвенционални ствари... јебо ми бог матер ќотек барам, што вика баба ми - пресен.
    Ми оди вц да фатам да рибам. Ми оди да фатам некого да спакувам за селење. Ете до толку вишак енергија ме пука.

Да не се лажеме... после одредена воздраст сите си сакаат малце ботоксче. Ама пред 50че е ужас... се мумифицираат непотребно и изгледаат ружно. Како и полнетите усни... па контраефект.
    Ама една липо добро ќе ми дојде...

На Lejla8, Sesil, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Имаше емисија за брчките.
    Заклучокот беше -гени се гени и нема лек.
    Не постои крем кој ќе сопре или изберише од лицето нешто.
    Козметичката индустрија е огромна лага.
    Единствено пластикал с'р'џери (со меко Р) може да реши нешто.
    Јас освен бебешки креми не ставам ништо па немам брчки ( т.е. имам нормални за пушачи и возраст).

Лики,една липо и јас би..за едно пет години

На Dust, Ane-Goki1, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.913
    Допаѓања:
    163.840
    Ставам.
    Како не ставам.
    Кокосово.
    Кога ќе се "умусам" уште тефлон фали.
    Пројдов низ фазите на тоа што поскапо тоа поарно со креми од еднорози.

Рефке не пушташ машина ради комшии?! Да се покомшииме може?
    Госпожата над мене има машина со искривен бубањ (така рече она... кога и реков хахаааа перевте синоќа...демек да и текне...па фино ми го шлапна - бич плиз ако не ти чинам отсели се...Дм вика дека тоа е немогуќе, јас еве не знам...) Пушта машина у среда петок и недела вечер во тачно 23 часот. Среда и петок на кратка програма, недела на долга, изгледа постелнина пере. Јасно ви е како знам. Ја слушаме машината како шета до пола купатило, еднаш се "заклучи" сама па бутаа врата те беше дошла до крај на врата и ... циркузијада.

Јаоооо ќе го тепам сега господинов до мене. Д'ржте ме готов е!!!
    Па и ноќва пократка. Кога видов како од 1 59 отиде на 3... пффффф...

На Dust, Ane-Goki1, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    :yawn::coffee::coffee::coffee:

Само три саати спиев. Не знам што ми е неделава, се пореметив скроз! |-)

Вчера окапав пред компјутер до ситни саати, сега рамето и вратот ми наплаќаат. :(
    Мене сега пак кожата ми е многу подобра отколку кога имав 18 8) на здравјето на кожата влијае исхраната, количеството внесена вода и секако препаративната козметика.. масла ставам во маски за лице, ми се допаѓа резултатот. Имам некоја тенка линија на чело, се тешам дека не ми се познава многу. :angel:
    Се шминкам кога имам желба, а не дека чувствувам потреба да прекријам нешто во последно време.

Ви се случило ли со крајот на окото да приметите движење, а кога ќе се свртите натаму нема ништо? Како се вика оваа илузија, знаете ли? Да ја прогуглам. :D Изгледа ми фали сон.

Не сум фан на ботокси и чуда, ама доколку тоа е убаво нанесено, не гледам ништо лошо. Не би од што ми е страв, не за друго. :D

Прво на мени денес - јога.

Имајте убава недела :sun:

На Skorpija25, Dust, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Не одам јас, за мм обавезно купувам карта за на трибина, отиде сабајле рано со дечките па кога ми се запна мадам и она сакала и еве не на формулата, деца мора да им се исполнуваат желбите.

10AF67EA-4194-4E9E-8225-74AD5BF9ABE9.jpeg
    E2218592-4098-440A-BE41-3FCDDF4E8369.jpeg

E1D2F274-862E-40B2-A320-B753E4F31BD4.jpeg

За децата...

B5F8D905-B64F-48F0-823C-94332C9627EC.jpeg
    C4D4D464-B58C-473A-8421-9C7AD66EEA9D.jpeg
    Штета не можам да уплоадувам видео, звукот е тоа што треба да се почувствува.
    Чекам сега трката за формула после повеќе слики.

На Skorpija25, Dust, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    101.624
    Кога ќе си легнеш во 9 стануваш во 6 поточно во 7 по ново.Ич не знам да се излежавам,таа навика во младоста ја изгубив.
    И испив едно грозно кафе,пошто вчера заборавив да купам,начекав едно Ривас во фиока,којзнаеодкадеи кога, и сега ми се гади од него.:puke:
    Во последно време ниедно не ми прави кеф,од поефтините Рио Кубанита ми е најпристојно иако треба да ставиш еден тон кафе да заличи на нешто,овие другите ако еднаш ми се погодат наредниот пат горчат.

И јас не се шминкам на работа со пудра,само крема и коректор,маскара и кармин,работам во ужасни услови,се плашам на што ќе личам кога ќе се запотам.Стареам и тоа солидно со брчки на челото ,ситни околу очите,сјајот на кожата не е ист...ама тоа е.Пластична не би,уствари никогаш не ми ни паднала на памет .Тоа го прават некои други...таму некаде...:D

Требаше да прочистам малку повеќе ама времево не ми дава елан.Се плашам Велигден неспремна ќе го дочекам.Ај ќе видиме како и што ќе направам,најверојатно ништо.Требаше денес да имам мајстори за соларна и од тој план ништо.Уствари се што сакам и планирам ништо не исполнувам:envy:.

На Skorpija25, Dust, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.