Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.158
    Допаѓања:
    137.254
    Пофино е коа ќе те допре некој со прст на рана па ти после сол на неговата да ставиш ;) Лоша сум ама не останувам дужна, на еден или на друг начин :D

Туку свеки нешто сумљива ми е.. Пред некој ден рече била на слатки во некоја слаткара, малце подалеку од село наше, со колешките :!: Денес во маркетот особа од тоа село, и правиме нешто муабет, го спомнува кафиќот уствари. И јас со сет ум викам ,,ааа таа слаткарата ли, што имало убави слатки,,. Таа ме гледа бледо вика не е слаткара тоа ма, кафиќ е, диско :rofl: Аууу кај била свеки, откачи на стари години, па и лаже :rofl:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Еве ме,станата рано,морав парно да се чисти,бории,а и внатре тоа тулите итд,мм помагаше небаре инструметарка во операциона сала,сестро дај скалпел беше работата:rofl:.Важно средено јас на оџачар си личев,срам не срам и во маалска продавница морав да тркнам,белким некому среќа донесов со оџачарскиот изглед.Пица на мени за денес стокмив,а и винце црвено си манав,една чаша де,не ме карајте.Брчки немам многу,од нос до уста две црти,ама дека сум остарена сум,кога ќе се погледнам на сликите од матура светам,сега некој тажен,меланхоличен изглед,само се молам господ умот да ми го задржи др. не мора.Пари за кремови не давам,еднаш кажав,за избелување,изедначување на тен мед со куркума еднаш неделно,за лице павловичева или вазелин и двете со додаток на витамин Е од капсулите,бадемово масло,па лицето ми е бело и мазно,уште она тажен-меланхоличен израз да се бришеше се ќе беше на место,и да сум остарена само глава на рамена нека стои,тоа е.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Водачи на туѓ есап и загрижени роднини -еден куп.
    А навистина да им побараш помош-усвет ќе фатат.
    Еве ,на пример многу се нервираат што не дознаа КОЈ Е КРИВ за раводот|(..до ден денес из муабет пред мене нагаѓаат , за да се успуштам и зборам за тоа|(.
    Што е користа ако зборам против екс хазбендот:^)?
    Ќе ми пораснат крила?
    За таткото на децата станува збор..не за некој кој не го познавам..со тој човек утре треба свадби да правам..|(
    Еве...една блиска наша т.е. блиски нашИ начувме дека не се ОК, се имаме видено рандом во Веро со едниот од парот ама нит сакам да прашам нит имам желба да знам.Кога ќе си ја решат работата,ако кажат-ќе знам одициално..ако некќ кажат- ќе си траам.Што имам јас со тоа?

Покрај другото,многу мразам преувеличување:!:..правење драми]:)..ставање јаготка на шлагот:devil:
    Ама на некои тоа им е во крвта.
    Си го хранат егото за да преживеат.

На Ane-Goki1, Dust, Izdrzliv и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    На ваквите многу ќефот им го правев,си се нервирав,јадосував,во кожа си пукав,а за помош макар и со збор за искрена утеха никаде ги немаше,додуша и тогаш за долевање масло на огнот само ѓи имаше.Со тек на време научив да ѓи множам со О,и подобро ми е,не им се замарам,не се трудам да им одговорам на исти па исти прашања,ама тие разбервале од друѓи се што ѓи интересирало(facepalm),да се чуди човек до каде се оди.Не би можела на таков начин да функционирам,секој за себе си знај,од надвор гледано е едно,дома помеѓу четири зида е друго.Не се научија луѓево секој својата мака или убавина да си гледа,не и не.

На Skorpija25, Dust, Izdrzliv и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.158
    Допаѓања:
    137.254
    Поблиските роднини се разбрани луѓе, а и ме знаат колку сум фина ако се замеша некој. Ама подалечните и по некој комшија би ги стрелала :envy:
    Со кој ум треба да си да пратиш на прозор кој колку пати каде оде. Последен пат коа стигнавме кај свеки, не застанува комшика тамошна и вика ееее кај сте вие, одамна ве немаме видено, си рековме скарани сте со старите па не идете овде. :?: А најмалце 2 пати неделно одиме, што значи не виделе убаво :D Од нивните расправии трауми имам, со полиција ги разделуваа. Ама не сум без памет да им застанувам и да ги прашувам зошто се караа. И тука ми се споија жичките и им реков ,,не страв ниму уз ќотекот комшиите на нас да мавнат, па ретко идеме скришум,, . Нек ме праша пак следен пат ...

На Skorpija25, Ane-Goki1, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.372
    Допаѓања:
    261.920
    Во контекст
    FB_IMG_1521989069876.jpg

На Skorpija25, Ane-Goki1, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.338
    Допаѓања:
    259.643
    @CameliaMiller знаеш дека сум во правилната група на Балканки?:D
    Сега знам за што зборуваш:D|((facepalm).
    Леле што народ сме:worried:.

На Dust, Izdrzliv, monik55 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Мене ме аднаа :D
    Повелете од опусот :)

После да не се смееш... е ај не се смеј :D
    SmartSelect_20180322-170802_Facebook.jpg SmartSelect_20180322-170339_Facebook.jpg SmartSelect_20180322-170302_Facebook.jpg SmartSelect_20180322-170153_Facebook.jpg

На Skorpija25, Ane-Goki1, Izdrzliv и 17 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    101.612
    Кoгa сме кaј oвa кaфе ,тoa е C кaфе или лaжичкa нa чинијa....
    #прaшaњекoеoдсекoгaшмемaчи#:D

На Izdrzliv, Peco, Ariel и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.827
    Допаѓања:
    142.306
    Хај.

Направена генералка вчера денеска само гушкање. Ноќеска работев па почнаа букви да ми шетаат па направив нес па ме заволе желудник и ете... морав да јадам. Ноќеска пак ќе работам ама со турско.

Маж вчера работно па јас ја учев малата да дипли и спружира, да спарува чорапи, да брише прашина... двете сме чистеле.

Денеска си бевме на појадок па да си ја видиме домата па пазарување шетање...

Јас па сакам да ме озборуваат. Не ме боли што ќе речат. И моите и маж ми и свекрва ми се разбрани луѓе па кога ќе чуеме муабети ни е забавно. Може само да ме изненади ако некој сум го мислела за паметен да ми извади муабет. Не ради муабетот туку ради човекот. Иначе муабети од тоа зошто не сум правела свадба, па сум се плеснала со некој за вработување, па за унапредување, па за школување ... па дете не сум можела да имам па коа родив не знам шо. Па како сум се омажила за богатството, па како сум се коцкала... абе хаос. Некогаш со брат ми знаеме да се слушнеме и да ми рече: абе трач за ова ќе ти извадат. И одма предвидуваме икаков трач па кој ќе победи у предвидувањето. Мислам дека не знаат дека ни е забавно тоа. А у лице тешко да ми рече некој оти знаат дека сум лоша и одма ќе вратам најболно што може. На моите и да им речат па моите се будали се прават како не знаат не чуле... како и да е забавно е.

А да еднаш ме разведоа. А уште не бев ни мажена.

На Skorpija25, Jas!, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Каков е тој рецепт со мед и куркума?
    Не сум слушнала до сега.
    Има ефект? :)

@referentka една моја братучетка се разведе многу млада, по само неколку месеци брак. Значи ни деца, ни бутут, ни 6 месеци не беа во брак.
    Какви селски муабети се изначув од луѓето... страшно.
    И ниту еден не ја погоди вистинската причина :D

На Ane-Goki1, Dust, gjoker4e и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.827
    Допаѓања:
    142.306
    Ау камелијо да погодувам трачови?

На Dadusicka, kuc, Espadrila и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Нешто едноставно Каме е тоа,мешаш заедно мед и куркума и мачкаш на лице,а и вкусно и здраво е да си лижниш,од лајчето де:rofl:.Оставаш да си постои,колку подолго поарно,отпрво ми беше страв да не станам како од жолтица болна те.жолта во лицето,не се плаши,не пожолтува,со редовна употреба се изедначува тенот.Јас имам пеги додуша не забележливи,преку лето ми се јавуваа,сега сум рает,и кожата е помека,помазна,дури и порите се намалија.На мене е испитано,ефект има,пробај,не е скапа маска,едно пакетче куркума времиња се користи.Да напоменам не куркума од Кам,во неа има целер и др,од Веро и Тинекс има,и во оние за здрава храна.Не сум по скапи кремови,не дека сум стипса,ама ми се имаше случено да ми дадат скап крем на поклон,пуздер лицето ми стана,од тогаш не е битно колку е,да има ефект,слично како идеата на Косми за косата(y)

На Skorpija25, Ane-Goki1, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друшто, како сте? Ја фино, банана, кафе, ручек, обврски. :coffee:

Деновиве ми се собра работа еден куп, цело време сум пред компјутер. Во дилема сум дали е паметно да земам очила со заштитно стакло или да терам вака. Видот ми е совршен, ама фактот дека многу саати сум пред лап топ некако ме премислува.
    Прашање до оние кои цело време се пред монитор: носите ли очила со заштита и дали очилата имаат негативно влијание на видот? 8-|

Совет: Внимателно со куркумата, лесно може да постанете портокалови у фаците. (fingers)

Мешање на роднини у приватен живот е бетер од трач муабет меѓу комшивки. Зошто, како, што?
    Прашање од не толку блиска роднина: Од каде ти е јакната? -Од таму и таму. -Колку пари е? - Толку и толку. -Ауу скапа. |(

На Ane-Goki1, referentka, Izdrzliv и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Две години веќе ја користам маската со куркума,не сум портокалова,куркума се става едвај четврт лајче на едно лајче мед,ме замисли сега Ребека :?:,дури на огледало се залепив да се гледам(facepalm):rofl:,бел тен имам.

Последна измена: 25 март 2018
    На Skorpija25, Ane-Goki1, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    :rofl: :rofl: :rofl: Добро, тоа е мала количина, не би требало да има портокалов ефект, ја сепак да ви кажам да бидете внимателни. :D

На Ane-Goki1, Dust, Izdrzliv и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Во ред е,не те сватив погрешно,ама да видиш како сум се затрчала на огледало небаре прв пат се гледам:rofl:очи ќе извадев,уште појке страв со советот да не зезнам некого.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Dust и 9 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.000
    Не е тешко :D
    Стандард... од прва ќе го погодиш најчестиот :rofl:

@Lejla8 баш ќе пробам, и куркума и мед имам... :D
    Ако испаднам портокалова, одма на боледување, само да ми текне болест која да ми ја пишат :D

На Ane-Goki1, Dust, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Така дечко ми прави, кога некој ке му спомне нешто он одма бара огледало да се провери. :rofl: Не дека не се погледнал сабајлето, ама ете и он како тебе Лејла, да се потсети.

На Ane-Goki1, Dust, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Што е сигурно,сигурно е, да си провериме да не сме пропуштиле нешто :rofl:.Каме или ќе ме частиш за слободните денови или за лепота,едно од двете:*

На Skorpija25, Ane-Goki1, Dust и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.