Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.372
    Допаѓања:
    261.917
    :o :o :o Жабо не ме сакаш на фб :doh: :mm: :worried:
    Се шалам секако, те разбирам што сакаш да кажеш. Супер постови, ме изнасмеавте сабајлечки а толку ми беше тешко да станам и да се разбудам.
    Останав нешишана од времево одвратно, ама денес пат под нозе и ќе најдам некоја фризерка...фриз уште не знам:emo:

На Peco, CameliaMiller, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.631
    Допаѓања:
    152.654
    Дoбрo утрo!

Некoлку денa не сум пишaлa(не декa ви зaфaлив;))...
    Нaпoрен ми е периoдoв...дoмa физички a нa рaбoтa ментaлнo...

Не пишaм зa дa не ве трујaм..

Ве гушкaм и се читкaме зa скoрo...

На M&M, Peco, ines.h и 20 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Е ние не купуваме, си имаме домашни, затоа не сум разбрала :D
    Добро утро
    Сонувам веќе неколку дена како пијам кока кола :wasntme: може поврзани со хормоните од циклусов, ама како се наредија... Башка луѓе непознати, срам да те фати :rofl: Ова спаѓа изгледа во она ту мач информејшн а :lol:
    Да се трезнам и да фаќам работа. Пред неколку дена левото око ми трепереше, сега десното, ќе да ми треба одмор |-)

На Skorpija25, Peco, ines.h и 20 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Кока кола сонуваш а?
    :rofl::rofl:
    Решен е проблемот...знаеме што значи тоа:rofl:

На M&M, Peco, CameliaMiller и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Кој рано рани, две кафиња свари :)
    Работно,подврнува, тера на хоризонтала :)
    Ме фака страв да не задремам на фотеља ....
    Има уште некој мамурен? :)

На Skorpija25, ines.h, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден :sun::coffee:

Денес наспана, ко за промена. :D Пропуштив доручек, ме мрзеше да станам искрено, па маж ми ми направи кафе и отиде на работа, па и јас кај и да е треба да почнам да работам.

Блиските роднини го знаат мојот став за ваквите суеверија и обичаи, и кога ми кажуваат нешто, секогаш завршува со ама ти знаеш како да си правиш :D

Од тоа што имам слушнато од баба ми: не се пие вода во исто време со некој друг, не се сечат нокти навечер (за да не се плашиш), не се мете на зајдисонце (нема да се омажиш), не се спие на зајдисонце (нешто поврзамо со смрт беше), бебето не се носи никаде до 40 дена..

Кај мене тука луѓето ги мачкаат бебињата со црн креон против уроци, им врзуваат црни монистри на рацете, или им лакираат еден нокт со црн лак. Нај хард кор ми беше додека бев на fresh48 сесија во болница и дојдоа куп роднини во соба да го видат бебето, тоа едвај 5 саати имаше мислам, и кога му дадоа мед да лизне, ја останав со подзината уста! Ни раце измија, ништо, брцнаа во теглата и му дадоа. А едната нивна роднина беше медицинска сестра, и после не издржав и ја прашав за ова, она ми вика кај нас тоа е традиција, така требало, плус има истражувања дека медот е корисен за новороденчиња. :drunk:

Во духови и паранормални работи не знам дали верувам, неопределена сум, бидејќи со свои очи не сум видела што не мора да значи дека не постои. Ми имаат доста пати кажувано секакви случки, ама се надевам јас нема да бидам сведок на такво нешто.. не можам еден хорор филм да изгледам, после цел месец сонувам глупости, не па стварно да видам нешто такво. :sweat: :D

Имајте убав и позитивен ден :hug: :f:

На Izdrzliv, CameliaMiller, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  7. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро невести :) и по некој зет. Што муабети сте разврзале, како не ви текна сите овие "мудрости" да ги кажете пред некој месец. Па да си го свртев детево три круга околу Медицински факултет, за сваки случај, да не и текне да оди на филолошки како мајка и и татко и. Ама па папочната ја чувам, ако ја фрлам у дворот на Факултетите да не ја одвлечка некоја мачка пред телевизија па да се чудам што ме снашло :sweat:.
    Нејсе, пред некој ден ме среќава една комшика и ја гледа малава, почна леле кукла убава ова она, оваа и се смее, леле после кога рече жена да се извинува, имала урокливи очи, ја се смеам и викам не се секирај повеќе од ова што плаче физички е невозможно. Треба не кваки, сите врати дома со вода да ги измијам за да се запре.
    И јас не купував ништо за малава, до пред пороѓај, и тогаш купив само ситници, креветче и сл откако се породив ми купија. Од причината што ја наведе Лилит, искрено шубе ми беше.
    @JuLleE кај нас можеби пожарна не спасува мачки ама со сигурност можам да кажам дека екипи на ЕВН симнуваат мачки од бандери.
    Поздрав и убав ден на сите. Од утре се очекува сонце :D

На Skorpija25, M&M, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  8. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро денес сум малку подобра,утре уште подобра ќе бидам.
    Си ветив на себеси не се откажувам.
    Значи гад народ сме,сабајле Вегера препуна едни старчиња маж и жена си купуваат бурече едвај догледуваат неможат вратата да ја погодат сите стојат мува не ги лази.
    Ја го пофатив старчево и жена му ги седнав на масата.
    Ајде сега кафе од мене.
    kafe.jpg

На Skorpija25, Peco, Izdrzliv и 22 други им се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Гуд морнинг лепотици и лепотани. Не ве дружам зошто Вип нешто ми смути месецов, од нигде никаде ми отиде цел нет, вчера имав 1 гига, и на нечепнато цел ден ми стига порака -Имате уште 500 мб, лопови :^) :|
    За суеверија, обичаи и слични чуденца не ми се отвара уста. Со првото имавме скеч со правилата. Доаѓа маж ми со свекрвица да ме земат од болница, свекрва граба дете и оди накај кола, маж ми трча да отвори врата, а ја со царски рез ги носев сите торби и чуда, ама адети нали :x
    Па кога дојдовме дома со прво бебе, свекрва и мајка кога се усукаа, па црвени конци, па метли, па незнам уште што се не ставија во станот и околу креветчето. Па да не сум викала чао за да имам млеко, па алишта никако пружање навечер, па не ни памтам уште колку не работи ми изнакажаа. За второто ништо не дадов да прават, ни конци, ни метли, пружав алишта секогаш навечер па ништо не му фали. И да, за двете деца пред пораѓај изнакупив триста ќчуда, што од гардероба, што од работи што требаат, нит се плашев, нит помислив дека нешто лошо може и ќе се случи. Едноставно уживав во бременостите и купувањето за бебе во бременост, кејф ми беше.
    Нокти секогаш навечер им сечам на деците, чаршав со трошки секогаш навечер тресам и ред други работи, ама стварно неможам да се замарам со такви глупости. Па и тоа превртување наопачки алишта против уроци ми е, незнам дал да плачам ил да се смеам. Народов отиден по гатачи, бајачи и суеварија, да му се одмили на човек во каков свет и време живееме.
    И да, за фамозната менструација, кога ми се роди првото, мајка ми дојде со добиено и свекрва ми пуздер не направи, проблем ќе направела со бебето, осип ќе добиело (facepalm)
    Ај убав ден да имате, денес не сум ич во форма, ненаспана ]:)

На Izdrzliv, CameliaMiller, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.333
    Допаѓања:
    259.618
    Ова со мачката само сакав да кажам каде е нашата совест и менталитет, каде на другите народи.
    Јас ниеден адет не почитував, па порасна син ми и доев до 2 години. Скроз сме забегани со овие верувања, па и млади и образовани ги прифаќаат и применуваат.

Ми следува испитување, изгуглав нели, се исплашив малце од тоа што ме чека, но тоа е.
    Некни читав за различни резултати по лабаротории, па си зедов за во Здравствениот дом. Имам и демек како "сигурна" лабароторија, ама пак еден куп испитувања се и ќе чини многу.
    А од резултати зависи се.

Од утре сонце и 20 степени вика Славчо, кај нас и до кај 25:sun:.
    Иде пролет:).

На Peco, mal.ecka, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    85.237
    Добро утро !!!
    Временцево убаво денес мава по некој зрак сонце ..
    А,за бабини деветини сте зборувале ...не верувам во такви работи никој незнае точно што и како треба само шубе на човек да му биде ..
    Денес иста шема ко секој ден... ништо ново планирам да направам едни пици за празнициве ,утре нешто друго да ми се поднамали работата другата недела имам повеќе обврски ...
    Убав ден !!!

На Skorpija25, Peco, Izdrzliv и 16 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Добро утро.
    Мислам дека ќе ви вети денов.
    Ќе биде подобро.
    Трпение, чекам убави вести.
    Кафе си сварив на тераса и уживам..
    Лошотилкот и негативата ги голтам во себе. Нека ги таму!
    Убав ден.

На Peco, Izdrzliv, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.348
    Допаѓања:
    278.750
    Испив кафето ,ве читнав и одам кај другарка на муабет оти скренав дома.
    Толку да не почнам пак да кукам од се и сите...

На Skorpija25, Peco, Izdrzliv и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.852
    Допаѓања:
    99.500
    Сите адети сте ги изнапишале, јас сега што да напишам?:(:D

Добар ден:coffee:.

Вторник, пмс, стандардни нервозиЧКИ по дома, работа и тоВа е.
    Му се спремам на петокот празничен да изигравам селска визитарка, па ќе видиме:D. Да не ги секирам луѓето дека се дома сум:smirk:.
    Наредна недела вие кога ќе празнувате па, јас ќе работам за дупла дневница:bug:. Сите обратно, јас терсене:devil:.

Треба зимски алишта да се преперуваат, плакари да се редат, нешто пак на скришМо навечер да се баци во канта:wasntme: за да не се угушиме по дома од работи кои не се употребуваат со години...
    Треба и кај мене фриз да се обнови. Се треба мме:$.

П.С Пишувам од тел фајнали, Мозилата била спасот(poolparty):rock:.

П.П.С Најсреќен нека му е роденденот на fussy мој, да ми е жив и здрав 100 год и да ме слуша многу, ептен, најептен:rofl:.

На Skorpija25, Peco, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    За денешниов ден само ќе кажам - гладна кокошка просо сонува.
    Допрва ќе јадам, пијам, одам во wc... и ќе ве прочитам.
    Кис4е.
    SmartSelect_20180327-122945_Google.jpg

^^^
    Како би... ама нема. :envy:

На Izdrzliv, JuLleE, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Ела кај мене, ќе идеме на викендица покрај море :sun: (poolparty)

@vitamina само позитивно, сѐ ќе се среди како си намислила :hug:

Уште не јадев, веќе 4 ме фати. Решив додека не средам обврски нема да јадам :!:

:o:

На Ariel, Izdrzliv, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  17. mama-marija

mama-marija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    90
    Знаете што мислам јас за бабините деветини (за некои од нив) Ги измислиле бабите за да ги заштитат мајките и бебињата во минатото. На пример: Леунка до 40 дена не смее да узлегува од дома. Ова најверојатно им е измислено за са не ги пратат на нива од вториот ден туку да се одморат малку. Или за тоа дека со менструација не се оди кај бебе. Мислите порано се туширале сњкој ден. Па за да заштитат бебето од валкани раце тоа фо кажале

На JuLleE, duffi, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Cel den Ve mislam...13h pomina a ja tek sega vlegov vo drustvovo...brzinski Ve citnav,priznavam:tmi: ama dolga e nokta...ke citam :)

Denovive turbo ke bidat...obvrski eden ton,ama za arno e:)

Tolku...u guzva sum a i nisto umno nemam da pisam.

Aj :hug:

На Peco, Izdrzliv, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигарче,фемина и стара локација гаража.:)
    Мм ги однесе децата на роденден, ме оставил да поспијам, времево и кај мене тиња, ред сонце, поголем ред дожд, само на спиење тера времево.

Вчера му се жалев на мм дека од кога му ја земаа возачката немам време за темава, само се равозувам натака, навака, да бара начин како соодветно да ми надокнади за тоа што ми го одземал времето за темава.:lol:
    Имам многу за читање ама ќе оставам за викендов кога ќе бидам малку послободна и кај родителите на мм за Велигден, јас како добра снаа си седам надвор со кафето и цигарата и не им се мешам во штипки, се на готово си чекам.:wasntme::lol:

Околу суевериета, јас колку жени имам породено со добиено, прва бебето го фаќам, се со осипи требаа да бидат.:rofl:
    Во соба од кога ќе се породат а и додека се породат еден куп луѓе во соба па ништо не им е на бебињата и кај мене исто, само што се породив со трите во собата 50 луѓе., па ете ги здрави, прави ништо не им фали.:)
    Од тие тн суеверијата собирам алишта пред зајдисонце, не од суеверија тука само што почнува да се стемнува излегуваат инсекти се лепаат по алиштата, ги собирав и пред децата, сега со децата ептен гледам да ги собирам пред зајдисонце.
    Пак не е суеверие ама не можам да гледам наопаку спружени алишта како за мртовец, под наопаку мислам на пр фармерки свртени со џебовите напред, ме нервира тоа од некоја причина.
    Друго ништо не применувам, не слушам, не ме интересира ако ми зборат се правам глува, не се објаснувам, нема ефект, џабе нервозата.:)

Денес во училиште кај Константин имаше Harmony Week, цела недела одат децата облечени во носии, работи од државите од каде потекнуваат, вчера беше Константин во дрес од Италија, денес дресот од Македонија, се убаво ама едниот учител му е Грк, леле кога се накурчи мислиш мајка му ја заклавме,(facepalm) па и мене кога ме виде исто во маица Македонија каде е цела му се достемни па безобразниот го оставил надвор да игра во дождот без јакна без ништо, кога му се пуштив, говедо смрдено, сабајле ќе му одам на директорот, ете си го лечам сега малиот со температура 38.5 зошто на гркон не му свиѓало детето што ми е македонец, Бог да чува и да брани е работата, на дете му се истура.:@:@

И јас не знам @referentka каде работи, слабо контам, плавуша.:wasntme:

Честитки за сите што имале родендени во изминативе денови, со закаснување големо, честитки @Emy867 најсреќен да ти е, се што сакаш да ти се исполни, еве одбери си подарок.:hug::hug::hug:
    DD292FF1-68E5-4D82-82BD-2579E66D2632.jpeg

@❤️Bubale❤️:hug::hug:

Пет саата го пишувам постов, веќе трето кафе тегнам, божем се спремав за на работа ама им се јавив дека не одам, не сакам да го малтретирам татко ми цел ноќ да дреме со болно дете, ни па сакам па да го мислам кога можам дома со него да си седам.

На Skorpija25, Peco, Izdrzliv и 25 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.852
    Допаѓања:
    99.500
    @bittersweet , боже, ненормални стварно бре овие Грчиштава|(. Од каде толку тој патриотизам го најдоа, па учителов од патриотизам дури во Ау се нашол, па нашол и над дете да се изживува од 'патриотски' побуди. Нека си седел во Грција и само бело-плаво нека гледа кретенот штом така.
    Отиде светот по ѓаволите, кога викам јас...

На Skorpija25, dunika, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.