Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас имав "сугреби" на 11-12 години.
    40 инекции примив поради јака алергија, на школо не одев и не спиев по цела вечер.
    Баба ми паралелно ме носеше кај една комшивка нејзина да ми бае.
    И некој чај пиев плус.
    Помина што помина, баба ми убедена дека од баењето поминало :D

На dunika, Izdrzliv, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Наутро сум Министер без ресор, зашто будам, спремам, топлам, крвам ќебиња..викам по дете, со една рака се облакам, со друга се цртам по очи:drunk:

Пред 12 сум Министер за култура....сеуште сум свежа и ,,добро утро, повелете, благодарам,, ми се главни клише-изрази:nod:

После 12 сум Министер за транспорт и врски...на кого што му треба од колегиумот трчам, бркам,носам по потпис, удирам печати, комуницирам со странки,..

При крај на работниот ден сум Министер за урбанизам...редовно си дозволувам 15 минути сонување како ќе ми биде среден станот, па какви сводови и шанкови ќе правам, ма понекогаш се занесувам во министерл'кот па дури и се гледам како лежам во дневна..:nod:

Попладне сум Министер за правда, зашто постојано некој ја скубнал Рефче, па имаш ,,кој те цкубна мило мое цонценце, утле мама це го утепа од цутеце..уцителката сто гледа таму по цел ден,,:muscle:

После 18 часот сум Министер за надворешни работи - одам кај мајка на кафе, или договарам кратка брифинг средба со комшивка, ако веќе сите ме одбијат, одам до КАМ да си исчешам крастата:rofl:

Пред заспивање на Рефче сум Министер за труд и социјална политика-неизбежно морам едно предавање да одржам т.н. монолог, во врска со хуманата популациона политика, во врска со мојата преоптовареност, во врска со платата и колку ми стасува т.е. не ми стасува..

Откога ќе заспие Рефче одма се претварам во Министер за финансии-се пребројувам во новчаник и заедничко купче и обавезно правам ребаланс на буџет, со постојано туфкање и псовки:swear:

И пред легнување конечно станувам Министер за економија со зборовите ,,од утре штедиме,,(y)

Кога ќе си легнам, дефинитивно сум Министер за здравство, зашто кукам како ме врти цела снага

Но....во текот на целиот ден со форумов сум Министер за информатичко оштество:D

На Feminka22, Ano, Ivan4e04 и 42 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Добар ден.

Чекам воз на станица, главата по малку ме боли. На цела мака фати и ми дојде.

Форумов квалитетно ме зеза и мене, лајк што не можам да ставам не можам, туку и тие од лаптоп што ги ставив сабајле ги брише.

Мозила не можам да инсталирам зш не си знам пасворд.

Надвор врнело до скоро, облачно е секако. Во недела е празник тука, ќе се купуваат после чоколадни јајца на распродажба.

Цимерката ми е од Грција, ама таков муабет дома не правиме. Тие знаат дека треба да не мразат ама не знаат зошто. И тие од јужна Грција не можат да сфатат како тие од северна се разбираат со нас. Во школо ништо од тоа не учеле, табула раса се на темата. Така да сите дискусии на темата им се неосновани. Даскалот за ваков инцидент може и да лета од работа. И треба.

За евреите од синоќа, точно е.

Само петок вечер, стриктно преку бел чаршав со дупче се прават бебиња. И раѓа дури може. Најмалку 5 е пожелно секоја да роди. И после некој ќе ми фали религии.

Се замуабетив сама.

Ми се пие второ кафе. Ама дури утре. Само машко нека е

На Skorpija25, EuHenIa, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Де ова малку појасни го..некако интересно ми дојде:lol:

На Peco, dunika, *Ench@nted* и 14 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Ве молам користете ја својата фантазија за тоа како го прават преку дупче на чаршафот https://media.giphy.com/media/3i7zenReaUuI0/giphy.gif

Можам и јас да ви опишам ама малку срам ме фаќа.

Една бугарка работела како чистачка за православна еврејска фамилија. Чисти пере пегла жената. Обично тој чаршав домаќинката си го спаструвала, ама оваа го нашла. Го испрала и зела да пегла, има што да види Дупче на чаршафот, ама со тантела. Помислила, зела игла и конец и го закрпила.
    За после домаќинката да и каже зошто е тој чаршав. Машки со женски после одредена возраст нема. Ни рака фаќаат за здраво.

И мене не ми беше верно, ама си прашав една што е запознаена со темата и ми кажа.

Плус ко се мажи момата, нормално договорен брак е, на свадбата и ја бричат главата и и ставаат перика. После и да и порасне коса, пак носи или перика или шамија.

Имаат многу забегани ствари религиите. Затоа сум атеиста јас.

На Skorpija25, EuHenIa, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Добар ден
    Дојдов да шкртнам по нешто,одамна ме немало на темава,сигурно сте ме заборавиле.
    Изминатиов период изгледа повеќето сме биле во колективна депресија или пак само без желба за пишување(како мене).
    Денес конечно малце подобро е времето,а и тоа дека ќе се потстопли ми го поткрена расположението.
    Доста беше дождови,кал,снег... време е за сонце.
    За многу работи сте збореле деновиве,ве читав на рати и пола работи ги заборавив :D
    Искрено се згрозив кога прочитав за папочната врвца и за јагнето :worried:
    Што се не ќе му текне на човечкиот ум,страшна работа :|
    Генералка си направив пред недела дена сега ми остана уште плакарот да си го средам со летни/зимни алишта.
    И после да си се спремам физички и психички за трета смена.
    Со какви луѓе ќе имам работа денес не знам,ама вчера беа тешка работа,неписмени,некултурни...
    Честитки до сите што славеа родендени периодов и :hug: на тие што им треба.
    Ова со чаршавот ме потсети на пижамите со дупчиња за луфтирање :rofl::rofl:
    Имајте убав ден :sun:

Последна измена: 27 март 2018
    На Skorpija25, kuc, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Едвај чекам да се раздени да му отидам уште еднаш лом да го направам, башка кај директорот што ќе одам, тој ми го разболи детето за инает, јас ќе барам да го отпуштат од работа за инает, треба и јас кога ќе породувам гркинки да ги оставам да им се расцепат дундите да не можат да седнат еден месец, од инает, омраза дека се гркинки, идиот бе, идиот.:@

И кај мене има полиција за заштита на животни.:)

Море се искурназиле и продавниците, кај мене лани наредниот ден ништо немаше од чоколади, се кренале, предходно оди наредниот ден се е 50-70% попуст, лани јајце чоколадно немаше за лек а чекав да отворат, мме хоштаплерско.:@:lol:

Породував една ваква Orthodox Jew прошлата недела, женава ситна, ситна, цела искривена, 11-ти син роди, сите беа со оние врцулите од страна, во црни панталони, бели кошули, црни сакоа, како аптекарски шишиња од најмало до најголемо, баш интересни ми беа.:lol:

На Skorpija25, kuc, EuHenIa и 23 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    @malerozna ова го немав чуено:lol:

Ете зошто мене евреите некако мистериозни и секси ми стојат...тие перверзии си изводеле во кревет:rofl:
    :rofl:..ако не ми се прави ,,она,, вечерва, може место ,,дотка,, да ставам некоја круша:D..незнам...нешто друго и он поим да нема :D..и да си мисли дека ,,онадуе,,.
    Контрацепција батка:rofl:

Леле,леле сама си се смеам, срамота..
    Да знаете само уште што ми паѓа на памет:x

На Skorpija25, kuc, EuHenIa и 24 други им се допаѓа ова.
  9. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    :rofl::rofl::rofl::rofl:Сакам да те прашам нешто во кој дел од денот си МИНИСТЕР ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ8):bandit:

На Skorpija25, Ariel, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Цел ден:rofl:
    Кога од соседното биро колешките шушкаат нешто, па ќе го начулам увото, тоа значи дека имам ,,операција прислушување,,:tmi:
    Неќум да се мешам во кулоарски оговарања ,ама пак понекогаш досадно ми е часна сестра да бидам, па онака бар да потчујам барем ,,кој со кого,,:rofl:

На Skorpija25, Ariel, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Ги мажат на по 15 години, телото уште не им е развиено, после куп деца раѓаат. Плус и роднини се земаат затоа се такви бели сите.
    На свадбите се поделени машки од женски.

Исти перики носат, исти алишта, машките до 3 години не им ја сечат косата. Инаку и кај нив има сунет.
    Машкото на 13 е веќе маж, женското на 12.
    Јадат само кошер, ама тоа е друга прича.
    Шо знам може подобро им е во тој свет ништо да не знаеш

На kuc, EuHenIa, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    137.252
    После ова на @malerozna со евреите верувам она што го викаат старите ,,мене дедо ти гола ме нема видено,, а тие 5 деца направиле. Eте могуќе било :D
    Не се гледаат, не се чепкаат ама деца ко на производна лента мајката, што плодност ќе беше.

На Skorpija25, kuc, EuHenIa и 21 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Еххх, како би, ама...

За да дојдам кај тебе, ми треба превоз.
    За превоз, требаат пари.
    За пари, треба работа.
    За работа, треба нерви.
    За нерви, треба Хелекс.

Отидов да пијам еден.
    За него бар имам пари. :envy:

На Ariel, kuc, EuHenIa и 22 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    @SV1911 да каже во која држава е. Немам приметено да пиши кај се наоѓа.

@Sesil има уште за евреите, ова е само вовед дури да пресрамам.

Вечер ќе ви опишам подетално како изгледаат петок вечер и сабота сабајле т.е Шабат

Јас и за вечерва имам пиво, ќе биде забавно

На Skorpija25, kuc, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Ми треба одмор, и ја би ко тебе @CameliaMiller . Може кај @SV1911 да одиме, таман ке си работиме а у позадина шу шу ке правиме морето. :inlove:

Викендов ветува, ко за тексас палто да се спрема времево.:sun:

@malerozna како твојата туршија така и мојот ајвар, за инает ептен добри се. 8)

@referentka и јас ко тебе сум. Не ми се трачари со секого, ама и те како сакам да слушнам добар трач. Не дека ке го разнесувам понатаму, ме заморува тоа, ама од време на време интересно е да се слушне кој со кого, како и каде. :lol:

Добрата стара "испод мира триста вира" по се изгледа е ептен точна. :rofl:

Сабајле порано се разбудив да завршам некои обврски и сега ми се спие а главата ми тежи. Кој е за кафе? Јас го пијам второто.

Повелете,

На kuc, EuHenIa, Izdrzliv и 21 други им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Која заштеда ја имаат за депилација ова еврејкиве. И за шминка. И за фризер.
    Економист :wasntme:

На Skorpija25, kuc, EuHenIa и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Ниту овде кај нас не сме поарни,мајка ми имаше колешка која мажот нејзин едвај по хулахопки ја имал видено,гола ни по разно.Овие стално ја зафркваа дека трите деца преку хулапки ги има праено:tmi:.Помислив и јас на заштедата од депилации и сл,ама и од маките со целулит,меше и вишок килограми,чаршавот му бил мајката :rofl:,е не ќе се мачат со диети.

На Skorpija25, vitamina, eli25 и 20 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Епа пуканки во скут и чекам, т.е. чекаме.

На kuc, EuHenIa, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Ми го разубавија денов.
    Една е баба :D:inlove::l:
    img1522154724486.jpg

На Skorpija25, Ariel, eli25 и 21 други им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ќе заспијам на бирово денес, ми отекоа очиве од списоци и чуда на работа. Гледам сонце, конечно ќе се опорави времево изгледа.
    @referentka ме насмеа за сите пари :D
    Сакам дома да си одам, а кога ќе ми текне дека немам ич нет, ми се приплачува по малку :|

На eli25, kuc, malerozna и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.