Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Кравче...плус тоа за секое неверство имаш оправдание - ,,од дека да знам кој ме онадел...преку чаршафО ниШ не се гледа:D,,

На Skorpija25, kuc, EuHenIa и 18 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Абе сакам добронамерен трач :)
    За убави работи.

Нејќам селски и завидливи муабети.

На stetoskop, bittersweet, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    @referentka колку им е весело на работа со таква колешка ко тебе :D се згазив од смеење :rofl::rofl::rofl:

За ова православните евреи не сум знаела, кои кошмари, мајко мила :x ми се згади од што прочитав :puke:

@Rebecca_R и @CameliaMiller ајде пакувајте торбите, нема немам пари 8)

@malerozna моментално сум во Карачи. :bandit:

На stetoskop, kuc, EuHenIa и 20 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Да не испадне дека така колективно на сите повеќе да им одговара :D

На kuc, malerozna, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  5. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Затоа сите пари се кај нив знаат да штедат луѓето.
    Имам комшии евреи баш сме врата до врата.
    Чурук луѓе бе!!!!!!!!!

Луѓе да се редактирам @referentka луда си тотално ме пресмеа на работа со кваките.
    Еве уште се смеам.:rofl:Боже што се човек нема да чуе.

Последна измена: 27 март 2018
    На kuc, EuHenIa, malerozna и 18 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Ваљда не си во Карачи :D
    Јас онака мислев си некаде... шузнам, Малага, така нешто :)

На kuc, EuHenIa, malerozna и 12 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Точно е дека е болно, ама па не ми иде да тргам со таква мисла кога ќе чујам дека мила моја некоја е бремена. Ама некако кај нас луѓево тој страв, како во потсвест да им е.
    Кога кажувам дека лично јас би сакала да правам бејби шауер, од проста причина што секако за мекици нели нема да присуствувам, ми викаат а што ако нешто се случи баш на крај... е што ако умрам јас де на пораѓај ако така гледаме :x ќе прават сепак мекици?

Свесна сум дека го:swear:ии се дешаваат, животот секој ден по 8 саати тоа ми го кажува, ама одбивам така да мислам. Сакам да се радувам на се`, не да се плашам од се`.

Пошто анксот ме направи баш од се` исплашена, мнооогу труд и напор ми требаше да почнам да гледам поубаво на животот.
    Бременоста е убава работа, бебето е убава работа, не мора баш така со страв да го чекаме...

На bittersweet, kuc, EuHenIa и 20 други им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    :bandit: :D затоа ја мрчам низ секој пост дека сакам да си одам од тука. :D

Се шалам. Интересно е тука, ама веќе некоја година сум на оваа страна од светот и видов што можеше да се види, научив многу, it's time to move on, наскоро.

На kuc, EuHenIa, doubleg и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.372
    Допаѓања:
    261.917
    Браво Камелија. Браво за ставот.
    Јас викам лоша сум изглеа никој ништо не ми кажал од адетиве, иако вчера кога пишувавте ми текна за метличката дека имам чуено...мајка ми, знае се и сешто па мислам ме зезаше за ова, да си имала другарка или така нешто беше.
    Денес само изодев. Ништо битно не напраив па дури не се ни ишишав. Кај без термин, па закажав за утре.
    За оговарање сакам и јас туѓи пикантерии ама во умерени дози. А луѓево па немаат баш осет за умереност.

На Skorpija25, stetoskop, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.907
    Допаѓања:
    163.787
    Види ко шо кажа некој од суеверие им е повеќето, ама на некои не им е...
    Не дај боже никому да му се деси...само тоа ќе кажам. Многу лесно радоста паѓа во голема тага.
    Точно, убав е, но и многу неизвесен пат. Твојата, мојата и нечија туѓа перцепција е различна во однос на тој страв. Треба да се доживее состојбата за да се разбере стравот кој некои го имаат.
    Ама ко што еве ти со анкс имаш одреден страв и во таква сотуација никој не може да те разубеди дека е нерационален, така има и луѓе кои се плашат да се израдуваат.
    Не зборуваме како мислиме дека би се осеќале ние и е све тоа супер.
    По дефиниција е прекрасно искуство, да. Ама не е прекрасно на идеален начин.
    Пошо се дешаваат ствари кои не можеш да ги предвидиш и кога си екстра позитивен па си се обвинуваш после дека ако малку не си бил толку позитивен ќе си увидел некои работи со време.
    Не сме тука да лечиме ничии стравови зошто е толку интимна состојбава... дури вулгарно е да зборувам како јас би...
    И така на така. Да не должам, премногу ми е темава.
    И пак ќе речам - тебе не ти иде, ама на мајката може се што да и иде и нејзиното се почитува.

Последна измена: 27 март 2018
    На Skorpija25, stetoskop, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    137.252
    Јас истото го мислев за муслиманките, оние што одат забулени ама излезе дека се доста средени. Нив ги учат дека треба да се убави за сопствениот маж а не за сите други. Ние по дома и искинати, и закрпени и секакви ќе прошетаме ама пред човека лепотици да сме.

Од трачеви сакам она што е точно да го слушнам. Пример тој има нова жена, овие купиле кола, оние реновирале, на комшијата швалерка му е таа и таа. Ама ова ми е сељачко ,,оваа нов дечко има, ауууу ку**а една кој и е овој по ред,, Ова веќе простачки. Или тие си реновираат, мебел купиле од таму, и друга особа се избацуе у муабетот ,,ами овој/оној ги потпомага(украдоа, од ку*варлук им е) исто ми нема смисла. Тоа што е вистина сите го глеаме и слушаме, без разлика дали ќе го спомнеме или не, ама пресметки, нагодувања, дополнувања не сакам да слушам.

На ivi1987, bittersweet, Espadrila и 19 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Уште сум со инфузии.
    Пауза по 10 мин на ден.
    Утре 90% шанси за операција.
    Јас навивам за оние 10...

На ivi1987, stetoskop, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Sesil не е иста споредбата, овие не се допираат под чаршав не се осеќаат влакна :D

На Skorpija25, ivi1987, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    137.252
    И тоа шо викаш

п.с.Сега го сфаќам Хитлер :tmi::tmi:

На ivi1987, kuc, EuHenIa и 9 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    101.612
    Два дена не можев да влезам на Фемина,а тоа до пребарувачот да било...(facepalm)
    Нешто читнав нешто прескокнав,

Дека сме затупавени со глупости,сме,дека даваме внимание на безначајности даваме,дека кроиме капа на нероден Петко и тоа...мислам премногу .Иако кога ќе осетиш на своја кожа па бараш чаре и лек..
    Јас сум кажувала за мене лично,кога одам на свадба од страната на мм.после секоја свадба сум болна.Ама буквално а не можам да објаснам што конкретно ми е.Имав стрина која знаеше да бае,ќе ми пребаеше,заспивав моментално и се будев кукурек.Смешно и глупо звучи и не верувам во такви работи.Ама знам дека по баењето не ми беше ништо.Дали е некоја мисла,што ли е не знам...Децава за инает не ги водев по бајачки не можам да замислам нон стоп по баби да одам...па еве ништо не им е.

Ми тропаат мајстори,решив соларна да ставиме,како само тоа да ми фали во животоВ.И пак влегов во дебел минус.Некоја бајачка за ова да ми препорачате?:D

Напнато на работа,денес искористив можност кога сум сама и се исплакав на работа.Ете толку ми дојде до грло неправедноста.Најмногу мразам кога некој ми ја потценува маката и трудот,кога ми љубоморат што одам прва смена на работа,дека сум од друг град...на таквите им кажав ,им посакувам да одат во друг град да си го вадат парчето леб ,како јас што тепам 70- км дневно.
    :tmi:
    Срам ми е што се спуштам на тоа ниво,ама не можев да додржам.Не можев.:drunk:

На Skorpija25, ivi1987, vitamina и 26 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Добро, моиве другарки некаде се тука со размислувањата како моиве, па сме немале таков момент.
    Башка сигурно не би се загнала да купувам за некоја која не ми е доволно блиска нели :)

Мене анксот ме научи - нормално е да се плашиш, не е нормално да се препуштиш на стравот. Колку и да ми е страв од некоја нормална работа, јас "за инает" ја правам, на крај веќе престанува толку да ме плаши и да ме попречува да живеам.

На ivi1987, Annath, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Тоа што го прават е одбранбен механизам само, Камелија. Реалноста е дека се спремаат, се јачаат за ако не-дај-си-боже демек, се случи најлошото. Иако, реално, никакво спремање за најлошото, никакво јачање не те заштитува од грдото чувство и болката... кога ќе дојде лошото. Па си боли исто. Така пример јас се спремам за многу работи.
    Раздразнето се осеќам деновиве. Кревко. Добро шо бар апетит немам,два дена веќе. Нек продолжи така. Циклус без апетит. И така бидувало:bug:

На ivi1987, Skorpija25, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  18. dunka

dunka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    190
    Си читам еднаш за суеверија и си се смеам сама со себе како можат лугето стварно во вакви работи да веруваат, аман веке си читам читам и си велам глупости. Е да јас на одмор си се кријам од газдарицата и си поткинвам по некоја смоква и си се факам за задникот оти така сум слушнала ( во исчекување бев на позитивен тест) и погодете шо....

На Annath, mira.mira, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    177.964
    Се разбираат со нас зашто повеќе од пола се Македонци. :D

Деновиве се многу кратки, треба со закон да се продолжат.

На ivi1987, Annath, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Лелееееее, ова евреиве значи....:rofl:
    Не ја фаќај пеачката со мрсни раце и не го фаќај :x...е работава:D
    Ептен јако:D

На ivi1987, Annath, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.