Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Ај шо ве глеам чудни-бебе на факултет|(.Има бре околу Влада секој ден да вртам,таму и ке го дојам,на нерушената ограда,да знае кај се цица најслатко]:)

Добро утро не кажав:hug:

Да се надоврзам на Еврејчињата:)
    Ги има многу и овде кај мене,си имаат еврејски кварт,сместен во централниот и најскап дел на Цирих.Имено,Швајцарија е првично збогатена благодарение на нив.
    Кога дошле овде,оставиле мноооогу пари и злато на чување во банките.Швајцарците познати по нивната дискреција си ќутеле,а евреите никогаш не ги побарале парите назад.Така и е почната приказната со швајцарските банки и нивниот капитал.
    Инаку,во нивниот кварт на главната улица имаат рампа,навечер се спушта и никој не смее ништо да им рече,а викенди лифт не се користи заради бучавата.Кога се надвор,децата најчесто одат до таткото,и не сум ги видела да се држат за рака,дури и мајка со мало дете.
    @malerozna јас пак ова со чаршавот поинаку го знам-дека носат спаваќи бели,налик на чаршав,со тоа што машката има една дупка(напред) а женската две(заради позата):tmi:.
    Ај чус,морам да работам,а баш ми се пишуваше:rofl:.
    Ако има тема за Евреите,преместете мислења,сакам да читам повеќе8-|

На ivi1987, Skorpija25, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Добар ден добри луѓе.

Денес ми е колешкава на работа, па викам да седнам да јадам како човек во локална пекара, еден од омилените луксузи :D Ама нема бегање од фан групата, и тука ме спобркаа, бар да ми платеа доручек кога веќе на маса ми виснаа :D

Него, секое верување кое оди во крајност е ненормално. Не оти нема такви православни христијани, поданици на МПЦ. Јас знам барем една.
    Ама пошто нели е од "наша" вера, луѓето не и' се чудат, туку и' се восхитуваат. Дабл стандардс мач? :)

Има нормални евреи, муслимани, христијани.. итн. Тие што во секој аспект на животот ја вметнуваат верата и се' што прават им е диктирано од верата... не се баш арни. Фанатизмот не е добар, ни за муслиман, ни за христијан.

И тие што така живеат, при толку информации, или се троа испрани во аклот, или така им чини.

@♡BuBaLe♡ со тебе сме, ќе бидеш добро :l:

На ivi1987, Izdrzliv, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар и убав ден умајте,само да ве поздравам,јас анатомија ќе учам;).Бубале со лесно да поминиш:hug::hug::hug:

На ivi1987, Skorpija25, Izdrzliv и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.209
    Бубале, со лесно да биде...
    за верата погоре се слагам, фанатизмот не е добар за ниедна религија...
    Лејла, ако треба помош за анатомијата, кажи си слободно, ако можам, ќе помогнам...

Ви посакувам убава среда, уживајте во сонцево...

На ivi1987, Izdrzliv, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Ти благодарам,сега за сега учиме од учебник и најдовме некои страни каде има атлас анатомски,тоа додека купиме атлас,некако бааѓи солен.Посигурен е да го преслушувам,така да сакала или не учам и јас.

На ivi1987, Izdrzliv, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  6. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    7.450
    So lesno da pomines. Ko Na mace I kuce brzo I lesno da mine. Ti ja pustam cela nasha sreka Denes za tebe.

На Izdrzliv, Peco, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.345
    Допаѓања:
    278.714
    @♡BuBaLe♡ со лесно мила,ти ја пуштам цела среќа!:hug:
    @sanjaeva инсталирај мозила за да не дружиш,оти фалиш!:hug:

На Izdrzliv, Peco, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Ми дојде месецов ко швИцарски саат ]:)
    Сега сум :punch:
    Како мавната малце :drunk:
    Само сакам да си одам дома и да си легнам. Многу ли сакам? :(
    Животе, имаш ли душа? ;(

На ivi1987, Izdrzliv, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигарче и надвор на свеж воздух, гледам со децата Peter Rabbit .

image.jpg

Мислам дека не е во ред заради нешто што не разбираме да оправдуваме истребување на 6 милиони луѓе, односно оправдување на геноцидот од Хитлер.:(

Не им е религијата на Евреите фанатизам, тоа е они што ги одржало низ вековите да опстанат како народ, секој Евреин се гордее со тоа што е, си ја почитува верата затоа што е дел од него.
    Нема врска религијата со кој век сме, тоа е нивниот начин на живот, никому не го наметнуваат како муслиманите, не тропаат по врати како Јеховини сведоци, Евреин си само по раѓање и тоа мајка ти ако е Еврејка, друга чие не, така да не гледам причина за потсмевање, нарекувале на ненормални, гадни и не знам ти какви, мене ми се баш за почитување тоа што и покрај сите притисоци од страна сепак си се држат за своето.

Синоќа завршивме со Константин на хитна, ми качи 41 температура, сабајле можете да замислете кога им отидов во училиштето како сум се испокарала, директорот па ме опоменува за јазикот, му викам он кога ќе помине пола ноќ во хитна со болно дете и две други што морав да ги влечам со мене ради идиоти нивни вработен нека внимава дали ќе пушта f bombs left, right and center.:@:@
    Битно си доби Гркот глуп отказ, пак нека остава дете надвор во дожд, па не се ни извинува ни ништо, го прашав дали би било во ред според него ако детето негово е во болница брат ми треба да го оперира, го гледа дека има грчко презиме го отвара гледа има рак што може да се лечи ама дека е националист како него го затвара и го пушта дома да умре после некој месец од нешто што можел да се излечи и моето дете можеше да умре од толку висока температура, после се извини ама џабе му беше, гомнар.:@

Заврши филмот ај да проверам децата дома на спиење па да одам на работа.

Бубале :hug:

На ivi1987, Skorpija25, Izdrzliv и 28 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Си го добил тоа што заслужил.
    И секој што така се однесува треба клоца да си добие.

Само Конта твој да е арен, да му пројде брзо :)

На ivi1987, Izdrzliv, LadyC и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Лажам, не сум толку фино. Вчера почна да ме наболува заб, закажав за денес. Џеб некаков. :worried: Ме наболува и уво, ама можеби пренесува, ке видам до утре како ке се одвива ситуацијата. Некако и крајниците ме болат, ама ги гледав и нема ништо.
    Брат ми гнојна ангина. :|

@♡BuBaLe♡ со помин нека е. :hug: Ти посакувам побрзо оздравување. :)

А ние демек не сме чудни. Факинг е чудно да колеш јагниња и да врзуваш три конци околу камен за плодност, исто како што е чудно да оставаш партали на Самовилска вода за соодветен дел од тело каде што имаш болка. Само што ова мене не ми е поврзано со религија, туку со вештерство. :?:

На тема "многу арно не е на арно" сум на иста бранова должина со Ками. @CameliaMiller јас сум весела личност и многу позитивна. Секогаш гледам на што добро може да се случи, и додека не биде ептен лошо ја не го уморувам мојот мозок што би можело да биде. Јер ако мислам така, веројатно ке дојде момент кога нема да излезам на улица, бидејки секогаш постои можност да ме згази кола.

Последна измена: 28 март 2018
    На ivi1987, Izdrzliv, LadyC и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    137.252
    @bittersweet па многу буквално не сфаќаш, остај не да се нашалиме. ;)

Од ,,математики,, глава ме болЕ. Више би рекла дека е од влакно ортома правење. Тема трошоци за разно разни причини, поводи, настани.
    Колешка објаснува како матурската на син и ја коштала Х сума, за 20 души. Нема шанси, имам секоја година прослава со нешто више од 20, па пршут и кавијар да служела само нема толку да ја фати. И ми ја кажува пресметката па вика закачалка со гардероберче сменивме и нови убави стази за во ходник купив. |( Епа и нив ли ги сервира за јадење е*ате. Божем само за таа пригода ги стави и ги извади.
    Друга кажува дека трошоците за мало дете се многу големи, океј сфаќам пелени, козметики, сирупи (не дај боже) ама коа лупна дека 12 000 не и стигале само детето да го нахрани малце ми се подспоија жичките. Ако дете од 10кг јаде 12 000ден месечно, колку треба човек од 100кг да изеде за да се најаде? Математика боле глава или она си рачуна 12 000 дека во се што пазари има храна и за детето |(
    Пред некое време пазареме заедно со пријателка и плаќа она околу 2000ден а вечерта гости требаше да има. ВИка туф ефтини гости овие, 2000 ме фатија, па со прошокот и омекнувачот ли ќе ги служиш жити се.
    итн итн...

На ivi1987, Izdrzliv, LadyC и 20 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    ^ да кажеме по светов какви адети имаме, веројатно и тие ќе попаѓаат од неверување :D

На ivi1987, Izdrzliv, x.Daisy.x и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Ками ја сум сериозна со овие чинови, не знам дали сте слушнале некогаш. Бајачки на страна, ама на каменот јагниња колат, буквално крвта треба да протече низ каменот. :worried:

Мене уште ми е смешен муабетот за кршење на кокошката на свадба. :rofl:

На ivi1987, Izdrzliv, x.Daisy.x и 16 други им се допаѓа ова.
  15. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    697
    Затоа не кажуваме и нашето старо... трај си-прај си :D

На Lejla8, Dadusicka, gjoker4e и 3 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    И палење гаќи на свекрвата:rofl:

На ivi1987, x.Daisy.x, LadyC и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    :o И тоа ли има? Значение некакво? Нешто така логично? :rofl:

На ivi1987, malerozna, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.368
    Допаѓања:
    261.868
    Јас овој циркуз го правев...неколку дена пред нашата, гледавме стара свадба на братучедка на маж ми. Ко го виде адетот ко се запна...Јас му објаснувам дека со фустан кокошки не кршам ама се договори со мајка ми па ај се изглупирав и јас.

Да знаете само колку се ишишав :))))

19. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Има, има значение. тоа е така симболично. Се собираат жени, роднини и пријателки на свекрвата и со картони весници демек ја потпалуваат , а она пак демек се брани со метла. Ова обичное се дашава у двор илипред зграда .Адетот со потпалувањето е демек за да не остане свекрвата бремена, па да бидат снаа и свекрва бремени заедно. :D:D:D:D И после сите жени заедно играт оро , и пеат народни еротски песни :nod::nod::nod::nod::rofl::rofl::rofl::rofl:.
    П.С. Адетов имаше и некој стручен назив ама сега не можам да се сетам точно.

20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    :rofl: :rofl: :rofl: Абе ајдеее, скроз откачени сме биле ние. Ја сум го чула адетот со црвена ракија. сТрам да те фати. :tmi:

На ivi1987, Izdrzliv, LadyC и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.