Форумџика на годината

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Со маски :bandit: или машки :dance:, не те разбрав ради латиницата :wasntme:

На Izdrzliv, mal.ecka, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    174.223
    Koj kako saka :rofl::rofl::rofl:...ja so Dust i Dadus ke sum :rofl::rofl:...moz i so Lejla i Bozica :rofl::rofl::rofl:

На Izdrzliv, ivi1987, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ее кога требаше да легнам во болница на пораѓај дома им реков барем неколку дена од вас ќе се одморам. Планирајте ме и мене за Берово, ќе се маскирам во Баба Рога, не ми треба многу.
    @referentka и мојава ја најде маската па иди соблечи ја (facepalm) ама почнаа светки да паѓаат и ја соблече за да ја носам на " поправач". Сега е скриена ни сама нема да можам да ја најдам.
    Денес сум фатила боја од седење у кафиЌ, лицево жар црвено :)

На Izdrzliv, ivi1987, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Здраво друштво.Мене улајте ме имаат фатено,рмбам по дома,не дека Велигден иди,туку терапијата да си ја примам :fubar:.Идам и јас Берово,не сум била никогаш еве Ворид ако е за да ја соберам со количево.Бубале честито и вековито да му е името на синчето :hug::hug::hug:,и што побрзо дома да те пуштат,на терапија од гушканици со малецките.Лајкчиња само овде на сите ви мавнувам,не пресконувам ниту еден,ова затоа што почитувам секое едно мислење,додуша од секој по нешто и ќе научам,ако во ,,најМладите,,сум овде,на фб немам многу мерак.Сега кафе ми се пие,ама уште едно перде да пикнам во машината па после.

На Izdrzliv, ivi1987, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.412
    Допаѓања:
    175.045
    Здравите имаат илјадници желби, а болните само една.

На Izdrzliv, ivi1987, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.017
    Допаѓања:
    68.480
    И јас сакам во Берово ^_^ мечтаам да живеам таму барем пола година, ептен е убаво местото. Имам уште неколку градови низ Мк во кои би сакала да живеам на некој период, ќе биде откако ќе се иселам од тука.

Леле, луѓе, колку е топло кај нас :sweat: преку ден надвор ни под разно, навечер е ок, ама внатре ладење и сѐ има и пак е претопло.

Главава ме пукна денес, утре ќе одам на физио терапија, се надевам малку ќе ми олесни.

Прееска гледав две комедии, стари филмчиња. На нив се сеќавав како нешто особено, ама сега ми беа толку неосмислени, лошо обработани ликови, многу нелогичности... Си ги расипав спомените, што ми требаше :lol:

Обожавам петок навечер, отсекогаш! Ми се создава чувство дека имам толку многу време слободно до понеделник, среќа. Да бев во Македонија сега утре сигурно ќе планинарев и фотографирав, ептен ми недостигаат таквите прошетки.

Темава навистина е како дневник, ама уште подобра. Има кој од другата страна да те прочита, кога треба да те охрабри или даде поддршка.

:hug::hug::hug:

На Izdrzliv, ivi1987, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Евангелина ја нема одамна,да се пријави на рецепција,оти фали.Кафето е готово ајде кој е за нека повели :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:,едвај претам,ако ми е, од ум си страдам:fubar:.

На Izdrzliv, ivi1987, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    Денес сум ружна тужна и на Бога дужна. Испив 2 кафетина и еден парацетамол и чекам глава да преболи.
    Кафе двапати пиев, се изназборував на телефон, ко ме собрале сите да сум се мажела... Почнувајте и вие маж да ми барате, сите топтан барем

На Izdrzliv, ivi1987, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.800
    Допаѓања:
    151.057
    @Dust може и јас? Бар на викенд. Ќе се маскирам во angry bird, денес сум му многу лута на мм ама многу, сакам да го истепам. Еден викенд сама мммм како би ми дошло па уште у берово мераци.
    @referentka избегнување на мк канали му е мајката, tlc, fox.... и мирна глава. Нит ги гледам нит ме интересираат

На Izdrzliv, ivi1987, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    21.014
    За кафе некако касно ми е. Ак може какао за мене :coffee:..
    Сакам утре во Струмица, на ноќна забава. Викат добра била. Од таму утредента во Берово. На богат доручек бо Манастир со булимач и бабина торта, а потоа да се повлечам во една вила горе как езерото, во тишина. Па тук таму да се издерам ко ненормална, па пак да си седнам мадро пред каминот... Таму да заглавам 2-3дена.После тоа, од таму за Штип на Пастармајлија во Гроф или Мал одмор. Од таму за Паланка на Јоаким Осоговски, па во Воденица 3 на вечера прсти да излижеш. Ме сум сигурна тука кај да преспијам. Ќе продолжам за Куманово куде тумбе 3 бандере на ѕ'тче малко да седнам да одморам..Ќе најдам кај да преноќу, а утредента Визијана целодневно. Од таму у Тиквешијата на вино туризам. Едно, уш едно, уш едно....
    Ноќевање хотел Фени..
    Од таму Прилеп. Македонска куќа и пиво, пиво и по некој мајмун  :D. Битола бабам Битола. На шиток сокак ќе тегнам кабадаја кафе цееееееел ден :wasntme:. Ресен јаболки успат да да товарам и Струга да видам, дуќан на Струга немам, Дрим да видам а послеиОхрид да видам.
    Ајд таму Крушево, до кај Тоше , па Демир Хисар, Кичево (неам појма дали и како е поврзано со пат), па Дебар, сестрите во Рајчица и потоа Бихорски. Па чистите води на Радика, веднаш Галичник... После на бачило на Шара. Па Скопје... .Матка. И ај добра ноќ. Се изнашетав се уморив :D:D

На Izdrzliv, ivi1987, Val-Dim и 26 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.800
    Допаѓања:
    151.057
    Како реклама за развивање на туризам ам баш преубо напишано :)

На Izdrzliv, ivi1987, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    174.223
    Moj covek 8)
    Inace na z'dce ne e veke toa-toa,penzioneri se ,,chitaat " tamu sega.Bolja varijanta ti e Agora-moz ke se pogodimo u isto vreme ;).

На Izdrzliv, ivi1987, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.772
    Допаѓања:
    173.077
    Ехеее ... има место за сите:D
    Јас синоќа бев лута ама ми помина..магично:lol:

На ручек треба во Манастир, клиси и качамак или дедо иљо плескавица.. буламач кога има супер е, ако не кај нас дома има и тоа домашен:lol:
    Бабината торта им е врв... ма да има тооолку убави работи да се јадат, не можеш се да изедеш:lol:
    А вила имам баш како за тебе. На височко со поглед....без гужви ..
    Ме зезаше другарка ми, викаше - вилава е само за да ја изнајмиш цела и да се фрлиш на правење деца:$ :rofl:

На Izdrzliv, ivi1987, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    21.014
    Сега гледам еден куп печатни грешки сум направила... Тоа од виното од Тиквешијата уште ме држи затоа...
    После Велигден ајде кој е за тур де Маседониа?
    :D:D

15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.772
    Допаѓања:
    173.077
    Ај да не едитирам..
    Ама @Espadrila ме поттикна да си ја пишам замислата што ја имав :(

Јас вака би играла..

Стигнувате во Берово, ве носам на појадок... па ве носам во апартманите..

Имате време до кај 12 да одморите, во 12 ве собирам со џипови и ве носам .. бирајте, двете се офроуд тури :D

Верзија 1: На бачило. Не од оние комерцијализираните. Нормално бачило ...

Да видите сирење како се прави, овци како се молзат рачно, буламач како се прави..како се прави бабина торта..

Таму ве пречекуваат со топла пита, тазе домашно лепче, кисело млеко, домашно пушено месо, домашно беровско сирење, жежено сирење, домашен ајвар, па јагнешко под вршник или ако не сте по јагнешко може, свинско пилешко или веге со претходна најава.. Домашно вино и ракија..
    Домашни сокови...

Откако ќе се најадете, бабина торта по домашен рецепт, слатко од сливи, од шумски јаготки, еко боров мед и што и да има моментално достапно, зависи од сезоната..

После тоа следи кратко планинарење, ќе ве запознаат со лековитите билки, ќе си соберете некое чајче и ќе одморите од јадење ;)

Или верзија 2:

Откако ќе ве соберам во 12, следи 20мин возење по нормален пат, па 70 мин по земјен планински пат..

Се до 1500 метри надморска висина..

Ретко која мрежа на моб фаќа таму..

Скара направена на лице место со сите работи веќе спомнати погоре...торта, слатко, сирење итн..

Шетање низ боровата шума и собирање на капини, малини, шумски јаготки и лековити билки..

Се наоѓа и по некоја печурка. Имаме експерт и за нив, нема да се отруете :D

Ќе се приберете во апартман кај 8-9 навечер... уморни а сепак одморени. Воздухот си го прави своето..

Следен ден, посета на манастирот.. прошетка на езеро..

Следен ден, посета на Бела Вода...ручек...

Следен ден посета на Пехчево, на водопадите ... па адреналинската зип трака :D па ручек во рибник..

И така..

Тоа беше планот да се понуди на туристи од 1 мај натаму :) да не се утепав пред 1 месец :(

На Izdrzliv, ivi1987, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.992
    Допаѓања:
    273.947
    Бааѓи се собравме за кај Дуст,цело Берово не не збира...
    Леле мори Еспадрилке што убаво не прошета низ Мк колку голема вака изгледа а цела се поминува за три часа

На Izdrzliv, ivi1987, doubleg и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    21.014
    Идамееееее
    Ме огладне ти па ептен... Се разлигавив... :D

На ivi1987, Skorpija25, gjoker4e и 8 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.800
    Допаѓања:
    151.057
    Не купи сите ♡
    Ако не биде за од 1 мај ќе биде за некој месец, вака добро смислена програма не може да не успее (y)

На ivi1987, Ane-Goki1, gjoker4e и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Прашинке во филм влегов дека кога и да е идам :),да сме здрави и живи само,би сакала ваков одмор

На ivi1987, Ane-Goki1, doubleg и 12 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.992
    Допаѓања:
    273.947
    Знаете јас навистина би дошла на еден викенд да се собереме вака одбрано феминско друштво иако сум може најдалеку,(ама пат имаме (fingers))
    Штотуку испив кафе
    и онака сум дежурна периодов

Последна измена: 30 март 2018
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.