Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.770
    Допаѓања:
    173.076
    Од тука следи и едно прашање...

Дали и колку реално сте расположени за запознавање на луѓе од Фемина?
    Тука си кажуваме многу работи.. некои се знаеме лично, некои се имаме на Фб..
    Но колку од вас би се нафатиле да одат на некоја собиранка, одбрано друштво хмм
    Со оглед на тоа што пишуваме многу за нас, дали сме способни да замижеме пред тоа :D

На Izdrzliv, ivi1987, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  2. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    ПЕЦО

3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    148.749
    Јaс сум oпенмaјндед пo тoa прaшaње...сум пишaлa и претхoднo...
    Реaлнa сум и искренa кoгa пишувaм oвде...не кријaм ништo нит се препрaвaм...
    Тaкa дa сoсем сееднo ми е дaли сум aнoнимнa или не...

Сo мнoгу членки oвде нa фб.сме се виделе и зaпoзнaле и гo ценaм тoa...

Иaкo сум нaјдaлеку oд пoвеќњтo oд вaс рaчунaјте ме зa дружбa

На mal.ecka, Izdrzliv, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Од форумов не познавам никого,ни на фб немам колку што знам,а додуша до некаде сме разголени кој помалку,кој повеќе,барем така мислам,или до толку сум наивна?Е сега останува уште ликот,а што би сметало тоа кога сме ја отвориле душата на многу пати,и сме си биле подршка во убави и тешки мигови.Убава тема отвори Прашинке,веројатно е полесно позади екран,полесно е со напишан збор да се искажи мислење,емоција отколку во очи,мене не би ми сметало,се што сум напишала сум напишала искрено,често пати од дното на душата сум се располала.На крај краева сите сме од крв и месо,секој со своите доблести и мани.Не сум некоја лепота па да попаѓате во несвест кога ќе ме видите,не се ни доживувам како таква:D

На mal.ecka, Izdrzliv, ivi1987 и 23 други им се допаѓа ова.
  5. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    7.397
    Jas licno sum spremna za edno vakvo druzenje. Nitu pametam sto sum pisala za sebe nitu pak drugite sto pisale. Ne se zamaram so nitu eden tugj zivot a I mojov si go ziveam kako si znam I umeam. Sakam vesela druzba, pozitivni lugje , Nemam predrasudi. Mislam Na site Ke ni bide izduven ventil Od sekojdnevieto.

На saren_petel, Izdrzliv, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    @Dust
    Дали буламач е нешто измеѓу кисело млеко и павлака? Пред некоја година ми пратија роднини од Берово во тегла „нешто“. Јас го барам како кајмак, ама можеби не е. Има многу убав вкус, јак и кисел, од овчо млеко направено.
    Немам од тогаш повторно јадено, во Скопјево не знам ни дали има.

Инаку, сум била неколку пати во Берово и до околни села. Ама тоа беше одамна, и би сакала да одам пак. Имам многу убави мемории од тоа време. Турата ти звучи прекрасно и верувам дека ќе станеш и ќе успееш да си ја реализираш замислата.

На Izdrzliv, ivi1987, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.770
    Допаѓања:
    173.076
    Да, тоа е.
    Како густо кисело млеко повеќе речи измешана павлака на изглед, ама со огромна масленост..
    И мене на кајмак ме асоцираше по масленоста...но сепак тоа си е буламач:D

Да потенцирам..
    Квалитетен буламач се прави само на есен..со последното млеко од овците.
    Тогаш е погусто и поголема масленост има..
    Ретко кои фамилии веќе прават буламач по оригинален рецепт. Веќе и овци не останаа, а млекото го даваат за откуп. Затоа и го снемува полека квалитетното беровско сирење.
    Е сега има да... луѓе што знаат да сират и купуваат овчо млеко па прават сирење..
    Ама многу е битна пашата (местото каде што пасат) .. квалитот на млекото е различен..

Има и приказна зад буламачот, ама да не замарам..

На Izdrzliv, ivi1987, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.127
    Допаѓања:
    269.187
    Јас не го сакам дм како што го сакав пред 10 години :)
    Такво страстно сакање, сосе пеперутки у стомак, итн...
    Ама сега го сакам повеќе.
    Друкше го сакам, тогаш го сакав "затоа што ЈАС го сакам", сега не ми е толку себична љубовта.

Никогаш не сум била посесивна или љубоморна, ама сепак, таквата бурна љубов носи и бурни реакции. Многу поубава е оваа мирнава, топлава, удобна љубов :)

Ако со ова темпо продолжиме уште 20 години... нема да се жалам :)

На mal.ecka, Izdrzliv, ivi1987 и 20 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.127
    Допаѓања:
    269.187
    А со мене ма? ;(

Ме напушти!

На ivi1987, doubleg, gjoker4e и 7 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.991
    Допаѓања:
    273.926
    Само со една членка се имам лично запознато и со неколку на фб.Има неколку кои иако воопшто не ги знам ама многу би сакала да ги запознаам.Не сум некоја јавна фаца па да се кријам нити сум кажала или направила овде нешто од што би се срамела.
    Да бев од Ск сигурно досега ќе остварев повеќе средби со некои од вас.

На mal.ecka, Izdrzliv, ivi1987 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.268
    Допаѓања:
    140.874
    Собиранка, паша на овци и вечна љубов. Интересни теми :D.

За вечна љубов - се губи и се враќа тоа што било на почеток. И страста, и пеперутките. Барем мене ми се случи, ги изгубив неколку години и пак ми се вратија.

За собиранка - немам никаков проблем да се запознаам со кого и да е од тие што редовно пишуваат на темава, напротив. Некогаш се стегам и не пишувам апла, ама не ради луѓето кои пишуваат во темава, туку ради сеирџиите.

За паша на овци баш и не знам многу. Ама има моменти кога ми иде да баталам се живо и да одам во планина да пасам овци.

На mal.ecka, Izdrzliv, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    21.014
    Е тоа ми е и мене моментот. Исто. А ми се збори некогаш, ептен...

На mal.ecka, ivi1987, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.991
    Допаѓања:
    273.926
    Па сите поради сеирџиите а и некои муабети едно време како по лп се зборувало а и одненадеж заминувањето на некои членки сите некако како со посул почнавме да пишуваме

На mal.ecka, Izdrzliv, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    94.369
    Леле @Dust какви јадови на душа ми направи:(
    Ама режисерско доловување :bow:
    Дедо ми по татко е од Берово,Робово поточно,имам доста лета поминато таму и Малешевијата ми е “залепена” за срце:l:
    Магични мириси и вкусови,и неверојатно топол и мудар народ...

Љубов а?
    Што знам,некако ги менува облиците низ годините и предизвиците,ама секоја нејзина нијанса е убава ако се стои рамо до рамо со партнерот.

За форумско запознавање порано не ми ни паѓало на памет,ама од кога сум во екипава(+/-40),ич ама ич не би се устручавала да ве запознаам.Сите.
    Дури мислам дека би седнала на маса,и би течел муабет ко да се знаеме со цел живот.:hug:

На mal.ecka, Izdrzliv, ivi1987 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.127
    Допаѓања:
    269.187
    Мене во Берово ми беше најубаво во едно бачило, скроз мислам последно е пред недоправената граница.
    Еве сликулки, од првава слика нагоре по рид се оди, толку ми беше убаво, дм не можеше да ме прибере :D

Берово ми е мене најубаво место во земјава, со најубава природа и најдобродушен народ!

Сликиве се од 2014, сега сфатив дека не сум била 4 години.

Чекај ме Дасти, доаѓам!
    20180331_001917.jpg SmartSelect_20180331-001827_Gallery.jpg SmartSelect_20180331-001808_Gallery.jpg

Бонус слика:
    Животнисакачка во нирвана.

Таа сум. Само подебела 4 години подоцна. :D

SmartSelect_20180331-001846_Gallery.jpg

P.S. Мене неколку ме знаат, најчесто зошто сама сум се претставила, 2-3 ме имаат препознаено и искрено мило ми беше пошто и онака тука мили ми беа.

А јас немам нешто многу пријатели, се дружам со истите другарки цел живот, и колку и да звучи клише, навистина многумина од тука како пријатели ги доживувам.

Затоа немам проблем да се запознаам со било кого, едно што станува збор за луѓе кои секако ми е мило што макар виртуелно и без да им знам име ги познавам, а второ што имало безброј ситуации кога сум најбуквално плачела за некоја и сум сакала да ја гушнам, или сум се радувала од срце и сум сакала да ја гушнам.

Второ, со анонимноста не се оптеретувам многу, очигледно пошто пишувам многу информации за себе, па и слики од себе имам ставено.
    Верувам дека повеќе ме познаваат која сум него што сум јас свесна, но тоа не ми е проблем, истиот човек сум.

Само се надевам дека не ме препознале шефиците мои :rofl:8)

Последна измена: 31 март 2018
    На mal.ecka, Izdrzliv, ivi1987 и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.047
    Допаѓања:
    136.040
    Не би ми пречело да ве запознаам. Овој муабет што го правам овде го правам и пред друштво. Свекрви, работа, домаќилнак, по некој трач и така. Исто ко во реалниот свет. Коа веќе некој толку знае за тебе кафето со него е јаготка на шлагот.

Љубов после Х години ... да не се лажеме пеперутки летаат првите неколку месеци, после или прекинуваш или одиш next level. Го нема она узбуџење ама ја има таа слобода што си ја немал во претходната фаза. Ако го оставаме секој партнер од коа ќе излетаат пеперутките кај ни е крајот.

На mal.ecka, Izdrzliv, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    Изгледа ќе се најдеме роднини по малешевска линија

И јас ќе дојдам на турата, иако сирење не јадам. Ама кучиња да нема оти до Струмица ќе ме чујат како врескам.
    За запознавање не сум баш, повеќе ми годи анонимноста. Немам премногу нешта напишено за мене, сеуште не. Може понатаму некогаш.

Љубов прво треба да засакам некој па да видам дали ќе се намали или не. Или е инает во прашање.

На mal.ecka, Izdrzliv, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.127
    Допаѓања:
    269.187
    Во Берово има многу, ама многу добродушни шарковци, што е нормално, планина е, овци чуваат, ваљда поеќе шарковци него волци сакаш :D
    Повеќето се вакви срамежливковци, во сите бои SmartSelect_20180331-040051_Facebook.jpg
    Ама се наоѓа и по некое вакво лајало како ова со дм кое не е свесно дека на некој в'к во заб ќе му застане, па не слуша наредби да си остане во бачилото и си шета со гостите
    20180331_040217.jpg

На Izdrzliv, ivi1987, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    84.285
    F5F40B14-D92A-4326-82A2-A424C87ACA1C.jpeg
    Добро утро !!!
    Се брзам за на работа како по обичај ,а искрено не ми се стануваше....
    И јас сум кандидат за средба ваквото пријателство се негува со години не знае човек кој може да му се најди во животот...
    Имајте убав викенд!!!

На mal.ecka, Izdrzliv, ivi1987 и 21 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.017
    Допаѓања:
    68.480
    Добро утро :coffee::sun:

Нели ви кажав колку обожавам петок вечер. ^_^ Movie night, до кај 6 сабајле.

Сега уште ми се спие, ама имав договорено нешто за работа после еден и ене, таман еден, ми ѕвонат. Можеле да задоцнат бар пола саат. :?: :D

Јас сум ЗА дружба, запознавање, кафиња и виртуелно дружење! Познавам неколку навистина прекрасни девојки од форумов. Ептен ми е мило што се зачленив, баш поради новите пријателства.

Во принцип не кажувам и не пишувам сѐ што ќе ми дојде на памет во момент на лутина, а тоа што го мислам кога не сум лута на никого го кажувам и на луѓето околу мене, така да, немам што да кријам. Не сум мистериозна личност, воопшто :D

И тоа! Едвај чекам да се вратам во Мк и доаѓам кај @Dust на гости :sun:

Имајте убава сабота :f:

На Izdrzliv, ivi1987, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.