Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Немам ништо посебно за кажување, утре на забар, брат ми е подобар, останатите арни како и претходно. :)

Март помина брзо, а ништо интересно не се случи. Не дека беше монотоно, ама па не беше ни бурно. Сега вака се замислив, што треба да се случи за да кажам дека нешто посебно се случило? :?: Веројатно дипломска, свадба и некоја таква ствар.

Од мрчаторскиот дел, сакам да мрчам за неписмени возачи, невнимателни возачи, будали кои возат 120 на булевар и шофери кои имаат 70 години. Со закон треба да се забрани продлжување на дозвола посл 62 години, колку време си работоспособен, толку време и треба да возиш. Нит видат добро, нит рефлексите им се добри у 70 години, ма опасност за сообраќај се луѓе на таа возраст.
    Гледам како се вози по градов, да ти е страв да поминеш улица, косата ми се крева кога ке помислам дека во иднина мое дете ке треба да расте во сите тие опасности.

За запознавање - не сум, всушност сум, ама само теоретски. Има ликови со кои со задоволство би пиела кафе, ама дружбата ке остане тука. Ги читам вашите приказни, ве знам како Ками, Рефи и Божо, ама како форумски ликови. Надвор од форумот луѓето се од крв и месо, со вистински емоции, приказни и ситуации, овде читам никови и приказни кои се препраскажани и токму во тој момент се губи дел од реалноста.
    И да препознаам некоја од вас некаде, нема да кажам дека сум ја Ребека, ниту пак ке ви пишам лп дека сум ве препознала. Ке се праам на три и пол, сериозно.
    Овде споделувам дел од моите емоции, ама никогаш не би споделила било какви детали од приватен живот. Луѓето кои треба да знаат одредени работи ги знаат, ама од разговор тет-а-тет, не сакам препричавање, бидејки, како што кажав, тука се губи близината и допирот со реалност.

На green.eyes, M&M, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    148.746
    Се прибрaвме и ние...
    Прoшетaвме сo мaскaтa кoлку зa aдет....ветер не пoду и измрзнaвме...и рикверц дoмa...

Нa ручек oтидoвме нa прекрaснo местo сo неизделкaнa услугa...

Сегa шмркaм кaфе и тaмaнaм Мерси чoкoлaтцa...
    Вaкa дo 101 и нaзaд би мoжелa aмa немa...

Реaлнoстa ме чекa нa некoјa минуткa oддaлеченoст...

На green.eyes, Annath, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.988
    Допаѓања:
    273.911
    Вистинските пријатели се препознаваат во убавите моменти,ако се радуваат со тебе,а не да не можат љубомората да ја прикријат.
    А бре барем преправи се речи среќен пат.И тоа не се пријатели туку најблиските за кои нормално е да ти бидат и пријатели.Мене не ме изненадија оти очекувам и сум реална и за мои и негови ама него гледам не не му е сеисто.
    Леле со какви луѓе сме опкружени арни сме и до кај сме...

На green.eyes, Annath, mal.ecka и 27 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.759
    Допаѓања:
    145.221
    Дедо ми на средина на 60 чека џип да ми стигне.
    Не се сите исти. Во Австралија и на 80возат.
    Да треба почести контроли. Ама ако се витални нема зошто некој да не вози. :)

На Annath, Skorpija25, Izdrzliv и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Мрчаторски беше тој дел Дафи, затоа и пишав. Многу јасно дека не се сите луѓе на таа возраст исти, ама факт е дека најголем дел не се за у кола.

Колку што се опасни фраерите кој не ја тргаат ногата од гас, толку се опасни и старите луѓе кои не гледаат добро и имаат слаби рефлекси. :|

Ние со Австралија не можеме да се споредуваме за ниту една работа, вклучувајќи ја и виталноста на граѓаните. :|

На green.eyes, Annath, Izdrzliv и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Шу прајте ?
    Ми се гнетеше благо, и реков ќе направам нешто диетално ама да си стоам на тоа ..а не после, мелени бисквити, шлагче, вакво-такво.
    Си стоев до мисијата и испадна орЏеник бре, најмодерно :D Не се нешто лични, ама ќе ги изедиме , шо да прајме. Личат на сапунчиња домашни, а имаат вкус на нешто налик сникерс( брашно од мелени кикирики, банана, какао и сок од портокал:inlove:)
    И сега.... Ко од филмот со Матилда, го паметите ? Еден од омилените...

gg2.gif

И еве ги:*: Сапунчињата:D:D
    IMG_20180401_183744.jpg

На Annath, Skorpija25, EuHenIa и 22 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.741
    Допаѓања:
    323.004
    Старите стануваат побавни во реакции,со ослабен вид..
    Неможе да очекуваме од 70 годишен човек да стапне на гас и да побрза кога на знакот пишува 60км/час:D..
    Ама неможеш и да им забраниш и да го лишиш од тоа кога голем дел од нив со кола си идат по болници, си пазарат,си имаат викендиче или некоја бавча па се одвезуваат до таму..
    Затоа во сообраќајот-многу пазење.Ме нервираат нервозни шофери, псовки, насилнички однос...
    Место возењето да ни биде релаксација,сами си правиме да ни е напор.

На green.eyes, Annath, doubleg и 21 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.127
    Допаѓања:
    269.186
    Мислам дека над одредена возраст, возачката важи 1 година. Т.е. секоја година вадат лекарско и продолжуваат возачка.

Е сега, колку е реално лекарското, како и се' останато.... :D

На Annath, Izdrzliv, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.721
    Допаѓања:
    253.600
    @Lilit и јас можам да потврдам за ситуацијата која ја кажа. Од почеток сум овде, така да овие собиранки не се баш најдобри.

Луѓе ме стега главата, на лице, кај носот, челото, од зад. Страв ме фаќа.
    Паника ли е, не знам, ама не е во ред ова.

На Annath, mal.ecka, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Не сум имала оговарања во лп,со неколку членки со кои сум разменила пораки биле исклучиво за нас лично,душички ми се:hug::hug::hug:,иако не се познаваме односно не сме се виделе.За мене тоа е доволно,а и немам ни што да оговарам,и така животот ми е комплицирам.Секој со својот карактер,доблести и мани,не можеме сите да сме совршени.Каме се откажав од натамошно осветлување на косата,изгледа до пигментот е,годините фарбање си го направија своето,ми излезе буквално портокалово,да беше сонце на коњ ќе бев.Од искуство со близок не би рекла дека се вози како што треба на 60-70г,поготово ако има здравствени проблеми,едвај го убедивме да не вози,ќе земеше некого на душа.

На green.eyes, Annath, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Истата сум паника е немај гајле.

На Annath, mal.ecka, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Јас фатив патот и дојдов кај дм.
    Утре му е роденден,ама на работа сум,па вечер ќе искочиме да прославиме.
    Еден ветер што има,а ја со летни алишта,сигурно ќе премрзнам.
    Ама сепак обожавам ветер :inlove:
    За темите ќе пишам во друга прилика.
    Одам да се спремам сега
    Нека има лесни чекорчиња малиот @vitamina

На green.eyes, Annath, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    174.223
    :hai: :)
    Lele,ova so zapoznavanjeto (facepalm)...u pocetok mi bese bez veze nekoj da me doznae/prepoznae,posle imav zelba da zapoznam nekolku lika...sega mi e seedno dali me znaat ili ne koja sum -posle se sto imam pisano garant od selovo moe me imaat ,,provaleno" ama mi e gajle ....
    U globala mene vise za nisto ne mi e gajle-taa sum,se sto imam pisano e 100% klod vistina.Si go staviv zivotot na posluzavnik ovde-uste slika od l.karta da stavam:|

Dva dena aktivna druzba imav so decata i ubavo ni bese.Sinko mi kaza deka se poveke stanuvam kako tatko im...me raznezi a u isto vreme mi dade sila da prodolzam ponatamu.

I uste ova da pisam pa da odam da se banjam(deka nedela neli :rofl:)
    ,ja izlazav majka mi deka ke se mazam...zenata vakva:o-koj me prelazal,normalna li sum,narod sto ke kaze i poslednoto u srce me zabole-za pari ke me zemel :^)...
    Ako mi e...a ja samo sakav da se nasalam ,deka 1vi april :(

На green.eyes, Ane-Goki1, mal.ecka и 32 други им се допаѓа ова.
  14. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Па доме слатки доме.
    Преубав викенд мислам на саботата само,убаво време прошетка кај пријателчињата.
    Вчера вечер и денес не одвеа ветров и ја одвеа и мама на мм,се лизна падна на разделба на дружба.
    Мислев се искрши готово,мене ме заболе како падна.
    Ама златен Боже и свети Цветници денешен додржа жената,добра е,а брзаше цвеќенце од двор да ми набере и даде;(
    Ах бре стари,бавни рефлекси еме ете денешниов за зачува,ја дигнавме сите на нога.
    За во сообраќајот мислам постарите возат баш по правила ама да бавни се,но по безбедно возат за разлика од млади луд со зоврена крв.
    За запознавање на виртуелни личности во живо ноу ноу ноу.
    Одредени особи ми се мили и споделуваме слични хобија во слободно време.
    Ако некој се одлучил на анонимност почитувам и ценам.
    Инаку имам приметено во реалноста колку намерно се затајуваат информации тука виртуелно е трка кој поточно и побрзо ќе одговори.
    Не ми пречи мене тоа,нека се за арно сите споделени информации и долго да трае,форумски,анонимно како што му е редот:)

Последна измена: 1 април 2018
    На Annath, ♡BuBaLe♡, Izdrzliv и 14 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    Се наждрав ко животно. Ориз, пилешко, јагнешко, лути шпагети, чорицо, пица лепчиња и пржен плеинтејн... Чекам десертот сега. И кафе секако дека пиев.

Толку сум изморена што ќе паднев по скали. Среќа се додржав и само прстот на десната рака го сјебав. Сега ме пратија на пауза и одмарам со испружени нозе.

На green.eyes, mal.ecka, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.285
    Допаѓања:
    137.036
    Јас тие што ги знам на телефон ми се со форумско име. Не можам да ги замислам со нивното и ако ме праша некој ќе се помислам како се викаа.
    Од тука ги знам :))

Сакам да намалам со спиење. 6 саати се доста и доволно. Што ми е стварно не знам што спијам толку многу...

На mal.ecka, Annath, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.722
    Април и тoa први...aкo oдев нa мaскембaл не требa дa се мaскирaм.Сaмo метлa дa си земaм.Инaку првa гoдинa oд кaкo имaм децa немa притресувaње зa избoр нa мaскa.Oлеснувaње...

Зa зaпoзнaвaње јaс би пoедини феминки.Нa групнo дружење не би дoшлa.

И тoa...периoдoв не ми се пишувa...сaмo читaм и тoa нaјчестo нелoгирaнa...

На green.eyes, mal.ecka, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    259.875
    Јас сакам една да запознаам она поим нема. Од сосема себични причини. Чуден е животот, чуден.
    Јас арна, малку смрзната ама ќе преживеам а глеам и вие.

На green.eyes, mal.ecka, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    174.223
    Znam ma deka sum ti zelba,toa ti mislis deka neznam 8) (facepalm)

Si ja mrazam kosata vakva mokra ,nakrsena ...a so edna raka kosa ne se pegla :(

На mal.ecka, Annath, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    259.875
    Тебе сум ти кажала. На оваа госпоѓа и не сум ;)

На mal.ecka, Annath, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.