Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    21.014
    Денес вторник, а јас чувство ко да е петок :lol::lol: Кај е е кратка работната недела, па уште појше да ја скратам. :rofl::rofl:
    Е оти па да не, нели? Мада понекогаш кога ќе се откачам од домашарските работи, им велам на домашниве 100 пати подобро ќе си беше да не е викенд и да си бев на работа :D:D:D:D.
    Женски, бидете јаки. Мора сами со двете нозе на земја да застанеме цврсто. Ситуациите какви се, такви се, ретко да може да се промени нешто во моментот. Но, со бистра глава, може да се помогне да се смени идниот тек на настаните, да се амортизира или ублажат последиците од моментална состојба.
    Ама некогаш ти иде да плачеш ко дете, да превиеш раце, да прекриеш лик, та гризам јас усни, стегам срце клето да не пушти вик....
    така некако беше Тешкото...
    ???????????????
    е баш да се пронајде човек....
    Лејдис вие сте царици
    Со помин болештините и многу сила во сите нас за да полесно да поминеме предизвизите од секаков тип.
    Кој болештини, кој свекрви, кој деца што не им се ичи, кој- деца што се палаваковци, кој рана на срце што пече....
    :hug::hug::hug::hug::hug::hug: за сите вас.

На SV1911, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 26 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    174.223
    Ja na ovie moi na rabota im se cudam so kakvi gluposti se zamaraat,oni mene mi se cudat kako posle se ostanav na noze |(.
    Se e u glavata ,u mentalniot sklop:!:

На SV1911, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 27 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.758
    Допаѓања:
    145.221
    Ден друштво!:sun:

Прошетавме по сонцето со малиша и завршивме работа со сликите. Фала @dunika уште еднаш.:hug: Баба многу ќе се израдува.
    Сега чекам маж да се прибере да ручаме и да удрам втора тура шетња ама сама.:D Да докупам што ми треба.

Ни се ближат фамозните 40 денови, па мама си закажа фризер,нокти , депилација и се по ред. Како гастербајтер.:rofl:
    Уште забар ми фали да бидам прав странец.8)

@Izdrzliv ти маж ми да не си?:D
    И него можеш да го најдеш низ кафичи и кафани со лаптопот.
    А и он вака се фали со новиот клуч.:envy:

И јас како Рефка мислев дека ќе имам плав маж, со него плаво мало девојче. А се обратно од ова испадна. Ама сега не ги менувам моите црнци за ништо.:l::inlove:

На SV1911, bittersweet, green.eyes и 33 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.127
    Допаѓања:
    269.171
    Дм не е ич каков што си го фантазирав како дете :D
    Не сум ни јас тоа што мислев дека ќе бидам.

Живот!

Јас цел живот мислев дека кога ќе пораснам - ќе знам.
    На пример, ќе знам кога ќе сакам да имам дете. Мислев дека докај 24-25 ќе знам дека сакам.

27 имам. Врска немам. Се доживувам како да треба уште да "растам". Се однесувам како возрасна, правам работи прикладни за возрасни луѓе, но душава ми е детска.

Кога ќе пораснам - еве не знам. Со секоја плус година се помалку знам. Триесетката ми се наближува, а јас... ех, јас.

Во однос на муабетов, за нас напатените работнички души...

На SV1911, bittersweet, green.eyes и 27 други им се допаѓа ова.
  5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Песната ја погоди поради бојата на косата на потемната,за тровче уште појака ми е,тро на црвенко појќе (facepalm),тоа е Каме кога на старост човек ќе се збудали,не се сакам со ваква боја ама мора да се издржи еден период.Иначе се сакам по план да ми оди,ама домашниот есап на пазар не излегува,барем кај мене е редовно така.Сакав да ми имаше нешто детско во мене останато,за жал ништо не остана.Како што и соновите кои ги имав како дете за идниот ми живот,како што си замислував се обратно,од тип на маж па натаму,мм е жива спротивност од тоа што си го замислував.Не дека не си го сакам,напротив,поради него сум издржала на многу работи,само муабетот на Рефи ме потсети на некои мисли и желби од тоа кога сум била дете.

На SV1911, bittersweet, green.eyes и 25 други им се допаѓа ова.
  6. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    7.397
    Sonuvav kuka, chopor deca, ljubov , razbiranje, stabilni finansii, ......
    Sonistata ostanaa samo sonista.
    Edinstveno znam deka jas napraviv se sto zavisese Od mene. Toa sto prilikite, izborite, bea takvi nezavisea Od mene. Ponekogas se prashuvam zosto sekogas go odev najteshkiot pat koga se mozese da bide ednostavno I ubavo.
    Ne razmisluvam za minato nitu za idnina, no ako nekoj bi me prasal -sakam samo polesno I pomirno ziveenje.

На SV1911, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    174.223
    Ja nisto ne sonuvav nitu kako dete nitu kako devojka ....:|

Si fantaziravme so mm koga ke ostaneme u penzija da se zezame i da si setame po svetot so onie kamp vozila...i go ,,prosetavme"svetot ama so avioni :(,na zalost...

Kosev trava u dvor inace ...se izduvav ubavo,mi pomina nervata.Sega tus,stikla i so malata na sladoled.:angel:

На SV1911, bittersweet, green.eyes и 29 други им се допаѓа ова.
  8. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Не сум била само јас што не сум сонувала како мала, или па не се сеќавам..

Бев на кафе и палачинка со синко, си купив од чипканите за мене, не од 3 за 100|(, а синко ми вика не мамо тие, овие се поубави(facepalm)....

Последна измена: 3 април 2018
    На SV1911, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.987
    Допаѓања:
    273.903
    Ме задумавте со ова што сум сонувала и очекувала а што сум добила.
    Не знам ама никогаш како да не сум сонувала ,фантазирала, како одсекогаш да бев премногу зрела. премногу реална, на земја спуштена.И искрено криво ми е понекогаш.
    Ама одсекогаш сум била со правилото:Очекувај полошто да повеќе ми се радувашш на убавото и полесно да се справиш со неубавото.Така нешто....

Јас два три саати утепав со другарка по бутици ,и кафиња..убаво се издував...

На SV1911, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 24 други им се допаѓа ова.
  10. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Сонував дека до сега ќе бидам стабилизирана, не дека сеуште ќе се занимавам со што би било ако би било. Ама ете кога покрај себе имаш човек што секогаш сака повеќе, неговите амбиции мене ме заморуваат. Сакам монотонија, се чувствувам убаво кога пливам во познати води ама не, секој месец некое ново изненадување. А тоа дека е комплетно различен од она што го замослував како совршен маж, физички, не ми е битно. И он е совршен ама на друг, поконвенционален, начин.
    Мислев до сега дека ќе се занимавам со пубертет а не со пелени. Ете така.
    Ама реално, за ништо не жалам

На SV1911, bittersweet, green.eyes и 26 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.721
    Срце ме боли кога ги гледам скопјаниве ,а на враќање од работа и сограѓаниве како се шетаат опуштено,ми се чини никој нема грижа на лицето,барем така ми делуваат,купуваат јадење на кучиња скитници,се гушкаат и бакнуваат,бабите ги шетаат внуците...а јас чемреам некако.Би сакала да имам повеќе сила да можам да се шеткам,зашто не ми се помераат укочениве нозе од работа.Денес не ни јадев,само што спуштив глава на перница ,заспав.Што е тоа прошетка??Седење на кафе?? Опуштен шопинг???Мислена именка...

Во моите соништа од детството и младоста,јас сум млада,згодна дотерана стојам пред излог,за рака држам девојче во бело фустанче и налетувам на НЕГО.Ме облева чувство на среќа...Кој е тој??Врска немам,ниту сум сретнала нити познавам таков човек....сонот е сонуван милион пати и секогаш е ист,дури и сега на овие години го сонувам периодично.Интересно е што е секогаш ист.Ни повеќе ни помалку...

Само тоа си го замислувала мојата имагинација,за повеќе не се осудував,едноставно ниска самодоверба па дури и за фантазирање на иден маж.

Бек во реалноста,смотана фолија од Галеб чоколада ,испиено кафе и трепка на пбразот на ќерка ми.И нели дувнување во неа и замислување желба.И кикотење за какви детски работи правиме...

На SV1911, evangelina.ina, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  12. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Добро вечер жени и пецо :)
    Кога видов дека сум означен неколку пати, си викам несто сум пишал по грешка :)уствари телефонов има вариации па често ке летне нешто што нетреба :)

@CameliaMiller Издржливиот може да те вработи доколку имаш завршено архитектонски или си одлична за секретарка со пропратни економски познавања :)

@stetoskop јас културно поканив за кафе,е сеа дали на фирма или од плата осто му доџе ;)

@duffi сигурно не сум маж ти,тука негде може со слочностите но немам бебе :) а за клучот несватив...
    Ко мал не сум сонувал али често си фантазирав како што и до сеа пола остварив :) Здравје млад сум 30 и кусур има време за се, битно е да останам на замислената пруга ;)

На SV1911, bittersweet, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Немам некои нерви да седнам и да релаксирам периодов. Секој ден ми е трчаници и итаници со луѓе и околу луѓе.. хотел промаи..
    Ама денес на арно тргна денов.. делумно.
    Сакам во догледно скоро време да се фалам и да частам за огромна работа па затоа молчам праам траам.. и се така.
    Ај ќе биде.
    Поздрав до сите

14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Ова за принцот..
    received_1781409481918133.jpeg

На SV1911, green.eyes, Rebecca_R и 26 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.203
    Допаѓања:
    259.857
    Јас никогаш не сум мечтаела за семејство и маж а чудно еве моментално тоа ми е ценатрот на светот. И дајте ги црните мажи, го трампам мојов плавушан за вашите :emo:

На SV1911, bittersweet, green.eyes и 25 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.758
    Допаѓања:
    145.221
    Де бре и маж ми е млад 30и кусур . :rofl:
    Се шалам само.
    Го забележав на неколку слики клучот затоа.:D

На SV1911, Rebecca_R, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    174.223
    @Izdrzliv ,od umor valjda zaboraviv i najnormalno da citiram,ane pa da omodruvam

@stetoskop јас културно поканив за кафе,е сеа дали на фирма или од плата осто му доџе ;)

Abe i ja si pustam sama na sebe ,,platicka"ama drug e filingot koga ke plakam so sluzbenata karticka ;)

A ova so ,,isto mu doDZe" :rofl::rofl::rofl: ,me podseti na vicot -Isto e ,ama ne e isto(koga se ubeduvale dva pe.era):rofl:(facepalm)
    Inace i ja se shtrecnav koga vidov deka si me tagnal |( |(:rofl:

На SV1911, Rebecca_R, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.330
    Допаѓања:
    158.450
    Тоа што замислив од човек тоа добив. Од физички до карактерни особини. Смеѓи и светли мажи ми се дефинитивно слабост. Црни ретко кој (Иван Босиљчич на пример, тоа може). Пред него неколку црни, но не, ова е тоа.
    A неговите амбиции и неговата работа никако не ми пречи и не ме дефинира мене, тоа ми било така во секоја врска, така ми е и со оваа. Секогаш сум поддржувачки насочена и тоа го очекувам и од него.
    Другото од животот... не баш или е лоуднинг, а не сум свесна.
    Во една насока за себе многу работи се така, но многу ич ни приближно не се.
    Од тоа што сонував всушност, фали само еден големо-мал детаљ кој ќе го задржам за себе за да се биде идеално, останатите се споредни.

Последна измена: 3 април 2018
    На SV1911, Rebecca_R, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Мене ми се погоди да е добар:D трпелив и црн, како шо сакав.:hug:
    Ама сеа нешто се ребриме оти е толку добар, па и трпелив...
    Бегам од целта изгледа, слабо фокус.:D

На SV1911, Rebecca_R, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.267
    Допаѓања:
    140.851
    Јас замислував дека животот нема да ми е лесен. Дека финансиски едвај ќе врзуваме крај со крај, ама важно ќе се сакаме и ќе бидеме здрави.

Отсекогаш ми беше страв да не родам дете со посебни потреби. И да не останам сама додека сум млада.

Никогаш не сум замислувала конкретно со каков сум, ама се замислував во неговите прегратки и го знам чувството.

Плус- минус, не сум далеку од вистината. Финансиски е подобро од очекуваното, ама здравјето не оди по план. Далеку е од проблем од каков што се плашев, ама сепак има вродени проблеми едното од децата.
    Чувството кога сум му во прегратки на мм е исто и секогаш е тука кога ми треба. Се надевам уште многу, многу долго.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.