Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Мора многу да вреди плавушот чим во замена за него ги бараш "нивните" :)

На Rebecca_R, referentka, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    150.990
    Оф и јас ова си го мислам нон стоп, иако не се 10, 8 докај 9 плус сат ипол ваму таму цел ден во работа поминат. Баш вчера бидејќи останав дома си помислив колку го чувствуваш денот кога не си затворен во канцеларија 8 саати :( . Ептен ми е збоктисано ама мора да се работи. вчера го правевме муабетот за средовечна криза, фаќа накај 40ка вајда, посебно на професионален план. Не џабе во нормални земји кога ќе им дојде овој период луѓето прават некои промени, земаат пауза од сек8јдневие, ќе откачат неколку месеци до година во шетање патување, менуваат работа и вајда полесно ја поминуваат оваа криза. Ние за жал немаме многу избор, ќе де фатиш ко слеп за стап за работата, посебно ако е во постабилна фирма, и те фаќа лудило после некое време ама траеш. А може и има избор ама за тој што има храброст, јас за жал немам.
    Не знам колку и што сонував како дете, знам дека до некоја подоцнежна возраст сите обврски од тип на брак деца кариера ми изгледаа доста далечни, доста покасно созреав во овој поглед :) . Се почна после 30та и кога ќе погледнам наназад се ми изгледа како вчера да било, како пребргу да ми летна голем дел од животот. Како би се вратила назад да направам многу работи што сум сакала а не сум ги направила , како би сменила многу работи, барем во пиглед на образование и кариера. За избор на сопруг не би менувала сигурно, во тој поглед и генерално фамилијарно сум задоволна.
    Ми фали детство, тинејџерски, студентски денови :(
    Затоа и пробувам на детево мое да му докажам колку треба да ужива и да е среќен што е дете а не да ми се мршти секојдневно како му е досадно и како е тапа во школо, ех кога би знаеле колку ќе им фали овој период еден ден.
    Што ви требаа муабетиве се разлигавив :)

На SV1911, bittersweet, green.eyes и 24 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.126
    Допаѓања:
    269.159
    Архитектонски немам, за администрација што сакаш, се' знам :D
    Јазици, возачка Б категорија, солидно работно искуство, кажи плата :D

Јас не сум мечтаела за маж/семејство, туку за маж како партнер, со кој ќе го прошетам светов, безгрижно.
    Испадна дека има повеќе грижи од што можам да замислам :)

Мажот е погоден (поарен е од замисленото), јас не испаднав како што замислував.

Мислев дека поголем авантурист ќе бидам :)

Последна измена од модератор: 4 април 2018
    На SV1911, green.eyes, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.203
    Допаѓања:
    259.856
    Апсолутно;)

На Rebecca_R, LadyC, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.410
    Допаѓања:
    175.018
    Принцови нема веќе, само коњи останаа.

Од моите желби и соништа ништо не се оствари, а животот помина.
    Каде има „Ресет“ копче, да почнеме од почеток?

Болката во рамото не ми дозволува да мислам и да работам било што.
    Има ли некој доброволец да дојде да ми зачисти дома?

На SV1911, bittersweet, green.eyes и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    136.001
    И јас плав маж сакав ама црн земав, со Ромите да го замешаш нема да си го познаеш, а некои и побели се од него :D На времето коа онака во друштва се среќававме и беше едно 30тина кг послаб мислев дека е Ром. Еден таков слабичок, црн, облеката ко на закачалка закачена, за греотка, едино висок шо беше ми се свиѓаше кај него. Се управи послето, сега дури и вишок има многу, ама не обеле :D

Друго замишљав некој костумосан маж, куќичка, некое бизнисче шо би го работеле и двајцата, 2 деца. Послето коа почав реално да сонувам и не сакав баш маж костумисан оти досадна работа е тоа пеглањето кошули. Плав исто не сакам јер јас превише бела, редовно горам на сонце, па на одмор ако гореме и двајцата кој кого ќе мачка по цели ноќи со кисело млеко :D
    Децата сакав на поголема разлика да ми бидат, пошто не е исто за едно и две деца да купуваш пелени, со 1 или 2 тинејџери да се расправаш, 1 или 2ца студенти да издржаваш. Ова дека економист па пресметка на трошок мора да има. Сега сум на мислење дека 1 дете ми е доволно освен ако близнаци не се погодат, во ни еден друг случај не би родила 2. А и стара сум за да има толкава разлика меѓу децата колку што јас си пресметав дека е доволна :D
    и така...

На SV1911, bittersweet, green.eyes и 27 други им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Лајкнати сте сите.
    Сакав полна куќа деца, салата и ракиичка пред ручек, кариера, среден двор и скара што чади секој викенд, многу луѓе и музика, сакав...
    Денес ми е ден за плачење. Така сум настроена. Емоцииве лудило ги фати. Веќе не знам која каде оди и што сака да постигне, па за да ги скротам под туш ќе си се исплачам.
    И, сонувам нови сонови. Овој пат ќе бидат реални.

На SV1911, bittersweet, Ariel и 35 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    84.284
    Јас ќе дојдам Пецо па и ќе си се пожалиме што не боли ,а и кафе ќе честиш;)
    Денеска вредна бев ,не ми беа сите на број затоа не пишав но ве читам ...а ќе заборавев мажево мое не го менувам за никој на свет...љубов ми е...

На SV1911, green.eyes, Rebecca_R и 26 други им се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.327
    Повеќето работи ми се остварија, подобар партнер и татко за децата не ни можам да замислам, нема подобар. Единствено нешто што ми фали од моите соништа е да живееме во куќичка со убаво дворче, некако станчево ми го подрасипа сонот :D

На SV1911, bittersweet, green.eyes и 29 други им се допаѓа ова.
  10. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Многу имате испишано ама како сум отепана од умор не исчитав.
    Денес ,напорен ден цел во трчање на терен и други обврски надвор од работа.
    Една озбилна работа завршена другата одложена за по Велигден.
    Сега решив да одмарам на форум кога читам пак теории на заговор на тема Општи прашања ко што на тема Феминизам имаше теории за заговор за С-илбо:D
    Ама се замислив бре сепак Михајло ја разреши мојата дилема.
    Се одмарам,одмарам...можно и да заспијам.
    За мм па погоден ми е колку-толку,работиме,го обиколуваме светот,спиеме,јадеме,живееме.
    Сега има и проблеми,ако ги нема неможеш да осетиш како е убаво и мирно кога ги нема проблемите.

Последна измена: 3 април 2018
    На SV1911, Rebecca_R, Izdrzliv и 18 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    77.628
    Ми се насобраа обврски еден куп, да не ми е косава немаше да знам главата кај ми е.
    Трчи ваму, таму, купи ова, она, трчи по автобус, по воз, на работа, дома, преморена сум веќе.

Мојот сон. Ма немам јас сон. Јас на другите знам да им кажам, за мене не, ништо.
    Единствен сон од детството ми е да заминам странција. И заминав.
    Во врска со работата, си знаев што ќе работам уште одамна. И сега ми иде главата од ѕид да мавам, ама тоа е, нема назад, ќе ми треба време за друго.

На SV1911, bittersweet, green.eyes и 25 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.372
    Допаѓања:
    148.734
    Здрaвo живo друшки!

Ве читкaм целo пoплaдне aмa зaглaвенa бев вo кујнa и сo oбврски пo дoмa...

Сите легнaa a јaс пстaнaв дa ги дoчекaм мaшините дa дoперaт...
    Гледaм филм нa Телмa сo Сaрa Џесикa Пaркер ...зa жртвaтa и ценaтa штo секoјa женa и мaјкa јa плaќa вo oднoс нa рaбoтa и кaриерa...

Имaм тoa штo сaкaв... гoре дoлу тукa негде е...црн мaж вреден и пaметен ,кoј мoжеше дa е мaaaлку пoрoмaнтичен oд штo е...aмa тoa е...
    2 здрaви ,прaви деца(фaлa бoгу)..сaкaв две женски...ќеркa ми дa имa сестрa ,зa кoјa јaс вечнo мечтaев...aмa синкo ,милo дете зa ништo нa светoт не гo менувaм...
    Нa пoтешкиoт нaчин стекнувaме се...мечтaев сo пaрите штo крвaвo ги зaрaбoтувaме дa пaтувaме a не секoј денaр дa гo влoжувaме вo тули и зидoви...
    Мечтaев и уште мечтaaм зa нoрмaлнo рaбoтнo време..
    Сaкaв чaсoви и цеели денoви нa фaмилијaрни дружби...време сaмo зa нaс 4ицa...сaмo тoa гo немaм...

Честo кукaм нa oвaa темa oвде...пa нaјверoјaтнo пoзнaтo ви е и oвa...

На SV1911, evangelina.ina, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.410
    Допаѓања:
    175.018
    Може кафе и муабет, за чистење нема потреба, само така прашав, да видам кој ќе се јави. :)

На green.eyes, ivi1987, Izdrzliv и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    90.521
    Можеби уште е многу рано да кажам дали имам се што сакам и дали е така како што замислував некогаш.

На моменти сама се пршувам што чекам и зашо стојам во место..
    Да било барем малку поинаку можеби ќе беше полесно, можеби веќе ќе имав нешто кое се наоѓа во моите сонови ...
    Си се тешам сама : некогаш ќе се оствари нешто и од моите желби барем дел немора се :)

На SV1911, bittersweet, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.792
    Допаѓања:
    61.505
    (waiting) Задоцнив? И трета смена спие?
    Добро, сама ке си поправам муабет (highfive)

Сонови од детството за животот... Секој човек, барем еднаш си замислувал што сака да биде и што сака да има... Но, секој од нас ДОЗНАЛ дека животот е „борба“ и дека идеално не постои...
    Затоа, ако некој сон не ни се остварил, значи дека е време за... НОВ СОН

motivacioni-posteri.jpg

Ве гушкам сите :hug: :hug: :hug:

На SV1911, bittersweet, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.126
    Допаѓања:
    269.159
    @sanjaeva јас само гушка да пратам :hug:

Ме фатила некоја нервоза и мене, нека дојде празников па да се опраам психички малку. Има периоди, таков ќе да е некој сега.

На SV1911, green.eyes, Rebecca_R и 24 други им се допаѓа ова.
  17. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Не спиеме сите. Јас мислев заморов ќе ме успие,ама па вие со тоа соништата почнав дејдриминг во ситни ноќни саати. И ми текна сонував јас како не сонував,до 18средно до 22-23факултет одма работа мажење на 25-26 и прво дете на 28:D:rofl::D.
    Човек си сонува,планира,замислува ама Бог остварува по негов план.
    Да животот е борба навистина во која храбрите и оние со побрзи рефлекси успеваат.

На Rebecca_R, malerozna, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    136.001
    Да си помрчам... Во Недела сме на свадба. Баш во недела, на Велигден. Празниците, без разлика на тоа што не сум побожна ми се само за со фамилија, потесна и поширока и никој друг. Ова ми дојде ко гром од ведро небо. А баш се ми беше испланирано. Недела кај негови родители, понеделник кај мои, вторник сите кај нас на ручек. Се е океј, празниците се тие секоја година, секој ден можеш да се собереш со фамилијата, луѓето еднаш(веројатно) прават свадба во животот ама ете тарсене човек сум, секое одлагање на мои планови и поместување на мој распоред ми е трауматично :tmi: За арно или лошо се што излегува непланирано ме вади од такт. Па место ручек со фамилија дента и играње и шетање со внуци вечерта јас треба да се спремам, да се пицосувам и свадба да терам. Обично унапред знаеме кога е некоја свадба, ова ни дојде ко гром од ведро небо. Се земаа луѓето пред една недела, ама дека од странство,а во недела празник и никој не прави свадба во сите ресторани било слободно и си закажале одма, да не се враќаат пак за свадба во скоро време. :mm:

Срамота е што мрчам за ова, ама ете само овде тоа...
    Скоро читав еден статус на фб, ама толку е вистина, некогаш ни се чини из чиста мира дека се ни е криво и должно, а уствари ни оддалеку не ни е лошо
    Site vie sto placete za dzabe, plukate po zivotot i sudbinata, kukate i cmizdrite od ljubovni problemi, se zamarate so svekrvite ili snaite, sto vi e kriv dozdot, pa vi e krvo zeskoto, pa go mrazite snegot, pa zivci kinete za toa sto ne vi gi isprale ubavo tepisite, pa cvicite za pola santim poise skratena kosa, site vie sto si ja kolnete sudbinata koja sami ste si ja odbrale, sto sakate da umre kozata na komsijata zosto e pobela , sto si gi mrazite brckite i visokot kilogrami, sto gi mrazite obicnite denovi i gi narekuvate dosadni i ne spiete zaradi toa sto nesto nekoj vi rekol ili ne vi se javil. Site vie... treba da ve stavi nekoj 10 dena na onkologija onaka zdravi da polezite, pa potoa vo invalidska kolicka 10 dena, pa 10 dena vo nekoj begalski kamp sred bojno pole, pa 10 dena na aparati za dijaliza ili kislorod. Mozebi togas ke ja najdete smislata na zivotot.

На SV1911, bittersweet, Val-Dim и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.770
    Допаѓања:
    173.074
    Смислата на животот...не дека не ја знаев, ама овие 5 недели лежење, ме натераа да се преиспитам во секој поглед|(
    Добро рекле старите, ако немаш здравје, немаш ништо..

Сонови...
    Сонував како мала..не викам не..
    Сакав маж, со кафена или црна коса, плавуши не..
    Маж вработен во стабилна фирма или сам свој газда..
    Маж што ќе биде со семејството за викенд, а не на работа.(ова гледајќи го татко ми дома, убаво чувство беше..)
    Дете само едно... па после со тек на време викав, а зошто не две.. јас цел живот сама сум, знам какви маки истргав..

Не сум имала плав дечко, фала богу..
    Тој што го имам денес до мене исполнува дел од моите тогашни критериуми:D
    Денес со овие години и ова искуство, знам точно што сакам. Ама знам дека и не можам се да имам. Со тек на време работиме на подобрување..ќе излезе некоја супериорна верзија од нас:lol:

Е сега.. тоа од што не сум задоволна во животов ... не сум задоволна од сама себе. Потфрлив. Многу.
    Ама назад нема..
    А сега веќе е касно за да се поправат некои работи.
    И криво ми е. Имаше голем потенцијал во мене, имаше и живот. Можев многу да направам ама депресијата ме мавна по глава и сега сум тоа што сум.. Најлошата верзија што можеше да излезе.. тоа е што е, нема бегање

Ми треба многу среќа за утре.. ќе ве известам што ќе биде:hug:

На SV1911, bittersweet, Val-Dim и 26 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.126
    Допаѓања:
    269.159
    @Dust Дасти со среќа, што и да е!
    И јас многу се нервирам кога ми зборуваат - зошто не продолжиш со образование, зошто не пробаш ова или она, препаметна си за оваа работа...
    Не оти јас не сакам де, ама ете, ми се деси анксот, тоа е. Да ми фалеше рака полесно ќе сфатеа.

И второ, времето минува, јас цел живот се' што правам - е за да си обезбедам "мирен" живот - дом, стабилни финансии итн. И кога успеав колку-толку да се средам, немам сила во моментов да се борам на професионално поле.

Ич да не зборам дека тоа што го студирав не ни сакам да го работам.

Во моментов одма би дала отказ и би запишала ветерина, да речеме, но тоа ќе одолговлечи други, па трети работи...
    А стварно не мислам на 35 допрва истиов пат да го почнувам.

Здравје, некаде во иднината, и на тоа поле ќе се посветам.

Не се откажувам од соновите, само паузирам.

@Sesil јас сум скроз атеист, па мислам дека е глупаво да правиш свадба на најголем празник. Сакам со моите дома, тоа се денови за СЕМЕЈСТВОТО, иако ние скоро секогаш не сме баш дома, ама сме заедно.

На SV1911, bittersweet, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.