1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Само да Ве поздравам и да Ви посакам добро утро и убав ден...

Надвор сонце, од сабајле со главоболки и нервози..правиш се за нив и пак, како знаат да ме извадат од такт..
    Родителски денес...ќе биде весело..
    Ајде со лесно нека мине денот
    :hug:

На SV1911, Peco, green.eyes и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро и убав ден имајте.@Dast Прашинке (fingers).Дури сабајлево успеав да прочитам што се сте изнапишале вчера вечерта.Сање :hug::hug::hug:има денови кога емоциите не совладуваат,па подобро е солза да се пушти макар и под туш,одколку грутка во гради да стои(често си плачам под туш,да не ѓи секирам другиве).Пецо сега прочитав, не те одбиваме за помош,додуша кога ќе се расприкажеме во текот на чистењето,ќе ти иди во планина на одмор да избегаш,ама тоа е :rofl:,нема се погодено.Отидов кафе да мавнам и купатило да гланцам,ама комбинација(facepalm)

На SV1911, bittersweet, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  3. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    И јас да ви посакам добро утро на сите:coffee:
    Напорен ден ме очекува,трупам повеќе обврски за задутре да си спојам и имам повеќе слободни денови за празников.
    Моја познајничка лани за Нова год. и испаднаа 2цртки и буквално на Велигден правеше свадба дека имаше итно слободни ресторани и завршува постот тоа е кога е се од немајкаде.
    Ај да е убав денов...:sun:има слино светнал ден за работниците на трудот:)

На SV1911, Peco, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Добро утро. Сте се изнапишале сабајле а кафе никој не ставил. Недомаќинки :D. Или пa сите се расчистивте па нема време за кафе?
    Ја клатам дете да заспие па да фатам нешто. Да подзачистам предпразнично.
    Само да додадам - сон ми беше професорка да станам, таков факултет завршив, ама не излезе. А со денешниве средношколци, благодарам ама не благодарам :doh:
    Убав ден
    626920549.jpg

На SV1911, bittersweet, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.501
    Допаѓања:
    173.523
    D.utro i od nas :)
    Za mene deneska posleden rab.den pred praznikov:)8)
    Utre sluzbeno ke poziram samo ;)

Blago nesto ke pravime li?
    Ja sitni kolaciKI kako i sekoj praznik ,ama sakam da smenam malku.Bajadera 100god. ja nemam praveno a i recept bogzna dali imam.

Gladna se razbudiv utrovo ,ama drzam dusa uste -da ne sednam i da jadam(facepalm)

Ajde :hug:.
    Za kaj Peco vikajte me i mene:D

На SV1911, bittersweet, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.093
    Допаѓања:
    258.401
    Ко ќе завршите кај Пецо може и кај мене да поминете...недомаќинка. Ќе ви купам благо од слаткарница а кафе ќе ви сварам :)

Доста фантазирам да фаќам крпата :|

На SV1911, bittersweet, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.501
    Допаѓања:
    173.523
    Abe nie ke odime kaj Peco,a dali ke cistime :rofl:
    Ke pomineme i kaj tebe ;)

На SV1911, Peco, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    83.809
    Добро утро !!!
    Надвор временцево милина јас готово сум стуткала и благо и солено Велигден може да иде...
    Имам работа кафе ќе пијам покасно оти сум закасната дури во 5 сум заспала тоа ти е зафрканција,но покасно ќе ве подружам...
    Имајте убав ден со тие што ги сакате и запомнете за небитни работи и луѓе немој да ми се нервирате ...

На SV1911, bittersweet, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.755
    Допаѓања:
    93.416
    Ја знаете онаа”Додека ти планираш,некој од горе ти се смее”
    Епа така е стварно...

Ај добро утро:coffee:

Сакав маж во униформа(полицаец или пилот),а јас да сум наставничка,и така скромно ама среќно да си живееме,со едно дете и куче.Пффффф(facepalm)

Во суштина не сањарев многу,некако зрела бев,мало дете со “стара” душа што би се рекло.
    За партнери едино ми беше битно презимето дали ке ми одговара:rofl:
    Признајте дека сте пробувале и вие]:)
    Во поглед на образовение и кариера потфрлив многу,огромен потенцијал ама слаб стратег бев.
    Еве ме сега во странство,а тоа па никогаш не сум сакала,маж ми да не пресечеше да се врати јас никогаш немаше да иницирам.И ке сум се зафркнела :)
    Ај многу дрндам од сабајле,ама па 20 мин во трамвај таман за едно пост-че се:lol:
    Убав ден:hug:

Последна измена: 4 април 2018
    На SV1911, bittersweet, Val-Dim и 33 други им се допаѓа ова.
  10. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Утро
    Со душа чекам да помине и утрешниот ден, па 4 дена споено.
    Се почесто не ми се иде на работа, лоша атмосфера, лошо се,без воља, без ништо, белки ке помине
    Временцево сончево, планот беше за во петок да се оди до Смоларски водопади, да утепаме еден ден натака, ама гледам ќе се расипува времево и најавуваат дождови.
    Прозори ме чекаат за бришење, од кога само не се фатени, треба општо генералка да направам , пролетна нели:D
    Убав ден

На SV1911, bittersweet, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.195
    Допаѓања:
    106.173
    c9370771ed5d9a6495dc8006e995145f--chocolate-pancakes-chocolate-chocolate.jpg
    Утрово некако гладна се разбудив, се надевам најпосле ќе јадам ко нормален човек. Деновиве со 2 лајчиња кисело млеко се заситувам и само на супи и јогурт сум.
    Малку да остане човек во болнички кревет онеспособен, голема лекција било!
    Си ветив дека ќе бидам дисциплинирана, нема кафе на гладно, нема само еден оброк за цел ден, нема плачки за глупости, малку повеќе себична ќе бидам...Си ветив во најтешките постоперативни моменти, само да ме држи ум да не заборавам.

Ко дете, мечтаев да бидам мајка, да бидам дома со дечињата, да ги носам и пречекувам од часови.. кога имав 5 години, мајка ми почна да работи а јас во градинка, па училиште и вечито ја мразев нејзината работа, цел живот и мина на работа, а само копнеев да дојде по мене после часови :(
    Еден мал период си ги чував трите, но не верувам ни дека ќе се сеќаваат, мали беа... И отиде сонот најголем ко кула од песок, наместо најгалени создадов деца на растурен дом :(
    Друго ништо не е битно...

На SV1911, bittersweet, Val-Dim и 30 други им се допаѓа ова.
  12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    @♡BuBaLe♡ ти не си создала деца од растурен дом :!: ти си го направила тој избор за децата да имаат помирен живот. Колку пати сум слушнала коментар од мои пријатели чии родители останале заедно "ради децата" па гледале секакви глупости по дома. И викаат ќешки да се разведеа моиве посреќни ќе бевме.
    А за чување деца, мајка е најдобар избор, ама за неколку години ќе пораснат и нема да им требаме дома, а ќе им требаат патики, фармерки, фустани, патувања, екскурзии. За тоа треба работа и пари.
    Јас за големава требаше да бирам, да седам дома и да ја изгубам работата или пак да ја оставам на 10 дена од земање и да тргнам на работа ( бев штотуку вработена и не ми следуваше боледување оти она беше 10 месеци). Избрав и ја оставив кај мајка ми, срце ми се кинеше ама сега сметам дека добро избрав, таква работа со таква плата и бенефиции мн тешко се наоѓа. Од 10 дена, уште не ме познаваше детето, па ете сега е како лепенка за мене :l:

На SV1911, bittersweet, Val-Dim и 30 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.501
    Допаѓања:
    173.523
    Kakvo sedenje doma :!:,sto zborite...
    Se naodja vreme za da im se pruzi ljubov i vnimnie na decata ...i podobro malku vreme ama kvalitetno provedeno,otkolku cel den so dete a ziva depresija da e majkata.

На SV1911, Peco, green.eyes и 25 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.788
    Допаѓања:
    270.455
    Д.ден од мене изгубената Сум дошла на работа денес без прслуци(facepalm)Среќа широка блуза носам и по палто стојам.А и "клиентиве"не приметуваат.
    Ме чека напорен ден,по работа сакам да одам на гроб кај татко ми па допазарување,па спремање...

На SV1911, bittersweet, Val-Dim и 31 други им се допаѓа ова.
  15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Нема шанса да отидам некаде без прслук, не за друго, ќе се сопнам по пат па ќе ми текне :D(facepalm)

На SV1911, Peco, green.eyes и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Појадувам јаболки со путер од кикирики и цимет, и ми текна ми се прејади некое пите со младо лукче:D. И барам рецепт, па ми текна на референтка, често се лукосува:D.
    Прекрасна фокача да ти понудам Рефи,со млад лук и зачини за Велигден.:f: Рецепт нема, оти Лукавата девојка нема уште поставено.

29598329_2080129912029452_4800511734629422346_n.jpg

Ја чекам другарка ми за кафе. И го спремив омиленото торте:f:
    Имајте убав ден, а јас ќе шкртам цртки се дур дојде денот.:sun:

П.С.Без прслук подгрбавено се движам, башка како да ми фали нешто. Без прслук и леќите, само за спиење:D:D

На SV1911, Peco, Rebecca_R и 24 други им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.899
    Не сум дете на растурен дом! Одлично се справив со цела ситуација колку и да беше тешко. Никогаш не си ги обележувај децата беспотребно. Најважно е да се здрави и живи! И вие исто без оглед дали сте заедно или не.
    Ај добар ден.
    Ја искарав Бубале малце и одам да работам пак.
    Ве бубам.

На SV1911, EuHenIa, green.eyes и 24 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.501
    Допаѓања:
    173.523
    Ne e rasturen dom,tuku e dom so deca i roditel koj vredi za dvajca :muscle:
    (i ja da ja skaram malku bubale)

На SV1911, Peco, EuHenIa и 26 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Најтешки ми се оние ден-два пред одмор или викенд.
    Нетрпелива сум.
    Ќе врнело, ќе било облачно...ми е гајле.
    Нели неколку дена ќе смениш атмосфера и ке легачиш, и нема да мислиш на перална, пегла, шпорте и фрижидер, баш ме брига какво ќе е времето.
    Ќе дишам чист воздух ако ништо друго.

Па колку мразам кога ,,као,, берат гајле што ќе правиш во соба|(..па ако било за седење во соба и дома ќе си седел|(.
    Ми се при*ра од нивниот муабет.
    А уставари СЕ би дале да се некаде на страна, па и камења да врнат:)

Зошто дозволуваат зависта да им ја пишува на чело:?:
    Сите сме со доза на завист, било позитивна или негативна, ама нека биде ,,завиена,,

На SV1911, bittersweet, boomsleng и 28 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.329
    Допаѓања:
    249.269
    Ова тебе те тишти, те убива. Знам, по себе. Си завртав дека требаше да биде поинаку, да станам адвокат и да бидам во брак. Епа тоа ме доведе да киснам по болници. Стресот ме претвори во страшен хипохондрик. Долго време се обвинував дека сум неуспешна, неостварена и како жена и како професионалец.
    А млади сме.

Зошто мора да седеш дома и да чуваш деца? Ете мајка ми тоа го правеше и жали секој ден. Ние пораснавме. Мислеш дека некој од нас се сеќава дека дома мајка му го чекала. Не.
    Ама мама да.
    Најлошо за жена е да седи дома со мислите. Ете ја, почна да работи и друг човек.
    За рустареното семејство верувај вака е подобро. Син ми за време на кавгите беше нервозен, кршеше играчки, затнуваше уши. Денес една играчка нема фрлено. Знаеш тогаш што велеше, дека играчките не слушат и треба да ги тепа. Намерно болдирав. Затоа, верувај донесе права одлука.
    Денес сум сама, син ми е кај татко му. Спиев до 10:30. Никој не ме разбуди. Знаат мајките што значи сам да станеш:D.
    Така и ти. Имаш работа плус. Децава кај татко им и ти на шетање. Ништо нема да им фали верувај.

Исто ќе се надоврзам и за соновите. Еден е, во повеќе верзии. Дом и семејство, повеќе деца и кариера. Добив спротивното.
    Многу време ми требаше да се помирам. Но, којзнае, може еден ден и пет деца ќе имам:D. Се шалам.
    Сестра ми баш ми кажа дека сум станала себична, која не сака нови обврски оти реков како би јас сега пак со бебе:^).
    И така е. Таква станувам. Си ја сакам комоцијата. И сакам да бидам уште посебична и полоша. Оти вакви се успешните луѓе. А среќата е релативна работа.

На SV1911, bittersweet, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.