Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Добар ден,како сте женички :)
    Искрено неможев да се спротисвам на времево и му ја дувнв рано сабајле у природа.
    Абе шо убаво си е,јас си лежикам, врапци куп!Свират ли свират:)
    Вегетација у фаза на почеток.
    Се мислам и утре да останам али времево вика лошо ке биде.
    Едно кафе од сабајле и вода којзнае колку испив.
    Цигари се борам што помалку да пушам и некако нервозен ке ме направат :)
    Баш штета што ке се смени времево за празникот.

На SV1911, EuHenIa, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.685
    Допаѓања:
    202.276
    Добар ден од мене, фини муабети сте разврзале...
    јас од сабајле работно, па сега во некои фрки со администрацијава, криво ми е што предупредив за ова, ама никој не ме слушаше, и сега фрките почнаа... не сакам и нема да се нервирам, оти моето го направив, па што биде нека биде...

Соништа... ех кој ги немал, и јас ги имав, само што моите не вклучуваа маж и деца :wasntme: туку патување по светот и истражување на егзотични локации. Ама ништо не бидна, можеби не работев доволно на тоа да ми се исполни сонот, сепак не се каам, убаво ми е... всушност, не се каам за ниедна одлука во животот, без оглед на тоа дали била погрешна или правилна, оти и онака каењето нема ништо да смени. И сметам дека никогаш, ама баш никогаш не е предоцна за ништо.

@stetoskop
    еве бајадерче

Најубавата!

Убав ден на сите!

На vitamina, SV1911, bittersweet и 31 други им се допаѓа ова.
  3. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Бубале за ќотек си,само ми жал дека не си уште заздравена,иначе да ти дојдам и да те наплескам.Ова ти го велам затоа што направи најдобро и за тебе и за децата.Не е здрава средина за растење со кавги.Да ја имав таа твоја храброст пред многу години поарно ќе беше.Не ти го велам ова за напразно да те утешам,туку дека подобро е да слушаш паталец,него ли гаталец-не е за џабе ова речено.Смири си ја душата малку,и радувај им се на малецките :hug::hug::hug:.Не ти е лесно се гледа од секој еден твој напишан збор,но животот е пред тебе,млада си,немој да дозволиш здравјето да си го уништиш.

На vitamina, SV1911, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  4. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Таму кај што ќе сум и со тој што ми чини и камења да паѓаат мене рај ќе ми биди.
    Море јајца ќе вапсувам,па ќе си делиме,ќе си ги броиме,па за да сме и како маж и жена во се еднакви него ќе му клаам 2јајца помалку:lol:
    Па ќе се кришиме,јеееее....
    Уживанција,времето ќе се расипело,арно тоа,него јас да не се расипам или тој нит празник,нит јајца ќе осетиме:D

На vitamina, doubleg, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    174.219
    IMG_1812.JPG
    :* :* :*

На Rebecca_R, WORRIED.BT, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    150.969
    Good luck :hug:

На Rebecca_R, Annath, Espadrila и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.769
    Допаѓања:
    173.072
    Фала :*
    Е да..ама јас сум позната дека немам многу среќа во животов:|
    Отидовме денес на контрола наместо после Велигден...
    Не ми се збори..
    Не е лошо, ама не е како што се надевав...

Не сум родена за да уживам во животов..мора да се мачам за се
    Епа ваков живот НЕ САКАМ.

На vitamina, SV1911, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.761
    Допаѓања:
    140.454
    Dobar den ,
    Da se prijavam deka ve citam nekoe vreme vekje ,ama nemav hrabrost da pisam:)
    Ama denes citajki ve ,resiv "ili denes ili nikogas":D:D

Inaku,35godisna zena i majka na 2g devojce."Ocajna Domakinka":D (ne na izgled ko niv tuku bash ocajna:D).Drugo nisto bitno za mene.

I znam deka e red kafeto da e posluzeno vo prviot post(malku docnam so prvoto kafe),ama se nadevam i ova ke e dobro i osvezitelna torta taman za vremevo.

Ubav den

Прикачени фајлови:

На vitamina, SV1911, Val-Dim и 31 други им се допаѓа ова.
  9. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Здраво!
    Денов преубав,само за шетање,ама сепак ќе си останам дома.
    Вечер и утре трета смена,па начекав време да шкртнам нешто(приметив дека само тогаш наоѓам време да пишам :D )
    Дали сум имала сонови,па ќе излажам ако речам дека сум немала.
    Ситни работи ме прават среќна,па така многу сакам да чувам куче,да имам куќичка на некое мирно место со рекичка и зеленило, да имам едно детенце...
    Сакав и да патувам по светот,ама од Македонијава не сум искочила,али никогаш не се знае.
    Како мала сум сакала да станам пејачка,ама тоа ќе си остане само желба.
    Исто сум мислела дека на овие години(27 накај 28 ) дека ќе бидам мажена и дека ќе имам детенце(дека ќе бидам млада мајка).
    Но со тек на време кога гледам во какво општество живееме,искрено се плашам од тоа што ни носи иднината и дали ќе можам да се справам со сите предизвици што ни ги носи животот.
    Бубале си го направила правилниот избор,секогаш е подобро тоа,него деца да растат во нездрава средина,немој да се обвинуваш :hug:
    @Dust од лошото секогаш има полошо,се ќе биде во ред.Сите те гушкаме,силна си ти,ќе издржиш :hug::hug:
    Добредојде @flower30 :f:

Последна измена: 4 април 2018
    На vitamina, SV1911, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Прашинке и тебе ли треба да те тепам како Бубале,ќе ме измачите бре деца со ќотеков.Доволно е што си ваква како што си,посебна и храбра,а животот на сите ни носи подеми и падови.силна си ти,ќе се избориш,и сигурна сум дека овај горе има убави планови за тебе:hug::hug::hug:.Те молам,главата горе и гушни си ја љубовта што е до тебе,ќе помини и ова.

На SV1911, Val-Dim, EuHenIa и 25 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    106.300
    @Dust :hug::hug: трпение само, овој твој Ваков живот е само ПРИВРЕМЕН!
    Секоја рана за да се залечи треба одредено време.
    Битно до себе имаш некој кој ти ја одржува смислата за живот.
    Ќе бидат овие денови зад тебе :hug:
    Убав беше извадокот во нечив пост во спојлер, чинам на @Sesil беше!
    И јас денес на контрола, односно на конци вадење беше договорот, па трипати ми ваделе после царски познато ми е, ама денес луѓе, кога ми удри едно чачкање и стегање, звезди видов, згора на болката осетив нешто топло како ми го обли стомакот и еден поглед фрлив кон раната, кога гледам :worried: крвови :worried: па удрив едно дерење едно плачење :x :wasntme: после срам ми беше :tmi:
    Морало дренирање да ми направат, си останав со пола конци неизвадени, утре истото ме чека;(;(
    @JuLleE колку само си во право за напишаноно
    и :hug::hug::hug::hug::hug: за сите кои ме искаравте
    длабоко во себе знам дека исправно постапив но негде подлабоко има нешто шо е посилно и ме уништува

добредојде @flower30 мила!!!

На vitamina, SV1911, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.761
    Допаѓања:
    140.454
    Fala vi @Ane-Goki1 i Bubale

Eve i jas se naogam vo nekoja faza od zivotot so tezina ,so nekoi problemi i verojatno vo depresija.I jas sum hipohondrik golem,ama ne mozam da se smenam,posilno e od mene.Vcera koga bev na pregled se molev se da e dobro i si vetiv deka od denes ke gledam poinaku na rabotite i pooptimisticki.Ama Marfi mi e "najdobar prijatel" :Dtaka da ne znam dali ke uspeam.I stvarno lugje so pogolemi problemi razmisluvaat popozitivno i se veselat na zivotot.
    I jas bi ti pisala @Dast,neli ne moze se da e dobro vo zivotot,ama barem imas licnost do tebe koja te pocituva i saka i (gledajki naokolu) denes tesko se naoga takov partner.Ti posakuvam pobrzo ozdravuvanje i da si gi ostvaris site planovi

@JuLleE jas se iznacitav se na internet(oti neli site "bolesti" gi imav(facepalm)) ama sakav da ti pisam(ne da te plasam) ,za toa sto otekuvas dali proveri bubrezi?! Taka imam slusano i taka citav.

Izvinete me za dolgiot post,ama citajki ve se pronaogam vo poveketo vashi postovi pa da si pisam :)

На vitamina, SV1911, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Јуле бре, едно дете, се знае. Јас сум едно, ништо не ми фали. :DИ мајка одморена и по фризерај од сабајле...Помалку болки.:D:D
    Се шалам, немој некој да си сфати погрешно. :D
    Мада , јас едно сакам:)

На SV1911, kuc, EuHenIa и 18 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.124
    Допаѓања:
    269.151
    Добар ден девојки, жени, ѕверки :)

Јас денес вака како детиште, ќе ве карам, до душа Дасти ми е генерација, ама пак.

Прво, Буби.
    Деца на растурено семејство се оние кои живеат во дисфункционално семејство.
    Оние кои се сведоци на секакви го*нарии, плачки, тепачки, па дури и незадоволство. Оние кои не се погледнати, оти родителите се преокупирани со омразата или нетрпеливоста еден спрема друг.
    Од прва рака не знам, ама од втора рака... и те како. Моите братучеди “процветаа“ кога родителите им се разведоа. Оти животот во таа заедница беше отровен за сите.

Сигурна сум дека сите што стапуваат во брак се надеваат дека таа заедница е засекогаш, ама ете... сѐ бива. Живот.

Ако децата се сакани од мајка и од татко, многу посреќни ќе бидат од било кое дете чии родители живеат заедно, но не функционираат никако. И како што кажа @LadyC - перцепцијата е многу важна, не се обвинувај себе и не си ги етикетирај децата без потреба.

Имаат мајка која повеќе од сѐ на светот ги сака и која сѐ ќе направи за нив - да знаеш дека не секое дете ја има таа привилегија. Имаат татко кој сака да им биде татко. Многу деца “имаат“ татко. Имаат двајца родители кои живеат релативно блиску и се тука за нив во секое време. Децата ќе бидат добро. И ќе пораснат и нема да имаат трауми. Ти мораш да престанеш да се самообвинуваш.
    Прво, заради нив. Им треба среќна, исполнета, позитивна мајка. И таа желба, тој елан, ќе си ги најдеш и ќе живееш како што треба. Да си ја јадеш душата, доста е!

А ти Дасти, сакала, не сакала, се случуваат глупави работи.
    Ќе преживееш, ќе застанеш на нозе, и уште поупорна од претходно ќе бидеш.
    Додека има живот - има надеж. И нема откажување.

Нѐ спопадна глупав период сите очигледно, ама мора да стиснеме заби, оти од очајување фајде нема.

Извинете на карањето, нејќам вака разочарани да ве читам.

И ти Јулке само, не се знае, може допрва бебушки ќе сакаш :) Зошто па да не сакаш? ;)

За прво чим збереш храброст, за второ сигурно е полесно :D

Ај сега една групна гушка за сите, и живот иде даље :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:

На vitamina, SV1911, LadyC и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.769
    Допаѓања:
    173.072
    Јас сум едно дете. Ми фали брат.
    Ама нема..

Тепајте ме колку сакате.. Јас сум од оние кои тешко се помируваат со судбината.. ама кога ќе се помирам сум пола мртовец..
    А знаете што е полошо од тоа? Кога паднав да не станев... е само тоа е полошо од моето помирување со судбината.

Некогаш џабе е и љубов и поддршка до себе..
    Карпа човек е.. за нозе ме фаќаат тројца за чаршаф да ме префрлат на кревет, кај глава само тој.. И планина ќе помести за мене.. и на раце ќе ме носи до другиот крај на светот.. И невозможното ќе го направи возможно.. Е таков е.
    Што дека... кога ме убива депрсијата. Лек ми е кога ќе ме гушне.. НО преголем залак е за мене ова што ми се случува.. Се осеќам себеси во каква криза сум и се познавам добро, знам дека тешко од ова се излегува..
    Единствена причина за борбава за да оздравам е тој... за да можам да чекорам до него ..до крајот на светот.
    За да можам да се оддолжам за се што има направено за мене овие година дена, а особено овие 5 недели .. и следниве 2 месеци..
    Затоа што и цел живот добрини да му правам, нема доволно да му отплатам.

Само можам да ви посакам секој од вас да има по еден ваков човек до себе. Човек што никогаш нема да се откаже од вас, макар и цел живот на негов терет да сте..
    Човек што ќе ве сака и ќе ви дава желба за живот... Човек што секој ден ќе ве турка напред за да го остварите тоа што го сакате .. Човек на кого ќе можете да му го ставите сопствениот живот на тацна, а тој ќе го пази повеќе од својот.. И никогаш..ама баш никогаш нема да ви пререче за тоа.
    Е тоа е мојот Алек. Мојата душа.. моето СЕ:l:

Извинете за рефератов..
    Си плачам и пишувам додека не е тука. Да не ме гледа расплакана..
    Емоциите ме совладаа..

Убав ден на сите :hug:

Последна измена: 4 април 2018
    На vitamina, SV1911, LadyC и 33 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.327
    @flower30 добредојде мила, баш ми е мило што почна да пишуваш тука :hug:
    @Dust :hug::hug::hug: ќе биде подобро, мора да биде. Само биди силна да го издржиш периодов.
    Да ве поздравам и убав ден да ви посакам жени лавици и по некој лав :D

На SV1911, LadyC, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.202
    Допаѓања:
    259.830
    Држ се @Dust. Јас во таков лош период од животот се заљубив повторно во маж ми. Никогаш за ништо не би го оставила, се додека ме сака до него.
    Јас ја средив куќава, остана уште 20% ама и јас сум човек. За денес доста е.
    Голема храброст треба човек да се разведе. Значи сте имале огромни причини. Рабирам дека се прашувате понекогаш ама сигурна сум дека одлуката ви била вистинска.

На SV1911, LadyC, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.327
    Само едно ќе ти кажам, мајка ми до ден денешен се кае што не се разведоа со татко ми, а јас цел живот ќе го памтам моето лошо детство, траума ќе ми остане додека сум жива. Се ќе дадев за мир и спокој, нешто што не се купува со ниедни пари. И, додека ти го пишувам ова ми стои грутка во грло и плачам, се ќе дадев за убави спомени од детство да имам, мирно да легнам и станам. Затоа, главата горе, најдоброто си го направила, за себе и за децата :hug:

На SV1911, LadyC, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.321
    Допаѓања:
    158.406
    Даст многу добро ти ја разбирам ситуацијата.
    Најлошто нешто што можеш да си го направиш е да почнеш да се сожалуваш себе си и да се запрашуваш дали го заслужуваш сето тоа и да се осеќаш како должник према човекот што го сакаш.
    Реално во такви мигови, тебе не ти е лесно, ама него па ич верувај ми.
    Од очите на дм сешто можам да прочитам, само едно нешто не - дека нема верба.
    Ако гњуриш во солзи и селф пити, ем не си помагаш себе си во ситуацијата, клетките се многу забавни и интересни, многу реагираат пасивно и почнуваат да се однесуваат така како што ти им налагаш со своето расположение. НИЕДНА терапија не ми дејствуваше, иако бев високо функционален неверник и веројатно депресивец, нихилист и што и да е, не верував во ништо, а најмалку во иднината иако баш онака позитивно со радост во срцето, но и голема доза на сарказам и се смеев и и викав - ти нема да постоиш, а еве ја дојде и станува минато и има друга иднина пред мене. Со многу разговори со докторите ми го променија мајнд сетот и многу им благодарам што баш на нив налетав, дури и во црква ме праќаа, нов завет ми викаа да го читам, за да променам нешто внатре во себе, за да терапијата ми делува. Им се смеев и им викав, па излегува дека се е пласибо, не? Не, не се работело за пласибо туку за нешто повеќе.
    Имам другарка уметник, која пати од депресија и анскиозност, психијатарот сем регуларната терапија и ја препишал и библијата нов завет како лек. Модерната медицина нешто менува, и при тоа не станува религиозна шарада, туку нешто друго укажува. Кај нас сега доаѓа, а на запад на многу клиники различни пристапи имаат за да го направат ова. Додека лежиш најди ја Емоционална Интелигенција од Даниел Големан и читај.

Џабе плачеш, џабе се жалиш и себе и него, копни длабоко во себе и ќе го најдеш изворчето.
    Мислам дека ќе ме сфатиш што сакам да ти кажам.
    Ништо не е невозможно. Ти плус со такви повреди кои ги засегаат нервите, најмалку што можеш да правиш е ова што го правиш. И најтешките болести прво почнуваат во главата. Верувај ми. Од едно скршено срце на 20 години, на 70 може да се разболе човек од рак и да не знае зошто. Клетките памтат.

Замисли, ова ти е само една препрека и ти пукаш.
    Некои од нас имаат преживеано и војни, и веќе сериозни болести кои ги надминале, некои губеле и деца и пак им се случувале сериозни работи и пак стојат бодро. Не дека не паѓаме, далеку било, сепак сме само луѓе, ама едно нешто е различно - никогаш не смееш да се доживееш себе си како жртва. Не смееш да си го дозволиш овој луксуз на самосожалување и беспомошност. Во животот биди се, но никогаш немој да се доживуваш себе си како жртва. Најголемата глупост е тоа што ќе си ја направиш на себе.
    Паѓањето доживеј го како освестувачки момент што требало нешто да ти каже и да те научи.

На SV1911, bittersweet, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.769
    Допаѓања:
    173.072
    @Lilit
    Разбирам:) :hug:
    Фала ти :)

На SV1911, boomsleng, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.