1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.123
    Допаѓања:
    156.044
    И да те предупредам.
    Во прв момент многу повеќе ќе ти бидат драги оние кои ќе ти викаат - леле да, сирота ти, мора да ти е тешко, леле за греота и слично. Ќе ти доаѓаат како мелем на душа, ете некој ме жали, знае како ми е, а не овие што ми зборат да се кренам.
    Ама да знаеш, тие фините... е тие ќе те докопаат жива. Јас се освестив набрзо и престанав да им зборувам, ден денес они не знаат ништо за понатамошниот тек на нештата, ама баш ништо.
    Екипата што навива за тебе почесто не е баш пријатна и не е секогаш баш настроена да те слуша и гледа како плачеш, напротив.
    Нема проблем, нема фала за вакви муабети.

На SV1911, boomsleng, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Даст мене секогаш ми помага читање за информотерапија. Имаш купица доктрини за тоа по нет.
    Пошто организмот треба да се гледа и како електричен систем, пропратно, енергија, ќелии, мередијани....

На SV1911, LadyC, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.758
    Јас такви немам:D
    Од почеток расчистив дека состојбава си е моја и такви сожалувања не сакам.. а богами мразам лицемерие а и сожалување.
    Ја сакам вистината залепена во лице а не завиена во сожалувачка форма..

Алек е до мене..
    И една другарка од Ск знае.
    Друг никој..

Пишуваат..кај си? Во Берово... Па не идеш за ск да се видиме?
    Не...
    И толку:lol:

На vitamina, SV1911, Ane-Goki1 и 26 други им се допаѓа ова.
  4. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    25.779
    Хај еверибади :hai:
    Ве читам редовно но ништо посебно немав за кажување па си ќутев :)
    Ајде кој е за кафе пауза нека повели :coffee:
    DC97FE40-1CBA-475D-B8FA-D037CBE8D330.jpeg

Ништо посебно нема да спремам за Велигден ќе купам благо/торта и еден пре убав италијански козињак и јајца со ќерка утре ќе фарбаме. Е ми се јадат едни солени и сакам да правам но не им знам ни име па ни рецепт имам :lol: еве вака изгледаат 31D18E95-C659-463F-998A-4717A82F7346.jpeg ако имате рецепт или пак знаете како се викаат кажете ми за да знам што ми се јади :D

Бубале знам како се чуствуваш и јас го поминав тој период на самоукривување си велев издржав 13год. можеби атер за детето требаше да стиснам заби и да издржам до крај но не се издржуваше повеќе, децата ќе пораснат нема да заборават но ќе разберат зошто сме решиле да ставиме крај. Незнам колку време не сте заедно но со тек на време станува полесно, гушки од мене :hug:

Ами си замислував и бев убедена дека мажот мој ќе биде некој плав висок типац со зелени очи ха,ха,ха... која контраст човече :rofl: не е ни бел а не пак плав ни око зелено ништо,единствено височината сум ја погодила :D ама го сакам бе :l:
    Шубо било ко ќе си се изнасмееш самиот на себе :D

На vitamina, SV1911, fina erika и 26 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.788
    Допаѓања:
    270.449
    Само да ве гушнам сите,слаба сум на зборови:hug::hug::hug:
    29572727_1652934138136344_7354562124339048944_n.jpg

На vitamina, SV1911, fina erika и 27 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Од кога немам jaдено козунак, ммм.
    Здраво-живо море, депресари :D шо сте увиснале тоа бузите :P

Мислев краj немаат ова пишанките,ама па завршив предвреме. Стандард. Ми се оди по чаршиja и Битпазарче. Глеав од Шилеа некои покупки последни од пред време и ми остана мислата да се шетне натаке и купат хепи тракатанци за уз времево. :) jуни резервиран за тапас кон сервеса :) кеифови за jaзици ме факаат ама, иди одлучи на шо. Де да бевме три пет човека со еден мозоок со плус мемори спеjс..растур ке праевме :))))))))) секоj со проблемите и глупостите за дефокусиранje од проблемите :D
    чаУ!

Последна измена: 4 април 2018
    На vitamina, SV1911, fina erika и 23 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.195
    Допаѓања:
    106.173
    @Ginger^ информотерапија шо е???

На mal.ecka, Rebecca_R, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    На LadyC, Rebecca_R, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.741
    Допаѓања:
    266.526
    Ти драга моја Дасти....
    Како би можела да се помириш со таков човек до себе?
    Зар малку е тоа?

Било што било, ќе биде подобро.
    И на почеток, прв пат кога кажа... ти реков тек сега ќе видиш кој навистина е човек.
    Тежок начин за учење лекција, ама таква лекција некои за цел живот не можат да научат.

Ќе проодиш, ќе протрчаш, и со твој Алек има обиколка на светот да направите.
    Држи ме за збор :*

:hug:

На vitamina, SV1911, LadyC и 18 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.329
    Допаѓања:
    249.267
    @flower30 се испитав што може да испита еден интернист. И бубрези и нефролошки синдром. Крвна слика одлична. Ехо одлично.
    На екстримитетите кажа дека биле остеропатски ( не сум сигурна за називот), демек од седење, одење, а и такви ми биле вените. Ама има јас и на дланката. На лице е алергија.
    Деновиве едвај издржувам. Ме гребе грло, шмркам, па и поткашлувам. Главата ми е како во транс, ме жеже и тежи.
    Зедов денес апче за алергија. Сега пред еден час. Како да осеќам подобрување. Даселта на Крка се. Понова верзија на Лоратидин биле.
    Ако имате подобра препорака за алергија кажувајте и да се пијат преку ден, а не навечер оти јас преку ден имам маки.
    И дали има некој слушнато за вид на алергија која почнува на буквата Г?

На SV1911, mal.ecka, LadyC и 13 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    77.291
    Покриено млеко мачките не го пијат. Најдобро е приватниот живот да си остане приватен. Или човек да се дружи со слични на него, за да нема проблеми.
    FB_IMG_1522856636224.jpg

Јас овде највеќе споделувам лични работи. Никој не осеќам толку близок за интимни работи да пишам.

Ова јас од сабајле
    FB_IMG_1522856175011.jpg

И дојдов 35 мин порано на работа.

Држте се жени. Феникс ме ние, се издигаме од пепелта.

На vitamina, SV1911, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.458
    Допаѓања:
    201.154
    @Dust главата горе. Не сум ти во кожа, ни одблизу не знам како ти е, ама верувам дека не ти е лесно. Ни најмалку. Ама додека си жива, имаш надеж. А штом имаш човек што 100% е покрај тебе, тогаш пола битка е добиена. Ќе успееш, ќе станеш на нозе, и ќе го шеташ светот. Само мораш да престанеш со негативните размислувања. Се сложувам дека клетките паметат, и дека што може психа да направи, ништо друго не може.
    Бубале што не можам да те тагнам...и за тебе важи...главата горе и без етикети. Твоите деца се среќни оти ти си им мајка и го правиш најдоброто за нив.
    @JuLleE немој да дозволиш хипохондријата да те победи. Млада си, впрочем, сите три сте помлади од мене... Животот е пред тебе, не си сама и, верувај, и ти ќе си ја најдеш сродната душа.

Мене периодов ми е прилично тешко, си признавам. Ама не се давам, се борам со сите сили да не паднам во депресија и да не ме надвладее негативноста. Ноќе ми е најтешко, а сега и за празников осеќам дека нема да ми биде лесно. Ама... Живот.

На vitamina, SV1911, mal.ecka и 29 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.610
    Допаѓања:
    138.152
    @Dust ama ti znaes deka imas ambicii i golemi planovi za vo idnina.Ke pominat i 2meseci i ke zastanes na noze i ke uspees da ostvaris se so covekot koj te saka do tebe.Loso e da si vo vakov period bez nikakvii ambicii,planovi,spremna za ucenje na novi raboti,e togas vekje e tesko.Vo zivotot retko koga ispagja kako sme zacrtale.
    @JuLleE togas pocni so terapijava i vidi kako odi.I jas gi imam istite simptomi i "Mile Panika" vcera so vrski(oti ne mi davat upat za glava) bev da mi pravat KTM(oti za magnetna r. bev preplasena).Doktorot sto gi cita rezultatite vika se e dobro na snimkava.Vidi si so nevrolog da ne e migrenozna bolka.Inaku i na paihijatar bev -mi rece se ti e od stres i strav.Mi dade AD ispiv edno i mislev 4 dena umiram kolku mj bese loso.Nemozev da ja smenam terapijata i prestanav.A kako bi sega da pocnam na psiholog da odam.Ama mm vika -"kaj toj sto ke pojdes od tebe ke ostavi profesija i ke izbega vo planina" :D
    (facepalm):D
    @ivi1987 fala ti .I fala ti za spodelenoto iskustvo :hug:

На vitamina, SV1911, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    flower30 добредојде душо,се извинувам со закаснување:*

На vitamina, SV1911, fina erika и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.155
    Допаѓања:
    138.679
    @JuLleE добра ти е терапијата, ги има и како Аериус, ама составот е ист. Подобри се од Лорарадин затоа што не те тераат на спиење. Јас сабајле ги пијам. Прочитај си за нус појави - мене на пример главоболки ме фаќаат, ама пак ми е подобро отколку без нив.

Јас на вакво време сум топ. Какви депресии, разведрете се!
    Никогаш не сум паѓала во моментот кога ме снаоѓало нешто. Секогаш отпосле, откако ќе помине, ќе направам ретроспектива и ќе сфатам низ каков период сум поминала.

На SV1911, Ane-Goki1, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.329
    Допаѓања:
    249.267
    @Ariel сега почнувам, од кога би требало да има некој ефект, од одма или?
    Работава е што не знам точно на што сум алергична.

На fina erika, LadyC, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.155
    Допаѓања:
    138.679
    Првите знаци на подобрување се чувствуваат веднаш. После 3 дена веќе ќе бидеш како нова.
    Ни јас не знам на што сум алергична. На тестови ништо не ми покажува, ама знам дека е некаков полен, секоја година во исто време. Мене плус ми солзат очи и ми тече носот, па ставам капки за очи Патанол и спреј фликсоназе. Ама ова е за екстрмни случаи, како мене.

На fina erika, LadyC, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    146.424
    Здрaвo живo друшки!

Кoлективнo "невреме"нa темaвa...кaј мене пoјaчaнo сo ПМС...пa ми се плaче без врскa...

Силни сте вие и сaми сo знaете...не требa јaс дa ви кaжувaм...
    @Dust @♡BuBaLe♡
    @Lilit (зaдoвoлствo ми е дa те читaм)
    И еднo дете кoе oдaмнa не пишaлo aмa гo мaчи нештo @Emy867
    Зa сите вaс и oние кoи ќе се препознаат
    tMymrfsP_400x400.jpeg :hug::l::hug::l::hug:

На vitamina, душленце, SV1911 и 30 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Здраво луѓе.
    Ве читам, ве гушкам. Што да ви кажам...да бев подобро, прва ќе бев на темава утрово..
    Отечени ми се очите од алергијава, бар не ми се познава дека одвреме навреме си приплакувам.
    Што посакував, многу соништа имав како дете :) За семејство, сакав многу деца да имам, сега веќе не сум сигурна дека сакам и едно. Доста често ми патува умот, се сакам да впијам и да видам и да доживеам, ама и мене како @CameliaMiller анксиозноста мамето ми го е*а. Невидливи окови.
    За мажи, побрзо ми започнала со 10год постар од мене човек, отколку со помлад. Можеби само такви сум сретнала, ама не ми оди муабет со нив.

Што да ви кажам... тешки денови. Ама ете, се носиме некако. Мораме.

На vitamina, SV1911, Annath и 27 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    96.472
    Фала ти на помислата:hug:. Ме мачи, не знам и кога не ме мачело нешто. И тоа не нешто ситно. За ситно и мозок не уклучувам. Затоа мислам и животот ми се скрати.
    И јас како @Dust што пишала, не сум создадена за да уживам во животов....

На vitamina, SV1911, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.