1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @WORRIED.BT , еве ме :hug: Со денови ве читам, ама не успевам :D Тоа е кога ќе пропуштиш многу па не можеш да надокнадиш после :)

Сонував да имам сопруг кој ќе го сакам многу и кој ќе ме сака мене. Сонував дека ќе имаме убав стан (како мала не можев да замислам во куќа да живеам, сега сѐ би дала за куќа, ама нема :(), сонував дека ќе шетаме по светот.....

Не згрешив многу, барем во најважното :) Го сакам повеќе од сѐ на светот, и сум сакана многу, и силно. Станот е убав, ама не како во соништата :D Е за шетањето не погодив, ама здравје, има време, како пензионери ќе шетаме :D

@Dust , Бубале што не научив да ја тагнам, @Annath , не се давајте :l: Силни сте сите три, ќе ги пребродите и овие препреки и нерасположенија.

@sanjaeva , искрено, ме расплака. Првпат ми се случува пост на форум да ме расплаче. :hug:

Јас немам нешто посебно да кажам за ова време што ме нема....почнав на работа како што беше договорено и влегов во машината, што се вика. По 12 саати сум излезена од дома. Малиот само на пола саат го гледам, буквално пола саат, на пола вечера го наоѓам. ;( После само миеме заби и право во кревет. Душата ми се кине што толку малку време поминувам со него, ама знам дека е за негово добро. Знам дека е во добри раце додека е во градинка, знам дека после градинка со татко му ужива.....доволно ми е тоа. Друг проблем имам со малиот, проблем што веќе како најголема планина ми тежи. Закажав на лекар, ако и сега ми рече докторката дека нема потреба од испитувања, стварно ќе се искарам со неа.

@Ariel , @kravce , мене алергијата на полен ми помина пред некоја година. И јас бев ужас, без Лоратадин не можев на прозор да излезам :( Не знам што се случи и од која причина, ама веќе немам проблем со поленот. Се надевам истото да ви се случи, или барем да поднамали малку, оти знам колку е тешка пролетта :|

На vitamina, SV1911, mal.ecka и 30 други им се допаѓа ова.
  2. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659

@flower30 јас се огрешив не знаев дека ваква е постапката на запознавање.
    Добро искусна домаќинка тоа поради стаж во брак главно,со многу обврски.
    Максимално ја користам предноста на живот во двојка со арсланот мој.
    За кафе да почастам доцна е ама ајде за сите може колктели за релаксација
    noon.jpg
    Инаку денес работа за два дена и обврските од утре ми се собра многу во 18дома од 8сабајле,со една добра кафе пауза покрај сите оние :coffee: од кафемат.
    Немав сили да готвам нит па не се прибрав навреме за ручек,па златна Седмица имаат посно мени за арсланот мој. Јас утре,петок и сабота тој построгиот пост само на двопек,овошје,салати. Ај ќе издржам и така ќе бидам во движење нема да имам време за гурмански оброци,мирно на раат јадење. А и перидов пред празнков ми е се во трчање. Рано будење најдоцно легнување,ми фали квалитетно спиење. Утре пак пред зори 2да офарбам барем за адет и ете тка започнуваат сите други адети. Го сакам овој празник,од мала го сакам. Секогаш посакував свадбата да ми биде недела по Велигден ама јас и 90%народ имав летна свадба,ама ок преубаво беше:inlove:.Сето играње,да може сакам пак,ама нема да биде исто си знам јас:D. Одмарам,ве читам,ме релаксирате.
    Бубале мора да те дрeнираат ако не излезе тоа од внатре ќе ти прави проблем.
    @dust Даст ајде ќе биде се подобро,млада си цел живот е пред тебе,ќе се среди се во свое време.
    И добредодјде @flower30

На SV1911, Annath, LadyC и 16 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.553
    Допаѓања:
    147.080
    Апчиња за алергија се пијат навечер пред спиење, бидејќи сите донекаде помалку/повеќе успоруваат, и те покрива наредните 24часа. Нема врска колку што знам дали алергијата ти се јавува дење ули ноќе. И јас почнав лоратадин за тоа необјаснето чешање што ме спопадна и ми се смири. Додуше не сум баш редовна во пиење ама не сум имала напад на чешање откако почнав. Инаку изнапрацив антитела анализи се ми е ок, така да мирна глава бар од таа страна.
    Не ми се верува дека малово заспа у 9:30 ова којзнае од кога не и се случило, се гледа разлика во тоа што се истрчува надвор. Секое попладне сме од кај 6 докај 8 надвор, мило ми е што се изиграни и не се затворени ама јас папсувам, мислам дека како низ автобуска станица да проаѓам дома. Чистење, генералки пред велигден мхм може кога ќе ме откачат и ќе ми биде досадно по дома :D
    @flower30 welcome :hai:
    Ај да станам да се забањам малку :)

На Izdrzliv, ines.h, SV1911 и 26 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    83.809
    Женчиња мои се ќе помини само трпение и смиреност ,и да што можи психа да направи неможи никој ,затоа сме си тука сите едни на други подршка да си даваме..
    @flower30 добре ни дојде ...
    Спремни сте за утре ????

На Izdrzliv, SV1911, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.788
    Допаѓања:
    270.448
    @flower30 добре доjде мiло ми е што ни се приклучи,
    Зајци, кокошки извадени ,чаршавче послано, јајце прво вапцано,другите се варат,утре рано ќе ги фарбам ...
    Куфер спреман.Никогаш не сум била надвор од дома за Велигден...А и без децава не сме биле вака сами со мм на шетање,малку чудно ми е ,ама се надевам на убав помин...или ќе се презаљубиме или ќе се истепаме таму ,трето нема:D

На Izdrzliv, душленце, SV1911 и 33 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.610
    Допаѓања:
    138.152
    Fala vi za ubavoto dobredojde.

@CaraMia pametam deka takov e redot:)pa da ispocituvam:)

@mareane sreken pat i ubavo da pominete,barem za malku ke izbegas od monotonijata i sekojdnevieto .Bogami na sekoj mu treba toa ,posebno sega vo kakvo vreme ziveeme.Ubav pomin

На Izdrzliv, SV1911, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.779
    Допаѓања:
    61.348
    Хаај :f:

Се фарбав пред некој ден... Или сум ја згрешила бојата или производителот нешто помешал при пакувањето, не знам... Знам дека сликата на кутијата беше иста како и секогаш :^)
    Иии. знам дека сега сум шарена, бојата кај коренот ми е посветла :nod: (facepalm)
    Ова никогаш не ми се случило, но за се си има прв пат :!: 8)

Ви ги прочитав денешните муабети и само една мисла ми дојде на памет... Силно да Ве гушнам девојчиња
    @Dust @♡BuBaLe♡ @JuLleE @Emy867 и... г-н @Peco :hug:

@mareane убаво да си поминете со сопругот :d: :music: :sun:
    На зезање со колешките овие прошетки, сами без деца по ХХ години брак, си ги викаме „нов меден месец“ :D
    Ноо, убави се за „рестарт“ 8)

@CaraMia @flower30 добредојдовте девојки во гетото наречено +/- 40 :hug:
    Баш ми се допаѓа кога ке ни се приклучи некој нов член кој ни ги знае „правилата“... кафе, коктелче, благце :clap:

ПС Вечерва сум во „смајли“ расположение :hai:
    (waiting) Да прочитам неколку странички 20-30... да отспијам, да поработам 8 часа ииии... продолжениот викенд со убави празници може да започне :)

Последна измена: 5 април 2018
    На Izdrzliv, SV1911, flower30 и 29 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.962
    Допаѓања:
    134.792
    @mareane леп провод на шетњата

Уште утре и викенд може да почне. Шо убаво вака 4 дена работа, па 4 одмор. Милина...

Ако ве мрзи да фарбате јајца утре, кажете ќе ви излезам во сусрет. Голема желба имам за фарбање, интересно ми е ама немам потреба од фарбање многу јајца затоа доброволно се нудам по блиски да им фарбам и фарбани да им ги однесам. :tmi:

На Izdrzliv, Val-Dim, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.758
    Женски, Пецо и Издржлив.. :hug:

Не памтам кога последен пат го поминав Велигден без да замешам прсти во боите..
    Дури и во Њујорк кога седев, за нашиот Велигден си направив црвени јајца:lol:
    Па колачиња, па чоколадни зајчиња.. имам и еден калап за зајковци како оние на Lindt.. ставаш стопено чоколадо и...:inlove:

Е овој Велигден ќе си лежам во кревет..
    Ама за Нова година и Божиќ ќе надокнадам:lol: единствениот празник после Велигден што го почитувам:D
    Дома ќе биде како кај оние фенси јутуберките што закачуваат Vlogmas епизоди на Јутуб:rofl:

Криво ми е за јајцата ама тоа е што е..
    Ќе го пратам Алек да купи некој чоколаден зајак милка и да прославиме:lol:

@flower30 добредојде:hug: шириш убава позитивна енергија:)
    @mareane убаво да си поминете и како што викаше прееска Божица, да се заљубиш одново во маж ти:inlove:

:hug:

На Izdrzliv, Viktorijaaa5, Val-Dim и 31 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.741
    Допаѓања:
    266.526
    Дечки :)

100 години немам играно игра на телефон, другарка ми прати една на месинџер, окапав :tmi:

Се надевам на скратено работно време утре. Иако, за 8ми март имавме скратено, ама пак си окапав јас :)

На Izdrzliv, SV1911, flower30 и 21 други им се допаѓа ова.
  11. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Ти благодарам за добредојдето изгледа само тебе ти се допаднаа неон коктелите:D
    Ах пак се завлеков подолго од планиранотоа ама брзо се пакувам и јас од утре на пат како
    @mareane исто ќе терам пред Велигденски романтики. Убав пат @mareane
    Инаку сосем непланирано моево патешествие дека Велигден ми е омилен празник за дома,за фамилија,за себе размислување за Воскреснувањето.
    Тука има дабока метафизичка заднина,голема и тешко воочлива аџеле. Ама пак во природата на човекот е љубопитството,да трага,да открива. А што ќе открие дал нешто корисно или штетно па зависи од самиот човек,од тоа како ги толкува работите и како ги пренесува наоколу па така привлекува слични на него и започнува да тече струјата во колото....
    Има една приказна за дедото индијанец и внукот.
    Внучето го прашало дедото кој волк ќе победи дедо лошиот или добриот и деде рекол тој волк кој го раниш поќе внучко.
    Така Бубале не го рани лошиот волк да те труе со тажни мисли исто и за тебе @Dust ова важи,ама и општо за сите нас важи.
    Кој како сака нека гледа но здавјето е најважно за се понатаму.
    Имате ли некој ритуал како се регенерирате и сте нови и освежени и пукате од здравје?
    Еве мене многу ми е задоволство да посетувам спа,бањи,да посетувам водопади.
    Прошетка по марина и вдишување на морскиот ветер.

На Izdrzliv, Val-Dim, SV1911 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.225
    Последниве 2 недели ова време си легнувам, а во 7 треба да сум на нога...
    Со последни сили отворив да ве поздравам и да ве прашам само ли јас имам проблем со отварање на форумов преку мобилен:@некои глупави апликации ми се прикажуваат,де безбедност,де хакиран,де ова,де она:tmi:
    А најпрактично ми е да ве читам од телефон,у бус накај работа,пред легнување...е дека не сака и не сака да ми отвори со денови,саааамо 409 поста имам пропуштено од темава:!:
    И ај сега...а не можам да продолжам да ве дружам без да знам што сум пропуштила.
    Чаре:?:
    Ние арни,трчаница секој ден,отворивме сезона на алергиска кашлица,полуотворена сезона на викендиче,денес сефте и точак низ парк, место да терам со хроно,јас обратно(facepalm),работа колку сакаш и на работа и дома и то.
    Ај сега на спиење,ама морам да кснам нешто:D

На Izdrzliv, Peco, SV1911 и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.758
    Смејте се колку сакате, ама летоска се регенерирав на 1500 метри надморска висина каде што нема мрежа, со 90 крави околу мене:rofl:
    Јас седната на балкон, тие се приберат.. сонцето заоѓа:D
    Малини, капини, шумски јагоди за собирање на чекор од мене..
    Околу мене еден куп кучиња, така да и од волци немав страв..
    Или на бачило:lol:

Шегата на страна.. релаксира мозок до немај каде.. ако смешно звучи дружење со крави. Тие барем не знаат да ти преречат и те гледаат додека им збориш и си ги олеснуваш маките...:lol:

Друга релаксација - Банско. Спиење, јадење и пиење, спа, прошетка... и кока кола:wasntme:

И мојата релаксација од мало дете.. да станам сабајле пред 6, да си купам тиропита и шише вода и да си седнам на плажа, да прекрстам нозе се додека не почне народ да иде..
    Си зјапам во морето ... летоска баш додека бев на одмор една премногу лоша вест ме изненади...
    Ќе скренев да не си го имав ритуалов. Затоа што и онака око не склопив тие денови..

На Izdrzliv, Peco, SV1911 и 26 други им се допаѓа ова.
  14. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Мене не ми е смешно. Обожавам животни,дури сметам животното делува дека е поемпатично и од блиско некое човече кое баш во такви тешки мигови ќе му го научиш вистинскиот карактер. Инаку кока кола:?:??? што е на оваа тема исто ко пишење домашна во тема Поддршка,ај @dunika знае претпоставувам да спореди дали точно мислам.

На Izdrzliv, Annath, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.758
    Ама ај апла секс да пишам:rofl:

Што иде откако ќе се нагнетеш на база на all inclusive и ќе се напиеш до опуштање:rofl:

На Izdrzliv, Peco, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  16. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    :Dзатоа пишав Дуника дека може да спореди дал е исто ко пишење домашна на друга тема.
    Ама фала за одговорот,јасно е се ко бел ден ноќва:lol:

На Annath, ivi1987, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.741
    Допаѓања:
    266.526
    Ако се нагнетам тешко дека секс ќе падне :lol:
    Може да си пијам кисела вода и да си ждригам :$

Какво Банско, пратете ме мене кај кравите :D

На Izdrzliv, Ane-Goki1, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  18. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Ај јас и да се нагнетам вака така може да падне,ама арсланот мој ако се напие пијачките од ол инклузивот и него нешто ќе му падне. Па така кај мене ништо нема да се случи,освен јас ако се зализгам во трчање по храна околу базенот опкружен со објектите за ставање и одржување на свежина на јадењата:D Не е ол инклузив за мене. Премногу избор,мислиш дека си постојано ненајаден а тоа умот ти се радува дека се муфте е,ама однапред платено.

На Izdrzliv, Ane-Goki1, Rebecca_R и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.758
    Јас ваква тактика имам :)

Станувам
    Јадам...
    Шетам..
    Јадам..
    Дремнувам после ручек ... (до тука можам и сама ако му се спие:lol:)
    Шетнуваме
    Вечераме порано
    Дремкаме во џакузи и пливаме..
    И после.... :wasntme: конзумирам што има од ол инклузивот во соба.. а обично нема ништо..па кока кола си конзумирам:rofl:

На Izdrzliv, Val-Dim, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    20180405_051803.jpg
    Црвенo, белo, здрaвo живo.
    Стaнувaјте

На Izdrzliv, Viktorijaaa5, Acka22 и 41 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.