1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.609
    Допаѓања:
    138.136
    @CameliaMiller ovie frizurite moze da posluzat ako nekoj odi na svadba na Veligden (tematski) :D:emo:

На Skorpija25, kuc, Dadusicka и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    258.389
    @Sesil :D

На Skorpija25, Ariel, Dadusicka и 12 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.739
    Допаѓања:
    266.511
    Да биде стајлингот комплетен
    SmartSelect_20180405-124756_Google.jpg SmartSelect_20180405-124744_Google.jpg SmartSelect_20180405-124707_Google.jpg

На Skorpija25, Ariel, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.961
    Допаѓања:
    134.784
    Што ти делува највеќе тоа. Инаку јас спазмекс би зела

Последната комбинација највише ми се свидна

На Skorpija25, kuc, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739

На Skorpija25, Ariel, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.236
    Допаѓања:
    146.401
    Ме изнaсмеaвте...луди жени...
    Ужaс ми е денoв...
    Ме уби рaб.местo...
    Тoa е...

На kuc, Dadusicka, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.609
    Допаѓања:
    138.136
    На Skorpija25, Dadusicka, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Што би правела јас без вас,на цела мака ме насмеавте:rofl:.Иначе уште ќотек што не јадов за јајцата,свекрва ми пет пати ја прашав колку сака да и бојадисам,една влошка цела одговор,пак ја прашав да не и се многу,не таман се,од кога ги бојадисав многу и биле,ау кога се смурте жена.Сега ако ви требаат да ви пуштам некое(facepalm)

На Izdrzliv, Skorpija25, mira.mira и 24 други им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.609
    Допаѓања:
    138.136
    @Lejla8 ccc poznavam /poznavav i jas takvi kako svekrva ti.So takvi lugje nema razbiracka.Em si i ja zavrsila rabotata em se mrshti.Ti sedni si na terasa,ispij si edno kafe raat so cigarce(te citam pazljivo:D) i uzivaj.A ona neka se mrshti kolku saka

P.S. kako za nova vo grupava preterav so pisuvanje ,ke izvinete:)Ama malava spie pa sega mi e vreme za relaksacija:rofl:

На Izdrzliv, Skorpija25, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Сте се излигавиле по јајцана у денови на најстроги пости. Ау! Од се' мрсно на светов, за јајца се фативте?! :D

Леле, Кравчо мори,...:D и на сон не ме бива за спојување луѓе. Ако требаше да работам ко мач мејкер ќе пропаднев:tmi: никако луѓето да го видат тоа што ја го гледам ко потенцијал за супер врска.:doh: Ама, може да се чуеме еј и да се посмееме:$ ќе те паса,:D

Рефке:rofl: таа сум. Не толку ради убавината и интелегенцијата колку ради стоењето на средина и тоа,сеа на кај треба да фатат таквите ко мене, мајку ви:D

БидЕ и пазарче и чаршија. Коа е мерак, мерак е. Си купив багателни платнени, најобични, не најубави, ама океј се... патики за триста динарки од 20 и кусур годишно момчаче кое ми рече „девојче, ела од оваа страна да си пробаш“:rofl: Гаддем. Ми идеше да му речам, child..не ме терај да те посвојам и тебе оти, веќе се живо и диво испопосвоив.
    Не додржав да ги дослушам тоа дрндуфките. Ни кафе ни бутур не ме спаси. Едвам се одвлечкав до и од, па уште фатив да се акам ко ретарда некоја сама. Стајте крај на денов за мене. Толку е капацитетот на мозокот за денеска. Друго,само муабети за јајца може да. се трпат. :tmi:

На kravce, Izdrzliv, Skorpija25 и 29 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    77.289
    Пак ме одоцни, дури се расонам.
    Добар ден. Кафе пијам и гледам преку прозор. Уште не е за на надвор, ладно е.
    Барем сонце има, за промена, оти вчера се истури силен дожд, ко маче ме направи.
    Браво домаќинки, уште рано насабајле сте закачиле слики на нет.
    И мама рано насабајле ми пушти слики, па ме расони, па после морав да презаспивам.
    Ни еден празник не ми е толку мил како спиењето.

Ме пресмеавте со вицовите. Фала ви.
    Си направив шопинг онлајн. Обожавам кога ќе начекам распродажби и ќе си купам нешто убаво за ефтина цена. Уште да можев обувки да си порачам без да морам да ги пробам, супер ќе беше. Ама нема.
    Уште малку пак ќе мора да трчам да се спремам, ама сега важно си лежам.

На Izdrzliv, bittersweet, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.123
    Допаѓања:
    156.043
    Да каже братов кај стои, за лек нема јајца по градов. Недомаќинки кај мене еве вака...
    Башка и свежи нуди. Со две дома ништо не правам.

Леле ако има господ јас у пеколот одам... асап.
    О.О

Почнав да јадам крем банани, изедов 5 до сега. Мислам дека од муабетов ми е...

На Skorpija25, Dust, Dadusicka и 12 други им се допаѓа ова.
  13. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Лелелееееј јајца цел ден. А ја ги сокрив ко змија нозе да не ги подбере мојава па да јадеме мимоза порано :)
    Ај добар ден, мене денов на лево ми е ама се надевам да се оправи. Мм остана дома денес тера некој инат ама низ нос ќе му излезе изгледа.
    Ми се спие ми се плаче ама ај ... ќе издржам до вечер

На Izdrzliv, Skorpija25, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    258.389
    Јас ќе прашав некоја колбаси за ручек да не стави ама ај си викам осет малку да имам :lol:
    Правец пекол :tmi:

На Izdrzliv, Skorpija25, Ariel и 20 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.195
    Допаѓања:
    106.173
    :rofl::rofl: :whew:се држам за стомак и се смеам, па ќе подофнам од болка и пак на смеење :rofl: среќа сама сум, лош призор сум , знам :rofl:
    Бев на дренажа без апчиња да пијам :muscle: поарно 2 минути да боли реков откако читав упатствата во делот несакани последици.
    Глас не пуштив денес, се фокусирав на техника на дишење а и ќерка ми ја носев ме чекаше пред врата, трауми поголеми на детето да не му правам :)
    Кафето од сабајле го гледам недопиено. А во други денови сега петтото би го пиела.

На Izdrzliv, bittersweet, Viktorijaaa5 и 26 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.123
    Допаѓања:
    156.043
    Денес како е денов кока кола само за ручек. Диетална.

Одам да закажам исповед...

На Skorpija25, EuHenIa, Ariel и 15 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Работниот ден е при крај.
    Нема жив човек веќе по шалтери.
    Си пуштив музика и кулирам.Веќе почна Велигден за мене.

Си размислувам...колку ги познавам луѓето околу мене..:)

Штом му притребаш нешто (а не комунициме секој ден), прво ден-два ти се приближува со банални муабети:talk::

1) ,,...ејј..па не сме се виделе, во иста фирма работиме8-|..како е Рефче..абе она моето не слуша ич...,,(као, преку заеднички муабети за децата ќе се зближиме...децата не си ги ни знаеме, сеа наеднаш и текна)

2) ,,....кај си мачко (!?)..абе се сакам да се видиме, ама никако време...ај, наминете со Рефо на кафе...,,(ма какво наминување, до вчера не ти бев интересна, сега наеднаш и дома да ти дојдам)|(

3),,....лелеее си се држиш за годините, значи вчера и на маж ми (?!?) му велам, лалааа што имам една колешка само да видиш колку е одржана, туку кога да седнеме на кафе..,,

Зошто е срамота без увод да ми се јавиш и да си кажеш што потреба имаш ?
    Дека ќе си помислам ,,види ја, само кога и требам ме бара,, ама вакво лицемерие:puke:

Се јавувате ли вие кога имате потреба од врска некаде а притоа не сте баш блиски со луѓето?

Пред два месеци имав гооолема потреба од помош.
    На колешка ќерка е докторка, ама не се јавив само поради тоа што со колешката сум на ,,здраво,, и ми беше незгодно да и звонам.

Дали одржувате врски со луѓе поради тоа што ке Ви притребаат некогаш за нешто ?

На Izdrzliv, bittersweet, Viktorijaaa5 и 26 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.123
    Допаѓања:
    156.043
    Не одржувам само од корист.
    Имам пријатели од кои немам никаква корист, не сме блиски, но се слушаме еднаш во 5-6 месеци на како си што правиш.
    За нешто се знаеме, за што не знам и не знам дали е важно.
    Ако некого осеќам за близок и да не делиме секојдневие, барам помош или консултација. А има и такви секој ден и да сме во муабет чаша вода не би побарала, искрено.
    Има и такви кои сами ти се нудат, па после на нос ќе ти извадат и има такви кои ништо не ти рекле, а да ги прашаш одма ќе ти помогнат.

Не гледам ништо лошо во тоа, човек не е остров. Не можеме сите да сме секојдневие за да си помогнеме.

Има такви кои ме бараат исто само за помош и ок ми е. Знаат што може и не може да се направи, про помош и луѓе сум, во оваа вукојебина грев е да не подадам рака макар и да била корист. Реков - само пари не давам, бар не секому, друго што можам може нема проблем. Боље така него ли со сила да се дружиме во непријатни тишини.

Имам и такви роднини.
    Дм во моментив на неколку страни може да се најде ваму таму, јасно ни е дека "пријателите" се зголемија од тогаш... ама јбг. Татко ми ден денес по факултети и средни школи полага испити и поправа оценки. Мајка ми исто...

Луѓе сме си требаме. Не ме нервираат. Ме нервира кога ќе ми речат - јас све сам... е тоа...
    Мислам дека е од личната перцепција на зимање и давање, зошто зимаш и зошто даваш...

На Skorpija25, Dust, Espadrila и 16 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Океј е некој да се обрати за помош,макар и да не сме баш пријатели или да сме биле па сме го растуриле другарството. Ама, пре би да е отворено и директно да си каже шо е маката одошто да заобиколува и глуми другарство. :) Мразам улижувања, преправања, криенки... Шо и да ми треба, директно прашувам и сакам директно да ме прашаат. Директно одговаам и така и сакам. Ако можам да помогнам фино. Ако не можам, па фино.

На Skorpija25, Izdrzliv, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.755
    Допаѓања:
    93.416
    Рефке мааа
    Кај си мачко....:rofl:
    Нај урбано-сељачки израз ми е тој:D

Кога ми треба услуга од некој,настапувам директно.Ама најдиректно:!:
    Не мора да сум со личноста “газ и гаќи” за да побарам помош.Доволно е да сме сме оставиле “образ”... Луѓе сме и си требаме.Секако без претерување нели.

Уште три дена и моцарела:inlove:
    Месо неќам ама на сирењата коа ке им писнам:). Маслинки колку имам изедено,грците да знаат пасош ке ми дадат:D

Ај чус,да доработам...

На Skorpija25, Izdrzliv, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.