1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    67.132
    Се имам соочено со него и во живо, порано додека работев таму ме оговараше, демек сум била ваква, таква, неспособна, а пред мене истите муабети за други ги кажуваше. Се извини после тоа, рече немало да се повтори ама после две недели некаде дадов оставка, многу непријатна ми стана атмосферата таму.

На пораки не ми одговара, единствено да отидам кај него во канцеларија и да направиме муабет, еве не знам.

Секако дека секој клиент ми носи пари, не работам за џабе и самата се трудам да изградам бизнис, па ваквите оговарања не ми одат во полза, плус таква околина е ова, трачевите брзо се разнесуваат. Вака имам докази дека не е како што вика, па бар од тој аспект сум покриена.

Он се има заканувано на колешка, ми има пратено таа скринови од пораки меѓу нив, дури и аудио.

Ако ова се повтори ќе го тужам, сигурно. Ќе најдам адвокат да му се закани со тужба, па нека јаде трици после колку сака.

На ♡BuBaLe♡, green.eyes, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.124
    Допаѓања:
    156.061
    Тоа е више вертикален мобинг.
    Многу вакви приказни има за жал...
    Да, да поврзав, затпа беше и емотивен "муабетот". Женава штп ни раскажуваше имаше едукативна позадина плус го кажуваше ко позитивен пример дека ако си добар ако сакаш и во несвест падни ја добиваш работата и крај. Ама ретки се таквите кои ја гледаат поголемата и поубавата слика како неа. Многумина се пејн ин ди ес...

На gjoker4e, ♡BuBaLe♡, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.755
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Киднав малку порано од работа, мм рани деца, јас надвор со кафето и цигарчето и да ве читнам што има, ми фалите. Од кога му станав личен шофер на мм, време за ништо немам, само по патиштана дремам, се гради навелико автопатот, за мене нема гужви, ни натака, ни навака, спроти гужвата одам ама со мм како заглавувам мислам остарев по патиштана.:@

Ќерка ми ствара традиција да прави голема беља за велики четврок, останаа читави јајцата, не ми ги скрши сите низ цела куќа :@годинава докачила ножички и се истрижала, како робијашче ми е сега.:wasntme::rofl:
    Бог да чува ми е детето, сега кај истрижана никаква не дава барем да ја средиме малку, убава била, имала страв од шишање (facepalm)ово пак под буднато око на мм се случи, јас сум добриот родител.:wasntme::lol:

Ово добар родител е под знак прашалник, гледам малава на телевизор знае да си најде тоа што гледа, ај си викам научила каде и е тоа што сака да гледа, на јутуб исто си наоѓа што сака да гледа, слуша ама сега одевме кај на мм родителите и сите знаци, табли по патот ги чита, море пак се чудам, давам книга да видам знае ли детево да чита или нешто ми се сонува, малава чита а јас појма немам кај научила,(facepalm) лична на татко и а умна на мајка и.:rofl::rofl:

Уште ово за мадамица и не ве давам више:lol:се научила кој како оди во вц да оди да прашува, ќе какаш? не, ќе мочкаш? и кога ќе излезиш ти вика браво, изми рацете?(facepalm)Оној ден кај на мм родителите сите со ред ги прашуваше мислам после некое време веќе си трпеа луѓево само да не и одговорат за што ќе одат во веце, бруки детево ми е.:wasntme::rofl:

Услуги нит барам, нит правам, под услуга не рачунам пример бабава до мене што е ако и купам нешто од продавница, на лекар да ја однесам ако имам време, на снашка ако и помогнам на работа, колешка да соберам уз пат ако има потреба, во болница нема врски, администрација исто, за ништо не ти треба човек, секој пријател ми е зошто сакам да ми е а не зошто може ќе ми притреба.:)

@lunicka честито покачување плата.(highfive)
    Во врска со ово и на ме напаѓајте ама зошто сите и викате браво за храброста?
    Кај мене годишно се покачува 2,5% може не изгледа како многу ама од кога сум почнала скоро 50%платата ми е покачена, нит барам, нит се замарам, ми следува со закон покачување на годишно ниво.

Честитки и на сите други што имале повод, треба да си правам концепт како @promeneta така нема да заборавам.:lol:

Читнав во друга тема како реагирате на провокации и ми текна на една од тоа лошите тетки во црква што одат, секое видување ме прашува мм дали ме оставил(facepalm)вчера одам со децата и ете ја ме пречекува, ни кај си ни што си, го нема маж ти, те остави?(facepalm)
    Да бе и викам, не слушна ти?
    Сигурно си нашол помлада, затоа не се зема помлад маж?
    Нееееееееее постара и од мене, ај што се секираш таа кога ќе ја остави може ќе ти дојде редот и на тебе.:rofl:
    После ми вика јас сум била крајно безобразна сум лажела стара жена во црква.(facepalm):headbang:(facepalm)
    Не знам дали мислеше за тоа дека ме оставил мм или дека нејзе ќе и дојде редот со него.:wasntme::rofl:

@EuHenIa малата твоја ако е буда на скоро два месеци со 4500 што да кажам јас за Константин, го родив џинот мој 4685, прескокна новороденче право тромесечно бебе беше.:lol::lol:

Викаат помошниците, доста се кафенишам, време било за фарбање јајца, ќе биде весело.:lol:

@M&M Среќен роденден:party::^::party:

На Val-Dim, Peco, gjoker4e и 29 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @bittersweet
    Screenshot_20180407-031120.jpg
    Одговорот сама си го дала индиректно.
    КАЈ ТЕБЕ тоа е така.
    Мадам :hug:

Другарка ми стално ми вика- ако два пати годишно не чукнеш на врата кај директорот и не бараш покачување, нема ни да те цени.
    Ама...и тоа таму кај нејзе.

Кај нас во нашава вукојебина правата на работниците се заробени во 15 век.

Неможам да заспијам 8-|

На mareane, Peco, evangelina.ina и 30 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    77.281
    Каков ден, прекрасен.
    Некои денови не ти се иде на работа. Други, едвај чекаш да појдеш. Е денес таков беше, од тие поубавите.

Од нервози симнав некое кило. Треба да си порачам вага, да видам до кај сум стигнала. Си направив пред и потоа слика, за мотовација. Пред 2 години тоа. Уште чекам да ослабам, без диета и вежбање.

Шкафот полн со благо. Јајца, зајци, ишлери, политанки, чоколади, пола маркет купив. Ама уште не добивам желба за благо.
    Уште шеќерот да го исфрлам. Меркам една диета 21 ден, планирам да ја почнам.
    Одморот ми се одлага на неопределено време. Изгледа во септември ќе е. Таман да се направам маниќенка.

Утре прво ќе треба да трчам до маркет па кафе да пијам.
    Кој нема во глава има во нозе.

П.с. Згадено ми е од особи што ме испрашуваат за личниот живот, а кога нив ги прашаш нешто се гасат од нет.
    Ме врти колено. Ќе врне 4 дена. Ај па и да не се навикнав веќе, џабе мрчам.

На Peco, ♡BuBaLe♡, green.eyes и 24 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Nekoj ko da mati zolcki so mikser :))))) u ova vreme. Pa, uste i vi go chitam muabetov za tiramisi...blago ne mi se prijaduva bas, veke podolgo vreme, oti,ko teska kategorija shekeras sum - so losenje i glavobol od pomislata samo,ama tiramisu,sladoled...gi mislam bogami i mozam da gi zamislam so minus sheker :)))) ke kupam ama :)))) dobro utro. Sinoka zemav da ubijam edna bubulicka na nos,sea se budam i me boli od kraj do kraj nosot, ko kozata da sum ja odrala. Strav mi e da odam da gi vidam posledicite :D
    kafe edno za dusa da si napravam, aj :))

На Peco, ♡BuBaLe♡, Rebecca_R и 23 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.757
    Утро|-)

Денес не мора да се пости:party::rofl:
    Детска радост(facepalm)

Не сум заспана цела ноќ... требаше да го разбудам мојов во 5 да оди по работа.. го разбудив и еве го ми дреме до мене..
    Ај јас ќе спијам цел ден, ама тој...:lol:
    А планирав да се наспијам ...ама...:wasntme:

Туку, поминав само за кафе да оставам

П.С... мобинг не трпам. Па по цена и да зачукам некого:rofl:
    Мобинг..абе иди шетај.
    Сакаш да си маж? Засукај ракавите да се потепаме малку8)

Не сум имала жена шефица, барем не толку високо над мене.. среќа..

На Peco, ♡BuBaLe♡, Rebecca_R и 29 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.500
    Допаѓања:
    173.506
    D.utro i od nas.
    Nakratko naminav.
    Za mnogu godini neka e praznikov,Blagovest.Srekno ime neka im e na site koi go nosat imeto Blagoja,Blagica...itd.
    Kafe da se pie ,ajde bujrum
    20180407_073740.jpg

На mareane, Peco, ♡BuBaLe♡ и 33 други им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    83.808
    Добро утро женски и Пецо !!!
    За многу години денов честитки до тие што имаат имиња ..убави денови идат
    Уште денес на работа па два дена одмор искрено ми фали ,ма да кај нас на Велигден се оди по гости ,таа традиција само во Прилеп ја има и ми е убава ....
    Кафица ќе се пие на работа ,вас ве оставам да уживате во денот сонце е во најава за од утре ...
    Имајте убав викенд!!!

На Peco, ♡BuBaLe♡, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.551
    Допаѓања:
    147.041
    Да почастам за роденден како што си е редот :) . Добро утро добар ден cofee.png cake.jpg

На mareane, Val-Dim, Peco и 33 други им се допаѓа ова.
  11. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Добро утро и од мене :)
    Немам што да пишам само ќе ве поздравам и среќен роденден @M&M се најубаво:)

На kuc, ♡BuBaLe♡, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.457
    Допаѓања:
    201.142
    Добар ден од мене, да ве поздравам од Охрид, малку на луфтирање мозок дојдовме...

Не можам децава да ги приберам внатре, ама нека трчаат, почист е тука воздухот, поубаво ќе спијат.

@M&M среќен роденден, само убавини да те следат!

Честито покачување плата @lunicka , @fina erika честито унапредување.
    Мислам дека толку беше за честитање...

Јас овде не изигравам домаќинка, снаа ми ја презеде таа улога деновиве, па ајде да не и се мешам во штипки, оти една кујна со две жени не бива. Во секој случај, убаво е што сме тука заедно, да се одбележат празнициве.

@bittersweet многу работи кај нас не се средени како што треба, за покачување, ако сам не си побараш, нема да добиеш, додуша и ако побараш дали ќе добиеш е дискутабилно. Да можат, работодавциве кај нас не би давале плата воопшто, најмногу сакаат од ќеф да им работиш и да им полниш џеб.

Среќни празници на сите!

На mareane, Val-Dim, Peco и 34 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.236
    Допаѓања:
    146.395
    Дoбрo утрo и oд мене!

Вoдa уште немaме:( пa нaместo дa рaбoтaм јaс дремaм oвде...
    Ќе биде г*з преку глaвa денoв....
    @M&M нaјсреќен рoденден!

На kuc, ♡BuBaLe♡, Rebecca_R и 23 други им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.609
    Допаѓања:
    138.134
    @M&M Sreken rodenden,samo ubavini da si imas

На kuc, ♡BuBaLe♡, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.324
    Допаѓања:
    249.217
    @bittersweet мадам твоја ми го направи денот:D:D:D.

@M&M Среќен Роденден :party::^::d:.

Го чекам сонцето па да шетаме некаде. Деновите се за тоа, убави, празнични.

На kuc, ♡BuBaLe♡, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.500
    Допаѓања:
    173.506
    Bev u crkva,secev kolac za zdravje.
    Mladi popcinja od merak da gi slusas ,skolovani sto bi rekol sinko,pa znaat sto da kazat.Stari babi ko na cesma,muabet ,pa i nagluvi (facepalm)

Istrcav do pazar,ludiloooouu...140den.za kg.mlad kompir...nek si e.at majka ,zedov 2kg ....

Zaprav na raka 2 maicki na malata i kosula na sinko-deka novi,kolku voda da gi fati.I peralna pustiv,neka vrti.
    Cekam majka u kontrola da mi dojde,a kao demek da mi se nashla|(.Pak ke mi mrci nesto,garant |(.
    Ja u stvari so nea najmnogu se raspravam ,nikad zaednicki jazik ne sme nasle.Ona lav,ja strelac-kombinacija snova(facepalm)(facepalm).

I toa...cveke ke sadam po tarasi...da se skrijam od radoznali ;)

Ajde ,ubav den :sun:

@M&M ,sreken rodenden,site zelbi da ti se ispolnat :*

На mareane, Val-Dim, Ava.84 и 30 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Среќен нека е, M&M! Жива и здрава.

Кај нас, коа ќе побараш покачување, не само што има шанси оооогромни да не добиеш, има шанси и клоца у дупе да добиеш. Така што,ептем браво Луничка. Да се множат.
    И Финка Ерика... со убо, со арно, со лесно да иде.

На Val-Dim, Peco, evangelina.ina и 26 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.551
    Допаѓања:
    147.041
    Сега ми текна дека сум 1 година на темава. Лани кога се пофалив во мајчински дека 40 правам @vitamina ме покани тука. Фала дечки на убава дружба.
    Турбо од сабајле прво со јајца се занимававме па низ куќа кујна... и нормално денес малово кенкаво и досаѓа, башка почна да поткашлува и нос да и тече :( само да не ми се разболе.
    Се пружив малку да ја заспијам па да продолжам со домашни активности

На mareane, Peco, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  19. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @M&M среќен роденден:^:
    @lunicka со здравје да си трошиш чакатите од покачвањето:cash:
    @WORRIED.BT не се уљандисвај, вода имало немало тоа екај и да е ќе дојди до вечер,види па пиши:)
    @kuc значи уште е останат тој адет по луѓе на седенки? А какви јадења,ммм и колачи какви спремаат. Убави спомени имам и јас од Велигден во ПП.
    Пијам второ кафе ве читам:coffee:
    Убав денов,одмор бре раат.
    @Annath убаво да си поминеш во Ох:)

На mareane, ♡BuBaLe♡, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    67.132
    Добар ден :coffee: :sun:

@M&M среќен роденден! :hug: :^::party:
    (Честито годишница на темава :D)

images (18).jpeg

@fina erika честито унапредување :f:

Само да ве поздравам и да ви посакам убав ден:sun:

Денес ќе шетаме некаде, ко вампир сум станала, бледа и искачам само навечер :tmi:

:f::hug:

На mareane, kuc, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.