1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.090
    Допаѓања:
    258.380
    Амбуланта па кафе. Ѕверот го пуштив јајцата на баба и да и ги дотера.
    Сонце има убав ден на сите.
    20180407_114403.jpg

На mareane, Peco, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Пазарував сабајле, и лалиња си купив...
    Му се мислам до аутлетот да тркнам, со патики синко да го подновам, дека празник нели..нешто ново да се купи...
    @M&M среќен роденден, само убавини да те пратат..
    Честитки и на другите.... @lunicka @fina erika ...
    Среќно име кој си слави.
    Убав остаток од денот..

На mareane, M&M, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.737
    Допаѓања:
    266.472
    Здраво дечки :)

Јас кај и да е, корен ќе пуштам на двоседов, а и сестра ми не е поарна :tmi: не се оставаат деца сами! :D

Уште малку па на фризер треба да одам, ќе се поместам :)

Реков ќе сликам јајциЊа, повелете дел :)
    SmartSelect_20180407-120628_Gallery.jpg SmartSelect_20180407-120612_Gallery.jpg SmartSelect_20180407-120532_Gallery.jpg SmartSelect_20180407-120547_Gallery.jpg SmartSelect_20180407-120514_Gallery.jpg SmartSelect_20180407-120436_Gallery.jpg

Друго. Ич не ми се јасни овие што мрчат. Немам проблем со тоа некој посветено да си верува, да си прашува попови итн... ама не ги труј другите. Не замарај. Што к** сакаш прави.
    Мислам на
    20180407_122609.jpg 20180407_122702.jpg

На mareane, Val-Dim, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.783
    Допаѓања:
    100.168
    Ви блaгoдaрaм зa пoдршкaтa.Вo суштинa тoa и не е некoе пoкaчувaње,сo oглед нa тoa декa сум плaтенa зa 5 денa ,6-oт е грaтис зa негo.Прaзници немa еве вчерa денес и вo пoнеделник рaбoтaм.
    Амa не мoжев дa мoлчaм зглoбoвиве и умoрoт секoјдневнo ми лупaaт шaмaри.Се рaзбирa декa мoжеше дa ми дaде oткaз aмa и фaктoт декa зa 2 недели беa 10 жени нa oбукa сaмo еднa oстaнa гoвoри мнoгу.
    Убaв ден...

На mareane, sanjaeva, M&M и 29 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.731
    Допаѓања:
    172.757
    Искрено, мислам дека јајцата и треба да се црвени. И само црвени..
    Небитно..кој како си сака така си прави. Не се замарам. И јас стававав по неколку бои...

Претходно заборавив да честитам роденден на @M&M .. жива здрава среќна:hug:
    Честит именден на тие што слават..

Мене ме испокараа уште неразбудена.. требало помалку трици да јадам:rofl: ај ќе го послушам и ќе :x

Си стои јадењево до мене... изгубив желба и за јадење.. се осеќам како да сум ги разочарала тие што ги сакам(facepalm)
    Ама ветив ќе го изедам...

Ај отидов да се здебелам:hai:

На mareane, Val-Dim, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.737
    Допаѓања:
    266.472
    Па секој дома ќе си ги прави како мисли.
    Мене ми е без везе да ти кажам, Дасти, ама не ти се јајцата црвени! Глупичко е!

Башка јас да се фатам да фарбам/декорирам јајца, има розеви со точки и машни да ми бидат.

Не сум религиозна и се' ова ми е адет и ќеиф, традиција, така што и сеедно ми е. Општо, мрчењето за СЕ', не е океј. ЖиВти христијаните кои нели треба највеќе да тагуваат вчера (колку што јас знам, вчера е ден за тагување) а се расправаат за боја на јајца.

Јајцата, реално, немаат никаква врска со библија и се обичај (пагански) кој црквата го прифатила и си дала своја симболика.

Ама - на крајот - кој што сака нека си прави по дома.

На mareane, M&M, ♡BuBaLe♡ и 19 други им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.049
    Допаѓања:
    76.684
    Хелоу, хелоу :)
    Наспана, одморена, кафе испиено, јајца ставени да се варат. Дал ќе останат читави или не ќе видиме. Ако се ок ќе ги сликам и ќе ви ги покажам :D
    Големата отиде со татко и да се шиша, осеќам како со пубертетлика да зборам на моменти а не со петгодишно дете :^)
    Со мали журка правиме моментално, возиме колички низ цел стан, зглоб ќе му отиде на човек ако нагази:D
    @Annath убав помин во Охрид, полни батериите :hug:
    @M&M среќен роденден, се најдобро :hug:
    Убав ден да имате, отидов јас ручек да правам :hai:

На mareane, Sesil, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.609
    Допаѓања:
    138.134
    Dobar den ,
    Za mnogu godini praznikot i cestito ime na tie sto slavat.
    Denes prvo stanuvanje majka mi ni dade seker da lizneme,da sme bile blagi godinava.Jas ke treba edna vrekja da izedam za da go postignam toa :D:rofl:
    @lunicka cestito pokacuvanje i daj boze za brzo da dobies pak pokacuvanje(ama ovojpat na gazdata sam da mu tekne da vi dade).
    Kaj nas bogami se e naopaku,ne samo sto ne sleduva tuku i da ti strav da si pobaras za zarabotenoto.

@stetoskop isti horoskopski znaci kako mene i majka .I nie se "zakacame" ama pa i najmnogu se shtitine edna so druga :)

Malava mi nastinuva,mene glava me boli bez prestan i mi se vrtese sabajle.Doktorite vikat se ti e vo red a jas so uzasni glavobolki.Pa pritisok od doma od site da ne sum odela samo po lekari tuku da se opustam i plus da su rodam uste edno dete(facepalm)Se e toa ubavo ama so vakvi bolki i nervozi tesko nekako:worried:

Za jajcata farbani i jas znam deka pravilno bilo samo crveni,ama pa i ne e vo red na najgolemiot praznik da se "popuva" na nekoj ,oti neli site drugi se sovrsheni:@

Otidov da pomagam u kujna (dali ke gotvam ili ke pomagam jadejki ke vidime:D

На mareane, Sesil, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.236
    Допаѓања:
    146.393
    Апдејт:
    Уште немa вoдa...
    Желудник ме фaти oд нервoзa...јa нaпрaвијa еднaш пуштијa крaткo и пaк јa зaпреa...
    Дoмa мoже дa зaмислите кaкo е...
    Зa кaпaк нa се дoбив утрoвo...
    Кaд је бaл нек је мaскембaл!

Зa пoгoре пoсoчениoт пример сo јaјцaтa и бoите ...
    Кoј кaкo сaкa некa прaви..aмa ме интересирa кoлку време требa дa имaш зa дa се зaмaрaш и дa пoстирaш вaкви прaшaњa нa сoц.мрежи?!

И ми е смaченo oд нoвoпечени религиoзни пoсветеници кoи нештaтa ги прaвaт oти тaкa е вo мoментoв aктуелнo...

Верник сум вo oнaa мерa кoлку дa знaм кoјa сум oд религиoзен aспект..дa зaпaѓaм вo трaнсoви зa ситници или aдети НЕ...
    Верувaм декa пoстoи некoјa вишa силa aмa пред се верувaм вo нaукa и медицинa...

Дa не дoлжaм oти ќе згрешaм нештo a нa вaкoв ден не сaкaм...

Се мислaм штo дa се ручa вo ненoрмaлни услoви?!

На mareane, Val-Dim, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    За многу години денот,честито на сите што го слават,здрави и живи.@M&M среќен роденден,убавини низ живот да те пратат :hug:.Од сабајле вредна демек бев подома,уште нешто да се доработи и ќе папсам.Кифли ме чекаат да им замесам,стариве сакале,а уште тоа им фали,не ме сваќајте погрешно ама јадат како за пет души,а двајца се и тоа на едно јадење.Доктор сто пати им нагласи катанец на фриз да си стават,но не,уште повеќе се силат.Не ми е за јадењето,ама не се здрави ни двајцата баш како што треба,а сакаат по приватни клиники да ги носиме,арно ама џепот не ми стига повеќе за така(ич не ми убаво здравје со пари што пишувам)ама реалноста е таа,јас на контроли немам отидено,ама нејзе на приватен др ја носам.Извинете за мрчењето,само тука можам да си кажам што ме мачи.Јајца неколку години само црвени бојадисував,сега ставив и некое во боја да има шаренко малку.Не сум толку по адети,затоа што макиве што ме имаа снајдено не ми се од адети не почитување,туку од луѓе мака си тргам.Ворид немој да се нервираш,за едно јадење купи нешто готово колку да се помини,се надевам вода ќе добиете за брзо.

На mareane, Val-Dim, Sesil и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    23.001
    :hai:

@flower30 ме изнасмеа со шеќерот. Не сум го знаела ова, ама ако е така јас ќе треба многу повеќе од една вреќа да изедам. :rofl: :rofl:

Јајца свеки фарбаше. Дури 90. Што ќе им прави не знам. :D
    Мене деновите ми поминуваат со малава. Секој ден исто, ама олку исполнето никогаш не сум се чувствувала.
    Кај нас во најава еден куп луѓе за утре, а уште не сум за гужва, освен најблиските.

@Ane-Goki1 :hug: ве читам редовно само што ретко ми се пишува.
    И @simonka93 ја нема.

Имајте убав ден и убав помин за празников. :f:

На mareane, Val-Dim, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.380
    Допаѓања:
    126.476
    Sedam taka i si slusam pesna na slavejcinata i uzivam.....taka do momentot koga vidov deka mi prabat sedelo vo hodnikot...zidot cel so kal....:onadvoresnata vrata postojano otvorena mi e i ete ti sega belja.
    Odam da cistam neznam ni jas kako i so sto.

На mareane, Val-Dim, CaraMia и 17 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.500
    Допаѓања:
    173.504
    Abe za sakanje si se sakame nie ,ama za shtitenje neznam bash,me zamisli sega...Bog neka mi prosti,ama osven od tatko mi i mm,nekoja zastita u zivot od nekoj drug ne sum imala....bez tatkova zastita sum skoro 7god. ,ostanatoto koj cita u tek e...
    Moz zatoa sum i takva kakva sto sum sega...:muscle: |(.|(

На mareane, JuLleE, CaraMia и 19 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.049
    Допаѓања:
    76.684
    Прва тура е готова, ниедно не ми пукна, е сега вторава ќе видам дали ќе остане читава :D
    Прстиве жар црвени, плус за малку беља ќе направев. Како што ги вадев од бојата и ги редев на тоа картонското од гајбата, со дупки да ти било и одоздоле почна црвена вода по кујна да тече. Среќа ја спасив стазата доле,ќе беше фешта :D
    Така годината за Велигден малата дур ми беше бебе, маж ми ја држи у раце, и она претање со нозете, цела боја ја шутна и тоа фино си се разлеа по тепих, ѕид и шпорет у кујна, црвена кујна добив таа година :D
    Ај одам да видам до кај сум, па после слика ќе ставам од сработеното :D

На mareane, Val-Dim, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.737
    Допаѓања:
    266.472
    Кафанче :)
    Не се нервирај. Не можеш ништо да смениш.
    Не си го расипувај викендот.

Или купи си 3-4 литри вода, па зготви нешто со неа.
    Ама ретко имаме прилика вака долг празничен, и тоа според мене за најубав празник викенд, не си го уништувај со нервоза.

:hug:

На mareane, Annath, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Добар ден убав ден. Се вари грашок :), децИ прошетани, заспани, маШ надвор крои ограда, јас кулирам. Ги подновив за Велигден тројцата за мене ништо. Ќе чекам да скинам уште некое килце.
    Тортата ми излезе колач :) ама вкусна е УПМ пројди, зајди, сецни, лапни (facepalm) УН е ставена на стенд бај до вторник.
    @bittersweet немам прочитано колкава ти е девојката ама минатиот викенд и мојава се истрижи, под "будното" око на гордиот татко, сакала да има фризура како тате. А малата си ја викаме Буда оти у главата е округла и ќелава хахаха а за кг да не зборам. Малиот на цимерката што се породи во ист ден со мене е дупло поголем и потежок, ме комплексира дури :(
    Јајца фарбам само црвени и со кромид, така свеки фарбала од времето така и остана, а мн сакам шарени лицкани ама тоа е, ќе чекаат друго време таквите
    Убав ден на сите

На mareane, Val-Dim, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.500
    Допаѓања:
    173.504
    Hotelce ...olinkluziv...3 dena :inlove:
    (ama go pisav ova all ..(facepalm))

На mareane, Annath, CaraMia и 10 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.049
    Допаѓања:
    76.684
    IMG_20180407_160750.jpg
    Само две пукнаа, се радувам како мало дете :D И, ветено,сторено, ете да ги видите :)
    Сега кафе пијам и големата се стрви масакр да ги направи со стикери, ама ќе ја оставам зошто многу се радува.
    @bittersweet ме изнасмеа со мадам, си ја замислувам сега :D

На mareane, Val-Dim, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.609
    Допаѓања:
    138.134
    Daj boze da moze sami da se shtitime da ne ni treba pomos od drugi.Sekoj razlicno pokazuva ,ama sigurno te zashtituva i ona ,edna e majka:)

@ivi1987 jajcata super:)

На mareane, Annath, CaraMia и 14 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.500
    Допаѓања:
    173.504
    Da,edna e majka
    Samo gospod bog neka cuva i neka stiti

На mareane, Annath, CaraMia и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.