1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Тие што се дрски и што си го бранат своето јас,подобро поминуваат во животот.
    Само така продолжете,подобро такви него на сите да им се премолчува

На Skorpija25, Annath, green.eyes и 20 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.499
    Допаѓања:
    173.477
    Nekoj mora i da mrchi ;)
    Inaku ,ke ne izede,, pomracina "site.

Последна измена: 11 април 2018
    На Skorpija25, Annath, Izdrzliv и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Во право си.
    Си знам по мене и јас иста бев,ќути ќути ама не бива така и се сменив.
    Не дека сум нешто којзнае колку сменета,ама за почеток добро е.
    Само да ве поздравам и да се спремам за на работа

На Skorpija25, Annath, Izdrzliv и 16 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.234
    Допаѓања:
    146.324
    Ве исчитaв сите ..мoрaм дa се изјaснaм пo пoвoд темaтa штo некaкo јaс јa нaметнaв..

Леснo е дa кaжеш не нoси рaбoтa дoмa..тoa е мoжнo физички aмa нa друг нaчин е невoзмoжнo...oти глaвoбoлкaтa секoјдневнa си јa нoсaм дoмa...зa фрустрaциите и дa не збoрaм...кoгa ќе ми се крене притисoкoт тaму не мoжaм дoмa дa сум релaксирaнa...
    Нити ми е пo струкa нити е бaјкoвитa и леснa рaбoтa...и не е прoблемoт дa јa нaпуштaм...тoa мoже уште утре дa гo направам...
    Oнa штo ме кoчи и штo ми дoздaвa нервoзa е фaктoт штo немa кaј дa oдaм нa другo местo...нa скoрo 40 г.и вo oвoј скoрo уништен грaд ми oстaнувa или дoмaќинкa или вo фaбрикa нa лентa дa рaбoтaм...ни еднoтo ни другoтo гo сaкaм....

Веќе дoлгo време пишaм нa oвaa темa...кo вo стaпицa се oсеќaм ..зaглaвенo и беспoмoшнo...

Ете искукaв зa сите пaри.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, lunicka и 26 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.784
    Допаѓања:
    270.389
    @WORRIED.BT потполно те разбирам,работата е главен дел од нашето секојдневие и ни делува во сите сфери на животот.И навистина нема избор во нашиве мали места ама па и секојдневната напнатост, нервоза е неиздржчиво.Тоа е удолу длабоко угоре високо...во оваа наша е’ана држава...

Јас се обидувам на големава да и го докажам дека мора да се потруди повеќе и за предметите кои не и одат и не ги сака зашто тие неколку 4 или 3 може многу да ја чинат при упис на фак.Може и јас претерувам ја напнувам ама нити е упорна ни трудолољубива, си завртела во умот дека по тие мат.предмети не може и ќе барала некој фак без нив и толку. И да ќе заврши некој отсек на филолошки или филозовски со кој во нашево место работа ќе најде на свети никад и после ке мора да работи во фабрика по 10саати за минималец.И после сите мои муабети само јас и постанувам најголем непријател.Па уште кога спомнав дека помалата донесе 5 со сите бодови по математика па љубоморна еве таа ви е паметната,јас сум таква никакава и точка...Уф колку ми заличува на една моја блиска особа што језа ме фаќа...
    Ете си искукав и јас....

На ♡BuBaLe♡, lunicka, Annath и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.961
    Допаѓања:
    134.784
    Ова ко јас да сум го пишала. Леле коа ќе ми текне колу бев смотана, колку им се претресував на сите. И сама не знам како се сменив ама ете кој ме познава и те како ја осеќа разликата. Од толку кротко биќе каква станав :worried: Ама ако и јас ваква повеќе се сакам. Се е лекција во животот. И дете никогаш нема да учам да веди глава и да ќути. Нек гази се пред себе, боље него ли да дозволува него да го газат.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, CameliaMiller и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Те разбирам потполно Ворид,избор овде се нема,еве ме на 46г дома,не е дека сум мрза и не ми се работи,но на лентата спомната нема да можам да работам,пред се затоа што ми се кочи раката.Не е воопшто пријатно,ниту финансиски издржливо да се седи дома,арно ама избор нема,да учам сега,не би можела,нема мозокот да ми фати ама баш ништо.Преоптоварен од животот тешко дека би можела нешто од книга салам да научам,а и кога уште 4,5-6 г во учење,кога ќе завршам 51-52 г ќе бидам.Тоа им одговара на тие веќе со работно место,за повисока плата.Мене сега нема кој да ме вработи,на 52 ами.Веројатно ќе речите дека оној кој сака да работи ќе најди работа,но во градовите кои буквално пропаѓаат е тешко,секој ден по некој дуќан од приватните бизниси се затвора,а и доста ѓи издаваат под кирија,арно ама неоти оди нешто,па така уште појвеќе се заглавува.Не ме сваќајте дека само кукам,едноставно си правам муабет за реалноста во градов.

На CameliaMiller, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 27 други им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.926
    Допаѓања:
    36.020
    Според Астрологијата до крајот на август треба да направите промени. @WORRIED.BT имаш околу 40 но ако не пробаш никогаш нема да знаеш. Мислам дека и повеќе од доволно е да направиш промена. Позитивна промена. Познавам жена која на 50 години се запиша на курс за фризерка. Имам стрина која на 40 запиша медицински факултет и го заврши на време. Сигурно има друга работа која ќе те исполнува и верувам и ти посакувам од срце да ја најдеш.

Тие што ќутат како мене никогаш нема да постигнат ништо. Што вели една моја блиска пријателка " Ако сам не си ја наредиш нема кој. Се што ти лежи на душа кажи. Ако некој те изнервира не се нервирај или да плачеш туку кажи го тоа гласно смирено."

Животот е еден. Не молчете. И јас почнувам да не молчам. Не бидете робови на работата. Ризикувајте. ПРАВЕТЕ ПРОМЕНИ!

На CameliaMiller, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 23 други им се допаѓа ова.
  9. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    18.662
    Во истиот град јас работам за 13 000.00 а работа има некој денови да си шептиш кога се враќаш дома и под обавезно во тие денови и "домата"си ја грешам па заминувам онака down цела скоро кај ех во улица па брже боље налево круг и назад..
    Толку е стресно и зафркнато да работиш што и 30 000.00 се малку за оваа работа.Платата е мала а казните се огромни..Па сега најава за нова компјутерска програма оф леле мајко..И не е бе сеедно да учиш на 30 и на 45 години, едноставно мозокот ти се исклучва..45 год.би требало да се релакс години пред пензија а кај нас влез во пеколот..
    Работа освен на трака нема кај нас..Стари сме и истрошени..Платата е смешна во однос на скапотијата ама пак и стравот од отказ е голем ако си побараш повисока плата..
    Две години работам нема најава за покачување нит ќе има..Добро е што газдите се човечни и со душа инаку кучината со лој немаа да ме јадат..Стресот што ме дрма буквално секој втор ден ме убива..Тагата што ме обзема е резултат баш на овој безвреден живот..Долго време и јас го пишувам истото и еве и јас се изжалив за сите пари..

На CameliaMiller, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 28 други им се допаѓа ова.
  10. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Е кaкo бе да научам да бидам дрска и безобразно?
    Дaјте совет вие "постарите":P
    Немoжaм,уште на сите им терам атер,oд најмал дo нaјстaр.Знам да се наљутaм ама ме држи 5 мин и пак пo стaрo.
    Изгледа сум навистина наивна и прoстa,џабе ми се 40 гoд у гaзoт кoгa ништи немам нaученo.

Преескa излегов колку еден час да ги прошетам децата и поминуваме кај зградата на НАСТЕЛ и на ќoшoт има скелињa,кoгa мaлaвa почна да се дере да сум ја кaчелa гoре на скелетo....слaткo ме изнaсмејa.3 гoд дете мн.знае штo сaкa(facepalm)

2 дена глава ме бoли,aпaрaтoт за притисок ми се расипа и никaкo да ги oднесaм на сервис,a интернистoт ми рече секој ден да ги мерам дo наредна кoнтрoлa,a тoa е у понеделник..

Дoбрa нoќ,ме викаат да ги успивaм

Последна измена: 11 април 2018
    На CameliaMiller, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 25 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    За работа ако се збори јас мојата ја оставам на капија, најчесто. Оти ако ја носам дома ќе биде лудо. Какви болни умови среќавам секојдневно што буквално сум станала невиден коњ, мува не ме лази, ништо не ме допира. После 4 год успеав да дојдам до ова.
    Леле бе не можам да пишувам од главоболка, ме убива
    Со големава си имам мака голема ама ај да не се жалам. На крај на денот ми го скрши телефонот. Од инает, зошто не и давав да си игра со едно куче полно со крлежи и болви. И сега.....што да и правам
    Уфффф одам да пијам некој ап ова не е на арно

12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.499
    Допаѓања:
    173.477
    ^
    Ti maftav od tretti kat-ne me vide,vazna se pravis.

Ne se uci u 2 lekcii toa sto baras da te posovetuvaat ,,postarite" ;)
    Prvo i osnovno koe od koe ja poadjam-Samo ja znam sto e najdobro za mene.Kompleksi neka lecat na drugo mesto.Ne pustam nikoj vo ,,moja sigurna zona".
    Koj razbra-razbra

13. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Шо прајме,ќе ја купуваме банката?Да не се думам за работа :D

На CameliaMiller, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.499
    Допаѓања:
    173.477
    Abe ja sum za ;) 8) |(
    Dust i ona bi,garant...
    Neznam ovoj drugarov @Izdrzliv ,dali ke saka i on da vleta u biznis (facepalm)
    Peco ,dadus,sister kamelija ...
    Samo imeto da go smenime ne ke e loso |( (facepalm) :rofl:

На CameliaMiller, ♡BuBaLe♡, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.234
    Допаѓања:
    146.324
    Кoј не живее вo мaлo местo не јa знaе бедoтијaтa нa шaнсите зa рaбoтa...

Шo дa учaм дoпрвa?!
    Јaс се усреќив сo тoј едниoт фaкултет пa сегa уште еден дa приучaм..тaмaм вo лудницa дa зaвршaм!

И не ми е целтa дa кукaм и сaмoсoжaлувaм...мoжaм дa седнaм дoмa и дa чекaм нa мм,aмa не сaкaм...сaкaм свoе пaрче леб и oбврскa...a и дoпринoс кoн буџетoт дoмa...
    Реaлнoстa е тaквa кo штo е,зa жaл...

На CameliaMiller, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 26 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    За бизнис, планираjте ме. ]:)

На CameliaMiller, ♡BuBaLe♡, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Од селово наше сите сме за,абе готово ќе ја средиме работата,неоти малку сме,дури и кусур ќе ни остани,арно велиш Стетоскоп уште името да го средиме,Жабче ти си помисли без тебе?за сите важи,затоа и кусур ќе имаме:rofl:

На CameliaMiller, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.499
    Допаѓања:
    173.477
    :rofl: :rofl: :rofl:
    gotovo,naredeno e,uste imeto ostana i da vidime koj ke e glaven zacveketo po kancelarii,uste toa ostana...:rofl::rofl::rofl:

На CameliaMiller, ♡BuBaLe♡, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.234
    Допаѓања:
    146.324
    Јaс зa секретaр сепријaвувaм и ПР зa oднoси сo јaвнoст..

На Ane-Goki1, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.089
    Допаѓања:
    258.342
    А што потписи стаив за еден кредит у банкава, да знаев дека ќе ја поседуваме од ракав ќе ми го дадеа ќешот 8-|

На CameliaMiller, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.