1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    258.338
    Ние се бањавме во базен, имаше и во океан луѓе ама јас не влегов а на пример во Охрид се бањам без проблем, плус има многу бранови. Сеа гледав втора половина на мај сме биле.
    И моите јорговани годинава прв пат процветаа. И саксии и држачи купив уште цвеќе ми фали :)
    Бујрун те на кафе, ќе шетам денес 8-|:sun::f:

На LadyC, Val-Dim, VladeMila и 26 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Ко што место не ме фаќа и ми се оди некаде, ќе ме пукнете :bug:
    ќе мора викендов нешто да се прави, да се мрдне оти ќе се мрднам.
    Оло, привет, здрасттииии, туј-онуј. :$
    Да испијам едно кафе. Треба по институции да се шета ама, се мислам за понеделник да се остави тоа.
    Сакам и јас цвеќиња и елкички за на тераса :)гледав саксии пред некој ден и ептем ќејф ме фати.

На Ane-Goki1, Peco, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.195
    Допаѓања:
    106.173
    Здраво и од мене.
    Каква настинка ме фати, едвај дишам. И мојов поголемиот вчера крена температура, на инхалации и со антибиотик е а јас да не останам покуса одма се заразив :(
    Вчера ми ги извадоа конците конечно. Кога ме примија на болница немав сеуште здравствено осигурување,нели два дена пред тоа се вработив па до прва плата не ми беше активно. И вчера на шалтер за отпусно писмо,плаќање, кога ми даде фактура со 6 цифри :drunk: велам ајде викај хирург и во сала, двата бубрези нека ми ги вади, со нив ќе платам. Па дур се разбравме и потврдивме за здравственото, беа тоа убиствени минути :whew:
    Цигари, нешто најодвратно за мене. Таква алергија имам од нив и буквално чадот ме гуши и убива, а цели 15 години во домот ексот си чадеше по кутија-две, ма и бремена сум била и со бебиња/дечиња,ем астматичар, абе осет да се немало.
    За во банката, со усшех да ви е работењето, кај мене ќе склучите договори за интернет и службени линии, најповолно, со попусти, а за возврат ќе дајте некој скоро безкаматен кредит. :wasntme: Исто и паркингот ќе ви го земам на едно 20тина години, и тука добри пари лежат :!:
    Ај да се вратам во реалноста сега, чај со мед и лимон, беналгин и под ќебе.

На VladeMila, dunika, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    83.773
    Добар ден :sun:!!!
    Кафенце пијам и гледам во двор дека лалињата и се друго е расцветано милина....
    Мразам што утре тоа школото ќе ми го расипи викендот како да морално беше да се учи да не пропадни науката ...
    Да поработи ме и денес и да уживаме во временцево ....
    Ај убав ден !!!
    C2C35A46-A7EA-4BA2-97D8-E707A4715E77.jpeg

На Val-Dim, VladeMila, dunika и 25 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    258.338
    Што ти значи убаво време. Нигде ве нема.
    Жешко надвор некако ќе вадам викендов складирани алишта.

На VladeMila, dunika, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Ај добар ден убав ден. Уживам на тераса, беба на раце ми спие, чекам некој кафе да ми свари. Од 9 сабајле по кафиЌи сме кренати со малава. Па нокти средував па да се фарбам, све по ред. Најава за седенка со шпиковано месо за викендов а "домаќинот" ми е болен на Панцеф. Вчера му било роденден, ја замајана заборавив :) па мајка ми ме потсети па трчав до Сити по поклон. Битно и торта купив и се, да не се примети дека сум заборавила.
    Убав ден девојки и момци

На Val-Dim, VladeMila, dunika и 25 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Убав викенд во најава.
    Дружба со мајки од градинка и качување на Водно.Малите ,,козички,, да ги прошеткаме во шумата малку:)
    И кафана ќе падне, така осеќам:o

Колешка (жена во години) не пукна сите по ред со муабети од типот -која била спонзоруша и од каде на некои жени толку пари|(
    Мислам дека е љубоморна на годините, младоста и убавината на младите жени, па секоја втора за неа е спонзоруша|(.
    Леле бе, свој леб се јадело, туѓо гајле се берело:tmi:
    Па и она кога некој збори со полна уста храна:puke:...џвака, пљука...принуден си шлакање со устата да му слушаш, понекогаш и како ја меле храната со заби гледаш:puke:
    Море какви 62 години старосна пензија :doh:, нека намалуваат, зашто несакам срамовите да ми ги гледаат идните млади колешки

На Val-Dim, VladeMila, dunika и 23 други им се допаѓа ова.
  8. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    762

9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Ти благодарам за одговорот,купувам и јас тутун одамна за виткање,и се разбира дека е ефтина варијанта.Рефи ја прашував за некој варен тутун кој го продавале во Ск,исто за виткање,само што бил далеку поубав од обичниот кој го купувам.

На Izdrzliv, Dadusicka, Rebecca_R и 3 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Рефо за тутунот ќе го прашам.Тој купува,незнам дали е варен.
    Битно со таков тутун двајцата пушиме една кутија за еден месец-700 денари
    Сосе филтерчиња ќе стаса сметката до 900 денари.

Значи, една штека цигари е 900 денари.

Исплатливо е

На Viktorijaaa5, dunika, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Staro drustvo pak se zbralo.. da ve pozdravam samo :)

Zeka

На Viktorijaaa5, dunika, Espadrila и 16 други им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.605
    Допаѓања:
    138.049
    Zdravo bankarki:)

Jas "udriv" na cistenje denovive.Srediv spalna i detska .Drugoto vreme vo dvor go minuvame.Imame golem dvor so treva ,milina za deca.E sega ne e sreden kompletno-falat drvca,svekinja,bekaton...ama inaku super e.Eve za 1vi Maj moze tuka skara da pravime,taman i rodenden na "buduci direktor" @Izdrzliv :D:D
    Iznajmuvanjeto na prostor e besplatno(od kukjata) samo vie se drugo ke si donesete oti ste gazdi/gazdarici :)banka ne e mala rabota.

P.S. Ako moze mene moze da me zemete da im pravam muabet na klientite dodeka cekaat;)Rabotno mesto -enterteiner (fingers)

BUBALE ti trgna periodov:(Ama ajde neka ima pomin i posle od ubavo da ne kurtulis(fingers)
    @ivi1987 kako e malata(ako ne gresam rece ona e nastinata),se nadevam podobri ste

I jas sakam cvekinja,samo ne znam da gi cuvam,brzo mi ovenuvaat.A jorgovani obozavam-2 svekor mi imase nasadeno vo dvor,sega cvetaat.Opoen miris imaat:f:

Pozdrav drustvo:coffee:

На Ane-Goki1, Val-Dim, dunika и 22 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.499
    Допаѓања:
    173.477
    Izgleda site ,,strucna" literatura ste se zacitale,pa ve nema :rofl::rofl:|(
    Refi ,Lejla....mene toa motanje(po vase vitkanje) na drugo me asocira:tmi:ama aj....inaku koga bi minuvala so 900den i ja ko vas,dobro bi bilo.Gruba matematika,okolu 6.000den mesecno na cigari mi odat,godisno 1 odmor ...(facepalm).

Inaku da se pofalam,izboksirav povtorno,....zdravje neka ne sluzi samo.Ovojpat polesno odese nego pred 6 meseci ;)

На Ane-Goki1, dunika, Espadrila и 20 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.049
    Допаѓања:
    76.684
    @flower30 грлото и е црвено и гранулоцити покачени, изгоре температура и денес. Втора ноќ како око не склопив, качува ноќе одеднаш, несмеам да заспијам, денес сум нефункционална.
    Одвај чекам дома да си одам, кафе да се напијам и да истегнам нозе. И, да ја изгушкам, како маче стана откако се разболе :(
    Ни сама незнам како го изгурав денов, како изгубена сум :|

На Ane-Goki1, dunika, Espadrila и 20 други им се допаѓа ова.
  15. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Е за ова се објаснувавме пред некој ден зошто е важна таа картичката,осигурањето во Општи прашања.
    За ова им е важно @Dust ke иако повеќето не ја бараат дека и преку БЗЛ(бр.на здр.легитимација т.е. книшка) може да се провери дали си осигуран,кои ти се матични и се тоа. Aма во тој случај ако не ја носиш картичката книшката мора да ја носиш таму е запишан БЗЛ.Иако сите во здравство навикнати се за полесно преку ЕЗБО на картичката;)
    https://moeosiguruvanje.fzo.org.mk/
    @ivi1987 Иви сега те прочитав;(
    Ајде викендов да е оздравувачки:nod:
    Инаку Бубале независно од кога ќе ти ја префрлат прва плата тие твоите од правна треба кога те пријавуваат во агенција паралелно и во ФЗОМ да те пријават и ти отворат осигурување да не те шашардисаат 6цифрените. Само можда се чека активирање на осигурување од ФЗОМ 2недели ли,како беше:?:
    Денов мрачен,мака мачам со нискиот притисок.
    Се мислам за уште едно кафе или да се шетам да се движам,ама да не колабирам:?:
    Јорговани,борчиња,елкички сакам,милина во дрвор и интима од љубопитни погледи на комшии зошто знам да прострам палжарскиот стол на расклопување и во едноделен сунчам заби:D8):sun:
    Пријатно попладне и убав викен на сите.

Последна измена: 13 април 2018
    На Ane-Goki1, dunika, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.731
    Допаѓања:
    172.755
    Португалија ми е желба одамна...
    Ама летово кој знае.. не верувам дека повеќе од 2-3 дена ќе соберам.. и тоа АКО станам целосно подвижна:sweat:
    Ова лето не чека мнооогу работа. Плус оваа работа што требаше овие месеци да се работи додека лежев(лежам).
    Кај ќе ни биде крајот, не знам. Само да сме живи и здрави..

Е до тука напишав сабајле(facepalm)

Сега втор дел:rofl:

Се испокарав со едни доставувачи, па дури и со тужба им се заканив. Значи се претера во државава. Треба една по една да се протресат сите фирмички.. ќоро, сакато..се е вработено.. Па и дрско, страшна работа. Мразам да се расправам ама за мои пари брате, ќе викам по телефон колку ме држи глас ако како фирма сте неспособни!

Друго не знам што сакав да пишам..
    Сакав сабајле нешто да допишам ама како стареам, така заборавам:?:

@CaraMia, средина на 2016 год татко ми имаше излив и беше во кома. После КАРИЛ, лежеше и на одделение.. за испис кога бев по отпусната листа, освен книшка и чек од пензија, ништо друго не ми побараа. А чекот беше за да докажам колку пензија има, ама кога им кажав дека е висока ми рекоа не носи, нема намалување за него..
    Јас никаде не кажав дека книшката не и треба. Кажав дека никаде картичка не ми побарале до сега. А нон стоп носам двајца со мене по доктори.
    Во книшката ги има сите податоци кои им требаат.
    Според мене тие картичките се жива глупост што под итно треба да се укине. Ако можеш сите информации да ги добиеш преку еден обичен ембг, што ќе ти е се друго?! Вишок картички во новчаник и полнење буџет..

@♡BuBaLe♡
    И тоа ќе помине:hug: уште еден тест за издржливост..
    Знам.. многу е некогаш, ама живот..

На Ane-Goki1, Val-Dim, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  17. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @Dust е се разбравме така. Ко што ти пишав или картичка или книшка в џеб.Ама по навика бараат картичка дека попрегледна е за податоци се. Во книшка сменил матичен шкртки број стар нов оди разбери се. Инаку ако профункционираше како треба електронската ќе отидеше книшка во заборав. Идејата и замислата беа убави ама реализација се претера во државава како што си пишала. Тоа е дал да се смеам или другоно:lol:;(
    Португалија не ми делува како место кај што би се бањала до бескрај,онака за шетање,за култура запознавање и се тоа ок. Дури и Шпанија не ме привлекува толку за таков бањарски туризам иако многу се фалат дека одлично си поминале комплетно. Имаше баш вечера прашање Шпанија,Санторини или Египет.
    Според мене Египет,само ризично малце од безбедносен аспект. Иако и тие многу пазат на туристите и ресортите се башка од се. Санторини ми е вештачки дигнато на пиедестал ради џет сетот што таму чекори да одмора нозе од јахт,од голем замор;)8):D

На Ane-Goki1, ♡BuBaLe♡, ivi1987 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.499
    Допаѓања:
    173.477
    Aj be u Holandija da ideme :smoke: :D (facepalm)

На green.eyes, Ane-Goki1, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  19. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Bas dobra drzava, nee Mora da SE pravi nisto ilegalno, skoro see dozvoleno

На CaraMia, Dadusicka, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.731
    Допаѓања:
    172.755
    Искрено, не сакам да звучам дрско, ама како што јас се мачам да го дешифрирам ногописот на докторите, нека дешифрираат и тие таму што пишува во книшка.
    Иако немам видено книшка со шкртаници кај броевите.. мојата е баш уредна на пример:D

Јас кога патувам некаде, не одам баш за плажите, туку за да го истражам местото, храната, културата, начинот на живот..
    За плажи, по грчките острови ги има најубавите плажи во Европа.. не ми треба Португалија за плажа..крај света што би рекле...
    Египет според мене не е баш опасно.. пуста желба ми остана, се нешто излегува да не можам да одам(facepalm) а парите стојат на страна што е најтрагично:D
    Меѓу Шпанија, Санторини и Египет, Санторини со дечко/маж, Египет со друштво( и маж спаѓа тука:!: :D) а шпанија пре би идела сама, затоа што мојов не ја сака многу:D

@stetoskop Холандија не ме бендиса многу. Амстердам па ич(facepalm) изгледа обратна сум.

На green.eyes, Ane-Goki1, Espadrila и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.